Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bullen hebben de irritante eigenschap om gewoon te gaan zitten als ze niet meer willen lopen. F****ng irritant want  soms wil je gewoon even gezellig doorlopen maar dan wordt je plan weer gecancelled omdat je toevallig een bullterriër hebt. Hoe vaak ik dan wel niet mensen tegenkom die leuk gaan doen... "hij doet het niet meer!" "Haha waar moet het muntje?" "Moet ik helpen duwen?"

Ja heel leuk hihaho I love it wat een super opmerking! Jij gaat door voor de koelkast.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wat ik ook zo vreselijk vind is van die mensen die ergens fietsen waar het niet mag (op de stoep.. door het park..) en dan verwachten dat jij met je hond wel opzij gaat springen.
Nope, je gaat zelf maar aan de kant en anders val je met je fiets en al over de riem "

 

Ohhhhhh zo erg zijn die mensen!!! 

 

Is niet meer op 2 handen te tellen hoevaak ik al ruzie heb gehad met deze mensen. 

Hier heb je een pad van net een meter breed (oke misschien 1.10 1.20 meter) aan de ene kant van het pad mogen de honden los, aan de andere kant een kinder speeltuin. Er zijn geen hekken als afscheiding en zomers word er bizar vaak gefietst en zelfs met scooters overheen gegaan. 

 

Ik ben dan echt een hele grote tokkie (maar daar waren jullie vast al achter). Ik ga dan breed uit staan zodat ze er niet door kunnen of door het gras moeten. Vaak worden ze dan al boos. En dan vraag ik of ze het lekker vinden fietsen, een hondenkop of kinderhoofd tussen hun spaken. 

 

Heb het al iets te vaak meegemaakt dat het maar nét goed ging. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wat ik ook zo vreselijk vind is van die mensen die ergens fietsen waar het niet mag (op de stoep.. door het park..) en dan verwachten dat jij met je hond wel opzij gaat springen.
Nope, je gaat zelf maar aan de kant en anders val je met je fiets en al over de riem "

Obi is een keer aangereden door een kind wat een bocht van 90graden omkwam daar waar de bebouwing tot aan het voetpad reikt. Die fietste dus ook gewoon op de stoep terwijl wij daar liepen.

Sindsdien vindt Obi kinderen op fietsen niet meer leuk. Nee gek he?

Kun je de dag erna een boos gezicht krijgen van nog zo'n vader die met z'n kind over DEZELFDE stoep liep (kind ook alweer fietsend). Obi dacht weer aangereden te worden en liet dat ook merken.  

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Obi is een keer aangereden door een kind wat een bocht van 90graden omkwam daar waar de bebouwing tot aan het voetpad reikt. Die fietste dus ook gewoon op de stoep terwijl wij daar liepen.
Sindsdien vindt Obi kinderen op fietsen niet meer leuk. Nee gek he?
Kun je de dag erna een boos gezicht krijgen van nog zo'n vader die met z'n kind over DEZELFDE stoep liep (kind ook alweer fietsend). Obi dacht weer aangereden te worden en liet dat ook merken.   "

 Euhm ik laat mijn zoon van 5 ook niet in zijn 1tje op de straat fietsen terwijl ik op het voetpad wandel met de honden.

Hier zijn trouwens heel veel gedeelde paden waar zowel fietsers als voetgangers over moeten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Euhm ik laat mijn zoon van 5 ook niet in zijn 1tje op de straat fietsen terwijl ik op het voetpad wandel met de honden.
Hier zijn trouwens heel veel gedeelde paden waar zowel fietsers als voetgangers over moeten. "

Ja maar jij zult je kind toch ook gewoon rustig laten fietsen en niet als een bezetene. Het is niet voor niets een stoep, mensen lopen daarop. Dan pas je je toch gewoon aan aan het looptemppo zodat mensen nog tijd hebben om te reageren. Zeker als je niet kunt zien dat er daadwerkelijk mensen lopen net om de hoek die je gaat raken. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wat een heerlijk topic! Ik heb echt 10 jaar lang gedacht dat ik de enige hondeneigenaar was die zich groen en geel ergerde aan bepaalde zaken terwijl ik toch ook wel op andere fora las en postte over honden.

 

Echt met stip op 1 staat bij mij de mensen die met hun grijpgrage klauwen niet van mijn hond af kunnen blijven. Mijn hond houdt daar ook niet van en duikt dan weg, probeert te ontwijken.. Dat is dan voor sommigen aanleiding om nóg fanatieker te proberen aan haar te zitten. "Ik ben goed met honden" of "Ze is bang, wat zielig". Nee, ze is niet bang, ze is eenkennig en houdt niet van vreemden. Ze is geen openbaar stoffen knuffelbeest!

