Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zou je pup niet altijd oppakken als er een grote hond aan komt, het kan zijn angst bevestigen. En vooral als jij bang bent, voelt je pup dit heel goed, stel dr komt een grote hond aan, die is aangelijnd heb je niet meteen een reden je hond op te tillen.. Maar je mag m wel beschermen natuurlijk. Als jij in een situatie terecht komt die je niet vertrouwd, twijfel er dan niet aan je hond op te tillen. 

 

Je kan ook aan hondeneigenaren met een grote hond vragen hoe hij is met pups. Zijn ze er zeker van dat hij rustig snuffelt, kun je je pup kennis laten maken, zo niet loop je gewoon door. Belangrijk is dat je pup alleen maar positieve ervaringen met andere honden gaat krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Duidelijk! Natuurlijk wil ik hem wel zo veel mogelijk beschermen, maar ik wil er dus ook geen angstig hondje van maken. Dat ik hem dan gewoon mag oppakken als ik twijfel is goed om te weten, ook dat ik hem dan niet verpest ;) Het is trouwens een golden retriever pup

 

Edit: het ging er ook alleen om: stel er komt een hond echt op af rennen, niet aangelijnd. Ik weet zo wel een aantal honden die ik 100% met mijn pup vertrouw, ook zonder riem. Ik weet dat ze een pup geen kwaad doen, en veel met andere honden zijn. Als een hond aangelijnd is en de baas heeft overduidelijk de controle, wil ik juist inderdaad graag een keer kennis laten maken, maar dan wel op een rustige manier. Mijn pup is ook een rustige.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Duidelijk! Natuurlijk wil ik hem wel zo veel mogelijk beschermen, maar ik wil er dus ook geen angstig hondje van maken. Dat ik hem dan gewoon mag oppakken als ik twijfel is goed om te weten, ook dat ik hem dan niet verpest ;-) Het is trouwens een golden retriever pup "

 Als je het zelf niet vertrouwt, lekker optillen hoor. 

Heb er spijt van dat ik dat met mijn reu als pup 1 keer niet heb gedaan, terwijl mijn gevoel zei van wel. Nu heeft hij een gruwelijke hekel aan Berners.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon je eigen honden uitzoeken waar je pup mee samen mag. Bijvoorbeeld van vrienden of familie, of de honden uit de puppycursus als je daar naartoe gaat, of een bepaald groepje uit je wijk.

 

Je pup hoeft natuurlijk geen vriendjes te worden met allemaal vreemde honden. Dat ben jij ook niet met alle vreemde mensen toch? 

Natuurlijk kom je af en toe mensen en andere honden tegen, mocht het verkeerd gaan lopen, pak je pup dan op. Loopt het niet verkeerd en is de vreemde hond gewoon rustig, dan lekker laten gaan.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  schoenmaat 45. werkt als een trein "

 




Hihi ik moet zeggen ik kom steeds meer tegen dat punt aan mijn schoenmaat er tegen aan te gooien.
Want het was al keer 4 of 5 met dezelfde hond en ik raak het wel zat. Zou liever de eigenaren die trap verkopen maar ja die zijn zo slim super ver weg te blijven O-)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Het pad. Het staat er zo duidelijk. En rechts is de weg echt druk al zie je het niet zo duidelijk op de foto. En stukken dat je over kan steken en daar kunnen ze zo de weg op. Er zijn al wel eens honden aangereden. Ben bang dat die van mij uit de halsband glipt door de opdringerige soms ook iets grommende hond en opgejaagd wordt naar de weg.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het pad. Het staat er zo duidelijk. En rechts is de weg echt druk al zie je het niet zo duidelijk op de foto. En stukken dat je over kan steken en daar kunnen ze zo de weg op. Er zijn al wel eens honden aangereden. Ben bang dat die van mij uit de halsband glipt door de opdringerige soms ook iets grommende hond en opgejaagd wordt naar de weg.

