Favoriete tuigjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christel & PumbaChristel & Pumba

honden foto van Christel & Pumba

Hoii,

 

Ik ben aan het rondsnuffelen naar een nieuw tuig voor verschillende doeleinden. We hebben nu een k9 en een Hurtta y-tuig, waar ik heel tevreden over ben, maar ik zoek nog iets voor erbij.

 

Nu wil ik aan jullie vragen om jullie favoriete tuig te posten. Wat zijn de voor- en nadelen aan het tuig? Waarom is dit tuig jullie favoriet? Waarvoor gebruiken jullie het tuig? Een leuke foto is natuurlijk ook welkom 

Anoniem (Gast)

De op maat gemaakte tuigjes van 4dox en de ruffwear tuigjes.

honden foto van Manon & *Vera's* Gipsy's: Lexi, Mara & Pientje

Ik heb Bodyguard harnassen voor Lexi en Mara, maar dat is omdat ik ontsnaphonden heb

Voor dat doel zijn ze geweldig!

Ik had ook een mini voor Pienie, just for fun, want die ontsnapt niet maar ze wil hem absoluut niet aan

Jammer, want hij is wel heel stoer voor zo'n ukkeltje

Daarvoor had ik mooie stevige camouflage-tuigen voor alle vier

Die zaten ook prima

Pienie wilde die natuurlijk ook niet aan, raar hondje.

Ik ben begonnen met tuigen voor Mara, omdat ze zo vreselijk trok met een halsband, stuk minder met een tuig.

Voor Lexi, omdat ze overal uit ontsnapt.

En voor Vera omdat zij rondom haar hele nek een litteken had doordat ze een kettinghond was in Spanje.

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik ben zeer tevreden over mijn eqdog pro harness.  Is ook erg geschikt voor speuren wat ik doe. Het is lekker licht makkelijk schoon te maken. Lucht doorlatend. Zit niet in de oksels van de hond. Het zit gewoon heel goed bij Shadow.

honden page profiel Jen & DayaJen & Daya 3 doggies

honden foto van Jen & Daya

Sinds kort een Ruffwear Front Range tuig. Tot nu toe het enige tuig wat niet verschuift. Ook Tre Ponti gehad, maar was het qwa pasvorm toch net niet. Voordeel, vind ik, dat het tuig bij de hals en bij de borst ruim verstelbaar is. 

Het enige nadeel (vind ik) dat er geen handvat aan zit. Daar was ik na K9 en Hurtta inmiddels wel aan gewend dat die erop zat. 

We gebruiken het tuig dagelijks. 

honden foto van Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)

Ik lees even mee:) Ben zelf tevreden met K9 voor wandelen.

 

En heb voor fietsen en hardlopen carnicross tuig van carnicross gear. Ook heel fijn met zwemmen. Heel licht, makkelijk schoon te maken.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

 

Ruffwear webmaster harnas ben ik erg tevreden over.

 

https://www.campz.be/388545.html

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik ben/was ook heel tevreden over het Ruffwear webmaster harness. Maar helaas heb ik nu al mijn tweede omdat de eerste heel erg rafelde bij de v-ring en de tweede is nu ook al bezig. Ik denk dat ik die binnen een half jaar weer moet omruilen. Het is jammer want het tuig is verder echt perfect, maar hierdoor denk ik toch dat ik als deze stuk is iets anders wil. Misschien ook die van eqdog, die is volgens mij hetzelfde.

Gelukkig heeft ruffwear wel levenslange garantie :-)

honden foto van Manon & *Vera's* Gipsy's: Lexi, Mara & Pientje

" Ik ben/was ook heel tevreden over het Ruffwear webmaster harness. Maar helaas heb ik nu al mijn tweede omdat de eerste heel erg rafelde bij de v-ring en de tweede is nu ook al bezig. Ik denk dat ik die binnen een half jaar weer moet omruilen. Het is jammer want het tuig is verder echt perfect, maar hierdoor denk ik toch dat ik als deze stuk is iets anders wil. Misschien ook die van eqdog, die is volgens mij hetzelfde.

Gelukkig heeft ruffwear wel levenslange garantie :-) "

 Misschien is dat Bodyguard harnas dan iets voor je.

Is niet erg duur en gaan hier al een paar jaar mee.

