Aanschaffen witte herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Edwin (Gast)

Hallo wij willen graag een witte herder  aanschaffen alleen we werken allebij 4 dagen van 8 tot 5 dus  hebben weinig tijd overdag. De hond komt wel in een ren buiten als we werken van ongeveer  15 bij 6 meter. Wij wonen achteraf en als we thuis zijn kan de hond loslopen. Is het lang alleen zijn een probleem  voor  deze honden? Om ons heen is een boomplantage waar veel gewerkt word en iedereen een hond  heeft. Groetjes edwin

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vooral doen. Ik denk dat je hond het geweldig leuk vind om zo lang alleen te zitten .

 

Wat ben je verder nog van plan om met je hond te ondernemen? Behalve dat die alleen in een ren mag zitten of alleen buiten op het erf mag lopen?

Edwin (Gast)

3 maal dag uitlaten natuurlijk puppycursus + vervolg  agility oefenen. Veel in de buurt wandelen   

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Vrijwel geen enkele hond is graag alleen, ze kunnen best een tijdje alleen blijven maar van 8 tot 5 is wel erg lang. Zelf heb ik een witte herder en die kan best een aantal uur alleen thuis blijven maar een hele dag heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Het heeft ook best wat tijd en moeite gekost om haar het alleen zijn goed aan te leren. Een witte herder vind ik over het algemeen te aanhankelijk en baasgericht om zoveel dagen in de week lang alleen te zijn. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou er toch voor zorgen dat een van jullie twee of een uitlaatservice de hond gaat uitlaten tussen de middag. 

Willen jullie een pup of voor een volwassen hond, herplaatser? 

 

Een pup kun je natuurlijk niet zo in een ren steken en weggaan. Die hebben nog hele dagen begeleiding nodig en je zult ze heel goed moeten leren alleen zijn, maar ook zindelijk worden moet je ze leren, daarnaast moet er geleerd worden wat wel en niet kan. Dat gaat jullie niet lukken wanneer je zo lang van huis bent.

 

Kunnen jullie een aantal weken vakantie opnemen? Jij een paar weken en daarna je vriend/vriendin/vrouw/man een paar weken. Hebben jullie eventueel kinderen die oud genoeg zijn en er verantwoordelijkheid voor kunnen en durven nemen?

Edwin (Gast)

Mijn vriendin blijft dan een week thuis en  ik daarna. en daarna blijf ik 2 weken halve dagen thuis. Zou dit genoeg  zijn?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb een witte herder,  mijn Obi en ik heb nog nooit een hond gehad waarbij ik harder zou roepen: "DEZE KAN NIET IN EEN REN!!" 

Waarom niet? Aanhankelijk dat woord is bijna uitgevonden voor Obi. Obi heeft er al moeite mee om alleen in een ruimte te blijven in het huis waar hij woont. Hij wil erbij zijn. Die van ons is zelfs zo aanhankelijk aan ons dat hij ook niet in een pension kan verblijven. Hij vindt een manier om te ontsnappen en komt ons dan gewoon zoeken, true story. 

Obi is dood en dood ongelukkig als hij in een ren zou moeten zitten. Obi is een hond die boven alles bij zijn roedel wil zijn. Hij voelt zich dan veilig en gelukkig.  Ik weet dat hij de hele dag de hele buurt bij elkaar blaft en jankt als hij alleen buiten in een ren zou zitten. Owja en zijn gebit en nagels de vernieling in helpt om maar te proberen om te ontsnappen..

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik weet zeker dat je een hond er geen plezier mee doet, ik zou zorgen voor een oppas op de lange dagen. Een halve dag zou ik nog wel aandurven, mits hij ouder is en normaal op de omgeving reageert (dus niet de boel bij elkaar blaft, of vreselijk zenuwachtig gaat doen). Dit kun je niet van te voren weten als je een pup neemt, dus voor de lange dagen alleen: oppas zoeken.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Ik heb een witte herder,  mijn Obi en ik heb nog nooit een hond gehad waarbij ik harder zou roepen: "DEZE KAN NIET IN EEN REN!!" 
Waarom niet? Aanhankelijk dat woord is bijna uitgevonden voor Obi. Obi heeft er al moeite mee om alleen in een ruimte te blijven in het huis waar hij woont. Hij wil erbij zijn. Die van ons is zelfs zo aanhankelijk aan ons dat hij ook niet in een pension kan verblijven. Hij vindt een manier om te ontsnappen en komt ons dan gewoon zoeken, true story. 
Obi is dood en dood ongelukkig als hij in een ren zou moeten zitten. Obi is een hond die boven alles bij zijn roedel wil zijn. Hij voelt zich dan veilig en gelukkig.  Ik weet dat hij de hele dag de hele buurt bij elkaar blaft en jankt als hij alleen buiten in een ren zou zitten. Owja en zijn gebit en nagels de vernieling in helpt om maar te proberen om te ontsnappen.. "

 Alsof je het over Shadow hebt. Precies zo.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn beste vriendin heeft 2 witte herders gehad,nu nog ééntje.