"

 Is het bord wel geldend? Normaal is het toch zo, dat als je een kruising over gaat en het bord wordt daar niet herhaald dat het niet meer geldend is?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Is het bord wel geldend? Normaal is het toch zo, dat als je een kruising over gaat en het bord wordt daar niet herhaald dat het niet meer geldend is? "

 dit geldt voor officiele wegen, niet voor stoepjes/wandelgebieden. anders zou natuurmonumenten ook de hele tijd "honden aan de lijn" moeten gaan herhalen na ieder bospaadje wat een "kruising" veroorzaakt

 

dat bord staat daar niet voor die ene meter tot dat stoepje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  dit geldt voor officiele wegen, niet voor stoepjes/wandelgebieden. anders zou natuurmonumenten ook de hele tijd "honden aan de lijn" moeten gaan herhalen na ieder bospaadje wat een "kruising" veroorzaakt
 
dat bord staat daar niet voor die ene meter tot dat stoepje    "

 Dankje Joop

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik was vandaag in de dierenwinkel, komt er een mevrouw binnen met twee jongere kinderen en een keeshond (denk ik) pup aan een riempje. Klein bolletje wol nog.  Ze staat naast ons bij de kluiven te kijken en spot het mandje met de muilkorven. Ze bekijkt de kleinste muilkorf, kijkt dan naar het bolletje wol (zou het zo meenemen, echt schattig). Er kwam een medewerkster aan dus ik bleef even om een hoekje wachten en kijken naar halsbanden en poepzakjes ik ben zo'n tokkie die wil weten waar het over gaat. 

Toen kwam het. "Ze bijt echt zó veel. Ze bijt echt in alles, ook in spullen en zo. Tja het is of zij los in de huiskamer of de kinderen in de huiskamer. Dan maar een muilkorf zodat ze het afleert". 

 

Pfoehhhhhhhh. Ja mevrouw, pupjes bijten. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Omg! Dat is dus weer zo'n impulsaankoop geweest zeker

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Loop ik langs de speeltuin,wandelt er een koppel met een frans bulletje in de speeltuin,ze laten hem schijten en kijken mij recht in mijn gezicht aan. En liepen door zonder het op te ruimen,de prullebak stond 4 meter verder.

 

Ik had er vandaag geen puf voor mij er mee te bemoeien normaal kan ik het niet laten.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Loop ik langs de speeltuin,wandelt er een koppel met een frans bulletje in de speeltuin,ze laten hem schijten en kijken mij recht in mijn gezicht aan. En liepen door zonder het op te ruimen,de prullebak stond 4 meter verder. "

 serieus? wat een aso's. ik had die drol recht in hun gezicht gegooid denk ik

 

"oh sorry, dat doe ik anders nooit"

 

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  serieus? wat een aso's. ik had die drol recht in hun gezicht gegooid denk ik
 
"oh sorry, dat doe ik anders nooit"
 
 
 
  "

 Denk dat ik het afgelegd zou hebben de man was een zwaargewicht normaal ben ik niet op mijn mond gevallen.

Ik loop altijd langs die speeltuin,op een dag schoot een loslopende hond waarmee ze aan het spelen waren in de speeltuin op Vigo af,ik loop achter lage struikjes een voetpad die langs de speeltuin loopt tegenover mijn huis.

 

Ik ,je moet je hond aanlijnen,het is hier een speeltuin,honden horen niet los te lopen.

Haar reactie,je moet niet zo boos doen....ze was verontwaardigd dat ik chagrijnig was. 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Vandaag had ik behendigheid training met Binny en wij zitten op een veld met daarnaast een pad naar de uitgang, zonder een hek ertussen. Achter ons veld is nog een veld met puppytraining. 