Ik heb ze wel beide bij mijn schoenmaker laten aanpassen, qua voorkant en voor Lexi een extra ring.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Ik heb maar 1 tuigje voor puck. De ruffwear front range harnas. Vond 'm gewoon stoer hihi, maar ook omdat puck erg trekt. Ik heb zo'n onopgevoede keffende schoothond .

Oh, ik heb ook nog een bijbehorend jasje. Ze is zo'n koukleum. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

een ruffwear tuig om naast de fiets mee te lopen;
een zero DC harnas om voor de fiets te lopen.

de hond verkiest het zero dc O-)

honden page profiel Mila & KayloMila & Kaylo 3 doggies

honden foto van Mila & Kaylo

Ik heb sinds vandaag het adventure tuig van Hurtta voor Kaylo. Wat een top ding zeg. Hij zit als gegoten, 2 gespen op de rug, aan beide kanten te verstellen en licht in gewicht.

 

Kaylo vind de meeste tuigen helemaal niet lekker zitten maar dit is echt al een succes. Kan natuurlijk nog geen uitspraak doen over hoe hij is op langer termijn. Maar ben nu al positief  Hebben inmiddels al 4 tuigen geprobeerd.. 

Emma (Gast)

Sinds kort, en na lang zoeken, een hunter tuig neopreen expert aangeschaft. Niet goedkoop maar heel zacht materiaal, goed verstelbaar, en geen drukpunten doordat gespen goed zijn weggewerkt.

Mijn hond vond die Y tuigen niks en hier steekt hij zelfs enthousiast z'n kop doorheen om aan te trekken :-). 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar halsbanden en heb bijna al mijn tuigen verkocht   maar ik zal even een korte samenvatting geven van de tuigen die me bevielen haha.

 

Hurtta 'normaal' model: die heb ik als enige wandeltuig nog overgehouden omdat we die nog wel af en toe eens om doen, voor als we bijvoorbeeld met de flexi gaan lopen.

Ik vind deze fijn door het grote handvat op de rug en de bewegingsvrijheid vind ik ook prima (Bruno en Charlie ook volgens mij).

 

Kiwaq wandel/fietsharnas: deze heb ik overgenomen van het forum omdat Charlie kon ontsnappen uit haar Hurtta tuig. Fijn tuigje, lekker zacht door het fleece, Charlie is er niet uit ontsnapt  

 

Neewa X-back harnas: deze gebruiken we voor canicross en steppen. Fijn harnas, passend voor zowel Charlie als Bruno (Bruno heeft natuurlijk geen sledehonden bouw, dus die paste een X-back vaak niet goed), snel schoon te maken doordat het van glad materiaal is.

 

 

Waarvoor wil je het gaan gebruiken? Want je hebt al Julius K9 en Hurtta Y (toch?)  dus iets heel anders heb je eigenlijk niet perse nodig, tenzij het zou zijn voor bijvoorbeeld canicross of zo.

honden page profiel Christel & PumbaChristel & Pumba

honden foto van Christel & Pumba

Dankjewel voor alle reacties daar kan ik zeker wat mee! Tot nu toe ben ik erg enthousiast over de Kiwaq en de 4dox tuigjes. 

 

Ik wil hem gebruiken omdat ik de Hurtta y niet heel stevig vindt voor mijn Border Collie. Ik vind dat een ideaal tuigje voor in het bos ofzo die lekker vies mag worden. Ik zoek nog een y-tuig die wat steviger zit voor het recreatief hardlopen en beginnend naast de fiets en de gewone wandelingen en het sporten op de hondenschool. Ik ben ook niet met haast opzoek maar was aan het rondsnuffelen. Je hebt zoveel en zoveel verschillende dingen dus was benieuwd naar de favorieten hier! 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Deze zijn ook mooi:

http://www.my-k9.eu/AnnyX-Y-tuigje-fun

 

Ik heb er verder zelf geen ervaring mee.

honden page profiel Denies & PukDenies & Puk 3 doggies

honden foto van Denies & Puk

Volg! 

 

Hier wel tuigen maar nog geen favoriet. Ik ben nogsteeds zoekende... 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik heb niet één favoriet tuig maar wel door de jaren heen per hond favorieten gevonden.


