Hond met 1 enting naar puppy cursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Donja (Gast)

Hallo allemaal,  Ons pupje (Westie) is 9 weken. Zaterdag start de puppie cursus maar ons hondje krijgt pas volgende week donderdag zijn tweede inenting. De Fokker en dierenarts gaven aan dat we daarom beter deze week nog niet naar de cursus kunnen gaan. De hondenschool gaf aan dat dit een verouderd advies is en dat we zaterdag kunnen starten. Het goed is ten behoeve vd socialisatie juist nu hij nog in een minder angstige fase zit.  Verschillende meningen dus! Hoe denken jullie hierover?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik raad de pupkopers altijd aan even te wachten tot de pups wat ouder zijn ,

Een verhuizing van fokker naar nieuw tehuis is al een hele ingreep voor een pup ,en in de weken erna maken ze al genoeg mee ,dus socialisatie genoeg .

Uiteraard vindt de hondenschool het een veroudert advies want hun bestaan ervan en vinden vaak hoe vroeger hoe beter ,

Gelukkig hoor ik weer steeds vaker van scholen waar de pups pas welkom zijn als ze volledig geent zijn, dus met een week of dertien .

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik volg Heleen.

Het lijkt tegenwoordig wel een race om pups op 1-2-3 klaar te stomen. Neem je tijd. Geef het pupje ademruimte. Go slow!

Er gebeurt al zo gigantisch veel in z'n leven, waarom het nog wat extra gaan volproppen?

Dus laat die kleine ukkie eerst maar op z'n gemakje wennen aan de nieuwe thuissituatie, die is al spannend genoeg. En dan kan je, na de inenting, en als je ziet dat je pup er ook mentaal klaar voor is, nog steeds die puppycursus starten.

Socialisatie draait niet om 'om-ter-snelst-om-ter-meest' maar om een goed en comfortabel gevoel te hebben en zelfzeker in een nieuwe wereld te staan. En dat vraagt tijd. Dus die mag je gewoon nemen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je zou ook zonder je pup kunnen gaan de eerste les
Bij ons nl wordt veel uitgelegd en er is ruimte voor vragen.
En er zijn altijd een hoop vragen van de pup eigenaren.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Je zou ook zonder je pup kunnen gaan de eerste les
Bij ons nl wordt veel uitgelegd en er is ruimte voor vragen.
En er zijn altijd een hoop vragen van de pup eigenaren. "

 Dat wou ik ook zeggen, al ligt het misschien wel aan de cursus. Als er een onderdeel theorie en praktijk is, dan is alleen het meedoen met de theorie misschien wel makkelijker te regelen dan als alles tijdens een praktijkles verteld wordt.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Bij onze hondenschool mogen honden in principe met acht weken starten, maar er is geen sprake van instroom in de lessen. Bij ons was dat niet meteen en hierdoor is Charlie dus pas gegaan toen hij tien weken (en een paar dagen) oud was, en dat was heel erg fijn. Zoals hierboven ook al gezegd, dan heeft hij even de kans om thuis te wennen, ook aan jou. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Bij ons mogen de hondjes pas naar de les als ze drie maanden oud zijn of al hun inentingen gekregen hebben.

 

De tijd vóór die drie maanden kan je gebruiken om je pupje te laten wennen aan zijn nieuwe thuis en baasjes.

Donja (Gast)

Dankjewel voor de reactie. Mijn vriend wilde idd zelf anders ook alleen gaan om in ieder geval de informatie te horen. Hij heeft ook al een informatie boek mogen ophalen vd cursus vorige week.  

We hebben even gebeld of onze dochter van 8 ook mee mag komen zaterdag en dat was geen probleem ????. Dus de jongste, ik en de hond blijven thuis, vriend en dochter gaan naar cursus! Bedankt voor het meedenken!

Donja (Gast)

Mmm die '???' Mag weg hoor:-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus de jongste, ik en de hond blijven thuis, vriend en dochter gaan naar cursus! 

 

Goed van je!

Ik zou ook gewoon het risico niet willen lopen… er hoeft maar één broodfokpupje met een nare ziekte in je groep te zitten en je eigen pup is nog niet genoeg beschermd...

 

Veel plezier met je kleine Westie!