In de pup periode was dat nog wel het ergste. Mensen die dan de discussie aan willen gaan dat het juist goed is voor de pup dat tijdens het wandelen iedere voorbijganger de hond stopt om eens uitgebreid te knuffelen. "Want zij hebben er verstand van". Echt hé.. mensen die dan zelfs de riem grijpen om haar naar zich toe te trekken.  Het meest schokkende was de keer dat ik uit de lift kwam en naar buiten wilde lopen met hond en kinderen en mijn pup nog achter ons aanliep ipv voor ons uit... Ik opeens een ruk aan de riem voelde, me omdraaide en zag dat die man mijn pup in zijn armen had genomen. In een reflex heb ik die grote kerel een trap verkocht, niet slim en handig maar wel effectief.

 

Op twee staat het voeren. Waarom is het zo ontzettend moeilijk om te vragen of de hond iets te eten mag? Waarom doen mensen dat überhaupt? Het begint al bij die hondenliefhebbers in het bos die met zakken vol snoepjes rondlopen. Ondanks het feit dat ik en mijn hond dat helemaal niet wilden (heb je hem weer) had mijn werkgever een ren gebouwd achter het bedrijf want het was zo zielig dat mijn hond de hele dag binnen in mijn kantoor zat. Nu ja... voor de lieve vrede dan mijn hond er maar even in gedaan. Kom ik haar halen.. stond er een bord in de ren op de grond. Hadden de buren haar te eten gegeven . Hond dagenlang aan het braken en diarree. Dankjewel. Geen ren dus meer. Maar ook op visite gaan bij mensen geeft vrijwel altijd die ergernis. Steeds maar willen voeren en als ik dan aangeef (uiteindelijk ook bozig) dat ik dar niet van gediend ben en ze dat niet mag, achter mijn rug om tóch weer iets toestoppen . En dan tegen de hond gaan klagen over die strenge baas waarvan ze helemaal nooit iets lekkers mag. "Rot baasje heb je.. arme hond." Ik kon het eten voor mijn op de grond spelende kinderen gewoon op een bord naast hen op de grond zetten.. mijn hond taalde er niet naar. Tot dat ene weekend dat ze uit logeren ging en de oppas niet luisterde naar mijn voorschrift dat ze geen menseneten mocht hebben. Sindsdien kan eten alleen op tafel staan en alleen als er iemand oplet anders is het weg. Báh! Hond verkloot in één weekend. Ik krijg het er niet uit. En ook bedelen sindsdien hé.. dus toch iets te snoepen gegeven als zij aten.

 

En dan de kleine ergernissen. Het losloopgebied. Wij zijn gezegend met enorm veel uitgestrekte natuur maar hebben maar een paar losloopstukken. Waarom gaan daar mensen heen die niet van honden houden of activiteiten ontplooien die gewoon niet handig zijn bij loslopende honden? Mountainbiken, hardlopen, voetballen, tennissen (ja, echt), fietsen, paardrijden (mag daar niet eens), kinderfeestjes, speurtochten met kinderen, picknicken en als toppunt met een aangelijnde hond daar gaan wandelen die niet met andere honden kan.. zucht. Uitgestrekte, enorme bossen, heide, zandverstuivingen, bbq-plaatsen, picknickvelden... maar nee.. ze moeten zo nodig in dat losloopgebied en dan kwaad worden als jouw hond in hun buurt komt. Een man heeft mijn hond zelfs een trap verkocht toen ze kwam kijken bij zijn aangelijnde hond. Kom daar dan niet!

 

Mensen met (vaak kleine) honden die (die mensen dus) bang zijn voor jouw middelgrote speelse hond en dan hysterisch gaan doen als hun hondjes naar jouw hond toe komen. Nee, niet tegen hun keffertjes maar tegen mijn super sociale hond. Ze is zo voorzichtig met klein spul. Heeft prima voelsprieten voor honden die niet willen spelen (komt voorzichtig kijken, staat stil, laat zich besnuffelen en als die hond geen aanstalten maakt tot spel loopt ze vrolijk door). Ze weet zichzelf zelfs te handhaven bij honden die bekend staan als agressief die wel met haar spelen.

 

Katten... breek me de bek niet open. Agressieve rotbeesten. Ik moet over een galerij met mijn hond en één van de buren heeft twee buitenkatten die ze naar buiten trappen als zij zelf niet wakker en thuis zijn. Zelfs weken als ze op vakantie zijn. En die vallen mijn hond dus aan als we er langs moeten. Nee. mijn hond moet aangelijnd zijn, moet onder appel staan, moet luisteren en mag niet agressief doen. Maar katten mogen alles zonder toezicht van de baas.

