newfoundlander - oorspronkelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

mijn kleinste maakt spreekbeurt - we  vinden de volgende beweringen betreffende de newfy - oorsprokelijk

het binnenslepen van vissersnetten , sledes te trekken , kleine kinderen in de iglo of op de slede warm te houden

ik weet niet of het correct is, iemand die hier foto's (link) van weet toevallig

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Google: geschiedenis New Foundlander en dan afbeeldingen.

En ik dacht dat de New Foundlander ook veel werd/word gebruikt voor waterwerken/reddingshond.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Newfoundlanders zijn oorspronkelijk gefokt ( op het gelijknamige schiereiland) als sterke ' waterwerkers'.

Ze konden de vissersboten op het droge slepen, en ze zijn heel goed in het drenkelingen uit het water halen.

Door hun dichte vacht hebben ze geen last van het ijzige water en ze zijn heel sterk . Ook rustig en vriendelijk; Vandaar dat ze drenkelingen goed en zonder paniek op de kant krijgen.

Wil je foto's van newfy's in actie: neem dan contact op met de rasvereniging. Want tot op heden worden deze kwaliteiten met deze honden geoefend en uitgevoerd tijdens club dagen.

Prachtig om te zien!

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

we hebben zelf ook aan waterweken gedaan - dus foto's genoeg daarvan , het zijn eigenlijk hoofdzakelijk de vissersnetten die ik nog hoopte terug te vinden ;

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Wellicht via oude boeken over de New Foundlander. >bibliotheek?

 

Ik heb online even gezocht onder verschillende zoekopties naar vind zo direct niet wat.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ik las ook iets als melkboer, maar ik denk dat die van u -berner sennen- er meer bekend voor stond

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Stuur een pb naar Willemijn......die weet zeker meer met haar 2 beren.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Enkele oude fotootjes, helaas van slechte kwaliteit:

Newfoundlanders voor de slee:

 

De Newfoundlander die enkele drenkelingen van de Titanic redde:

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse.....Bamse hier reddend zwemmen............de newfoundlander wil graag reddingswerk doen, hier Bams in aktie....er is genoeg informatie van dit ras te vinden...google maar eens op internet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geschiedenis Waar komt deze unieke hond, nee dit unieke ras vandaan? Van Newfoundland zult u zeggen. Ongetwijfeld komt dan de vraag: "Hoe is hij daar gekomen?                        " Wie zal het zeggen. Er bestaan verschillende theorieën, maar niet één geeft uitsluitsel hierover. Johan Pieterse, de grote Nederlandse propagandist van het ras en de oprichter van de NNFC, hield het erop dat Jean Cabot en zijn manschappen, de ontdekkers van Newfoundland, hun scheepshonden aldaar aan land hebben gebracht. Deze honden, op hun beurt ook voorouders van de Pyreneese berghond en de Noord-Spaanse Spaniël, zouden op Newfoundland de grondslag hebben gelegd voor onze Newfoundlander.                                     De Zwitserse deskundige Dr. Albert Heim is van mening dat de schedel van de Newfoundlander overeenkomsten vertoont met de 'Canis Familiaris Inostranzeur', de oervader van de Tibetaanse Dog en de Molossus. Dogachtigen waartoe ook de Mastiff, de St. Bemard, de Pyreneese Berghond en de Elandhond gerekend worden.                                 Op grond van die verwantschap kan de Newfoundlander zich niet zelfstandig op het eiland ontwikkeld hebben en moet daarom van elders zijn gekomen. Meegenomen door Baskische vissers, die reeds in 1506 op Newfoundland zijn gerapporteerd? Of waren het de oer-Indianen die op het eind van de laatste IJstijd via de Aleoeten het Amerikaanse continent binnentrokken en Tibetaanse dogachtigen meebrachten? Was het misschien Leif Erikson, de vergeten ontdekker van Amerika, die in de tiende eeuw een grote zwarte 'beer-hond' genaamd Oolum meebracht?                                 Wat er van die theorieën ook waar mag zijn, één ding is zeker: we zullen nooit met zekerheid de herkomst van de Newfoundlander kunnen vaststellen. Misschien is dat ook wel zo goed, want we kunnen nu met stelligheid beweren dat het ras niet door mensenhanden is gemaakt. De Newfoundlander heeft een natuurlijk ontwikkelingsproces doorgemaakt, zonder slachtoffer te zijn geworden van ingrijpen door de mens om te voldoen aan een vooraf bepaald doel, aan een gril of waanidee. De Newfoundlander is een natuurprodukt van het eiland. Dit natuurproduct is door de Engelsen 'bewerkt' waardoor het huidige verschijningsbeeld ontstaan is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