Voor onze Chihuahua was een Tre Ponti tuig echt favoriet. Zij had een hernia dus kon veel tuigjes niet dragen, en was daarnaast ook nog eens een Houdini in het ontsnappen uit tuigjes dus had iets stevigs maar veiligs nodig. Zij heeft jarenlang een K9 tuig gehad maar Tre Ponti vond ik persoonlijk nog fijner werken vanwege de pasvorm. De tuigjes zijn ook erg makkelijk schoon te maken en in allerlei verschillende kleurtjes te krijgen.Onze Shelties hebben op maat gemaakte tuigen van Sylka maar helaas is de eigenaresse van dit bedrijfje er inmiddels mee gestopt volgens mij. Ik vind de op maat gemaakte modellen voor hen echter wel echt ideaal dus zal zeker weer op zoek gaan naar een soortgelijk bedrijfje als ik weer nieuwe tuigen voor hen nodig heb. Omdat ze op maat gemaakt zijn passen ze perfect en zijn ze ook functioneel omdat ze precies gemaakt zijn voor dat waarvoor we ze nodig hebben.Onze Chinese Naakthondjes dragen beiden op maat gemaakte halsbanden (één uit Nederland en één uit Italië) en onze Biewer Yorkshire Terriër heeft momenteel nog een kittentuigje omdat hij de puppytuigjes die te koop zijn nog niet past. Wat ik voor hem ga gebruiken ben ik dan dus ook nog niet helemaal over uit.

honden page profiel Christel & PumbaChristel & Pumba

honden foto van Christel & Pumba

" Ik heb niet één favoriet tuig maar wel door de jaren heen per hond favorieten gevonden.Voor onze Chihuahua was een Tre Ponti tuig echt favoriet. Zij had een hernia dus kon veel tuigjes niet dragen, en was daarnaast ook nog eens een Houdini in het ontsnappen uit tuigjes dus had iets stevigs maar veiligs nodig. Zij heeft jarenlang een K9 tuig gehad maar Tre Ponti vond ik persoonlijk nog fijner werken vanwege de pasvorm. De tuigjes zijn ook erg makkelijk schoon te maken en in allerlei verschillende kleurtjes te krijgen.Onze Shelties hebben op maat gemaakte tuigen van Sylka maar helaas is de eigenaresse van dit bedrijfje er inmiddels mee gestopt volgens mij. Ik vind de op maat gemaakte modellen voor hen echter wel echt ideaal dus zal zeker weer op zoek gaan naar een soortgelijk bedrijfje als ik weer nieuwe tuigen voor hen nodig heb. Omdat ze op maat gemaakt zijn passen ze perfect en zijn ze ook functioneel omdat ze precies gemaakt zijn voor dat waarvoor we ze nodig hebben.Onze Chinese Naakthondjes dragen beiden op maat gemaakte halsbanden (één uit Nederland en één uit Italië) en onze Biewer Yorkshire Terriër heeft momenteel nog een kittentuigje omdat hij de puppytuigjes die te koop zijn nog niet past. Wat ik voor hem ga gebruiken ben ik dan dus ook nog niet helemaal over uit. "

 haha aahhh dit klinkt echt onwijs schattig en stiekem moest ik er een beetje om lachen. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik gebruik eigenlijk drie verschillende.

Ik gebruik de Tre Ponti Fibbia wanneer ze een dikke jas aanhebben.


De reden is dat dit tuig veruit het mooist/beste zit over een dikke jas. Nadelen en de redenen dat ik hem niet dagelijks gebruik, is het feit dat ze er erg makkelijk uit kunnen komen, en ik vind het niet prettig om ze aan te doen, ik moet ze met de voorpootjes erin zetten en hem dan omhoog hijsen (instaptuig), maar dat is met drie hyper Podenco's een behoorlijk uitdaging.

Ook gebruik ik het Beeztees Bodyguard "hondenvest".


Dit tuig gebruik ik tijdens de jaarwisseling, tijdens lange wandelingen op onbekende plekken, en wanneer iemand anders de honden voor me uitlaat. Dit tuig is namelijk ontsnappingsproof, ze kunnen hier écht niet uit. De reden dat ik het niet dagelijks gebruik? Wederom vanwege het ongemak van het aantrekken. Hij gaat over de kop dus hij is zeker makkelijker dan de Tre Ponti, maar er moet nog wel een poot doorheen voor je alles vast kunt klikken. Geen ramp natuurlijk, maar voor de dagelijkse snelle plas vind ik het teveel gedoe.

En dan dus de tuigjes die ik dagelijks gebruik.. Puppia Harness model A.


