Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik ben heel erg opzoek naar iemand met erstand/ervaringen van herders. Ik weet even niet meer hoe of wat met welke herder nou geschikt is.   Momenteel werken wij allebei, vriend fulltime, ik 2 keer 1,5 uur per dag. Hij werkt onregelmatig, ik dus niet en in het weekend vrij. Hebben 2 katten van 3 jaar lopen. Maar ook een teefje van 2.   Wij zijn opzoek naar een herder. Ikzelf zat te denken aan een duitse. Met een rechte rug trouwens. Puur omdat het een plaatje is, hij zn mannetje staat op straat/binnen qua waaks. Over het algemeen ook heerlijke luie knuffel huishonden kunnen zijn.   Minn vriend daarintegen heeft liever een mechelse. Omdat die vele male feller zijn. Ze zijn minder 'lomp' dan de duitse en omdat ze, in zijn werkomgeving iig, meer ingezet worden bij politie/beveiliging dan andere herders.   Ikzelf ben.ontzettend bang dat een mechelse te fel is. Omdat ik veel lees dat ze zelfs nerveus kunnen gedragen, niet met katten kunnen omgaan. Alleen lees ik helaas dat sowieso herders (duits, mechelse, zwitsers, hollandse) niet de juiste maatjes zijn voor een huishond. Omdat ze te mens gericht zijn en andere manier van spelen hebben, sommige zelfs niet eens hond sociaal zijn.   Wie kan mij meer informatie geven over de karakters qua herder die bij ons het meest zal passen. (We willen ook politietrainigen etc gaan doen, maar maken er geen kennel hond van)

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Mechelse herders zijn idd wel wat feller als Duitse.

 

Ik ken ook niet veel herders die met katten kunnen omgaan maar als die vanaf pup bij jou is moet dat wel lukken.

 

Persoonlijk heb ik ook liever een Duitse, als je politietrainingen wil gaan doen is een Mechelse dan weer net iets geschikter maar met een Duitse moet dat ook lukken.

 

De Mechelse herders die ik ken kunnen ook niet goed omgaan met andere honden buiten met andere Mechelse herders.

 

Als je een herder neemt moet je ook wel weten: wie is de baas?

Herders hebben vaak maar 1, max 2 mensen waar ze naar luisteren.

Dus beslis met je vriend wie de echte baas word en wie 'mede'-baas.

 

Veel succes verder met je keuze 

Anoniem (Gast)

Dat is wel duidelijk ja. Mn vriend vind een duitse ook prima, die kunnen ook getraind worden uiteraard. Maar omdat 'iedereen' een mechelse heeft heeft ie liever een mechelse. Maar het moet wel klikken met onze huisdieren.

 

Daarnaast zou de pup door mij opgevoed moeten worden, qua zindelijkheid en eerst maanden. En mn vriend wil op de juiste leeftijd dan gaan trainen met de hond. Het is trouwens ook niet zeker dat de hond ingezet gaat worden op zn werk. Het is meer dat ie de training iig mee doet, het papiertje haalt. Zodat we iig wel zeker weten dat ie niet uit zichzelf in iemand zn arm hangt, maar wel de juiste afschrikfactor heeft, wat onze huidige hond toch een beetje mist qua uiterlijk. Ik zoek er gewoon, naast het waakse/afschrikfactor, ook gewoon een lieve hond die lekker mee het bos in gaat om daarna op de bank te vertoeven. Mocht ie ook niet geschikt zijn voor het werk, hoeft ie dus ook niet weg.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Dat is wel duidelijk ja. Mn vriend vind een duitse ook prima, die kunnen ook getraind worden uiteraard. Maar omdat 'iedereen' een mechelse heeft heeft ie liever een mechelse. Maar het moet wel klikken met onze huisdieren.
 