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Hier mogen we na de 2e inenting mee doen. We hebben zelf met beide honden de puppycursus thuis gehad(in 4 lessen ipv 10) zodat we gelijk mochten beginnen en vanaf de 4e les wel mee gedaan met puppy speelkwartier. Toen hadden ze allebei al alle inentingen gehad.

 

Wij hebben zelf ook gelijk gesocialiseerd met een paar puppy's in de omgeving. Elke week een doggydate afspraak van een kwartier. Ik zou gewoon doen wat je DA zegt. Je kunt genoeg anderen dingen doen om te solliciteren en zelf al beginnen met wat basis oefeningen. En goede tip hierboven, om zelf alvast naar de les te gaan zonder hond.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ja hoor je kan nu al naar puppy cursus gaan hebben wij ook gedaan.

mijn fokker rade het juist aan om zodra het kon 8 weken dus de puppy les begon lekker mee te doen en dan gewoon rustig aan.

Eva (Gast)

Wij zijn ook met 8 weken al gewoon naar de cursus gegaan. Was wel in september dus lekker weer om ook gewoon met je pup te gaan kijken en niet meteen met alles mee te doen. Bij ons moet iedereen het enting boekje laten zien en als de instructeur het niet vertrouwt word je weggestuurd om eerst langs de dierenarts te gaan. De puppen hebben bij ons in de les geen lichamelijk contact met elkaar. Gewoon afstand houden. Naar elkaar kijken is al voldoende. Kans op ziektes loop je ook op op straat bijvoorbeeld, dus wij zijn met 8/9 weken gewoon al naar cursus gegaan. Wel heel rustig aangedaan. Als hij erg moe wordt, bijvoorbeeld gewoon eerder weggaan. Daarbij vind ik het wel heel koud nu voor puppycursus! Wordt het binnen gegeven? Neem anders een dekentje mee, zodat je pup niet in het hele koude gras hoeft te zitten. Puppycursus is bij onze club vooral ook het behandelen van vragen etc. Dat stilstaan is nu echt te koud voor puppen en bij ons wordt het dan ook binnen gegeven. Ook voor je dochter van 8 kan het nu best koud zijn als je zo lang (denk 45 min?) moet stilstaan en kijken ..... Veel plezier met jullie pup!!  

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hallo allemaal,  Ons pupje (Westie) is 9 weken. Zaterdag start de puppie cursus maar ons hondje krijgt pas volgende week donderdag zijn tweede inenting. De Fokker en dierenarts gaven aan dat we daarom beter deze week nog niet naar de cursus kunnen gaan. De hondenschool gaf aan dat dit een verouderd advies is en dat we zaterdag kunnen starten. Het goed is ten behoeve vd socialisatie juist nu hij nog in een minder angstige fase zit.  Verschillende meningen dus! Hoe denken jullie hierover? "

Ik vind de redenen die aangedragen worden om een pup al met 8-9 weken toe te laten bullshit en niet in het belang van puppie. Ik kom dan ook maar weinig echt ontspannen pups tegen, omdat dit vaak gewoon een ontzettende onnodige stressfactor extra is. Ik zou dus wachten tot gemiddeld een maand of 3-4 en ondertussen op een rustig tempo zelf aan de gang gaan met puppy. Vragen die je hebt, kun je evenwel stellen op bijv. theorie-avonden. Voor de entingen specifiek hoef je het niet te laten. Veel pups hebben nog voldoende antistoffen van de moeder, waardoor de enting an sich al niet voldoende werkt. Er zijn hondenscholen die titerbepaling voor pups accepteren.

honden page profiel sjouksjouk

honden foto van sjouk

okee, mijn advies.. ga zo snel mogelijk met je pup naar een puppycursus zodra de 1e inenting is gedaan! een goede cursus laat deze hondjes ook gewoon toe. De 1e weken zijn zooo belangrijk..

Iedere week is er 1. Mijn eigen hond had ook niet de 2e inenting, maar werd wel toegelaten op de cursus. Dus na 2 inentingen. Deze periode is zo belangrijk voor zijn of haar verdere leven en ook voor jou

honden page profiel bassiebassie

"  

Goed van je!

Ik zou ook gewoon het risico niet willen lopen… er hoeft maar één broodfokpupje met een nare ziekte in je groep te zitten en je eigen pup is nog niet genoeg beschermd...

