Patella luxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendy wendy

Goede middag allemaal,

ik heb wat advies nodig van jullie!

mijn Dwergkeesje bram heeft Patella luxatie aan beide knieën en moet hiervoor op dit moment aan 1 poot (rechts achter) geopereerd worden.

de graad van zijn rechter poot is 2,8 en die van zijn linker is graad 2

ik ben hiervoor naar het specialistische dierenkliniek in Utrecht geweest.hij vertelde dat  Er de groef waar de knieschijf doorheen loopt dieper geslepen moet worden en de kniepees verplaats moet worden. hierbij wordt de aanhechtingsplaats van de kniepees losgebeiteld en in de goede positie teruggezet met pinnetjes. De kosten hiervoor bedraagt €1100,- 

ook ben ik met dierenkliniek putten in contact geweest.

ook hij vertelde mij hetzelfde verhaal en graad van de Patella luxatie. Alleen waren deze kosten meerdere malen goedkoper €625,-

ik zit nu dus met mijn handen in het haar! Wat moet ik doen? Hoe kan hier zo'n groot prijsverschil in zitten en waarom? 

Gr Wendy 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ook onze jongste hond, Polly is vorige week geopereerd aan patella luxatie.

De operatie, met nazorg en controles, heeft ons een €580 gekost. Ik woon wel in België. Wij kozen voor een kliniek in Limburg.

Waar de prijsverschillen zitten weet ik ook niet. Misschien de gebruikte techniek?

 

Alvast veel succes en een spoedig herstel!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

hoe oud is Bram?

heeft de dierenarts in Utrecht dit erfelijk genoemd ? wat zegt de fokker hiervan? Het is me nogal wat; luxatie van beide kniegewrichten.

 

De kliniek in Putten staat goed bekend met name op orthopedisch gebied.

honden page profiel wendy wendy

" hoe oud is Bram?
heeft de dierenarts in Utrecht dit erfelijk genoemd ? wat zegt de fokker hiervan? Het is me nogal wat; luxatie van beide kniegewrichten.
 
De kliniek in Putten staat goed bekend met name op orthopedisch gebied. "

 Bram is 10 maanden oud en de arts heeft niets over erfelijk genoemd. Wel zei hij dat dit tijdens zijn ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

hij vertelde dat de pees die het kniegewricht op zijn plaats houd schuin erover heen zijn gaan groeien in plaats van recht over het kniegewricht. Hierdoor word het kniegewricht naar binnen gedrukt en is de groef waar het kniegewricht in ligt weg gesleten.

wat de fokker betreft, die zei dat dit helaas een veel voorkomend probleem is bij dwergkeesjes 60% tot 80% van dit ras heeft te maken met Patella luxatie. 

Maar u raad dierenkliniek putten dus wel aan? 

Want ik heb nu voor morgen zij operatie staan in Utrecht omdat ik op dit forum heb gelezen dat je niet voor het goedkoopste moet gaan. Maar heb een vriendin die het in putten heeft laten doen en ook zeer te vreden is over die kliniek 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Beetje late reactie.

Putten staat goed bekend; zoals ik al schreef.

Vraag toch eens aan degene, die je hond gaat opereren of dit erfelijk is. Als het beide kniegewrichten betreft, neem ik aan van wel.

 

De fokker kan wel beweren dat 60-80% van dit ras patella luxatie krijgt. Wat doet die fokker hieraan? Laat hij/zij beide ouders testen door middel van foto's en beoordeling van één van de door de Raad van Beheer aangestelde specialisten. Sluit hij/zij honden met bepaalde gradaties van patella luxatie uit van de fokkerij? Vanaf december 2014 is een fokker wettelijk aansprakelijk voor erfelijke aandoeningen bij door hem/haar verkochte pups, tenzij hij/zij kan aantonen dat hij/zij er alles aan gedaan heeft om deze aandoeningen te voorkomen. Met andere woorden ouders testen en bij bepaalde gradaties uitsluiten van de fok.

 

Volgende forumvraag: Milo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^