beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als ik op zoek was naar een pup zou ik serieus contact opnemen met de stichting voor deze pups:

https://www.facebook.com/790528664333855/photos/pcb.1181720238548027/1181720021881382/?type=3&theater

 

Ik ben echt helemaal verliefd, wat een schatjes.

 

Ze hebben ook nog andere pups, die waarschijnlijk een stuk kleiner zullen blijven. Je kunt je ook opgeven als opvanggezin met optie tot adopteren, als je het spannend vindt om een pup te adopteren die je nog nooit hebt gezien.

 

Voordeel is dat je een hondje helpt, wat mij iig een fijn gevoel geeft. Je steunt zeker geen broodfokker, en niet het belangrijkste maar wel fijn, ze zijn redelijk goedkoop.

 

Ik vlieg binnenkort weer naar een Spaans asiel om een paar dagen hondjes te knuffelen, te wandelen, schoonmaken, etc. Er zitten zo'n leuke honden in de asielen, iedere keer baal ik dat wij er al genoeg hebben.  Deze keer gaat mijn moeder mee, wie weet raakt zij wel verliefd en komt er toch een derde.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Tja ik vind Jack Russels echt top!

Ze luisteren goed, er zit toch pit in (terriër) Als je met het hondje naar de hondenschool gaat heb je er een top hond aan!

Doordat Dirk nooit andere kinderen zag dan mijn eigen kind, ging het even mis toen we verhuisde en er kwamen vriendjes spelen, maar dat is opgelost doormiddel van een GT.

Kijk een Jack Russel Terriër is klein, maar best een hondje waarmee een man wil lopen hahaha Ik zou zelf ook niet met een poedel of een mateeuws leeuwtje gaan lopen (geen haat naar die hondjes ofzo)

Maar ik vind een Jack Russel DE hond onder de kleine hondjes haha

Een beagle neem ik nooit meer! (ik mag hopen dat Kyra nog lang leeft hoor)

Ik was altijd van de herders, maar ik heb mijn hart verloren aan de Jack Russel Terriër

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Dan zou ik juist voor een poedel of maltezer gaan.
Jij lekker met de hond uit, hij zorgt ondertussen voor jullie kind .
Goede deal! "

 Liever dan een beagle,zou echt niet bij mij passen.

Ik dacht dat een engelse stafford moeilijk was. Ik kan slecht tegen honden die niet willen luisteren.

honden page profiel bentebente

" Een Italiaanse windhond zou ik niet aanraden met een jong kind in huis, ze zijn erg kwetsbaar en breken bijvoorbeeld snel wat. Ik ben niet erg bekend met dit ras maar ik heb het idee dat ze vrij snel onder de indruk zijn van drukte en hierdoor gestrest raken.    
"

 Ik las idd net pas dat ze een kleintje hebben, goed dat je het zegt , dan is een windhondje geen goed plan nee.

honden page profiel bentebente

Je moet ook niet vallen over het uiterlijk van een poedel, het blijven jachthonden!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Misschien is een Boston Terrier ook nog een idee.

Ook een tip kan zijn contact op te nemen met de rasinfo van de rasvereniging van het ras wat je gaat kiezen. Is een pup van een rashond te duur dan hebben ze ook nog wel eens herplaatsers. Dan goed aangeven dat het de eerste hond wordt en dat de hond goed met kinderen moet kunnen. En zou altijd naar hondenschool gaan met een eerste hond en goed socialiseren.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ach Kyra loopt niet weg en langs de weg mag ze niet los.
Maar Kyra is een kruising met iets, ik gok een jack russel, maar zeker weten doe ik het niet.
Maar ze luistert voor een Beagle heel goed, ja ze neemt wel eens een omweg, maar houdt mij goed in de gaten. Ze blijft meestal bij Dirk en Dirk komt als ik roep. Kyra huppelt er achteraan haha Dat is mijn voordeel denk ik "

 Ik denk dat hier de mops dan ook overheerst.

Chewy en Ayla doen alsof ik stroop aan mijn kont heb.

Die lopen echt niet zomaar weg!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hoewel ik nu zelf een beagle heb, en ja dit is mijn eerste hond die ik van pup af aan opvoed, is alles wat hierboven staat absoluut iets om rekening mee te houden. 
 