Ik ken ze goed,ik vind het uiterste gevoelige honden niet te vergelijken met bv.een duitse herder.

Lieve honden maar totaal ongeschikt voor een kennel.

 

Ik denk zelfs dat geen enkele serieuse witte herder fokker aan jou een pup zal verkopen.

Mijn vriendin werd aan een kruisverhoor onderworpen en die fokster had zelfs geweigerd aan een full time werkend koppel en aan een koppel die op een flat woonde een pup van haar te verkopen.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Over een witte herder weet ik eigenlijk niks. Dus ik hou jet even op een hond algemeen en dan is 2 weken voor je pup echt te weinig. Jullie werken 4 dagen, werken jullie op de zelfde dagen? Zo niet dan gaat jet nog om 3 dagen dat er niemand thuis is. misschien een mogelijkheid om 1 dag of middag thuis te werken? Dan zou je nog voor 1 dag in de week een oppas / uitlaat service kunnen zoeken en dan hoeft je hond dus niet heel veel alleen thuis te zijn. 

honden page profiel JJJJ

Mag ik gillen? Schreeuwen? 

NIET DOEN!!

 

Mijn witje is precies hetzelfde als hierboven beschreven. Die kan je echt niet in een kennel stoppen. Zo aanhankelijk en baasgericht.

 

Vraag me ook echt af waarom je een witje wil? Een witje is echt zo NIET het type om in de kennel te hebben, maar zo wel het type om veel bij je te hebben. 

Maar stel jezelf echt de vraag waarom je een witje wil! Het antwoord gaat waarschijnlijk niet passen bij de situatie zoals je hierboven beschijft

honden page profiel bentebente

Gaat best, alleen zou ik het niet zo snel doen. Negen uur alleen is toch wel veel.. Al helemaal voor een witte herder, wat ik hoor zijn deze heel gevoelig.

 

Is het geen optie om twee honden te nemen? MITS je ervaring hebt met honden natuurlijk. Wij hebben twee pups uit hetzelfde nest, die zijn saampjes ook ong zo lang alleen.

 

Qua je vraag over of die twee weken vrij en twee weken halve dagen genoeg zijn, dat betwijfel ik. Dit hangt natuurlijk af van je pup, maar ik vind het wel heel kort... Dan zou ik eerder gaan voor een herplaatser.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mijn witte herder is een hond die aan je mouw hangt en achter je gaat staan als een klein kind dat een heleboel dingen in de wereld helemaal niet durft zelf te ontdekken, maar wel heel erg graag wil ontdekken en boven alles ontzettend ontzettend slim is. Een hond die echt een maatje nodig heeft om naar te kijken en een "voorbeeld" waar die op kan steunen. In mijn ervaring vaak nog liever een mens dan een andere hond.  

 

"Ik ga wel maar alleen als jij ook gaat"

"Ik zie het, maar wat is het nou? ik vertrouw het niet *blaf blaf*  

"Heey die container stond er gisteren toch echt niet, verdorie is dat wel veilig?! Ik ga daar niet passeren tenzij jij dat doet. *kijkt naar baas*"

"Hellup die meneer kijkt eng naar mij of lijkt dat maar zo?? Shit even vaart minderen en hem heeeeel goed bekijken".  

"Hoorde jij dat ook?! Het leek wel of het einde der tijden is aangebroken.. -of- is het toch weer een vogeltje wat in de dakgoot zit?"

"Shhhiiiiii.... sluit ze nu de keukendeur voor mijn neus.. wat als dadelijk HIER het plafond instort?!?! ZE LAAT ME ALLEEEEEENNNN!!! HELEMAAAL ALLLEEEEEEEN " *stuiter stuiter* poging om deur te openen, nerveuze piep en hoge blaf blaf blaf blaf*

Zo maar wat "quotes" van Obi... 

In het geval van een ren: 

"Ohh wat leuk snoepjes *nomnomnomnom* wat lekker o wacht eens even nu zijn ze op, wat jammer. Zo nu ga ik weer naar mijn allergrootste vriend en vriendin waar ik absoluut niet zonder kan: DE BAASJES. Wacht eens..de deur is dicht... waar is het baasje?! *Kijkt nerveus naar binnen*.  NAAR BINNEN?!!?! MIJN ROEDELTJE MIJN HEMEL WAAR IS MIJN ROEDELTJE...