Maar als de puppytraining afgelopen is komen ze langs ons veld, niet erg natuurlijk die mensen moeten ook naar huis. Maar dan gaan ze vervolgens of hun hondje aan mijn hondje laten snuffelen (wil ik niet want ze is aan het werk) of ze gaan in gesprek met een groepje en leiden ons af of ze gaan een soort bat training doen ( op 1 meter afstand) terwijl onze honden best wel opgewonden zijn ( en sommige vallen ook uit) maar nee, hun honden moeten rustig zijn. Pff we zijn toch bezig... loop gewoon even door. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Duidelijk! Natuurlijk wil ik hem wel zo veel mogelijk beschermen, maar ik wil er dus ook geen angstig hondje van maken. Dat ik hem dan gewoon mag oppakken als ik twijfel is goed om te weten, ook dat ik hem dan niet verpest ;-) Het is trouwens een golden retriever pup
 
Edit: het ging er ook alleen om: stel er komt een hond echt op af rennen, niet aangelijnd. Ik weet zo wel een aantal honden die ik 100% met mijn pup vertrouw, ook zonder riem. Ik weet dat ze een pup geen kwaad doen, en veel met andere honden zijn. Als een hond aangelijnd is en de baas heeft overduidelijk de controle, wil ik juist inderdaad graag een keer kennis laten maken, maar dan wel op een rustige manier. Mijn pup is ook een rustige. "

 

Welkom op dit forum! 

 

Ik lig graag dwars hier... dus nu ook weer. 

 

Stel dat er een hond op jou hond afkomt en je vind dat het iets te hard gaat kan je denk ik beter eerst tussen jou pup en de hond in gaan staan en niet meteen oppakken. Zo bescherm je je pup en laat je ook zien dat aan je pup dat je voor hem op komt. 

Zeker omdat het een groot ras is zou ik hem zo min mogelijk oppakken als pup want dat kan als grote hond straks ook niet meer. 

 

Wie weet is het voor jou pup al vertrouwt en goed als jij ertussen staat en de pup gewoon op de grond staat en is oppakken helemaal niet nodig op dat moment. 

 

Uiteraard moet je je pup gewoon oppakken als hij in direct gevaar is of heel erg bang! Dat lijkt me niet meer dan logisch. 

 

Je hond bang maken gebeurd alleen als je je hond oppakt voor letterlijk álles en héél overdreven zielig mee gaat doen in de angst van de hond. 

Van die ouders van kinderen die al met een schaafwondje doen alsof de hand geamputeerd moet worden snap je?? 

 

Maar gewoon oppakken als het een heel angstige situatie is dan geef je juist aan dat je te vertrouwen bent en je pup beschermt. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Vandaag had ik behendigheid training met Binny en wij zitten op een veld met daarnaast een pad naar de uitgang, zonder een hek ertussen. Achter ons veld is nog een veld met puppytraining. 
Maar als de puppytraining afgelopen is komen ze langs ons veld, niet erg natuurlijk die mensen moeten ook naar huis. Maar dan gaan ze vervolgens of hun hondje aan mijn hondje laten snuffelen (wil ik niet want ze is aan het werk) of ze gaan in gesprek met een groepje en leiden ons af of ze gaan een soort bat training doen ( op 1 meter afstand) terwijl onze honden best wel opgewonden zijn ( en sommige vallen ook uit) maar nee, hun honden moeten rustig zijn. Pff we zijn toch bezig... loop gewoon even door.  "

 O hier mogen geen vreemde honden op het veld komen. Ondanks dat we het just for de fun doen. 

 

Er staat ook nu een hek tussen de poort waar we binnen komen en het veld. Soort sluis je kan niet zomaar het veld op en dat is erg fijn. Honden duiken de struiken niet meer in en mensen kunnen veilig het terrein verlaten zonder dat er een hond uitbreekt. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Vandaag had ik behendigheid training met Binny en wij zitten op een veld met daarnaast een pad naar de uitgang, zonder een hek ertussen. Achter ons veld is nog een veld met puppytraining. 
Maar als de puppytraining afgelopen is komen ze langs ons veld, niet erg natuurlijk die mensen moeten ook naar huis. Maar dan gaan ze vervolgens of hun hondje aan mijn hondje laten snuffelen (wil ik niet want ze is aan het werk) of ze gaan in gesprek met een groepje en leiden ons af of ze gaan een soort bat training doen ( op 1 meter afstand) terwijl onze honden best wel opgewonden zijn ( en sommige vallen ook uit) maar nee, hun honden moeten rustig zijn. Pff we zijn toch bezig... loop gewoon even door.  "

 Ik zou dit eens met je trainer/ groep bespreken als meer mensen zich er aan ergeren moeten ze er gewoon iets aan doen.