Mijn vriend en ik hebben uiteindelijk wel voor een beagle gekozen, maar dit besluit kwam écht niet van de een op de andere dag. Ze zijn leuk en lief en ze knuffelen graag, maar als er een banaan in een van z'n oren zit, kan je het vaak de rest van de dag vergeten. Hoe bozer jij wordt, hoe harder een beagle je uitlacht en weer een standje harder door gaat. 
 
Dit zeg ik niet om je af te schrikken, ik ben zelf gek op dit ras juist om de eigenwijsheid, maar ik hoop dat, mocht je voor een beagle kiezen, dit écht een hele bewuste keuze is. Geldt voor elk ras trouwens.  "

 

Ik had me foon alweer weggelegd maar bedacht me opeens dat jij inderdaad net een beagle pup heb. Mn plan was om vanavond hier te reageren dat ze voor echt actueel beagle puppen advies bij jou moest zijn haha! Maar je hebt zelf al gereageerd. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Ik denk dat hier de mops dan ook overheerst.
Chewy en Ayla doen alsof ik stroop aan mijn kont heb.
Die lopen echt niet zomaar weg! "

 Hebben ze ook het zachte van een mops.

Die van mijn zoon alhoewel het herplaatsertje is volgens mij ook niet zuiver.

 

Die hondjes zijn zo zacht en aanhankelijk,ik vond het oerlelijke hondjes,sorry maar die karaktertjes daar ben ik toch verliefd op geworden.

Zelfs Vigo vind ze leuk en dat wilt heel wat zeggen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Bij  mijn ouders in de buurt woonde een Beagle bij een bejaarde man. Het enige wat ik die twee altijd zag doen was het volgende: (Man met een hele heze stem) :
"kooom nouuu, kommm nouuu, kommm nouuuu, komm nouuuuuu heey toe nouuu kommm nouuu, komm nouuuu, hiiiiieeeerrrrrr en wel meteeen. Huppa komm nou es! Verdorie kom nouuuuuuu!!!!!!!" 
En de hond die 100 meter verderop achter Obi aan denderde... 
Of hij zag ergens een vogel en dan was ie ook weg. Ik snap werkelijk waar niet dat die oude knar dat beestje überhaupt los liet. Elke keer hetzelfde riedeltje....  "

 

Hahahahaha herkenbaar! Maar roepen naar een beagle heeft echt totaaallll geeeeennn zin! Ze lachen je recht in je gezicht uit. 

 

Soms heeft Puk een bui dat ze wél luisterd (ja echt die dagen bestaan ook in het beagle leven). Dus ik heb een regel ingesteld voor mezelf. Ik roep 3 keer daarna loop ik door. Natuurlijk hou ik de omgeving in de gaten wie er allemaal het losloopgebied in komen. Ook hou ik Puk natuurlijk goed in de gaten en weet altijd wel waar ze is. Ik loop ook nooit te ver bij haar weg natuurlijk. 

 

Als ik zou blijven staan en toegeef aan Puk dan word haar gedrag alleen maar erger en denkt ze de baas te kunnen opvoeden. Dan luistert ze gewoon nooit meer want ik blijf toch wel staan... 

 

Vaak als ik een stuk verderop ben roep ik haar nogmaals. Óf ik heb geluk en ze komt in sneltreinvaart aangerent óf ik kan het stuk weer terug lopen en Puk gaan halen. 

 

Soms lopen er mensen voorbij die me vragen waar Puk is als ze me zonder hond zien lopen... 'oh daar verderop.. mollenvangen' ' hier een pad verderop.. beagle zaken aan het doen'. 

 

Disclaimer: ten alle tijden weet ik weer ze is en heb ik zicht op haar! Maar zal er voor die mensen vast grappig uit zien iemand met een riem maar zonder hond... 

 

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Soms ben ik als de dood voor het moment dat Charlie gaat puberen. Hij luistert nu zo goed en kan perfect los. 

 

Echt fingers crossed dat het over een half jaar ook nog kan hahaha

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Beagles zou ik niet standaard bij iemand aanraden.ze hebben hun eigen willetje en ziijn enorm voergericht. Degene die ik ken ontsnappen regelmatig en hebben geen eenvoudig karakter.