 

Als laatste een aparte. Mensen die jaloers zijn op mijn perfect luisterende hond. Buren (godzijdank zijn ze uiteindelijk verhuisd) die echt gek waren met mijn hond. Als we saampjes op de galerij zaten riepen ze haar altijd even bij zich om te knuffelen en te spelen. En altijd complimenten dat ze zo lief en goed opgevoed was. Tot ze zelf een pup (boerenfox) aanschaften. Nog een aantal malen samen gespeeld, ging zoals altijd super, ze is zo lief voor pups en kleine hondjes. Maar de opvoeding van dat mormel was een drama. Ze ontwikkelde zich tot een onzekere, gestreste, totaal niet luisterende hond,die, zo klein als ze was, haar bazen vooruit sleurde met het uitlaten. Opeens zou mijn hond agressief en gevaarlijk zijn. Zou ze grommen en dreigen naar hun hond (nooit iets gezien of gemerkt). Trappen naar mijn hond als we hen passeerden... En in de buurt rond bazuinen dat mijn hond gevaarlijk en vals zou zijn.  De enige reden die ik kan bedenken is jaloezie. Dat hun hond volledig flipt als ze een andere hond tegenkomt en mijn hond stoïcijns dat drama negeert en doorloopt. Gelukkig zijn ze weg. Good riddance.

 

Sorry voor de lange rant  maar de frustratie zit na al die jaren ook hoog.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ja maar jij zult je kind toch ook gewoon rustig laten fietsen en niet als een bezetene. Het is niet voor niets een stoep, mensen lopen daarop. Dan pas je je toch gewoon aan aan het looptemppo zodat mensen nog tijd hebben om te reageren. Zeker als je niet kunt zien dat er daadwerkelijk mensen lopen net om de hoek die je gaat raken.  "

 Ik probeer hem rustig te laten fietsen maar 't is en blijft een kind. Als ik een toverstokje had dan had ik perfect luisterende kinderen, helaas luisteren mijn honden een stuk beter dan mijn kinderen

 

Je wil hier dan echt niet komen wandelen op mooie dagen wanneer de wielerterroristen ook op pad zijn.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Ik probeer hem rustig te laten fietsen maar 't is en blijft een kind. Als ik een toverstokje had dan had ik perfect luisterende kinderen, helaas luisteren mijn honden een stuk beter dan mijn kinderen
 
Je wil hier dan echt niet komen wandelen op mooie dagen wanneer de wielerterroristen ook op pad zijn. "

 Gehehe dat durf ik serieus niet nee die fietsen zoooo hard. Maar die fietsen hier niet op de stoep, ook niet op het fietspad maar gewoon midden op de weg. Dat is meer gevaarlijk voor die groepen zelf. En voor andere fietsers... 

Maar laten we t daarbij maar houden want daar kun je een apart topic over vol schrijven. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Nog zo eentje... 

 

Van die bazen met hele baasgerichte honden die na 1 keer fluiten alles laten vallen en méteen naast de baas staan in. En dan even heel goed willen benadrukken hoe fantastischhh goed hun hond luistert naar de commando's van de baas en hoe slechte baas ik wel niet ben dat mijn beagle niet meteen komt op commando. Duhhh.. het is een beagle?? En geen herder of iets! 

 

Maar toch zijn er mensen die niet verder kunnen kijken dan hun eigen ras en toch even moeten benadrukken hoe goed hun hond getraint is en hoe slechte baas dat ik ben. 

 

Ondertussen kennen die honden van die bazen vaak géén hondentaal, stormen overal blind op af en komen vaak in de problemen. Overigens kennen ze dan geen 'hier' meer.  En dan sta ik daar met mijn beagle die de hondentaal goed spreekt, nergens zomaar op afstormt en nooit in de problemen komt. 

 

Lijkt mij dat een goede sociale hond in een losloopgebied belangrijker is dan een hond die een kuil staat te graven en bij 'hier' meteen komt aanrennen. 

 

Maar blijkbaar telt het meer hoeveel commandos en trucjes je hond kent dan dat het in de basis een hele fijne hond is om jou eigen hond mee om te laten gaan. 

 

En dan nog het ergste.. die bazen die dan voor mij mn hond gaan roepen. Als ze bij mij niet meteen wil komen want dat graven is wel érg leuk dan roepen die andere bazen. Vaak komt ze dan wel meteen want dat is interessant een nieuw persoon die mij roept. Ook dán moeten ze er even in wrijven dat hun fastastisch zijn want kijk eens Puk komt meteen als hun roepen en als ik roep niet. 

Maar ze hebben alleen niet door dat Puk mij elke dag ziet, dat we samen in 1 huis wonen en dat ze thuis álle aandacht en knuffels van mij krijgt die ze maar wil hebben. Dat ze dus niet perse buiten hoeft te komen voor aandacht. En bij die mensen dan wel want die ziet ze verder niet meer. Die zijn gewoon interessanter want het nieuw, onbekend. Maar na 2 weken is Puk ze ook helemaal zat en is het nieuwe eraf en dan luistert ze ook niet meer naar hun. 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Het losloopgebied. Wij zijn gezegend met enorm veel uitgestrekte natuur maar hebben maar een paar losloopstukken. Waarom gaan daar mensen heen die niet van honden houden of activiteiten ontplooien die gewoon niet handig zijn bij loslopende honden? 
Een man heeft mijn hond zelfs een trap verkocht toen ze kwam kijken bij zijn aangelijnde hond. Kom daar dan niet! 
 
