Malamute

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wenne (Gast)

Hallo Klein vraagje we denken er aan om een malalute te kiezen als onze nieuwe hond. Zelf heb ik er nog geen ervaring mee. Zelf heb ik altijd border collies gehad. Ik ben op zoek naar een sportieve hond om mee te lopen, wandelen, steppen,... Ik probeer me goed te informeren, maar op het internet lees ik veel tegenstrijdigheden. Hopelijk zijn hier malamute eigenaars die me kunnen helpen. Ik lees dat ze zeer moeilijk te trainen zijn en steeds proberen het leiderschap van de roedel over te nemen. Klopt dit? En op welke manier? Er staat ook dat ze kindvriendelijk  zijn. Zelf heb ik een dochter van 6 dus dit is wel belangrijk. Zijn er andere dingen die ik zeker moet weten?  Groetjes  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er is hier iemand op het form die deze honden heeft.

Zij kan je vast goed informeren! 

Ik zal haar op dit topic wijzen, (mocht ze dit topic zelf niet gezien hebben) 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ze zijn niet moeilijk te trainen ze leren alles binnen een mum van tijd. De kunst is hun respect voor je te winnen zodat ze ook alles voor je blijven doen. 

 

Een relatie met een poolhond als de malamute is geven en nemen. Vooral het geven is belangrijk en dat is wat veel mensen nogal eens in het verkeerde keelgat schiet. 

 

Want zo zeggen ze het is maar een hond. 

Helaas denken mallen daar anders over. Zij zien hun roedel als hun familie ze gaan voor je door het vuur. Maar behandel ze verkeerd en ze doen niks meer voor je. 

Ik heb zelf een kruising mal / husky een. Het zijn slimme honden die veel uitdaging nodig hebben niet alleen fysiek maar ook mentaal. Hondenspelletjes vinden ze vaak maar zo zo. Maar idd voor de step vinden ze prachtig en worden ze mentaal ook moe van. 

 

Naar mensen toe zijn ze NOOIT dominant. Zijn ze dat wel dan komt dat doordat ze getraumatiseerd zijn geweest als pup.  

Naar andere honden zijn mallen soms iets minder lief. Daar moet je wel rekening mee houden. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik lees dat ze zeer moeilijk te trainen zijn en steeds proberen het leiderschap van de roedel over te nemen. Klopt dit? En op welke manier?
Er staat ook dat ze kindvriendelijk  zijn. Zelf heb ik een dochter van 6 dus dit is wel belangrijk.
Zijn er andere dingen die ik zeker moet weten? 

 Hier de trotse mens van twee heerlijke malamutes 

 

Tja… past een malamute bij je… dan denk ik dat je vooral naar andere dingen moet kijken dan naar 'sportieve hond'.

Een malamute moet vooral qua karakter heel goed bij je passen.

 

Het is een eigenzinnige hond. Niet louter in de betekenis dat ie tralalaaa-bananen in de oren heeft, maar in de zin dat ie een stevig stel hersenen heeft gekregen waarmee ie zelf héél graag nadenkt. Dat wil in praktijk zeggen dat ie geen trukjeshond is, hij voert nooit zomaar blindelings uit wat jij hem vraagt. Waarom zou ie ook, als ie zo goed zelf kan nadenken, right?

 

Hij heeft een goed en snel inzicht in de dingen, hij is rechtschapen en neemt eerlijke beslissingen, hij is ondernemend en gedreven en heeft heel wat zelf in te brengen en te geven.

Als je dit als een kwaliteit ziet, en niet als iets wat je moet ombuigen of begrenzen, dan is de malamute een hond voor jou.

Zoek je echter een volgzame en inschikkelijke hond, die geen vragen stelt bij wat jij wil, maar gewoon uitvoert wat jij zegt, dan past de malamute absoluut niet bij jou, want dan komen zijn werkelijke kwaliteiten niet tot uiting. En dat zorgt voor een boel frustraties en ergernissen (zowel bij hem als bij jou). En als je één ding wil vermijden, dan is het wel een gefrustreerde malamute .