 

Kijk misschien kunnen ze met de poppen les iets afspreken dat jullie voor dat jullie les begint even mee helpen met de training (bat vind ik zo slecht nog niet om dat aan te leren met pups)

Maar dan is het jullie keus.

Want ik neem aan dat je gewoon betaald voor de agilty les?

En bij geen gehoor zou ik anders gewoon gaan timen.

En dan aan het eind: we krijgen nog zo veel minuten les wegens verstoring.

(Hebben we zelf ook eens gedaan met een instructeur die graag rookte en Facebook gebruikte tijdens de les)

 

Of anders een niet zo'n hele lieve hond eens "oops hij schoot zo uit me handen" op bezoek.

Is dat leuk voor zo'n pup nee. Maar dan leert zo'n instructeur wel verantwoordelijk nemen want als het voor het echt gebeurd is het hun verantwoordelijkheid.

Ten slotte komen mensen ook naar de hondenschool met hun niet zo'n lieve fikkie

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  Ik zou dit eens met je trainer/ groep bespreken als meer mensen zich er aan ergeren moeten ze er gewoon iets aan doen.
 
Kijk misschien kunnen ze met de poppen les iets afspreken dat jullie voor dat jullie les begint even mee helpen met de training (bat vind ik zo slecht nog niet om dat aan te leren met pups)
Maar dan is het jullie keus.
Want ik neem aan dat je gewoon betaald voor de agilty les?
En bij geen gehoor zou ik anders gewoon gaan timen.
En dan aan het eind: we krijgen nog zo veel minuten les wegens verstoring.
(Hebben we zelf ook eens gedaan met een instructeur die graag rookte en Facebook gebruikte tijdens de les)
 
Of anders een niet zo'n hele lieve hond eens "oops hij schoot zo uit me handen" op bezoek.
Is dat leuk voor zo'n pup nee. Maar dan leert zo'n instructeur wel verantwoordelijk nemen want als het voor het echt gebeurd is het hun verantwoordelijkheid.
Ten slotte komen mensen ook naar de hondenschool met hun niet zo'n lieve fikkie "

 Het is meer dat de wachtende daar last van hebben. Dus we kunnen evengoed door met de training. Ik denk niet dat er een hek tussen komt of dat het helpt om het te bespreken aangezien de eigenaar gister heel erg bleef tutten met een ander hondje en een soort van bat deed, dus dat schiet lekker op. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het pad. Het staat er zo duidelijk. En rechts is de weg echt druk al zie je het niet zo duidelijk op de foto. En stukken dat je over kan steken en daar kunnen ze zo de weg op. Er zijn al wel eens honden aangereden. Ben bang dat die van mij uit de halsband glipt door de opdringerige soms ook iets grommende hond en opgejaagd wordt naar de weg.

488202.jpg "

 

Ha! Dat ken ik! Maar daar vlakbij heb je toch een prachtig afgesloten uitlaatveld? Zo'n mooie ben ik nog nergens tegen gekomen; zo groot en wel omheind. Als ik daar in de buurt was met Momo ging ik daar altijd even langs.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Mijn eigen ergernis;

 

De dierenartspraktijk.

We hebben hier een hele mooie. Groot ook met een hele ruime wachtruimte met veel stoeltjes. En een balie natuurlijk waar je kunt afrekenen, dingen in de computer kunt laten zetten, afspraken maken en dingen kunt kopen zoals medicijnen maar ook voer en halsbanden bijvoorbeeld. Reuze aardig personeel ook.