 

Veel plezier met je kleine Westie! "

 


En die lopen alleen bij een hondenschool en niet gewoon buiten, zelfs voor je deur langs? Of hou jij je pups binnen tot ze oud genoeg zijn?

De grootste risico's loop je toch als je gewoon naar buiten gaat. Daar weet je niet wie er voorbij zijn gekomen. En of die honden geënt zijn weet je dus al helemaal niet.

En iedereen hier gaat er maar voor het gemak vanuit dat iedereen zomaar met zijn eigen hond aan de slag kan. Dat iedereen weet wat hij moet doen. Nou neem maar van mij aan dat dat maar een heel klein percentage is. De meeste mensen hebben geen idee wat ze moeten. Dan is een puppycursus juist een heel goed idee. Een plek waar je al je vragen kwijt kan. Een plek waar je de goede kant op gestuurd wordt. Een plek waar je heel veel leert over je hond. Een plek waar je onder begeleiding van een instructeur je hond op een rustige en positieve manier dingen aanleert. Een plek waar je kunt leren van anderen. Een plek waar je ziet dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. enz.... Kun je dat allemaal zelf? Prima, dan heb je geen puppycursus nodig. Maar mijn ervaring is dat er maar heel weinig mensen dat zelf kunnen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier gaan ze aan 5 weken al mee naar de hs. Ren op het veld en ze ontdekken maar...
Zonder vaccin dus.

Er wordt steeds campagne gevoerd tegen vaccineren, want dat is toch o zo slecht en enkel voor de portemonnee van de dierenarts want de moeder geeft toch bescherming etc... maar voor een hs zou het ineens wel noodzakelijk zijn?

(Dit gezegd zijnde, mijn honden worden uiteraard jaarlijks gevaccineerd, pups zeker ook, maar ik neem ze wel overal mee naar toe)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik vind de redenen die aangedragen worden om een pup al met 8-9 weken toe te laten bullshit en niet in het belang van puppie. Ik kom dan ook maar weinig echt ontspannen pups tegen, omdat dit vaak gewoon een ontzettende onnodige stressfactor extra is. Ik zou dus wachten tot gemiddeld een maand of 3-4 en ondertussen op een rustig tempo zelf aan de gang gaan met puppy. Vragen die je hebt, kun je evenwel stellen op bijv. theorie-avonden. Voor de entingen specifiek hoef je het niet te laten. Veel pups hebben nog voldoende antistoffen van de moeder, waardoor de enting an sich al niet voldoende werkt. Er zijn hondenscholen die titerbepaling voor pups accepteren. "

 Ben het niet met je eens.

 

Pups zijn nieuwschierig, die staan open om de wereld te ontdekken. Daar zou je juist gebruik van moeten maken.

De eerste les, als ze elkaar voor het eerst zien kan het best spannend voor ze zijn. Maar daar moeten ze ook mee leren omgaan.

De tweede les, kennen de pups elkaar, ze begroeten elkaar vrolijk.

 

Waar kan je dat beter oefenen,  dan een gecontroleerde omgeving.

Het doel van een puppy cursus, is vooral de baas een hoop informatie meegeven.

Af en toe een ofeningetje, vooral voor de band tussen de baas en de hond. Zo leer je de baas, hoe hij iets kan aanleren, de pups vinden het ook nog eens leuk.

Als ik zie hoeveel vragen eigenaren hebben. Vragen over dingen waar  ze dagelijks tegen aan lopen. Elke week weer een hoop vragen.

 

Soms, als je ziet dat er iets niet lekker loopt, (bij de vele vragen die hier gesteld worden over pups, zie je niet hoe het de eigenaar vergaat), 

dan wordt er thuis bij die persoon een lesje afgesproken. 

Soms is dat nodig.

 

 

Als je zelf niet voor de tweede enting wilt gaan, ga je zonder pup. Maar ben het met je eens, dat je het voor de emtingen  iet hoeft te laten.

Ik vind juist een hondenschool veilig, daar wordt alles geënt.

 

Buiten op straat, daar weet je het nooit.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Ben het niet met je eens.
 