 

Wil ie het leiderschap overnemen… Welk leiderschap? Een malamute heeft geen leider, enkel compagnons de route. Hij is je dierbaarste vriend, je grootste vertrouweling. Maar hij wil naar waarde geschat worden. En dat wil zeggen dat hij een volwaardige plaats wil binnen het gezin, en terecht! Hij heeft zoveel te bieden en in te brengen. Hij heeft zoveel te geven en je zoveel te leren. Maar daar moet je wel voor open staan.

Het is een zeer gulle hond, op voorwaarde dat jij ook genereus bent naar hem toe. Je geeft hem een vinger en hij geeft jou een hele hand terug.

Maar ga je hem begrenzen en dwingen in iets wat ie niet is, dan beschouwt hij dit als zeer onrespectvol en krijg je ofwel een protesterende hond, ofwel een hond die jou straal gaan negeren. Beiden zijn vreselijk.

 

Kinderen vindt ie meestal fijn, maar weer: op voorwaarde dat ze hem respectvol behandelen! Hij is geen deurmat en geen slaaf.

Maar hij heeft een gouden hart en is erg zorgzaam. Als kinderen hem met respect en liefdevol behandelen, dan krijg je een unieke vriendschap tussen die twee die jouw kind z'n leven lang zal meedragen!

 

En verder is het een pluspunt als je gezegend bent met een stevige portie geduld en een groot gevoel voor humor.  En oh ja, als je hem niet te lang alleen laat. Malamutes zijn echte familieleden, ze willen geen hele dag alleen gelaten worden want dan gaan ze op je roepen.

 

Dus als je hier de grap van inziet, en het je niet kriegel maakt, dan is de malamute misschien wel iets voor jou :

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wenne ik kan je helaas niet helpen maar alaska is de juiste persoon hiervoor 

 

Maar lig helemaal dubbel om de foto want is wel typisch 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nog even een toevoeging:

Als je beslist voor een malamute te gaan, koop dan een pup bij een verantwoorde fokker, die fokt volgens de regels van de rasvereniging (AMCN en AMCB). Zij kiezen de combi van de ouderdieren zorgvuldig uit, niet enkel qua lichamelijke gezondheid maar ook qua karakter.

http://www.amcn.nl/

http://www.amcb.info/

Koop nooit een pup bij een broodfokker (biedt meerdere rassen aan), een hondenhandelaar, een winkel, of uit een oeps- of pretnest bij mensen thuis.

Zij kijken niet naar karakters, en dat kan bij een hond als een malamute zeer akelig uitdraaien (rasontypische eigenschappen, angst, agressie,…).

 

Wil je een herplaatser, neem dan ook contact op met de rasvereniging. Zij helpen je graag verder.

wenne (Gast)

Dank je wel. Zeer interessante en leerrijke woorden.

Eerst dacht ik dat jullie mijn dochter beschreven, zij heeft heel wat karaktereigenschappen van de malamute blijkbaar :-P

Ik ga jull

wenne (Gast)

Ik ga 

Wenne (Gast)

Sorry mijn gsm deed even raar.

Ik ga jullie woorden ter harte nemen. Als ik het hier lees, past dit wel bij het idee dat ik heb over een hond. Maar ik ga het ook nog even laten bezinken. Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen.

Dank je wel

honden page profiel bentebente

Ik had vroeger een vriendinnetje met twee malamutes. Zij woonden in wolfheze (gelegen IN het bos) en hadden een hele buitenren gebouwd voor ze. Drie meter hoge hekken met een bovenkant, en ook nog een ander soort hek een meter de grond in. Buitenhokken met stro. 

 

Haar vader ging ook altijd met ze steppen, wandelen en weet ik het allemaal. Het zijn hele drukke honden, en ze kunnen niet super overweg met kinderen. Ik weet nog toen ik daar voor het eerst kwam, een van de twee honden moest echt niks van me hebben. Later werd dat minder, en ze konden dan weer wel heel goed met dat vriendinnetje en haar zusje. 