Mijn vriend zelf was van alle rassen die ik voorstelde juist het meest te vinden voor een poedel :-) . Ze zijn stoer (als je ze in sportieve clip zet), speels, clowntjes,intelligent en geweldig sportief!ook zijn het geweldige knuffelaars,ook verliezen ze niks van haar (trimmen is wel nodig!)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ok iedereen bedankt voor de reacties!!
we zitten terug bij het begin dan :-)
voorstellen zijn altijd welkom we zijn op zoek naar een middelgrote hond. Goed met kind, wandelt/jogt graag mee en liefst niet te veel haar verlies :-) poedels maltezers enzo liefst niet daar gaat men man niet mee durven buiten wandelen :-p "

 

De tibetaanse terrier?

Niet al te groot, maar ook niet klein.

Weinig haarverlies door de soort vacht, je kan de vacht bij de trimmer wat korter houden.

Is een makkelijke en ongecompliceerde gezinshond.

Het zijn speelse hondjes ook, en ook actief.

Je kan er prima mee joggen of lange wandelingen maken.

Zorg wel dat je bij een goede fokker terechtkomt, want deze hondjes kom je ook in de broodfok tegen.

 

 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Beagles vereisen toch wel mensen met veel geduld, humor en nog meer geduld.

 

Wij moesten regelmatig op 2 beagles passen een teef en een reu.....het waren twee leuke honden daar niet van maar, ze waren stront eigenwijs met name de reu. Vreetzakken waar je uh tegen zei. Ook vrij eigenzinnig. Ze zien er leuk uit maar, ik denk dat heel veel mensen er niet voor geschikt zijn. Ik ben in ieder geval geen beagle persoon hahah en ik hou toch wel van eigenwijze honden hoor. 

 

Tja als eerste hond......iemand zei terriërs? Dat moet je vind ik persoonlijk ook maar net zien zitten. Niet alle terriërs maar ik zag al de Jack Russell Terriër voorbij komen? Mijn favoriete ras naast de Parson Russell Terriër....maar dit zijn rassen die toch wel consequente baas vereisen. Wel enorm makkelijk op te voeden vind ik althans. 

 

Als je een beetje rondom de beagle wil zitten of in ieder geval de zelfde rasgroep zou je eens kunnen kijken naar de Grand of Petite Vendee basset. Enorm leuke honden, wel eigenwijs maar een stuk milder dan de beagle. Enorm gemoedelijke honden, leuk karakter, zijn geen trucjes honden als ze kom hier kunnen is het al wat hahaa

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Hebben ze ook het zachte van een mops.
Die van mijn zoon alhoewel het herplaatsertje is volgens mij ook niet zuiver.
 
Die hondjes zijn zo zacht en aanhankelijk,ik vond het oerlelijke hondjes,sorry maar die karaktertjes daar ben ik toch verliefd op geworden.
Zelfs Vigo vind ze leuk en dat wilt heel wat zeggen. "

 Jaa heel zachtaardig, die hebben alleen tanden gekregen om te eten 

 

T zijn ook echte clowntjes moet elke dag weer lachen.

Een kong legen bijvoorbeeld is gewoon dat ding net zo lang van de bank af smijten tot er iets uitkomt 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Hahahahaha herkenbaar! Maar roepen naar een beagle heeft echt totaaallll geeeeennn zin! Ze lachen je recht in je gezicht uit. 
 
Soms heeft Puk een bui dat ze wél luisterd (ja echt die dagen bestaan ook in het beagle leven). Dus ik heb een regel ingesteld voor mezelf. Ik roep 3 keer daarna loop ik door. Natuurlijk hou ik de omgeving in de gaten wie er allemaal het losloopgebied in komen. Ook hou ik Puk natuurlijk goed in de gaten en weet altijd wel waar ze is. Ik loop ook nooit te ver bij haar weg natuurlijk. 
 
Als ik zou blijven staan en toegeef aan Puk dan word haar gedrag alleen maar erger en denkt ze de baas te kunnen opvoeden. Dan luistert ze gewoon nooit meer want ik blijf toch wel staan... 
 
Vaak als ik een stuk verderop ben roep ik haar nogmaals. Óf ik heb geluk en ze komt in sneltreinvaart aangerent óf ik kan het stuk weer terug lopen en Puk gaan halen. 
 