Pups zijn nieuwschierig, die staan open om de wereld te ontdekken. Daar zou je juist gebruik van moeten maken.
De eerste les, als ze elkaar voor het eerst zien kan het best spannend voor ze zijn. Maar daar moeten ze ook mee leren omgaan.
De tweede les, kennen de pups elkaar, ze begroeten elkaar vrolijk.
 
Waar kan je dat beter oefenen,  dan een gecontroleerde omgeving.
Het doel van een puppy cursus, is vooral de baas een hoop informatie meegeven.
Af en toe een ofeningetje, vooral voor de band tussen de baas en de hond. Zo leer je de baas, hoe hij iets kan aanleren, de pups vinden het ook nog eens leuk.
Als ik zie hoeveel vragen eigenaren hebben. Vragen over dingen waar  ze dagelijks tegen aan lopen. Elke week weer een hoop vragen.
 
Soms, als je ziet dat er iets niet lekker loopt, (bij de vele vragen die hier gesteld worden over pups, zie je niet hoe het de eigenaar vergaat), 
dan wordt er thuis bij die persoon een lesje afgesproken. 
Soms is dat nodig.
 
 
Als je zelf niet voor de tweede enting wilt gaan, ga je zonder pup. Maar ben het met je eens, dat je het voor de emtingen  iet hoeft te laten.
Ik vind juist een hondenschool veilig, daar wordt alles geënt.
 
Buiten op straat, daar weet je het nooit. "

Die discussie ga ik verder niet aan, omdat jouw visie mijn visie niet is en we daar toch niet gaan uitkomen. De reguliere puptrainingen vind ik echt helemaal niets en enorm stressvol voor pups. Om dit als puppie van 8-9 weken al opgedrongen te krijgen, vind ik geen goed begin van een opgroei. Dat een eigenaar een training nodig heeft, dat ben ik met je eens.

Wat ik al aangaf, meerdere hondenscholen accepteren titerbepaling. En dat is 'veiliger' dan zomaar klakkeloos vaccineren omwille dat een hondenschool dat verplicht stelt. Meegaan met de tijd om daarmee gezondheid beter te kunnen waarborgen, begint ook bij het loslaten van dit soort uit de tijd zijnde opgelegde regeltjes.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
En die lopen alleen bij een hondenschool en niet gewoon buiten, zelfs voor je deur langs? Of hou jij je pups binnen tot ze oud genoeg zijn?

De grootste risico's loop je toch als je gewoon naar buiten gaat. Daar weet je niet wie er voorbij zijn gekomen. En of die honden geënt zijn weet je dus al helemaal niet.

En iedereen hier gaat er maar voor het gemak vanuit dat iedereen zomaar met zijn eigen hond aan de slag kan. Dat iedereen weet wat hij moet doen. Nou neem maar van mij aan dat dat maar een heel klein percentage is. De meeste mensen hebben geen idee wat ze moeten. Dan is een puppycursus juist een heel goed idee. Een plek waar je al je vragen kwijt kan. Een plek waar je de goede kant op gestuurd wordt. Een plek waar je heel veel leert over je hond. Een plek waar je onder begeleiding van een instructeur je hond op een rustige en positieve manier dingen aanleert. Een plek waar je kunt leren van anderen. Een plek waar je ziet dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen. enz.... Kun je dat allemaal zelf? Prima, dan heb je geen puppycursus nodig. Maar mijn ervaring is dat er maar heel weinig mensen dat zelf kunnen. "

 Prima idee zo'n puppycursus ,maar de vragen kan je ook bij de fokker stellen ,als ik weet dat ze met 8 weken al naar cursus gaan dan kopen ze maar elders een pup ,Rust is zo belangrijk de eerste weken ,pups maken al veel mee bij de moeder vandaan ,zien in hun nieuwe omgeving genoeg ,dat overdreven socialiseren wat ik hier lees ,als je dat met gossen zou doen krijg je echt honden die rijp zijn voor een therapeut (en de mensen dan vaak ook )want die komen daarna wel met hun vragen terwijl je alles tig keer uit legt bij ophalen .

Pups worden er niet minder om als ze eerst even een maandje wachten ,goed gewend zijn bij de nieuwe eigenaar en dan eens dingen gaan ondernemen .

Maar ieder heeft zo zijn eigen werkwijze .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hier gaan ze aan 5 weken al mee naar de hs. Ren op het veld en ze ontdekken maar...
Zonder vaccin dus.