Daarnaast zou de pup door mij opgevoed moeten worden, qua zindelijkheid en eerst maanden. En mn vriend wil op de juiste leeftijd dan gaan trainen met de hond. Het is trouwens ook niet zeker dat de hond ingezet gaat worden op zn werk. Het is meer dat ie de training iig mee doet, het papiertje haalt. Zodat we iig wel zeker weten dat ie niet uit zichzelf in iemand zn arm hangt, maar wel de juiste afschrikfactor heeft, wat onze huidige hond toch een beetje mist qua uiterlijk. Ik zoek er gewoon, naast het waakse/afschrikfactor, ook gewoon een lieve hond die lekker mee het bos in gaat om daarna op de bank te vertoeven. Mocht ie ook niet geschikt zijn voor het werk, hoeft ie dus ook niet weg. "

 Mechelse zijn de laatste tijd wel populairder ja maar maakt dat wat uit?

 

Mijn vriendin heeft een Mechelse, ze kan haar eigen hond niet eens een knuffel geven..

 

Als je een hond wilt waar je ook wat mee kunt knuffelen zou ik eerder voor een Duitse gaan.

 

Ikzelf ga later ook een Duitse in huis nemen en dan zegt iedereen: waarom geen Mechelse?

Nou omdat mijn gevoel naar de Duitse gaat.

 

Uiteindelijk hangt het er ook vanaf hoe je ze opvoed als pup. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De politietraining zijn wel ontzettend hard voor de hond, gaat er ook niet altijd echt diervriendelijk aan toe.

Waarom wil je zoiets doen?

Wordt dat echt een taak van de hond (dan is het anders) of alleen als een soort training voor jezelf om de hond goed waaks te krijgen?

Maar goed, je bent er natuurlijk altijd zelf bij en dan kun je zelf goed zien wat je hond aankan en of je er zelf achter staat.

 

Ik heb er zelf geen ervaring met herdershonden.

Maar als je er over leest, de mensen die een mechelaar hebben en er veel tijd in steken, veel met de hond bezig zijn en aan het werk zetten, want het zijn wel echte werkhonden.

Dan hebben ze er een wereldhond aan!

Maar ik denk dat deze honden je echt moeten liggen.

 

In alle asiels zitten behalve veel 'vechthonden', ook erg veel herdershonden.

Ze zijn altijd wel populair maar veel mensen vergissen zich er ook in.

 

Maar ik denk als je er goed mee aan de slag gaat, weet wat zo'n hond nodig heeft en dat ook kunt geven, dat het prima kan.

 

 

Anoniem (Gast)

Uiteraard! Alleen karakter speelt ook erg mee. Ik weet ook nog niet of het show of werklijn word. Misschien is een werklijn toch erg pittig. Maar misshien wel handig bij het trainen. Maar in princiepe is elke hond wel weer trainbaar. Dus dat is ook heel lastig.

 

Heb je toevallig ook wat ervaring met hollandse herders? Ik las ergens dat dat eigelijk een kruising is van duitse en mechelse qua larakter. Pittiger dan duitse, maar socialer dan mechelse. Die worden ook redelijk wat ingezet bij politie. Kan alleen niet echt wat vinden over hoe ze het doen in een gezin.

Anoniem (Gast)

Mn vriend is nog in opleiding, maar de hond zou eventueel inderdaad ook mee naar het werk om te werken. Vandaar dat er sowieso politietraining gedaan mee (moet) worden. Maar mocht ie het niet in zich hebben of iets, gaat ie iig niet de deur uit. Vandaar dat ik een tussenweg wil zoeken. Huishond in huis, werkhond met trainen. Onze hond nu is bijvoorbeeld ook echt een luie knuffel (groot uitgevallen) schoothond. Maar buiten is ze heerlijk actief en kan ook zeker zo de sport in (agility, frisbee ofzo)

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Www.hondencentrum.com/hondenrassen/hollandse-herder/

Wil je wat weten over een Hollandse herder? Ik ken er niks van dus op internet kan je terecht.

 

Ik denk dat je op deze site wel antwoorden vind!

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Hoi,

 

K heb een Duitse herder van 2 jaar oud. Zou je iets specifiek willen weten?

 

 

Anoniem (Gast)

Bedankt! Had die site al een keer gevonden. Ben alleen eigelijk opzoek naar de huishond versies hiervan. Kunnen hun wel met katten? Zijn hun wel hond sociaal? Opvoeding even erbuiten gelaten uiteraard. 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Bedankt! Had die site al een keer gevonden. Ben alleen eigelijk opzoek naar de huishond versies hiervan. Kunnen hun wel met katten? Zijn hun wel hond sociaal? Opvoeding even erbuiten gelaten uiteraard.  "

 Met katten? Nee. Nog minder als Mechelse herders met katten kunnen. Ze zijn wel socialer als een Mechelse herders maar qua pittigheid ongeveer hetzelfde en soms meer.