........een hele oude foto van de newfoundlander,......toch een heel andere verschijning dan de newfoundlander nu....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......bams, nog net geen jaar oud.

gast (Gast)

Misschien wat tips..

google:

Famous fictional newfoundlands

(zeer oude foto´s en postzegels)

 

Newfoundland dog history

 

Song Henry Russel Celebrating Carlo newfoundland dog(1843)

that saved a child

(voor deze hond heeft een songwriter in 1843 een lied gemaakt )

 

Music of Henry russel

het verhaal van de speciale hond Carlo ,de muziek en de muziek tekst

uit 1843

 

Groetjes een liefhebber en eigenaar van twee grote beren.

gast (Gast)

Aanvulling zie boven:

Google

beroemde newfy's(Diverse beroemde honden van vroeger ook bv die hebben gediend in het leger.. maar ook een nf die mee is geweest heel vroeger op expeditie 1805 in ieder geval leuk en ileuk om te lezen)

Lord Byron.

Voor deze hond is een standbeeld opgericht.

Is ook een bekend verhaal over en een gedicht  enz.

Over het heden is veel te vinden maar dit zijn misschien leuke aanvulling want de nf in het leger heeft echt dienst gedaan en mascotte. 

Vind het leuk als eigenaar van de twee beren om een beetje mee te denken.

(ik ben niet Willemijn  maar een andere liefhebber)

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vond hier nog iets over de Newfoundlander (klik trouwens niet op de links op deze site ), of het waar is, geen idee, maar vond het wel een leuk stukje met een mooie foto:

 
While they are normally associated with water activities, the pooches are pretty impressive on land too. They have had many other jobs too including hauling wood, delivering milk and even helped out during World War 2 by bringing supplies and ammunition to soldiers. There are numerous stories of heroic hounds who have taken part in many daring rescues both on land and in the sea.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is waar, marlies....de newfoundlander, een mascotte in het leger.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel vaak wordt er gewezen door leken naar de newfoundlander, wat een softy hond, bedaard , traag door hun bouw en gewicht, niets is waar het zijn honden die graag werken en graag voor de medemens zijn.....actief ligt aan jezelf, vaak wordt er gezegd, wandelen is niet nodig, een rondje om de kerk is voldoende....helaas ken ik eigenaren van de newfoundlanders die niet met hun honden aan de wandel gaan en niets ondernemen..................                                                        Net zoals bij ander reddingswerk, maakt de hond ook een onmisbaar deel uit van reddingswerk op zee, in rivieren, meren en bij overstromingen, dankzij zijn fysieke kunnen en zijn werklust. De Newfoundlander heeft veel eigenschappen die hem bij uitstek geschikt maken voor waterzoekwerk: - kracht: hij kan meerdere personen tegelijk voorttrekken of een zware boot. - uithoudingsvermogen: hij kan enorme afstanden zwemmen, uren achter elkaar. - kalmte: zijn ongelooflijke kalmte onder alle omstandigheden kan zeer geruststellend zijn voor de drenkelingen. - volharding: hij zal zijn missie altijd volbrengen. - onmiddellijke beschikbaarheid: hij heeft geen speciale uitrusting nodig, maar kan meteen het water induiken. Voor een goede reddingshond voor waterwerk is uiteraard een diepgaande training vereist en de hond moet fysiek en mentaal geschikt zijn voor reddingswerk. Maar of het nu om de training van een pup gaat of van een volwassen hond, het sleutelwoord is 'rustig aan'!  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" ........een hele oude foto van de newfoundlander,......toch een heel andere verschijning dan de newfoundlander nu.... "

 