 

Maar dan kom ik daar met mijn hond en iedereen laat hun hond maar op de mijne afkomen 'om even te snuffelen'. Ook één drinkbak voor alle honden die daar komen. Met een pup is het helemaal hel. Iedere hond MOET even buurten van de hondenbaasjes. Iedereen MOET even aandacht geven aan de pup en velen MOETEN toch echt even aan die wollige vacht voelen. Zucht.

 

Het is een DIERENARTSENPRAKTIJK. Daar komen dus dieren die iets mankeren. Die ZIEK zijn. Gisteren was ik daar voor de derde entingen. En dan loopt er een Labrador met plakkaten diarree op de flanken. Baasje gaat afrekenen bij de balie (en misschien nog meer, weet ik veel) met de hond aan de flexlijn.. niet op de rem. Die dacht dus ook even te komen buurten bij mijn pup.  

 

De vier keer dat ik daar nu met Elsa ben geweest is er maar één hondje geweest die door zijn baas bij mijn pup werd weggehouden.

 

En dan moet ik bij de balie afrekenen. Staan er steeds andere mensen met honden achter me te wachten. Maar pupsel optillen en afrekenen tegelijk is wel heel lastig; ik kom dan handen tekort. Eén keer stonden er twee dames achter de balie en heb ik Elsa gewoon in de armen van één van hen gedrukt zodat ik rustig kon afrekenen.

 

En als ik daar dan sta met mijn pup in mijn armen... is ze ook op de ideale 'aai-hoogte' en moet ik dus steeds graaiende handen ontwijken.

 

Gisteren heb ik geopperd bij de assistente dat ze één van die hoekjes zouden moeten reserveren voor mensen die niet willen dat andere dieren komen buurten en mensen komen aaien. Op de muur in grote letters schilderen: "Deze dieren niet benaderen."

 

Niet gezegd maar ook een idee dat bij mij nu naar binnen schiet: Maak bij die balie zo'n zone, net als bij een bank met de tekst erop: Wacht op uw beurt en houdt uw dier bij u. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Mijn eigen ergernis;
 
De dierenartspraktijk.
We hebben hier een hele mooie. Groot ook met een hele ruime wachtruimte met veel stoeltjes. En een balie natuurlijk waar je kunt afrekenen, dingen in de computer kunt laten zetten, afspraken maken en dingen kunt kopen zoals medicijnen maar ook voer en halsbanden bijvoorbeeld. Reuze aardig personeel ook.
 
Maar dan kom ik daar met mijn hond en iedereen laat hun hond maar op de mijne afkomen 'om even te snuffelen'. Ook één drinkbak voor alle honden die daar komen. Met een pup is het helemaal hel. Iedere hond MOET even buurten van de hondenbaasjes. Iedereen MOET even aandacht geven aan de pup en velen MOETEN toch echt even aan die wollige vacht voelen. Zucht.
 
Het is een DIERENARTSENPRAKTIJK. Daar komen dus dieren die iets mankeren. Die ZIEK zijn. Gisteren was ik daar voor de derde entingen. En dan loopt er een Labrador met plakkaten diarree op de flanken. Baasje gaat afrekenen bij de balie (en misschien nog meer, weet ik veel) met de hond aan de flexlijn.. niet op de rem. Die dacht dus ook even te komen buurten bij mijn pup.  
 
De vier keer dat ik daar nu met Elsa ben geweest is er maar één hondje geweest die door zijn baas bij mijn pup werd weggehouden.
 
En dan moet ik bij de balie afrekenen. Staan er steeds andere mensen met honden achter me te wachten. Maar pupsel optillen en afrekenen tegelijk is wel heel lastig; ik kom dan handen tekort. Eén keer stonden er twee dames achter de balie en heb ik Elsa gewoon in de armen van één van hen gedrukt zodat ik rustig kon afrekenen.
 
En als ik daar dan sta met mijn pup in mijn armen... is ze ook op de ideale 'aai-hoogte' en moet ik dus steeds graaiende handen ontwijken.
 