 

Als je 1 wil die wat meer weg heeft van een huishond zou ik toch eerder een Duitse nemen.

Anoniem (Gast)

Leuk dat je reageert.

Sport jij met je herder? Bepaalde cursus ofzo? En hoe hond sociaal is jou hond? Is ie erg waaks buiten?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Leuk dat je reageert.
Sport jij met je herder? Bepaalde cursus ofzo? En hoe hond sociaal is jou hond? Is ie erg waaks buiten? "

 Mijn hond heeft Heupdysplasie, dus wij doen geen behendigheid of iets dergels. Verder beoefen ik wel G en G, dat is gedrag en gehoorzaamheid. We speuren en ik ga ook detectie werk volgen. We doen alles op haar nivea en wat zij aankwam qua pijn e.d.

 

Mijn hond is vooral erg waaks rondom haar eigen huis, eventuele hondjes die in de voortuin snuffelen moeten wel weggeblaft worden. Ze is een hond die gesteld is op manieren, dus ze houdt er absoluut niet van dat een andere hond vol op haar af kom denderen. Verder is ze best stabiel daarin, maar communiceert wel duidelijk in wat ze wel en niet tolereert. 

Anoniem (Gast)

Dan alsnog rest er wel 1 vraag.. De show of werk lijn? Met een werklijn heb je meer kans dat ie het ver schopt in de sport en dus een ideale werkpartner kan zijn, maar word ie dan niet te pittig voor in huis? Dagje vrij, week vakantie etc. Kan ik hem wel met een gerust hart lod laten in het bos en dat ie lekker hond kan zijn? Of moet ie dan steeds onder commando staan? En de grootste vraag: wat nou als er wat gebeurd en hij kan niet ingezet worden als partner. Kan een werklijn wel in een normaal gezin functioneren? Zonder dus de trainingen bijvoorbeeld? (Niet dat ie dan 3 keer per dag een plasrondje krijgt, maar hij doet dan niet waar die voor gefokt is. En als ik nou een showlijn neem, is de kans dan echt klein dat ie niet uitblinkt in sport?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  Met katten? Nee. Nog minder als Mechelse herders met katten kunnen. Ze zijn wel socialer als een Mechelse herders maar qua pittigheid ongeveer hetzelfde en soms meer.
 
Als je 1 wil die wat meer weg heeft van een huishond zou ik toch eerder een Duitse nemen. "

 Onderschat een duitser niet ;). Met elke herder wil je wel werken om ze gelukkig te houden.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Dan alsnog rest er wel 1 vraag.. De show of werk lijn? Met een werklijn heb je meer kans dat ie het ver schopt in de sport en dus een ideale werkpartner kan zijn, maar word ie dan niet te pittig voor in huis? Dagje vrij, week vakantie etc. Kan ik hem wel met een gerust hart lod laten in het bos en dat ie lekker hond kan zijn? Of moet ie dan steeds onder commando staan? En de grootste vraag: wat nou als er wat gebeurd en hij kan niet ingezet worden als partner. Kan een werklijn wel in een normaal gezin functioneren? Zonder dus de trainingen bijvoorbeeld? (Niet dat ie dan 3 keer per dag een plasrondje krijgt, maar hij doet dan niet waar die voor gefokt is. En als ik nou een showlijn neem, is de kans dan echt klein dat ie niet uitblinkt in sport? "

 Ik heb een showlijn thuis ;). 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik heb veel liever een mechelse, zowel van uiterlijk als van karakter.
Ik vind ze stabieler en minder nerveus (dat constante neusfluiten en keffen van de duits, gruwelijk vind ik het! )

Ik vind ze ook geschikter om veel mee te doen en gezonder ook.