Ze zijn heerlijk zacht, makkelijk aan te doen (over de kop en dan vast om het middel, geen poten optillen), en wat ook een leuke bijkomstigheid is, je hebt ze in werkelijk alle denkbare materialen, kleuren en patronen. Niet heel belangrijk, maar wel leuk. Ze zien er niet erg stevig uit maar ik heb er tot op heden nog geen kapot gekregen, dus ze moeten steviger zijn dan ze eruit zien. Cosmic komt eruit (de andere twee niet), maar niet zo makkelijk als uit het Tre Ponti tuig.

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

Mijn favoriete tuig is mijn extreme doggear tuig omdat het een super fijn tuig is om in te sporten is. Ze heeft alle vrije beweegruimte en het is op maat gemaakt voor mijn hond dus alle drukpunten liggen op de goede plek en het verschuift niet. 

 

Heb even geen foto bij de hand want zit op mm telefoon maar dit je kunt op deze website  (www.eurobullysupply.com)de tuigen vinden en info over waar het atelier is. Je kunt de tuigen trouwens ook gewoon bestellen zonder op maat re laten maken maar als iemand dit leest met interesse ik raad je echt aan er naartoe te rijden want het is de moeite wel waard!

 

honden page profiel Denies & PukDenies & Puk 3 doggies

honden foto van Denies & Puk

" Mijn favoriete tuig is mijn extreme doggear tuig omdat het een super fijn tuig is om in te sporten is. Ze heeft alle vrije beweegruimte en het is op maat gemaakt voor mijn hond dus alle drukpunten liggen op de goede plek en het verschuift niet. 
 
Heb even geen foto bij de hand want zit op mm telefoon maar dit je kunt op deze website  (www.eurobullysupply.com)de tuigen vinden en info over waar het atelier is. Je kunt de tuigen trouwens ook gewoon bestellen zonder op maat re laten maken maar als iemand dit leest met interesse ik raad je echt aan er naartoe te rijden want het is de moeite wel waard!
  "

 

Ik heb geen stafford of pitbull of 1 van de rassen waarbij het vaak gebruikt word maar damnnnnn wat ben ik verliefd op die tuigen!! Ik wil heel graag een knalroze maar ik heb ze hier thuis nog net niet gek genoeg om er naar toe te rijden. 

 

Puk is een kruising beagle x labrador en ze heeft aparte verhoudingen. Geen enkel tuig past haar perfect. Of het rekt uit.. verschuift enzo.. dus ik wil hem wel op maat laten maken. 

 

Mag ik vragen hoe duur zn op maat gemaakt tuig kost?? Ik kan alleen de prijs van de standaard maten vinden. 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

"  
Ik heb geen stafford of pitbull of 1 van de rassen waarbij het vaak gebruikt word maar damnnnnn wat ben ik verliefd op die tuigen!! Ik wil heel graag een knalroze maar ik heb ze hier thuis nog net niet gek genoeg om er naar toe te rijden. 
 
Puk is een kruising beagle x labrador en ze heeft aparte verhoudingen. Geen enkel tuig past haar perfect. Of het rekt uit.. verschuift enzo.. dus ik wil hem wel op maat laten maken. 
 
Mag ik vragen hoe duur zn op maat gemaakt tuig kost?? Ik kan alleen de prijs van de standaard maten vinden.  "

 Aii ja als je geen hond in een beetje die bouw hebt ga je van MAG of buff ook niet een goed passend tuig vinden inderdaad! 

 

Dan moet je wel op maat laten maken. Ik geloof dat ik voor het laten aanmeten niks extra's heb hoeven betalen dus gewoon dezelfde prijs als die op de site aangegeven staat.

honden page profiel Denies & PukDenies & Puk 3 doggies

honden foto van Denies & Puk

"  Aii ja als je geen hond in een beetje die bouw hebt ga je van MAG of buff ook niet een goed passend tuig vinden inderdaad! 
 
Dan moet je wel op maat laten maken. Ik geloof dat ik voor het laten aanmeten niks extra's heb hoeven betalen dus gewoon dezelfde prijs als die op de site aangegeven staat. "

  

 

Oh dat is wel netjes dat je niks extra hoefde te betalen! 

 

Ik bedoelde dat echt geen enkel tuig perfect zit. Niet alleen dat soort tuigen. Die heb ik nog niet geprobeerd omdat ik sowieso al weet dat een standaard maat haar niet gaat passen. Dus die moet wel op maat gemaakt worden. 