 

Malamutes zijn echt honden met een eigen willetje, net als huskies etc. Ze moeten echt een taak hebben anders worden ze gek.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Eerst dacht ik dat jullie mijn dochter beschreven, zij heeft heel wat karaktereigenschappen van de malamute blijkbaar :-P

 Hahahahaaaa! Dan vormen ze vast een echt deugnieten-team samen 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

hadden een hele buitenren gebouwd voor ze. Drie meter hoge hekken met een bovenkant, en ook nog een ander soort hek een meter de grond in. Buitenhokken met stro. 

 Het zijn hele drukke honden

 Malamutes zijn helemaal geen drukke honden. Integendeel! 

Maar het zijn échte samenleef-honden, ze horen deel van hun familie te zijn. Dat deze honden apart in een buitenren leefden, weg van de familie, kan ervoor gezorgd hebben dat ze ander gedrag vertoonden dan ze normaal zouden doen als ze in het gezin worden opgenomen.

Dus dit is zeker niet rastypisch.

honden page profiel bentebente

"  Malamutes zijn helemaal geen drukke honden. Integendeel! 
Maar het zijn échte samenleef-honden, ze horen deel van hun familie te zijn. Dat deze honden apart in een buitenren leefden, weg van de familie, kan ervoor gezorgd hebben dat ze ander gedrag vertoonden dan ze normaal zouden doen als ze in het gezin worden opgenomen.
Dus dit is zeker niet rastypisch. "

 Ze zaten niet dag en nacht in die ren hoor, alleen als er niemand thuis was 

 

 Het kan ook komen omdat de honden vrij jong waren, die zijn altijd iets drukker

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Ze zaten niet dag en nacht in die ren hoor, alleen als er niemand thuis was 
 
 Het kan ook komen omdat de honden vrij jong waren, die zijn altijd iets drukker "

Nou ik vind dit alles behalve rastypisch klinken. Van alle honden zijn juist malamutes uitstekend met Kids. 

 

Denk dat er iets anders gaande was met die honden. 

honden page profiel bentebente

" Nou ik vind dit alles behalve rastypisch klinken. Van alle honden zijn juist malamutes uitstekend met Kids. 
 
Denk dat er iets anders gaande was met die honden.  "

 Ik heb ook niet gezegd dat ze niet goed met kinderen waren, maar niet goed met onbekende kinderen. maar het waren gewoon drukke honden als ik ze me herinner. De vader was altijd met ze bezig en ze moesten bezig gehouden worden. Dat noem ik vrij druk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

 De vader was altijd met ze bezig en ze moesten bezig gehouden worden. Dat noem ik vrij druk. "

 Net als Gwen denk ik dat er daar dan toch wat anders gaande was, waardoor deze honden zo'n a-typisch gedrag vertoonden.

Het is net eigen aan de malamute om buitenshuis actief te zijn, maar binnenhuis te veranderen in een luie bankhanger. Als je ze genoeg voldoening geeft, dan zie of hoor je ze uuuurenlang niet en heb je er geen kind aan.

 

Maar ook zoals eerder al gezegd: als een malamute gefrustreerd is, dan wil je 'm niet in huis hebben! Vandaar dat het zo belangrijk is dat hij een mens treft die zijn karakter naar waarde schat en hem kan bieden wat ie nodig heeft (en dat is niet alleen genoeg activiteit, maar vooral genoeg zelfbeschikkingsrecht)

honden page profiel bentebente

"  Net als Gwen denk ik dat er daar dan toch wat anders gaande was, waardoor deze honden zo'n a-typisch gedrag vertoonden.
Het is net eigen aan de malamute om buitenshuis actief te zijn, maar binnenhuis te veranderen in een luie bankhanger. Als je ze genoeg voldoening geeft, dan zie of hoor je ze uuuurenlang niet en heb je er geen kind aan.
 