Er wordt steeds campagne gevoerd tegen vaccineren, want dat is toch o zo slecht en enkel voor de portemonnee van de dierenarts want de moeder geeft toch bescherming etc... maar voor een hs zou het ineens wel noodzakelijk zijn?

(Dit gezegd zijnde, mijn honden worden uiteraard jaarlijks gevaccineerd, pups zeker ook, maar ik neem ze wel overal mee naar toe) "

 Dat is dan met het hele nest  ,ze hebben elkaar  jij bent bekend met ze  , met vijf weken nemen wij de nesten ook mee naar elders ,dat is toch heel anders als dat pup ineens alleen is  zonder zijn bekende mensen .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik vind de redenen die aangedragen worden om een pup al met 8-9 weken toe te laten bullshit en niet in het belang van puppie. Ik kom dan ook maar weinig echt ontspannen pups tegen, omdat dit vaak gewoon een ontzettende onnodige stressfactor extra is. Ik zou dus wachten tot gemiddeld een maand of 3-4 en ondertussen op een rustig tempo zelf aan de gang gaan met puppy. Vragen die je hebt, kun je evenwel stellen op bijv. theorie-avonden. Voor de entingen specifiek hoef je het niet te laten. Veel pups hebben nog voldoende antistoffen van de moeder, waardoor de enting an sich al niet voldoende werkt. Er zijn hondenscholen die titerbepaling voor pups accepteren. "

 Whauuu wat ben ik het met jou eens !

honden page profiel bassiebassie

"  Prima idee zo'n puppycursus ,maar de vragen kan je ook bij de fokker stellen ,als ik weet dat ze met 8 weken al naar cursus gaan dan kopen ze maar elders een pup ,Rust is zo belangrijk de eerste weken ,pups maken al veel mee bij de moeder vandaan ,zien in hun nieuwe omgeving genoeg ,dat overdreven socialiseren wat ik hier lees ,als je dat met gossen zou doen krijg je echt honden die rijp zijn voor een therapeut (en de mensen dan vaak ook )want die komen daarna wel met hun vragen terwijl je alles tig keer uit legt bij ophalen .

Pups worden er niet minder om als ze eerst even een maandje wachten ,goed gewend zijn bij de nieuwe eigenaar en dan eens dingen gaan ondernemen .

Maar ieder heeft zo zijn eigen werkwijze . "

 


Als ik hoor wat mensen voor adviezen krijgen van fokkers dan krijg ik echt buikpijn. Dan raad ik mensen zeker niet aan om daar om advies te vragen. Echt goede fokkers die ook nog eens verstand hebben van hondengedrag zijn op 1 hand te tellen. En als ik jouw advies lees dan hoor jij daar ook zeker niet bij!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Als ik hoor wat mensen voor adviezen krijgen van fokkers dan krijg ik echt buikpijn. Dan raad ik mensen zeker niet aan om daar om advies te vragen. Echt goede fokkers die ook nog eens verstand hebben van hondengedrag zijn op 1 hand te tellen. En als ik jouw advies lees dan hoor jij daar ook zeker niet bij! "

 Sterkte met je buikpijn ,licht verteerbaar eten kan helpen ,

Ik heb er gewoon maling aan wat jij van mij vindt  ,de ervaring zegt mij meer nl .

Verders zitten we niet op hp om elkaars adviezen af te kraken als ts een mening vraagt kan iedereen zijn mening geven .

honden page profiel bassiebassie

"  Sterkte met je buikpijn ,licht verteerbaar eten kan helpen ,

Ik heb er gewoon maling aan wat jij van mij vindt  ,de ervaring zegt mij meer nl .