De stamboomhollanders die ik ken, vind ik veel te nerveus of angstig, ik zou er geen moeten hebben. De kruising hollanders waar jij het dan over hebt, kunnen dan weer uitersten zijn.... zowel geschikt en te erg, maar er zitten ook echte 'monsters' bij. Een goede fokker daarin vinden, zal ook wel moeilikk zijn. Veel handelgeneigd en iedere koper is wel genoeg, weg is weg, want dan kan de teef weer direct gedekt worden (even heel algemeen gesproken

Showlijn mechel moet je in alle geval niet nemen als je training wil doen. Er zijn binnen de werk/sportlijnen genoeg variaties om er je goesting in te vinden.

Idem met duitse overigens, daarin zitten ook grote verschillen.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Ik weet dus niet hoe dat echt met een werklijn zit. Maar een showlijn kan zeker uitblinken in sport! Mijn hond vind Gehoorzaamheid beoefenen heel erg leuk.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ik heb veel liever een mechelse, zowel van uiterlijk als van karakter.
Ik vind ze stabieler en minder nerveus (dat constante neusfluiten en keffen van de duits, gruwelijk vind ik het! )

Ik vind ze ook geschikter om veel mee te doen en gezonder ook.

De stamboomhollanders die ik ken, vind ik veel te nerveus of angstig, ik zou er geen moeten hebben. De kruising hollanders waar jij het dan over hebt, kunnen dan weer uitersten zijn.... zowel geschikt en te erg, maar er zitten ook echte 'monsters' bij. Een goede fokker daarin vinden, zal ook wel moeilikk zijn. Veel handelgeneigd en iedere koper is wel genoeg, weg is weg, want dan kan de teef weer direct gedekt worden (even heel algemeen gesproken

Showlijn mechel moet je in alle geval niet nemen als je training wil doen. Er zijn binnen de werk/sportlijnen genoeg variaties om er je goesting in te vinden.

Idem met duitse overigens, daarin zitten ook grote verschillen. "

 Hier geen neusfluiter. :')

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Voor politietrainingen en ipo en dergelijke zijn Zwitserse witte herder over het algemeen niet geschikt, daar zijn ze te soft voor, te weinig ruggengraat. 

 

Herdershonden kunnen prima als huishond gehouden worden. Van de herders die je noemt zijn Mechelaars het felst, daarna Hollanders. Duitsers kunnen fel zijn maar zijn in de regel gemoedelijker dan Mechelaars en Hollanders, en Zwitsers zijn van de vier het zachtste van karakter. Bij uitstek een actieve huishond, een prima sporthond maar niet bij uitstek een werkhond zoals de andere drie, zeker niet als daar een flink portie moed voor nodig is. 

 

Bij mij in de wijk wonen verschillende Hollandse en Mechelse herders als huishond, dus dat kan best. Als je bang bent dat de hond te fel is, zou ik weg blijven bij werkhondenfokkers en kijken bij showfokkers met een rustiger karakter en waar de honden in huis leven. 

Bij Duitsers wordt het verhaal wat anders, want showfokkers moet je juist bij weg blijven als je een rechte rug wil. Maar het is een heel divers ras met heel veel verschillende lijnen en fokkers, dus je kan vast vinden wat bij je past maar je moet je dan wel goed inlezen en onderzoek doen naar wat voor type en karakter je precies wil. 

Anoniem (Gast)

Zoals ik nu dus lees sluit ik hollandse al uit. Had het niet over kruising hollandse, maar dat mensen hollandse herders een kruising tussen duitse en mechelse noemen qua karakter.

 

Ik denk dat het toch gewoon een duitse word. Niet alleen omdat ik daar naar neig, maar ook vanwege het socialere gedeelte. Maar is nog niet duidelijk of het show of werklijn word. Tuurlijk kan show ook wel pakwerk etc doen. Maar dat zit (als het goed is) wel minder in het bloed dan bij een werk. Maar misschien juist daarom handiger om te kiezen voor show vanwege het gezin.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Er zijn maar bitter weinig showlijnen die pakwerk aankunnen hoor... even kijken op YouTube en je kunt er bij gaan janken.
Als je daarnaast ook geen kromme rug wil, zal je binnen de showlijn al heel erg goed moeten gaan zoeken.