Maar ook zoals eerder al gezegd: als een malamute gefrustreerd is, dan wil je 'm niet in huis hebben! Vandaar dat het zo belangrijk is dat hij een mens treft die zijn karakter naar waarde schat en hem kan bieden wat ie nodig heeft (en dat is niet alleen genoeg activiteit, maar vooral genoeg zelfbeschikkingsrecht) "

 Dat zeg ik juist, ze moesten altijd iets doen. Ze waren alleen 's avonds binnen, die vader was een groot deel van de dag werken en als hij thuiskwam ging hij dingen met ze doen en waren ze druk. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Bente ... alska heeft 2 hele mooie malamuts waar ontzettend veel mee gedaan wordt dus ik geloof dat zij als een van de beste weet hoe het ras is.

 

Want eerst heb je het over dat ze alleen buiten zijn als niemand thuis is en vervolgens zeg je 

Alleen 's avonds zijn ze binnen.

 

En eerst zeg je de vader was altijd met ze in de weer en vervolgens de vader is hele dag werken 

 

Beetje tegenstrijdig allemaal 

Maar ik hoop dat wenne er goed over nadenkt want het is een prachtig ras maar zeker geen makkelijk ras. 

honden page profiel bentebente

" Bente ... alska heeft 2 hele mooie malamuts waar ontzettend veel mee gedaan wordt dus ik geloof dat zij als een van de beste weet hoe het ras is.
 
Want eerst heb je het over dat ze alleen buiten zijn als niemand thuis is en vervolgens zeg je 
Alleen 's avonds zijn ze binnen.
 
En eerst zeg je de vader was altijd met ze in de weer en vervolgens de vader is hele dag werken 
 
Beetje tegenstrijdig allemaal 
Maar ik hoop dat wenne er goed over nadenkt want het is een prachtig ras maar zeker geen makkelijk ras.  "

 Misschien dat ik onduidelijk ben. En ik trek zeer zeker niet in twijfel dat zij veel ervaring heeft met het ras, maar niet alle rashonden vertonen de raskenmerken.

 

de honden waren overdag in de ren, aangezien beide ouders moesten werken. Haar vader werkte kortere dagen maar de honden zaten dan dus gewoon buiten. Als hij thuiskwam ging hij dingen doen met de honden en waren ze dus druk in de weer. Altijd als ik er was zag ik dat hij druk met ze was dus. 'S avonds mochten de honden naar binnen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wel Bente ... neem aan dat je niet 24 uur bjj je vriendin was dus dat is al heel iets anders dan wanneer je ze wel 24 uur hebt.

 

En ja ... als ze een dagdeel alleen zijn geweest dan reageren ze ' drukker ' lees enthousiast dat zijn mijn honden ook al zijn die zelden alleen. 

 

Wellicht dat juist die vader ermee in de weer gaat omdat ze het dan nodig hebben.

 

Alaska heeft het ook over ras hond dus bij een erkende fokker ik weet niet waar deze hond vandaan komt maar bij een ras hond van erkende fokker heb je de juiste karakter eigenschappen van een malamute. 

 

Daarbij heb je het over vroeger en wellicht zag en heb je de dingen dan iets anders waar genomen dan dat het werkelijk was. 

 

Belangrijkste van dit topic is dat Wenne goed nadenkt over dit ras. Laat informeren bij erkende fokkers en de adviezen hier krijgt van mensen zoals alaska omdat zij er 2 heeft en niet als een herinnering van iets van vroeger 

 

 

honden page profiel bentebente

" Wel Bente ... neem aan dat je niet 24 uur bjj je vriendin was dus dat is al heel iets anders dan wanneer je ze wel 24 uur hebt.
 
En ja ... als ze een dagdeel alleen zijn geweest dan reageren ze ' drukker ' lees enthousiast dat zijn mijn honden ook al zijn die zelden alleen. 
 
Wellicht dat juist die vader ermee in de weer gaat omdat ze het dan nodig hebben.
 