Dit type wordt sinds 1960 als apart ras naast de Newfoundlander door de FCI erkend als Landseer E.C.T. (Europees Continentaal Type).  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Dit type wordt sinds 1960 als apart ras naast de Newfoundlander door de FCI erkend als Landseer E.C.T. (Europees Continentaal Type).   "

 Ik weet het, heb deze foto in bezit met ook de omschrijving erbij....de landseer is nu een apart ras, ook op de shows.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ONS MOOIE RAS…….. …….had jammer genoeg zijn juiste naam verloren: “Newfoundland gooide het door elkaar”. De wit/zwarte was een kleur anders dan zwart. Zonder twijfel was, meer dan 80 jaar geleden de zuivere wit/zwarte de enige echte “Newfoundland-hond”. Gelukkig bleven enkele Engelse fokkers zuivere Landseers fokken. Een klein aantal van deze honden werden geëxporteerd naar het continent, zoals we kunnen terugvinden in de oude Engelse Kennel Club Stamboeken. Een van de belangrijkste was Kettering Scout (Major). Hij had grote invloed op het ras zowel in Engeland als later op het continent. Op het continent was het Prof. A. Heim die het belangrijkste werk deed voor het ras. Hij was er van overtuigd dat de Landseer een apart ras was naast de zwarte Newfoundlander met een verschillende rasstandaard. In 1960 werd de rasstandaard voor de Landseer E.C.T. door het F.C.I. goedgekeurd. SINDS DIE TIJD ZIJN ER WEER ZUIVERE LANDSEERS GEFOKT. EN NU NOG STEEDS… ….. waardoor wij het genoegen hebben naar de aftekeningen te kijken van het originele Newfoundland-type, zijn sterke temperament en deze kunnen vergelijken met de zwarte Newfoundlander.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Landseer en Landseer ECT Bewerken De wit-zwarte Newfoundlander is van historische betekenis van het ras en werd ook wel Landseer genoemd. Er is een discussie geweest of de wit-zwarte Newfoundlander en de Newfoundlander wel tot hetzelfde ras zouden (moeten) behoren. In Engeland werd met de oprichting van de Newfoundlanderclub in 1886 besloten dat de honden behalve qua kleur gelijk zijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd voornamelijk in Nederland, Zwitserland en Duitsland opnieuw deze discussie gevoerd. Door het vaststellen van een aparte rasstandaard in 1960 voor dit type worden verschillen nu wel erkend. Dit type hond wordt Landseer ECT (European Continental Type) genoemd. Er zijn dus wit-zwarte Newfoundlanders (Landseers) en Landseers ECT. De witte-zwarte Newfoundlander lijkt dus wel op de Landseer ECT, die altijd wit-zwart is, een verschil is onder andere dat de Landseer ECT hoger op de benen staat.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

hartelijk dank allen aan de input!