 

Afbeeldingsresultaat voor dog panic gif

CODE RED, REPEAT: WE'VE GOT A CODE RED

 

WAT MOET IK NU DOEN?! IK BEN HELEMAAL ALLEEN!!!!! "WACHT MAAR BAASJES IK KOM ERAAN KOSTEN WAT KOST..!!!"  *graaft* piept, begint aan tralies te bijten* *Breekt tand* raakt verder in paniek. Begint te gillen.. *breekt nagels...* 

 

Veel hondenrassen nemen het voor lief als baasje weg is. Wachten braaf achter de deur en gaan slapen. Obi niet... oh noooos die begint als een keukenmeid te gillen en hyperventileren. 

 

Daar is één uitzondering op, hij kan heel goed braaf wachten zonder te slopen op een plaats waar hij normaal gesproken veel tijd doorbrengt met ons: de woonkamer. Plaatsen we hem in de garage, foute boel. Plaatsen we hem in de berging, foute boel. Plaatsen we hem buiten in een ren? Dan heeft de hele buurt daar "plezier" van. In de woonkamer zit hij dan samen met onze schildpadjes, nooit heeft hij wat gesloopt. 

 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Mijn witte herder is een hond die aan je mouw hangt en achter je gaat staan als een klein kind dat een heleboel dingen in de wereld helemaal niet durft zelf te ontdekken, maar wel heel erg graag wil ontdekken en boven alles ontzettend ontzettend slim is. Een hond die echt een maatje nodig heeft om naar te kijken en een "voorbeeld" waar die op kan steunen. In mijn ervaring vaak nog liever een mens dan een andere hond.  
 
"Ik ga wel maar alleen als jij ook gaat"
"Ik zie het, maar wat is het nou? ik vertrouw het niet *blaf blaf*  
"Heey die container stond er gisteren toch echt niet, verdorie is dat wel veilig?! Ik ga daar niet passeren tenzij jij dat doet. *kijkt naar baas*"
"Hellup die meneer kijkt eng naar mij of lijkt dat maar zo?? Shit even vaart minderen en hem heeeeel goed bekijken".  
"Hoorde jij dat ook?! Het leek wel of het einde der tijden is aangebroken.. -of- is het toch weer een vogeltje wat in de dakgoot zit?"
"Shhhiiiiii.... sluit ze nu de keukendeur voor mijn neus.. wat als dadelijk HIER het plafond instort?!?! ZE LAAT ME ALLEEEEEENNNN!!! HELEMAAAL ALLLEEEEEEEN " *stuiter stuiter* poging om deur te openen, nerveuze piep en hoge blaf blaf blaf blaf*
Zo maar wat "quotes" van Obi... 
In het geval van een ren: 
"Ohh wat leuk snoepjes *nomnomnomnom* wat lekker o wacht eens even nu zijn ze op, wat jammer. Zo nu ga ik weer naar mijn allergrootste vriend en vriendin waar ik absoluut niet zonder kan: DE BAASJES. Wacht eens..de deur is dicht... waar is het baasje?! *Kijkt nerveus naar binnen*.  NAAR BINNEN?!!?! MIJN ROEDELTJE MIJN HEMEL WAAR IS MIJN ROEDELTJE...
 

CODE RED, REPEAT: WE'VE GOT A CODE RED
 
WAT MOET IK NU DOEN?! IK BEN HELEMAAL ALLEEN!!!!! "WACHT MAAR BAASJES IK KOM ERAAN KOSTEN WAT KOST..!!!"  *graaft* piept, begint aan tralies te bijten* *Breekt tand* raakt verder in paniek. Begint te gillen.. *breekt nagels...* 
 
Veel hondenrassen nemen het voor lief als baasje weg is. Wachten braaf achter de deur en gaan slapen. Obi niet... oh noooos die begint als een keukenmeid te gillen en hyperventileren. 
 
Daar is één uitzondering op, hij kan heel goed braaf wachten zonder te slopen op een plaats waar hij normaal gesproken veel tijd doorbrengt met ons: de woonkamer. Plaatsen we hem in de garage, foute boel. Plaatsen we hem in de berging, foute boel. Plaatsen we hem buiten in een ren? Dan heeft de hele buurt daar "plezier" van. In de woonkamer zit hij dan samen met onze schildpadjes, nooit heeft hij wat gesloopt. 
  "

 Wauw, ik lachte me serieus dood om deze reactie! 

Volgende forumvraag: Herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^