Mensen met (vaak kleine) honden die (die mensen dus) bang zijn voor jouw middelgrote speelse hond en dan hysterisch gaan doen als hun hondjes naar jouw hond toe komen. "

 tsja, ik erger me dan weer aan mensen die dolle honden laten loslopen in aanlijngebieden, en aan mensen met "speelse" honden die achter alles wat beweegt aan willen vliegen en het liefste bovenop ieder klein hondje duiken wat ze tegenkomen, en waarvan de eigenaar vervolgens zegt "dat ze zo leuk aan het spelen zijn"

 

zo zie je, ieder verhaal heeft 2 kanten

 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nou vanmorgen me nog geërgerd. Er is hier 1 straat verder een echtpaar met een oud duitse herder teef genaamd Akira. Hiervoor hebben ze een zwarte herder gehad genaamd Zepf. 

 

Ik weet niet hoe deze mensen het voor elkaar weten te krijgen maad zoweo Zepf als Akira vallen honden en mensen aan. Zepf had behoorlijk wat bijt incidenten op zijn naam staan. Onze vorige hond is tot 3x toe achterna gezeten door die hond. Toen die dood ging...was de hele buurt echt blij. 

 

Nu hebben ze Akira en ook die valt andere honden aan en zelfs nu ook mensen. Meneer laat de hond gewoon los en staat er zelfs bij te grijzen als zijn hond uitvalt en achter een hond aangaat. Vanmorgen wilde iemand die ik ken hun passeren met haar witte herder. Hii blijft gewoon midden op dat pad lopen. Zij ging al helemaal opzij zowat de struikens in om hun te passeren en meneer laat de riek vieren en Akira valt toch uit. Naaa Dena zo heet de witte herder schrok zich kapot. 

 

Laats ook andere vriendin was met een kennis aan de wandel. Liepen het pad op en hun honden waren los. Die hond kwam ineens de hoek omgestormd en ging achter hun honden aan en die dus in volle paniek. Vriendin vloekte maar meneer was nog niet de hoek om he...nee die moest nog komen en lachen dat hij deed. Mijn vriendin riep gelijk 'lijn die k*t joekel van je aan als die aanvalt, weer zo n joekel die jullie niet onder controle hebben'. Nou meneer ging achter mijn vriendin aan tierend, waar ze zich wel niet mee bemoeide en dat ze haar honden een rotschop zou verkopen. 

 

Nog een kennis der oude herder is tot 5x toe aangevallen door Akira. Zelfs 1x toen de vrouw er mee was en die trok Akira zo van de fiets, omdat ze op de herder van mijn kennis afvloog. Mijn kennis heeft die hond een schop verkocht, omdat haar herder (inmiddels dood) al 14 jaar was. 

 

Vele mensen ergeren zich nu weer aan dit echtpaar. Ik ook, want Maylo laat zich dus niks vertellen door Akira en valt terug aan. Omdat Akira hem tot 4x toe al heeft aangevallen en achter hem aan heeft gezeten, pikt hij het niet meer. Ik draai me ook gelijk om als ik hun zie aankomen. Omdat meneer het graag uitlokt. 

 

Mensen in de buurt hebben al gezegd 1x hun hond aanvallen en ze doen aangifte. Anders krijgen we het zelfde met Zepf

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  tsja, ik erger me dan weer aan mensen die dolle honden laten loslopen in aanlijngebieden, en aan mensen met "speelse" honden die achter alles wat beweegt aan willen vliegen en het liefste bovenop ieder klein hondje duiken wat ze tegenkomen, en waarvan de eigenaar vervolgens zegt "dat ze zo leuk aan het spelen zijn"
 
zo zie je, ieder verhaal heeft 2 kanten
  "

 Dat is een aanlijngebied. En al loopt mijn hond dan vaak ook los, ik ben dan extreem scherp op de omgeving zodat ik haar onmiddellijk aan de voet kan roepen als ik mensen/honden in de verte al aan zie komen. Ik moet daar wel bij zeggen dat ze nooit ver bij me vandaan loopt, mij altijd in de gaten houdt en altijd op het pad blijft. En uiteraard extreem goed luistert.

 

In een aanlijngebied moet ik me aanpassen aan aangelijnde honden en mensen. In een losloopgebied is het in mijn ogen andersom.

 

Maar ik ken je probleem hoor. Leuk als je met je loopse teef de losloopgebieden mijdt, haar aan de lijn en strak aan de voet houdt en er dan toch nog een loslopende geile Duitse herder reu bovenop je teef springt. En de baas ligt alleen maar in een deuk.  