Alaska heeft het ook over ras hond dus bij een erkende fokker ik weet niet waar deze hond vandaan komt maar bij een ras hond van erkende fokker heb je de juiste karakter eigenschappen van een malamute. 
 
Daarbij heb je het over vroeger en wellicht zag en heb je de dingen dan iets anders waar genomen dan dat het werkelijk was. 
 
Belangrijkste van dit topic is dat Wenne goed nadenkt over dit ras. Laat informeren bij erkende fokkers en de adviezen hier krijgt van mensen zoals alaska omdat zij er 2 heeft en niet als een herinnering van iets van vroeger 
 
  "

 Helemaal mee eens. Het is alleen dat ik geen onjuiste informatie wilde verstrekken dus vandaar mijn correctie

 

Een ding, niet elke rashond vertoont de raskenmerken. Dat is gewoon niet zo.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een ding, niet elke rashond vertoont de raskenmerken. Dat is gewoon niet zo. "

 Niet elke rashond vertoont alle raseigenschappen, dat klopt.

Maar als iemand komt informeren naar een bepaald ras, geef je toch de zeer rastypische dingen door, zodat die persoon zich daar vooral op kan voorbereiden en rekening mee kan houden?

Zo lopen mijn eigen honden bijvoorbeeld veel los, maar ik zal "kan makkelijk loslopen" nooit als een raseigenschap omschrijven voor een malamute, omdat het dat niet is. Beter dat mensen op voorhand dan weten dat daar weinig kans toe is, toch?

 

Het lijkt me dus logisch dat je, bij orientatie naar een ras, spreekt over de eigenschappen die typisch zijn door dat ras, en niet de individuele eigenschappen van 1 hond gaat veralgemenen tot een raseigenschap, want dan krijg je zeer verwarrende en onjuiste info.

Zo zal er altijd wel ergens een Mal rondlopen die dol is op trukjes uitvoeren voor z'n baas, maar je kan het niet als een typisch malamute-ding gaan beschouwen.  

Dus 'malamutes zijn drukke honden' klopt m.i. niet, en daarom dat ik daarop reageerde. Ik vind het ook iets heel anders dan 'de man was druk in de weer met z'n honden', want dat hoop ik dan maar, dat ie veel energie en tijd in z'n honden stak!   

honden page profiel bentebente

"  Niet elke rashond vertoont alle raseigenschappen, dat klopt.
Maar als iemand komt informeren naar een bepaald ras, geef je toch de zeer rastypische dingen door, zodat die persoon zich daar vooral op kan voorbereiden en rekening mee kan houden?
Zo lopen mijn eigen honden bijvoorbeeld veel los, maar ik zal "kan makkelijk loslopen" nooit als een raseigenschap omschrijven voor een malamute, omdat het dat niet is. Beter dat mensen op voorhand dan weten dat daar weinig kans toe is, toch?
 
Het lijkt me dus logisch dat je, bij orientatie naar een ras, spreekt over de eigenschappen die typisch zijn door dat ras, en niet de individuele eigenschappen van 1 hond gaat veralgemenen tot een raseigenschap, want dan krijg je zeer verwarrende en onjuiste info.
Zo zal er altijd wel ergens een Mal rondlopen die dol is op trukjes uitvoeren voor z'n baas, maar je kan het niet als een typisch malamute-ding gaan beschouwen.  
Dus 'malamutes zijn drukke honden' klopt m.i. niet, en daarom dat ik daarop reageerde. Ik vind het ook iets heel anders dan 'de man was druk in de weer met z'n honden', want dat hoop ik dan maar, dat ie veel energie en tijd in z'n honden stak!    "

 Ach ja, misverstanden gebeuren. Fijn dat het nu uit de wereld is! Ben het ook met je eens hoor, maar wilde wel even zeggen dat atypische gedragingen niet hoeven te betekenen dat er iets aan de hand was met die honden. Dat is alles!

Volgende forumvraag: Op zoek naar 2e hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^