Verders zitten we niet op hp om elkaars adviezen af te kraken als ts een mening vraagt kan iedereen zijn mening geven . "

 


Ik kraak niets af, ik geef alleen mijn mening over jouw mening!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  Prima idee zo'n puppycursus ,maar de vragen kan je ook bij de fokker stellen ,als ik weet dat ze met 8 weken al naar cursus gaan dan kopen ze maar elders een pup ,Rust is zo belangrijk de eerste weken ,pups maken al veel mee bij de moeder vandaan ,zien in hun nieuwe omgeving genoeg ,dat overdreven socialiseren wat ik hier lees ,als je dat met gossen zou doen krijg je echt honden die rijp zijn voor een therapeut (en de mensen dan vaak ook )want die komen daarna wel met hun vragen terwijl je alles tig keer uit legt bij ophalen .
Pups worden er niet minder om als ze eerst even een maandje wachten ,goed gewend zijn bij de nieuwe eigenaar en dan eens dingen gaan ondernemen .
Maar ieder heeft zo zijn eigen werkwijze . "

 Dit is een van de redenen waarom mensen ook bij brf terecht komen...

 

De mensen kopen bij jouw een product.

Wat ze er daarna mee doen is aan hun...

 

Natuurlijk de gezondheid en veiligheid mag voorop staan.

Maar dit soort opmerkingen:

als ik weet dat ze met 8 weken al naar cursus gaan dan kopen ze maar elders een pup 

Zorgt er inderdaad voor dat ze dat doen.. 

Net als je moet dit merk voeren.

Of je moet er mee naar show.

Je moet er mee sporten...

 

Als ik een wasmachine koopt wordt ik ook niet verplicht om calgon te gebruiken.... aanraden staat vrij maar verplichten...

 

Heel apart dat fokkers dat zo durven te zeggen. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Dit is een van de redenen waarom mensen ook bij brf terecht komen...
 
De mensen kopen bij jouw een product.
Wat ze er daarna mee doen is aan hun...
 
Natuurlijk de gezondheid en veiligheid mag voorop staan.
Maar dit soort opmerkingen:
als ik weet dat ze met 8 weken al naar cursus gaan dan kopen ze maar elders een pup 
Zorgt er inderdaad voor dat ze dat doen.. 
Net als je moet dit merk voeren.
Of je moet er mee naar show.
Je moet er mee sporten...
 
Als ik een wasmachine koopt wordt ik ook niet verplicht om calgon te gebruiken.... aanraden staat vrij maar verplichten...
 
Heel apart dat fokkers dat zo durven te zeggen.  "

 Tot 8 weken is de pup van hun moeder en mij ,dus de koper heeft weinig in te brengen ,

Ook zie ik zelf mijn pups niet als producten of wasmachines,Ik geef het advies zodat ze niet met een overprikkelende pup komen te zitten ,Waarschijnlijk ken je de gos niet ,maar ik vind het ook bij de jack russell .Verders moeten de mensen niets ,ze krijgen advies,houden ze zich er niet aan dan kan ik het ook niet helpen .

Maar tot nu toe hebben ze gewoon hun pup gekocht en zijn zeker niet bij de broodfok beland ,daar vindt je trouwens ook geen gosjes.

Verders moeten ze niets  al vind ik het wel fijn als ze vers voeren en lekker actief zijn met hun hond ,en vooral weinig showen ,want dan moet ik steeds gaan kijken of voorbrengen.

Ennehhh ik ben ook heel apart als fokker .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Ik kraak niets af, ik geef alleen mijn mening over jouw mening! "

 

honden page profiel bassiebassie

"  Ik geef het advies zodat ze niet met een overprikkelende pup komen te zitten "

 


Advies is maatwerk. Wat jij in een eerdere reactie schreef kan voor de ene hond prima werken om niet overprikkeld te raken, maar voor een andere een oorzaak zijn om juist wel overprikkeld te raken. Ook bij jouw gossen geldt dit. Er is voor geen enkel ras een standaard oplossing, dus ook niet voor gossen. Hoe graag sommige fokkers dat ook willen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Met 9 weken is een Westie natuurlijk nog niet zo groot en ook niet zo weerbaar.  Bij onze Puppy A cursus was ook iemand met een klein ras, wat het was kon ik nog niet eens zien en die was toen   12 weken. Het beestje heeft de hele les rillend in het midden van het veld gezeten. Wist niet wat hem overkwam, was overigens de eerste en de laatste les voor hem. Maar er was ook een Chihuahua van een week of 12, dus ook erg klein, die banjerde met zijn borst vooruit gewoon tussen de herders en de boxers door. 

Als je naar je pup kijkt zie je waarschijnlijk vanzelf wanneer hij eraan toe is. 

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Uitvallen/blaffen aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^