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Nog een kennis der oude herder is tot 5x toe aangevallen door Akira. 
  
Mensen in de buurt hebben al gezegd 1x hun hond aanvallen en ze doen aangifte. Anders krijgen we het zelfde met Zepf "

 Wat noemen jullie dan 'aanvallen'?

 

Ik heb soms het gevoel dat vooral eigenaren van kleine hondjes elke benadering of spel van een (middel)grote hond al als 'aanvallen' ervaren. Laat staan een correctie in hondentaal.

 

Als mijn hond heel fanatiek aan het spelen is kan ze ook een soort van 'grauwen' wat toch heel anders klinkt dan grommen. Dat vinden sommige eigenaren echt eng maar is alleen maar enthousiasme. En ze is een echte bitch; als een hond probeert op haar te rijden dan laat ze eerst redelijk kalm weten daar niet van gediend te zijn en als die hond niet luistert zet ze ze even duidelijk met een uithaal op de plek. Ziet er eng uit maar ze raakt die hond niet eens.

 

Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt.

 

Mijn hond is één keer aangevallen maar had daar dan ook echt wonden van. Dat is geen spel of rangorde meer maar een hond die niet goed is in zijn kop. Een gezonde hond doet dat niet ongeacht de opvoeding.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Wat noemen jullie dan 'aanvallen'?
 
Ik heb soms het gevoel dat vooral eigenaren van kleine hondjes elke benadering of spel van een (middel)grote hond al als 'aanvallen' ervaren. Laat staan een correctie in hondentaal.
 
Als mijn hond heel fanatiek aan het spelen is kan ze ook een soort van 'grauwen' wat toch heel anders klinkt dan grommen. Dat vinden sommige eigenaren echt eng maar is alleen maar enthousiasme. En ze is een echte bitch; als een hond probeert op haar te rijden dan laat ze eerst redelijk kalm weten daar niet van gediend te zijn en als die hond niet luistert zet ze ze even duidelijk met een uithaal op de plek. Ziet er eng uit maar ze raakt die hond niet eens.
 
Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt.
 
Mijn hond is één keer aangevallen maar had daar dan ook echt wonden van. Dat is geen spel of rangorde meer maar een hond die niet goed is in zijn kop. Een gezonde hond doet dat niet ongeacht de opvoeding. "

 Ik heb een klein hondje. Al zou het spel zijn, zou ik het nog irritant vinden. Als ik Java los zou laten in het bos verwacht ik ook dat mensen hun hond bijhouden of dat de hond kalm is, en niet als een dolle achter mijn hond aan gaat of dr bovenop springt. Zo'n hysterische hond hoort niet los, vind ik dan. 

Pim (Gast)

liz, zie je schrijven: Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt. 

 

zou ik persoonlijk nooit doen. Zo leert die jonge boxer alleen maar de confrontatie steeds aangaan met een hond die een correctie geeft. De baas moet dit oplossen door het spel direct te beëindigen als het niet meer 'leuk' spelen is, niet een knauw door een andere hond, dan is het al te laat. Laat de eigenaar van de boxer een evenwichtige hond zoeken om mee te spelen, dat wel, maar laat het niet zo ver komen dat een andere hond een correctie geeft, wees dit voor en haal de honden dan uit hun spel. Als de boxer al goed luistert kan de eigenaar hem ook roepen en belonen even laten kalmeren en weer verder laten spelen. Ik ben van mening dat een baas z'n hond beter kan begeleiden dan honden dit onderling maar uit te laten zoeken met alle gevolgen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Wat noemen jullie dan 'aanvallen'?
 
Ik heb soms het gevoel dat vooral eigenaren van kleine hondjes elke benadering of spel van een (middel)grote hond al als 'aanvallen' ervaren. Laat staan een correctie in hondentaal.
 
Als mijn hond heel fanatiek aan het spelen is kan ze ook een soort van 'grauwen' wat toch heel anders klinkt dan grommen. Dat vinden sommige eigenaren echt eng maar is alleen maar enthousiasme. En ze is een echte bitch; als een hond probeert op haar te rijden dan laat ze eerst redelijk kalm weten daar niet van gediend te zijn en als die hond niet luistert zet ze ze even duidelijk met een uithaal op de plek. Ziet er eng uit maar ze raakt die hond niet eens.
 
Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt.
 
Mijn hond is één keer aangevallen maar had daar dan ook echt wonden van. Dat is geen spel of rangorde meer maar een hond die niet goed is in zijn kop. Een gezonde hond doet dat niet ongeacht de opvoeding. "

 

Hahahaha dan moet je Puk zien met haar beste vriend. Een ras beagle. Lijkt echt of ze elkaar vermoorden! Ze raken elkaar wel aan maar nog nooit een schram gegeven aan elkaar. Juist het moment dat ze elkaar lós laten met de bek beginnen ze vals te janken. Stelt echt niks voor maar als je toevallig voorbij loopt kan het er best heftig uitzien. 