 

Maar bijvoorbeeld ook een hurtta tuig past Puk net niet perfect (en rekt uit). 

 

Vind het wel jammer dat ze alleen 4 en 5 cm verkopen. Denk dat een 3 cm beter zou zijn voor Puk. Die kan je wel bestellen van een ander merk maar dan kom je weer uit in de standaard maten.... ach ik ga gewoon nog even doorzeuren en hopelijk mag Puk dan naar amerongen en dan horen we van die mensen wel of Puk er een geschikte hond voor is of niet. 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

"   
 
Oh dat is wel netjes dat je niks extra hoefde te betalen! 
 
Ik bedoelde dat echt geen enkel tuig perfect zit. Niet alleen dat soort tuigen. Die heb ik nog niet geprobeerd omdat ik sowieso al weet dat een standaard maat haar niet gaat passen. Dus die moet wel op maat gemaakt worden. 
 
Maar bijvoorbeeld ook een hurtta tuig past Puk net niet perfect (en rekt uit). 
 
Vind het wel jammer dat ze alleen 4 en 5 cm verkopen. Denk dat een 3 cm beter zou zijn voor Puk. Die kan je wel bestellen van een ander merk maar dan kom je weer uit in de standaard maten.... ach ik ga gewoon nog even doorzeuren en hopelijk mag Puk dan naar amerongen en dan horen we van die mensen wel of Puk er een geschikte hond voor is of niet.  "

4cm klinkt heel breed maar valt in de praktijk heeel erg mee hoor. Khyra zal wel ongeveer even groot zijn als puk en die loopt met alles altijd met 5cm banden en tuigen. Ik vind het niet alleen mooier maar heb ook het idee dat het fijner zit omdat de druk zo beter wordt verdeeld. Ik denk dat bij jouw hondje als ik het zo even zie 4cm echt goed zit hoor!

honden page profiel Denies & PukDenies & Puk 3 doggies

honden foto van Denies & Puk

" 4cm klinkt heel breed maar valt in de praktijk heeel erg mee hoor. Khyra zal wel ongeveer even groot zijn als puk en die loopt met alles altijd met 5cm banden en tuigen. Ik vind het niet alleen mooier maar heb ook het idee dat het fijner zit omdat de druk zo beter wordt verdeeld. Ik denk dat bij jouw hondje als ik het zo even zie 4cm echt goed zit hoor! "

 

Thanks voor alle info!

Denk ook dat het wel meevalt en er zit maar 1 cm verschil tussen (tussen 3 en 4 cm) maar het klinkt zo groot haha. 

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

"  haha aahhh dit klinkt echt onwijs schattig en stiekem moest ik er een beetje om lachen.  "

 Hahaha schattig is het zeker maar handig ietsjes minder...

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Mijn meiden hebben momenteel allebei een Puppia tuigje en deze bevalt heel goed! De meeste tuigjes zijn er alleen in kleine maten, maar er zijn ook tuigjes in maatje labrador/herder, dus misschien is het wat? 

+ Tuigjes zijn van stof en bewegen goed mee/zitten niet in de weg

+ Tuigjes zitten prettig (geen wegrennende Mila als ik ze pak)

+ Tuigjes worden niet zwaar als ze nat worden

+ Tuigjes zijn sterk

- Nek is niet verstelbaar.

 

Mila heeft ook de Hurtta active gehad. Deze zat eigenlijk prima, maar hij werd te klein (of mila werd te groot)

+ het tuigje is goed verstelbaar

+ hij is van stevig materiaal

+ tuigje heeft een handvat aan de bovenkant

- hij wordt zwaar als hij nat wordt

Afbeeldingsresultaat voor hurtta active border

 

Mila heeft ook een Julius K9 harnas gehad, maar daar is ze nu te dik voor.

+ Het tuigje gaat makkelijk om en af

+ Het tuigje is stevig

+ er zijn veel assecoires voor te krijgen

- Het tuigje wordt zwaar als hij nat is

- Mila kon uit het tuigje ontsnappen

 

Verder hebben we ook nog zo'n instaptuigje gehad, maar dat was 3x niks, want dan moet je een hond hebben die normaal stil kan staan en dat kunnen die van mij niet, want die zijn veel te enthousiast

Volgende forumvraag: steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^