Of je gaat op zoek naar een betrouwbaar particulier nest zonder stamboom als het allemaal niet zo van belang is. (Eventueel shiloh shepherd eens bekijken)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Maart heb jij niet een prachtige Duitser met rechte rug? Dat meende ik me te herinneren.  Misschien heb jij wel suggesties voor fokkers voor anoniem. 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Duitse:

 

Het karakter van een duitse herdershond is evenwichtig. Ze zijn zelfverzekerd, erg trouw aan hun baas, niet snel zenuwachtig en goedaardig. Ze zijn ook opmerkzaam en handelbaar. Ze hebben veel moed en strijd-drift. Ze zijn vaak dominant en moeten daardoor goed getraind worden.

de Duitse herdershond word vaak gebruikt als blindengeleidehond, speurhond, waakhond en politiehond.

Ze kunnen goed leren en zijn zeer gehoorzaam. Ze kunnen vaak goed overweg met soortgenoten, andere dieren en kinderen en zullen niet snel de neiging hebben om weg te lopen.

 

Graag nog een hele boterham informatie over de hollandse/mechelse?

Je zegt het maar!

Anoniem (Gast)

Dat aflopen van de rug is bij de showlijnen zeker juist mooi? Ik vind dat spuuglelijk. Hoe moet ik opzoek gaan naar een hond (karakter) als ik het zelf niet weet.

 

Het moet eigelijk binnen een rustige lieve hond zijn. Die op zn tijd een knuffel komt brengen en lekker op de bank ploft. Maar die zeker zn mannetke staat als er word geprutst aan de voordeur.

 

Buiten ook een goed afschrik factor heeft. Mijn huidige hond heeft al wat weggeblaft omdat ze te dicht bij kwamen. Maar heb liever dat ze gewoon helemaal niet dichtbij komen. Maar dat ie wel gewoon lekker honds kan zijn in het bos, en niet dat ie ook daar naast me loopt en alles bewaakt. Of ineens iemand in zn arm hangt, of niet eens los kan omdat ie hond asociaal is. 

 

Maar wel dus dat als mn vriend ipo wilt doen, dat ie dat dus kan halen. In theorie, als ie niet geschikt is, is ie niet geschikt uiteraard. En eventueel als partner mee aan het werk kan.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Wil hij ipo doen? Of zijn hond als diensthond gaan africhten? Want dan ben je met ipo niet veel.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Waar je alvast mee kan beginnen is heel veel sites van fokkers afstruinen en kijken wat voor soort Duitser jou aanspreekt. Ook kun je lid worden van forums en facebookgroepen over Duitse herders, zowel Nederlandse als internationale. Je kan vragen om informatie, suggesties voor fokkers die aansluiten bij jouw wensen, aankomende nesten, vanalles. 

 

Ps. Bedenk je wel dat veel Duitse herder liefhebbers vanuit hun passie voor het ras weleens geïrriteerd kunnen reageren als je begint over lelijke kromme ruggen. Dus een beetje tact is handig. 

Anoniem (Gast)

Ik ben iets minder thuis in de trainingen zelf haha, daar weet hij meer van. Hij is beveiliger en wilt toch graag met honden werken. Maar zoals ik al zei, hij is nog in opleiding (alround) en kan dus nog alle kanten op. Ik weet wel dat ie sowieso politietraining wilt doen. Of de hond meegaat naar.zn werk of niet. De hond word ook niet morgen al aangeschaft. Dus nog tijd zat ervoor. Maar wil graag alvast vooruit kijken qua ras en lijn. Fokker uitkiezen dus nog niet.

honden page profiel BlondieBlondie

Ik zou me eerst even gaan verdiepen in IPO en KNPV, dat zijn alvast 2 verschillende richtingen in training. KNPV is praktijkgericht en dat is IPO niet.

En eerlijk gezegd zou je ook eens naar clubs kunnen gaan, IPO en KNPV om te zien wat de trainingen inhouden, én om te zien wat voor type honden daar mee getraind wordt. Dan kun je al snel een beetje zien of de training bij jullie past, en in de richting van welk ras je moet denken.

 

Anoniem (Gast)

Het trainen is mn vriend zn afdeling. Helaas zinderlijkheid is mijn kant van de hond haha. Maar zowel duitse als mechelse kunnen de trainingen aan, dus dat is het probleem niet.

 

Ik wil alleen niet dat de hond zich verbijt omdat ie wel een hele erge werkdrift heeft als wij rustiger aan doen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^