 

Hoevaak we al geen rare blikken gekregen hebben van passanten, zeker als wij als bazen heel rustig eronder blijven en op een boomstam zitten te genieten in de zon. Uiteraard altijd met een oog op de honden gericht.  

 

Maak het hier ook vaak mee dat de vele onopgevoede kleine honden hier in de buurt een terechte correctie krijgen van grotere honden en dat er dan meteen geroepen word hoe vals die hond wel niet is. Terwijl de echte valse toch die kleine honden zijn... 

Bazen vinden het ook zooooo raar dat hun hond altijd maar gegrepen word door elke hond. Hoe zou dat toch komen 

 

Edit: het gaat hier om kleine honden die zélf blaffend grommend en snauwend op grote honden af komen terwijl die grote hond gewoon rustig wil passeren/rustig kennis maken. Ze worden niet gecorrigeerd door de baas want ze zijn klein, dus ach wat is de schade als ze eens zouden bijten. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat is zo'n zeik topic toch heerlijk.. 

 

Gelukkig zijn er hier in de wijk niet zoveel irritaties. Iedereen kent iedereen goed en hier wonen ook niet echt vervelende honden. De enige hond waar Kaylo niet zo goed mee overweg kan wordt altijd aangelijnd als ze ons zien. Lieve Dex denkt namelijk nog steeds dat Kaylo best met hem wilt spelen.. 

 

Ik moet zeggen dat ik me niet heel erg snel irriteer aan dingen. Maar alsjeblieft mijn hond krijgt genoeg te eten thuis en tijdens de wandeling.. je mag je koekjes bewaren voor je eigen honden of vraag het dan tenminste normaal. Waarom iedereen toch de behoefte voelt om andermans honden te voeren. 

 

Paar dagen terug liep ik overigens wel met Kaylo en zijn zusje de dierenwinkel in omdat ik snel even iets moest halen. Opeens komt er een krijsend kind de winkel ingerend roepend naar haar vrienden ''DIE HONDEN MOET IK ECHT EVEN AAIEN'' waardoor ik heel snel reageerde ''Als je je klauwen wilt houden zou ik dat niet doen, en zou het in vervolg even normaal vragen''

Nu is Kaylo een ontzettende knuffel maar als hij door 1 iemand wordt geknuffeld denkt hij dat de hele wereld er voor hem is om te knuffelen. En zijn zusje stelt het gewoon niet zo op prijs. Dan heb ik liever dat mensen ze ontlopen dan krijsend op ons afkomen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Wat noemen jullie dan 'aanvallen'?
 
Ik heb soms het gevoel dat vooral eigenaren van kleine hondjes elke benadering of spel van een (middel)grote hond al als 'aanvallen' ervaren. Laat staan een correctie in hondentaal.
 
Als mijn hond heel fanatiek aan het spelen is kan ze ook een soort van 'grauwen' wat toch heel anders klinkt dan grommen. Dat vinden sommige eigenaren echt eng maar is alleen maar enthousiasme. En ze is een echte bitch; als een hond probeert op haar te rijden dan laat ze eerst redelijk kalm weten daar niet van gediend te zijn en als die hond niet luistert zet ze ze even duidelijk met een uithaal op de plek. Ziet er eng uit maar ze raakt die hond niet eens.
 
Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt.
 
Mijn hond is één keer aangevallen maar had daar dan ook echt wonden van. Dat is geen spel of rangorde meer maar een hond die niet goed is in zijn kop. Een gezonde hond doet dat niet ongeacht de opvoeding. "

 

Slaan met de voorpoten bijvoorbeeld, dat doen veel honden in spel.

Maar Freggle is vroeger op die manier al vaak ondersteboven gegooid.

Op die manier kunnen kleine hondjes makkelijk geblesseerd raken.

Het is meestal helemaal geen gemenigheid van grote honden, maar als grote honden te enthousiast spelen zijn kleine hondjes niet echt een partij meer.

Ik denk dat mensen met kleine hondjes dan uit voorzorg de grote honden weren, om hun hondje dat te besparen.

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  
Slaan met de voorpoten bijvoorbeeld, dat doen veel honden in spel.
Maar Freggle is vroeger op die manier al vaak ondersteboven gegooid.
Op die manier kunnen kleine hondjes makkelijk geblesseerd raken.
Het is meestal helemaal geen gemenigheid van grote honden, maar als grote honden te enthousiast spelen zijn kleine hondjes niet echt een partij meer.
Ik denk dat mensen met kleine hondjes dan uit voorzorg de grote honden weren, om hun hondje dat te besparen.
  "

 Daar heeft mijn hond ook een hekel aan als ze gaan slaan met de voor poten. Shadow is echt klein zerig en begint dan te piepen. Ze gaat drukke of opdringerige  honden ook het liefst uit de weg. Kleine honden vind ze dan weer wel super als die speels zijn. Vooral als ze achter haar aan willen rennen. Maar fysiek spelen houd ze niet van. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Even een positieve noot,regen is soms fijn.