Soms lopen er mensen voorbij die me vragen waar Puk is als ze me zonder hond zien lopen... 'oh daar verderop.. mollenvangen' ' hier een pad verderop.. beagle zaken aan het doen'. 
 
Disclaimer: ten alle tijden weet ik weer ze is en heb ik zicht op haar! Maar zal er voor die mensen vast grappig uit zien iemand met een riem maar zonder hond... 
 
  "

De beagle uit bovenstaand verhaal reageert ook gewoon -niet-. Meeste honden kijken nog om als ze dan wat horen en bedenken zich dan even en racen vervolgens toch door, mijn golden deed dat. Dan denk je even:"Ohh YESSSSS YESSS  hij komt toch terug!" tot ze hun hoofd weer wegdraaien en keihard door racen. Zelfs dat doet deze niet... alsof hij die bejaarde man 100 meter achter zich "nog nooit eerder gezien heeft".

Wel een geweldig duo die twee. Ik hoop dat ie z'n hond nog steeds heeft. Het moet wel een hele lieve hond zijn want ik kan me niet voorstellen dat die man continue zo op de hond aan het knorren is.  Ik vraag me af wat hem bezielde om aan zo'n energieke supersnelle beagle te beginnen in combinatie met zijn eigen fysiek haha.

honden page profiel ..

honden foto van .

" De beagle uit bovenstaand verhaal reageert ook gewoon -niet-. Meeste honden kijken nog om als ze dan wat horen en bedenken zich dan even en racen vervolgens toch door, mijn golden deed dat. Dan denk je even:"Ohh YESSSSS YESSS  hij komt toch terug!" tot ze hun hoofd weer wegdraaien en keihard door racen. Zelfs dat doet deze niet... alsof hij die bejaarde man 100 meter achter zich "nog nooit eerder gezien heeft".
Wel een geweldig duo die twee. Ik hoop dat ie z'n hond nog steeds heeft. Het moet wel een hele lieve hond zijn want ik kan me niet voorstellen dat die man continue zo op de hond aan het knorren is.  Ik vraag me af wat hem bezielde om aan zo'n energieke supersnelle beagle te beginnen in combinatie met zijn eigen fysiek haha. "

 

 

Dat blind zijn voor de baas heeft Puk ook op sommige momenten. Heb er zelfs 2 littekens van op me hand staan haha. Elke zomer hebben we hier speelweek. 2 dagen bouwen we het terrein op. Dan hebben we 1 rustdag en daarna begint het. Op de rustdag was alles klaar maar moesten er overdag wel mensen aanwezig zijn. Ik had Puk meegenomen (er kwamen later nog 2 honden). Alles ging goed tot er een kat het terrein op kwam en Puk blind voor me werd. Toen heb ik haar uiteindelijk met een soort rugby greep gevangen en naar de grond geworpen waarbij mijn hand open lag door het schuiven over de straat. Net op tijd voordat ze de hoge stapels hout in wou rennen. 

 

Ach wat zijn die beagles toch schattige honden!! Hahaha

 

Gelukkig heeft ze die blinde momenten maar zelden *even afkloppen* 

 

Wat ze wel vaak heeft zijn nep-negeer- momenten. Ik roep Puk bij me. Ze kijkt niet op.. snuffelt even hier en daar.. graaft nog even.. komt dichter naar me toe.. loopt terug.. en zodra ze dan helemaal klaar is met haar gesnuffel komt ze aangerent want ze weet nog dat ik 5 minuten geleden haar geroepen heb, ze geeft alleen niet meteen gehoor eraan. 

 

Sommige baas hond combinaties zijn inderdaad niet goed doordacht. Kan me ook niet voorstellen dat die man altijd boos is op zn hond. Beagles zijn heel goed in 'goed maken'. Puk en ik hebben nooit langer dan paar minuten een uhh..  'discussie' zal ik maar zeggen. 

 

Ik ben van mening dat ze best een gebruiksaanwijzing of op zn minst een waarschuwing aan de binnenkant van die grote schattige beagle oren kunnen zetten. 'Pas op... soms niet zo lief als dat ze eruit zien' hahaha. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Aanschaffen witte herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^