keuze puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MBMB

Hoi iedereen,

 

Wij zijn een gezin met een kleuter van 4 die op zoek zijn ne een hondje om ons te vervolledigen!

We zijn al paar maanden op zoek maar de rassen die we mooi vonden (beagle, jack russel, kooikerhondje,) werden ons afgeraden

Deze rassen staan ons ook wel aan misschien dat iemand ons hier meer kan over vertellen door hun persoonlijke ervarinen:

- finse spits

- Noorse buhund

- toller retriever

Onze hond mag middelmatig zijn, onze tuin is niet zo groot daarom een niet te grote hond en mijn vriend wil geen kleine hond

We gaan graag wandelen met ons zoontje en dus dan ook met de hond maar ik zou het wel leuk vinden als ik er mee kan gaan lopen

Ook zouden we er zeker mee naar de hondenschool gaan

Hij moet aangenaam naar kinderen zijn

en LIEFST niet het hele jaar door alle dagen veel haar verlies, mijn zus heeft een labrador en als je eens op bezoek gaat hangt alles vol met die korte haartjes :)

 

groetjes

honden page profiel SitaSita

Ik vrees dat de bovenstaande honden net iets teveel beweging nodig hebben, zeker de toller. De vraag is eerder: wat kan jij de hond bieden elke dag? En dan van daaruit doorgaan

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een leuke honden, die twee bovenste!

 

Hoe ben je op deze honden gekomen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou eerst kijken naar het karakter en de behoeften van de hond. Kunnen jullie daaraan voldoen? 

 

Ga naar de rasvereniging van diverse hondenrassen, lees je daar in over het karakter, welke behoeften de hond nodig heeft en op welke erfelijke afwijkingen er getest wordt. 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Misschien is een Finse Lappenhond een betere keuze?

honden page profiel MBMB

" Misschien is een Finse Lappenhond een betere keuze? "

 Qua tuin en energie zie ik niet waarom deze beter is dan de Finse spits en de buhund :)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik vrees dat de bovenstaande honden net iets teveel beweging nodig hebben, zeker de toller. De vraag is eerder: wat kan jij de hond bieden elke dag? En dan van daaruit doorgaan "

Wat is 'net iets teveel beweging' terwijl de TS niet heeft vermeld hoeveel ze wil wandelen?  Alle honden zouden eigenlijk per dag minimaal een uur moeten wandelen, ongeacht het ras. Sommige rassen hebben alleen wel mentale uitdaging nodig (hersenwerk, hondensport).

 

MB, jullie willen graag naar de hondenschool. Is dit enkel voor de puppycursus of ook voor hondensport? Want ik denk dat een Toller wel zou kunnen als jullie willen sporten! Voordeel van hun vacht is ook dat het halflang is, dus als ze verharen gebeurt dat in 'wolkjes' haar en niet in losse haartjes. Die wolkjes kun je zo oppakken en weggooien 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  Qua tuin en energie zie ik niet waarom deze beter is dan de Finse spits en de buhund :-) "

Je hebt een kind van vier? Dan moet je niet een hond nemen die een absolute dagtaak is in plaats van een aanvulling op je gezin.

 

Een kennis van me heeft voor de Finse Lappenhond gekozen omdat zijn kleinkinderen een aantal dagen per week bij hen zijn, de hond zelden blaft, altijd in de buurt blijft met wandelen, niet jaagt en ook heel goed eens een dagje zonder uitdagingen kan als dat zo uitkomt. En zo ongelooflijk vriendelijk! Vandaar dat ik dit ras wilde aanraden om eens naar te kijken.

 

Welke nadelen ik zie bij de andere door jou genoemde Spitz-types? De Finse Spits is wat 'rauwer', heeft blaffen als specialiteit en doet dat tegen alles en ook veel, hij heeft een sterk jachtinstinct, is erg zelfstandig dus niet op alle punten heel makkelijk te trainen; en hij heeft heel veel uitdaging en beweging nodig en kost daardoor veel tijd. Voor de Noorse Buhund geldt een beetje hetzelfde, maar hij is ook behoorlijk koppig, hyperactief en kan enorm gaan slopen als hij zich verveelt, genegeerd of in de steek gelaten voelt. Ook raden ze niet aan deze hond alleen te laten met kinderen en ouderen vanwege zijn hoge energie.

 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

En waarom geen beagle?

Als je met een pup naar school kan en er tijd in stopt, dan luisteren ze prima hoor! Het zijn erg aanhankelijke honden die superlief met kinderen omgaan (hier toch). Ze slapen, hangen graag tegen je aan op de bank.

Hun enige nadeel is dat ze soms wel selectief doof kunnen zijn wegens 'iets op het spoor'! Maar voor een snoepje doen ze alles!

Als het ons met een herplaatsbeagle al lukt, dan lukt het zeker met een pup bij de juiste begeleiding!

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik zie de toller in je lijstje staan, als je niet je hele huis oranje van de haren wilt zien kun je die beter van je lijstje afschrappen

 

 

honden page profiel MBMB

" En waarom geen beagle?
Als je met een pup naar school kan en er tijd in stopt, dan luisteren ze prima hoor! Het zijn erg aanhankelijke honden die superlief met kinderen omgaan (hier toch). Ze slapen, hangen graag tegen je aan op de bank.
Hun enige nadeel is dat ze soms wel selectief doof kunnen zijn wegens 'iets op het spoor'! Maar voor een snoepje doen ze alles!
Als het ons met een herplaatsbeagle al lukt, dan lukt het zeker met een pup bij de juiste begeleiding!
  "

 Oh wat fijn!

ja beagle blijft onze favoriet maar had hier eens een topic erover geopend en zoveel negatieve commentaren en mensen die dit afraden ????

honden page profiel SitaSita

@ topicstarter

ja, wat beweging betreft; je schreef niet echt wat je wilde doen met de hond, maar ik nam (mss ten onrechte) aan als je een kindje van 4 hebt, je niet elke dag geen uren aan een stuk kunt/wilt gaan lopen, ... . (beetje zoals Coreana verwoord heeft)

Mijn excuses als het verkeerd verwoord is. Ik doelde gewoon op het volgende punt; het is beter te kijken wat jij de hond kan/wil bieden qua beweging/uitdaging en dan een selectie te maken in de hondenrassen die bij jouw gezin/situatie passen en uit die lijst je ideale ras te nemen. Het is beter zo te werken dan omgekeerd of bvb op uitzicht.

Als je snapt wat ik bedoel?

 

honden page profiel MBMB

Hi,

 

geen probleem hoor:)

Ik sport veel dus zou het wel leuk vinden als ik ermee kan lopen eventueel maar dit hoeft geen vereiste te zijn.

men vriend en ik zijn beiden lm

biket thuis dus de hond heeft ook vele gezelschap ook in men

middagpauze kan ik even gaan wandelen werk om de hoek:)

en daarnaast de nodige wandelingen dagelijks die nodig zijn :) ik geef toe niet Alle dagen zal er tijd zijn om uren te wandelen. ..

maar wij wandelen fiersen

ook veel met ons zoontje dus komen wel veel buiten :)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  Oh wat fijn!
ja beagle blijft onze favoriet maar had hier eens een topic erover geopend en zoveel negatieve commentaren en mensen die dit afraden ???? "

 Ga eens met een goede fokker praten... Als iemand ze goed kent en er verstand van heeft, is het wel de fokker van het ras! Ga misschien best ergens waar momenteel geen pups zijn want anders ben je zeker 'verkocht'! Hahaha.

Volgende forumvraag: Malamute
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^