ik heb zelf altijd dit zeer zwaar zwak voor de bonte newfy (zwart-wit) , had zelf steeds bonte en/of bruin en ik weet dat er tegenwoordig verschil bestaat tussen de bonte nefwy en de landseer, maar ik dacht dat niet enkel de bouw (hoger op benen) maar ook wel wat verschil betreffende de karakter eigenschappen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eigenschappen van de landseer...               Landseer Hondenrassen.nl » Rassen Landseer De Landseer E.C.T. is een ras dat hoort bij de dogachtigen. Ze zijn erg zacht, vriendelijk en kalm. Het zijn dan ook honden die goed bij kinderen kunnen, ook bij andere honden zijn er geen problemen. Ze hebben een lange vacht en deze moet goed onderhouden worden. De honden werken graag en zijn ook goede gezelschapshonden.                                              Algemeen beeld Raskenmerken Kenmerken die bij dit ras horen zijn dat het erg grote lieve beesten zijn. Ze zijn lief voor kinderen en andere honden, ze werken graag en het zijn ook goede gezelschapshonden.                                    Ze hebben regelmatig verzorging nodig voor de vacht en ook wandelen doen zij graag. Als je een huis hebt met een tuin dan kunnen de honden in de tuin lekker bewegen en hoef je maar af en toe te gaan wandelen.      (Dit IS EEN VERKEERD BEELD, ).                 Karakter ...Het karakter van deze honden is goed, ze vinden het fijn om bij anderen te zijn, zowel mensen als andere honden. Ze zijn erg vriendelijk en liggen graag bij je. Overdag kunnen ze best buiten, maar ze zijn het liefst op de plaats waar de baas ook is.                                    Gebruik/functies De honden zijn geschikt als werkhond in de waterrijke wildernis en het zijn goede gezelschapshonden. Lichaamsbeweging Beweging hebben de honden wel nodig, maar niet heel veel meer dan gewone honden.                     Verzorging Borstelen en kammen is wat deze honden nodig hebben. Ze moeten regelmatig wandelen zodat zij de energie kwijt kunnen. Omgang met kinderen De Landseer E.C.T. kan goed overweg met kinderen, ze zijn lief voor hen en kunnen samen goed spelen. Geschiedenis Het zijn altijd al goede werkhonden in de waterrijke wildernis geweest, nu zijn het voornamelijk gezelschapshonden.                       Uiterlijke kenmerken Lichaamsbouw De honden zijn groot, ze worden gemiddeld 80 cm hoog en de teefjes iets kleiner, gemiddeld 72 cm. Het zijn erg mooie honden, ze oren hangen naar beneden en de staart is lang, behaard en wordt naar beneden gedragen. Kleur De kleur van de vacht is vaak wit met zwart maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Schofthoogte De schofthoogte van de reu is maximaal 80 cm en bij de teef 72 cm, het zijn dus erg grote honden. Ogen De ogen van deze honden zijn niet altijd zichtbaar vanwege het vele haar, maar zijn meestal donker van kleur. Vacht De vacht van deze honden bestaat uit lange haren en ze hebben ook een ondervacht. Regelmatig borstelen en kammen is wel aan te raden. Staart De staart is lang en harig, de staart van de Landseer E.C.T. wordt naar beneden gedragen. Overige Het zijn erg lieve honden, goed voor mens en dier en vinden het heerlijk om samen te leven. ........Ze hebben wel een tuin nodig zodat ze lekker kunnen rennen en dan vinden zij alles goed. De Landseer E.C.T.is een echte knuffelkont. Rasindeling Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden » Sectie Molossers en berghonden » » Subsectie Type berghond

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dit heb ik gecopieerd, wat beweging en uitdaging betreffen, dat wordt heel erg onderbelicht.......ik heb het al eens aangegeven, er zijn zelfs Fokkers die nimmer wat met hun honden doen, zelf vind ik voldoende beweging en uitdaging geven..........komt ten goede van de hond......lwat wordt aangegeven......ZE HEBBEN WEL EEN TUIN NODIG , grootste onzin, het zijn nog steeds gewone honden die het heerlijk vinden om er op uit te trekken, om ze alleen in de tuin te houden is de grootste onzin, ja na een wandeling is het heerlijk om dan buiten te kunnen uitbuiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kleur: witte basiskleur met onregelmatige zwarte vlekken op lichaam en croupe. Hals,borst, buik, benen en staart moeten wit zijn. Zwart hoofd. Zwarte kleine vlekjes in het wit minder gewenst.......andere kleuren zijn niet toegestaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er wordt aangegeven...............      Kleur,  De kleur van de vacht is vaak wit met zwart maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Schofthoogte De schofthoogte van de reu is maximaal 80 cm en bij de teef 72 cm, het zijn dus erg grote honden. Ogen De ogen van deze honden zijn niet altijd zichtbaar door het lange haar.............                Ook dat is onzin, de vacht is lang, behalve het hoofd, dat is kortharig, dus zijn de ogen gewoon goed zichtbaar....     weet niet wie dat opgeschreven heeft....maar zit toch wel wat fouten in.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

in die omschrijving zie ik toch niet al te veel verschillen met de bonte newfy hoor (behalve bouw), ik dacht dat de landseers (hoger op de benen) tov van de bonte newfy (de newfoundlander landeers) aangeschreven stond als iets pittiger kwa karakter ik weet niet of dit klopt ? 

Volgende forumvraag: een bijzonder takje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^