Wandelroutes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne (Gast)

Hallo allemaal,Zoals waarschijnlijk veel van jullie houd ik erg van wandelen met mijn hond.Ik heb vakantie en wil graag eens wat andere routes lopen dan normaal.Wie weet er nog wat mooie wandelroutes? Liefst aangegeven routes, ik ben namelijk nogal slecht georiënteerd  Hoeft niet in een losloopgebied.Ik woon in Brabant, maar vind een eindje rijden ook geen punt.Groeten Anne

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Persoonlijk vind ik de Sallandse Heuvelrug (Overijssel, nabij Duitse grens) vanaf het bezoekerscentrum erg mooie wandelroutes hebben (heidegebied, aanlijnplicht). Caitwickerzand en het Rozendaalse Veld (Veluwe) hebben ook erg mooie wandelroutes (heidegebied afgewisseld met zandverstuivingen, losloopgebied). De Elspeetse Heide (Veluwe) kun je ook urenlang heerlijk en prachtig mooi wandelen (aanlijnplicht), ditzelfde geldt voor de Hoorneboegse Heide (Hilversum) en schaapskooi Renderklippen (Veluwe, beiden losloopgebied). En laatst zijn wij wezen wandelen bij Holtingerveld (Drenthe, bij de hunebedden) waar ook erg leuke routes te vinden waren (mix van aanlijn- en losloopgebied).

Ik kan nog wel even door gaan want er zijn nog tig andere mooie plekjes in ons land maar bij deze heb je alvast wat tips. Je kunt het merendeel van leuke loslooproutes ook vinden via de Doggydating app en/of site en mooie wandelgebieden met aanlijnplicht zijn veelal via Google wel makkelijk te vinden incl. informatie over waar honden wel en niet mogen komen. Veel plezier in ieder geval alvast en een kleine tip, neem je camera mee! 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Als je gewoon lekker wilt struinen zonder specifieke route dan zijn de Soesterduinen (losloopgebied) trouwens ook echt een aanrader! 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Alle ns wandelingen zijn bewegwijzerd. https://www.eropuit.nl/wandelen

de meeste gaan wel van station naar station dus als je liever met de auto gaat kun je naar het begin punt rijden en aan het einde van de route de trein terug naar het beginpunt pakken. 

 

In Brabant heb je een mooie route met bordjes  in Strijbeek. Vertrekt vanaf pannekoekenhuis Het smokkelaartje. 3 routes van 8, 4 en 3 km (zeg ik nu uit m'n hoofd)

Losloop en aanlijn bos in Chaam is ook prachtig. Lopen wel routes maar kun je ook gewoon rond wandelen. Parkeren bij De Steengroeve.

 

En verder kun je eens zoeken op wandelzoekpagina.nl

 

Wat dan wel makkelijk is is om op gps te wandelen. Hiervoor zijn gratis apps op de telefoon te downloaden en op internet vind je gps routes. 

Volgende forumvraag: Leuke dingen om te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^