Gisteren heb ik geopperd bij de assistente dat ze één van die hoekjes zouden moeten reserveren voor mensen die niet willen dat andere dieren komen buurten en mensen komen aaien. Op de muur in grote letters schilderen: "Deze dieren niet benaderen."
 
Niet gezegd maar ook een idee dat bij mij nu naar binnen schiet: Maak bij die balie zo'n zone, net als bij een bank met de tekst erop: Wacht op uw beurt en houdt uw dier bij u.  "

 Heel herkenbaar

Mijn oudste hond heeft niks met andere honden en ik stond bij de balie om mij aan te melden voor de afspraak.

 

Toen ik daar stond, kwam een man binnen met een labrador die verband om 1 van de voorpoten had. Die hond was ook aan de flexilijn die niet op slot zat en rende in volle vaart op mijn hond af en legde een poot op de rug van mijn hond.

 

Mijn hond heeft die hond direct bij de keel gegrepen (gelukkig bijt ze niet door). Daarna bleef Lizzy de hele tijd boos op de hond. Elke keer als ze die hond zag, begon ze echt kabaal (blaffen, grommen) te maken

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Over schoenmaat gesproken,ik heb maat 42 gebruikt daarnet.

Wandelen met Jazz.

Even voor het idee 40 cm8 kilo.

Veel voortuinen zijn met hoge struiken enzo hier.Je ziet niks.

Wij komen het park uit dan een straat en dan bij mij achter.

 

In die straat tussen de struiken door uit zijn eigen voortuin een berner sennen klapt zo op de mijne.Jazz loopt gewoon bij me aan de lijn.

Wij schrikken ons rot krijg de hond niet weg een bak herrie.

 

Enja ik doe het eigenlijk nooit maar mijn hond gaat voor.

Een schop gegeven niet hard maar wel opgemietert.

Berner kreeg op zn kop en ik kreeg sorry.

Gewoon even je hond vast als je je voordeur uit gaat graag

 

Ik loop er vaker nu hou ik er erg in dat daar een hond woont.

 Dat wist ik niet.

 

Jazz moet met een bocht om veel honden heen anders gaat hij uit zijn plaat dat kon nu niet.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Zowaar een frustratie over May   De zogeheten jachthond... 

 

Buiten wil ze nog wel eens (zelden maar toch) een muisje uit de grond plukken.

 

Hier binnen kijkt ze der niet naar om  ze ziet ze lopen en blijft liggen, serieus?!!!

 

Hoort misschien niet helemaaaal in dit topic, maar t word toch een frustratiepuntje 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

1x is genoeg...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  

Ha! Dat ken ik! Maar daar vlakbij heb je toch een prachtig afgesloten uitlaatveld? Zo'n mooie ben ik nog nergens tegen gekomen; zo groot en wel omheind.


Als ik daar in de buurt was met Momo ging ik daar altijd even langs. "

 



Ja klopt vlakbij het paleis is een prachtig omheind hondenveld :-)
Kom ik ook nog wel eens :-)
Wie weet zien we elkaar nog wel eens lopen hihi. Wat toevallig!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Zowaar een frustratie over May   De zogeheten jachthond... 
 
Buiten wil ze nog wel eens (zelden maar toch) een muisje uit de grond plukken.
 
Hier binnen kijkt ze der niet naar om  ze ziet ze lopen en blijft liggen, serieus?!!!
 
Hoort misschien niet helemaaaal in dit topic, maar t word toch een frustratiepuntje  "

 Vorig jaar de kat van de buren die mijn kippen opvrat en dit jaar de ratten laat lopen... letterlijk. Steek je klauw uit en je hebt hem maar nee...

Charlie & Aiko (Gast)

Over die dierenartspraktijk gesproken, toen mijn hond vergiftigd en verlamd op de vloer lag bij de dierenarts meende nog iedereen die binnen kwam dat hun hond wel even kon komen snuffelen of dat ze even konden aaien. Echt rot op mensen! 2 uur later was hij er niet meer... Zo ziek dus en dan nog mensen die zo egocentrisch zijn dat ze denken dat ze alles mogen en niet uit hun doppen kijken of wat zij doen wel gewenst is. 