 

Vanmorgen heeft Vigo zich heerlijk uitgeleefd,met dit weer geen fietsers,wandelaars en geen hond te bekennen waar ik loop.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Soms heb ik het idee dat mensen denken dat een losloopgebied betekend 'gooi je hond los en zie maar'. Ja, mijn hond loopt los in losloopgebieden, en nee, ik wil niet dat ze met andere honden speelt en contact heeft (dat kan ook niet). Ik roep haar zodra er een andere hond aankomt en lijn haar aan. Dan zit ik er niet op te wachten dat er dan een wildebras die 'alleen maar wil spelen' op af komt. Ik loop daar zodat mn hond los kan en niet voor andere mensen/honden. Ik vind toch wel dat je hond eerst mag luisteren en dat je m daarna pas los doet en niet andersom...

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  Wat noemen jullie dan 'aanvallen'?
 
Ik heb soms het gevoel dat vooral eigenaren van kleine hondjes elke benadering of spel van een (middel)grote hond al als 'aanvallen' ervaren. Laat staan een correctie in hondentaal.
 
Als mijn hond heel fanatiek aan het spelen is kan ze ook een soort van 'grauwen' wat toch heel anders klinkt dan grommen. Dat vinden sommige eigenaren echt eng maar is alleen maar enthousiasme. En ze is een echte bitch; als een hond probeert op haar te rijden dan laat ze eerst redelijk kalm weten daar niet van gediend te zijn en als die hond niet luistert zet ze ze even duidelijk met een uithaal op de plek. Ziet er eng uit maar ze raakt die hond niet eens.
 
Morgen gaan we even 'spelen' met een jonge boxer die moeite heeft met 'Nee' van een andere hond. De bazin hoopt dat mijn hond hem wel kan leren wat dat inhoudt.
 
Mijn hond is één keer aangevallen maar had daar dan ook echt wonden van. Dat is geen spel of rangorde meer maar een hond die niet goed is in zijn kop. Een gezonde hond doet dat niet ongeacht de opvoeding. "

 Met agressie op een hond afrennen en beginnen te happen en grommen. Akira heeft geen speelbedoelingen maar valt echt aan. Ik heb wel een klein hondje maar die speelt ook met grote honden. Mijn zus heeft zelf een Bullmastiff die met hem speelt. 

 

Er zijn al honden gebeten geworden door Akira waaronder de oude herder van mijn kennis. Mijn hond heeft ze gehapt maar niet door, alleen een fikse blauwe plek.

 

Maylo is eens flink gebeten geworden door een hongaarse mix. Gat achter in zijn dijbeen en verschillende blauwe en schaafwonden. 

 

Verschil op je plek zetten of aanvallen ken ik wel. Maylo wordt ook wel eens op zijn plek gezet en andersom doet hij dat ook. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Overigens heeft Maylo een speciale voorkeur voor honden waarmee hij speelt. Hij speelt bijv. Heel graag met een witte herder. Klein of groot maak niet zo veel uit als ze maar een beetje het zelfde spel hebben als Maylo.

 

 

De Duitse Dog van mijn vriendin Fay wilt ook steeds met Maylo spelen. Ze heeft 1x met der poot op zijn kop gemept en daar heeft ze van Maylo toen een passende snauw van gekregen dat hij dat niet wilt. Sindsdien springt ze alleen als een dolle schaap om hem heen en dat vind hij prima. 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Met agressie op een hond afrennen en beginnen te happen en grommen. Akira heeft geen speelbedoelingen maar valt echt aan. Ik heb wel een klein hondje maar die speelt ook met grote honden. Mijn zus heeft zelf een Bullmastiff die met hem speelt. 
 
Er zijn al honden gebeten geworden door Akira waaronder de oude herder van mijn kennis. Mijn hond heeft ze gehapt maar niet door, alleen een fikse blauwe plek.
 
Maylo is eens flink gebeten geworden door een hongaarse mix. Gat achter in zijn dijbeen en verschillende blauwe en schaafwonden. 
 
Verschil op je plek zetten of aanvallen ken ik wel. Maylo wordt ook wel eens op zijn plek gezet en andersom doet hij dat ook.  "

 Ik ben met Obi in het losloopgebied ooit een man en vrouw tegengekomen. Obi was nog een pubertje, ik zag een andere jonge herder ook een pubertje. Obi dacht:"Heey wat leuk, SPELEN!" en ging er voorzichtig op af. Maar de hond zat vast, 10 cm lijn tussen de halsband en de hand van de eigenaar zo strak had ie hem vast. Obi draaide om hij leek letterlijk te denken "shiiit wat gebeurd daar nou, ik vertrouw het niet." Hij ging er niet heen... hij bleef op een flink aantal meters wachten. 