 

Zo dat moest er even uit, dat berichtje triggerde een gevoelige snaar. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Mijn eigen ergernis;
 
De dierenartspraktijk.
We hebben hier een hele mooie. Groot ook met een hele ruime wachtruimte met veel stoeltjes. En een balie natuurlijk waar je kunt afrekenen, dingen in de computer kunt laten zetten, afspraken maken en dingen kunt kopen zoals medicijnen maar ook voer en halsbanden bijvoorbeeld. Reuze aardig personeel ook.
 
Maar dan kom ik daar met mijn hond en iedereen laat hun hond maar op de mijne afkomen 'om even te snuffelen'. Ook één drinkbak voor alle honden die daar komen. Met een pup is het helemaal hel. Iedere hond MOET even buurten van de hondenbaasjes. Iedereen MOET even aandacht geven aan de pup en velen MOETEN toch echt even aan die wollige vacht voelen. Zucht.
 
Het is een DIERENARTSENPRAKTIJK. Daar komen dus dieren die iets mankeren. Die ZIEK zijn. Gisteren was ik daar voor de derde entingen. En dan loopt er een Labrador met plakkaten diarree op de flanken. Baasje gaat afrekenen bij de balie (en misschien nog meer, weet ik veel) met de hond aan de flexlijn.. niet op de rem. Die dacht dus ook even te komen buurten bij mijn pup.  
 
De vier keer dat ik daar nu met Elsa ben geweest is er maar één hondje geweest die door zijn baas bij mijn pup werd weggehouden.
 
En dan moet ik bij de balie afrekenen. Staan er steeds andere mensen met honden achter me te wachten. Maar pupsel optillen en afrekenen tegelijk is wel heel lastig; ik kom dan handen tekort. Eén keer stonden er twee dames achter de balie en heb ik Elsa gewoon in de armen van één van hen gedrukt zodat ik rustig kon afrekenen.
 
En als ik daar dan sta met mijn pup in mijn armen... is ze ook op de ideale 'aai-hoogte' en moet ik dus steeds graaiende handen ontwijken.
 
Gisteren heb ik geopperd bij de assistente dat ze één van die hoekjes zouden moeten reserveren voor mensen die niet willen dat andere dieren komen buurten en mensen komen aaien. Op de muur in grote letters schilderen: "Deze dieren niet benaderen."
 
Niet gezegd maar ook een idee dat bij mij nu naar binnen schiet: Maak bij die balie zo'n zone, net als bij een bank met de tekst erop: Wacht op uw beurt en houdt uw dier bij u.  "

 Pfff lange quote....

 

ik ben dan weer zo iemand die daarstraks op de markt in Frankrijk een enthousiaste jonge golden heeft geknuffeld...met toestemming vd baasjes.

Die waren zelfs blij dat ik het zo een mooie pup vond. Heel lieve warme mensen.

 

Tja mensen verschillen nietwaar....hou mij maar weg van jouw mooie pup als je kan 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Over die dierenartspraktijk gesproken, toen mijn hond vergiftigd en verlamd op de vloer lag bij de dierenarts meende nog iedereen die binnen kwam dat hun hond wel even kon komen snuffelen of dat ze even konden aaien. Echt rot op mensen! 2 uur later was hij er niet meer... Zo ziek dus en dan nog mensen die zo egocentrisch zijn dat ze denken dat ze alles mogen en niet uit hun doppen kijken of wat zij doen wel gewenst is. 

 

Zo dat moest er even uit, dat berichtje triggerde een gevoelige snaar.  "

 



OMG ongelovelijk hoe dom mensen kunnen zijn.
Ik weet niet hoe lang geleden het was maar toch veel sterkte gast!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 37 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 3738 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^