Die hond wilde wel spelen met Obi en zijn lichaamstaal straalde vrolijkheid uit en keek naar Obi en probeerde aan te zetten om te komen. Die man haalde uit en gaf dat beestje toch eens stomp in de zij de hond in paniek wilde weg, dus nog es.... wantja de hond trok weer aan de lijn. Dat soort volk moet ongeveer zo'n hond als die jij beschrijft veroorzaken gok ik... 

honden page profiel teska&beerteska&beer

honden foto van teska&beer

 heerlijk dit  alle irritaties zijn idd al voorbij gekomen maar toch kan ik me nog steeds irriteren aan die hondenbezitters die het nog steeds niet nodig vinden om de grote boodschap van hun hond niet op kunnen ruimen in de woonwijk.

je kan je eigen hond bijna niet uitlaten zonder dat je in de sh*t van een ander sta.

 

honden page profiel NoorderhondjesNoorderhondjes

honden foto van Noorderhondjes

Waar ik me altijd blauw aan erger, is dat er bij ons in de natuurgebieden vaak mensen op de wandelpaden gaan fietsen, terwijl er een pad is ook voor fietsers. Ik laat de honden altijd los en soms is het zo dat een hond dan die fietser in de weg gaat lopen, dan moet ik weer m'n hond bij de riem pakken... alleen maar voor zo'n fietser die niet op het andere pad wilt fietsen. 

Daardoor zag ik laatst ook een fietser niet van achteren komen, fietser moest snel remmen anders was een van mijn honden omver gereden.. Degene zei niets of zo, gewoon doorrijden. Helaas willen ze geen fietsers daar laten verbieden om te fietsen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Waar ik me altijd blauw aan erger, is dat er bij ons in de natuurgebieden vaak mensen op de wandelpaden gaan fietsen, terwijl er een pad is ook voor fietsers. Ik laat de honden altijd los en soms is het zo dat een hond dan die fietser in de weg gaat lopen, dan moet ik weer m'n hond bij de riem pakken... alleen maar voor zo'n fietser die niet op het andere pad wilt fietsen. 
Daardoor zag ik laatst ook een fietser niet van achteren komen, fietser moest snel remmen anders was een van mijn honden omver gereden.. Degene zei niets of zo, gewoon doorrijden. Helaas willen ze geen fietsers daar laten verbieden om te fietsen. "

 Is het daar dan ook losloopgebied?

honden page profiel NoorderhondjesNoorderhondjes

honden foto van Noorderhondjes

"  Is het daar dan ook losloopgebied? "

 Ja, dat staat op de borden in het natuurgebied, het is eigenlijk ook niet bedoeld voor fietsers. Er is een speciaal fietspad, gelijk naast het pad. Helaas gaan sommige fietsers toch het andere pad op.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 
Maak het hier ook vaak mee dat de vele onopgevoede kleine honden hier in de buurt een terechte correctie krijgen van grotere honden en dat er dan meteen geroepen word hoe vals die hond wel niet is. Terwijl de echte valse toch die kleine honden zijn... 
Bazen vinden het ook zooooo raar dat hun hond altijd maar gegrepen word door elke hond. Hoe zou dat toch komen 
 
Edit: het gaat hier om kleine honden die zélf blaffend grommend en snauwend op grote honden af komen terwijl die grote hond gewoon rustig wil passeren/rustig kennis maken. Ze worden niet gecorrigeerd door de baas want ze zijn klein, dus ach wat is de schade als ze eens zouden bijten.  "

Al de kleine honden hier in de buurt die zo doen zijn door hun eigenaren als pup al steeds opgetild als er een (middel)grote hond aankwam. Ik denk dat dat én de angst van die eigenaren die de hond haarscherp oppikt de oorzaak is. 

 

Dat veel grotere honden ook aardig lomp zijn merk ik ook wel inderdaad. Tijdens het spel klappen ze steeds tegen je benen. Ik weet niet waarom maar ik ken geen Border Collie die dat doet.

 

Mijn hond legt wel haar poot op een kleine hond of pup die wil spelen maar doet dat heel rustig. Als ze echt vervelend gaan worden wil ze een pup weleens zachtjes met haar neus omstoten. Is echt heel schattig zo zachtjes als ze dat dan doet alsof ze bang is dat ze breken.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De Duitse Dog van mijn vriendin Fay wilt ook steeds met Maylo spelen. Ze heeft 1x met der poot op zijn kop gemept en daar heeft ze van Maylo toen een passende snauw van gekregen dat hij dat niet wilt. Sindsdien springt ze alleen als een dolle schaap om hem heen en dat vind hij prima. 
  "

 Is dat wat je van (middel) grote honden verwacht?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 41 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^