Nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sabbie (Gast)

Hoi    Ik heb een klein probleempje, sinds vandaag hebben wij een nieuwe pup (shitzu tezer)(reutje). Wij hebben nog een oudste hond (10jaar)(reutje). Vandaag is het niet echt top gegaan, de oudste hond loopt iedere keer weg van de pup verder gromt hij of doet hij niks hij loopt alleen weg. Wij vragen ons af hoe dit komt, onze pup loopt wel telkens achter hem aan wat hij blijkbaar niet zo leuk vind?. Wat kunnen wij doen om de oudste te laten wennen aan onze pup.....???? Help?! Tips altijd welkom

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Weglopen betekent vaak dat hij even wat afstand wil. Een pup is voor een oudere hond vaak best 'zwaar': hij moet plotseling alles delen en de pup is natuurlijk druk. Je mag je oudere hond soms best helpen door de pup even weg te halen bij hem om je andere hond rust te geven.

Geef het wat tijd, de pup is er nog maar net. Geef ze beide genoeg rust.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier ook een hond van tien jaar bijna en een pup erbij gezet, ik heb de oudere hond kennis laten maken bij de fokker en mee genomen met ophalen, ja dan zijn ze beiden op vreemd terrein, dan is de kennismaking al een stukje beter dan in huis....als je oudere hond het niet prettig vind en echt lelijk doet tegen de pup dan kan je de pup afleiden van de oudere hond, ....maar wat is een dag in huis, geef de oudere de volle aandacht, ga ook samen eens wandelen buiten met de twee.....niet te bamg zijn je kent je oudere hond, het is best spannend dat er opeens een klein draakje zomaar in het huis is...rustig aan en mooi gaan wandelen samen, en alle aandacht geven aan je oudere hond, pup krijgt al veel aandacht.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier ook een hond van  toen 12 waar een pup bij kwam.

Zorg dat je oude hond zijn rust krijgt, zorg dat de pup niet bij hem kan komen als hij ligt te slapen.

Hier zijn het pas maatjes geworden, toen de pup pup-af was.

De eerste maanden vond de oude hond de pup niks aan.

Geef je oude hond veel aandacht, zonder dat de pup erbij is.

honden page profiel bentebente

Wat dacht je van de pup weghalen? Kennelijk is hij er niet van gediend. Dat is logisch, hij heeft immers nooit zijn huis moeten delen, laat staan met een pup. De pup moet grenzen leren, de oudste neemt aan dat jullie dat doen. Je moet de pup weghalen als hij telkens achter de oudste aanloopt, anders geeft de oudste hem een snauw. (Niks mis mee, maar het is jullie taak te "snauwen" als jullie er zijn).

 

Het zal vast goedkomen, maar gun de oudste rust!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

.....pup zoekt geborgenheid bij de oudere hond, als dat er rustig aan toe gaat, prima, maar als de oudere hond het niet graag wilt, leid je de pup af....bekijk de situatie, het is heel wat voor de oudere hond dat er opeens een nieuwe huisgenoot bij komt, wennen voor de oudere hond..........rustig aan elkaar laten wennen, wat ik deed en nog, ik zorgde dat de pup de oudere niet belaagde, als jij dat ook voorkomt, gaat de oudere de pup echt als een maatje zien, rustig aan, neem ze samen mee naar buiten als de pup nog zo klein is, straks kan je ze dan ook apart mee gaan nemen, om apart aandacht aan beiden honden te geven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

....als ze wat ouder zijn, zijn het dikke maatjes....maar nog altijd blijf ik de baas en zorg ik nog altijd dat de jonge hond de oudere niet belaagd, jij bent en blijft de baas, het leeftijds verschil is bij mij en ook bij jou groot, is de leeftijd minder groot kan de oudere hond zich veel beter verdedigen, nou heb ik een goedzak die niets terug doet, vandaar als het echt te wild gaat, grijp ik direct in, in huis wordt er dan ook niet gespeeld of geravot, mooi harmonie in huis, buitenshuis mag er gespeeld worden, en dan nog moet  de jongere het rustig aan doen bij de oudere, en zo gaat het...hier...naar wens, nogmaals bekijk de situatie, als de oudere het onderspit delft ben jij daar...

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Geef het rust en tijd en zorg dat ze alletwee een eigen plekje hebben! 

honden foto van Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Ff scheiding aanbrengen in de woonkamer. 

Voor de oudere hond is de pup te veel waarschuinlijk en geeft dut zeer correct aan door de pup uit de weg te gaan. Dit moet je respecteren.

Dus de pup leren de oudere hond niet op te zoeken. Anders vraag je uiteindelijk om conflicten die je niet wil. Terwijl de oudere heel correcect duidelijk is.

 

Neem de oudere hond in bescherming. En als je er niet bij bent zorgen dat de pup van de oudere hond gescheiden is.

 

Leer de pup dat de veilige plekken van de oudere hond niet betreden worden. Of zorg dat het niet kan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Gescheiden, nog altijd doe ik dat als ik er niet ben, er staat dan een traphekje tussen de beiden honden, ze zien elkaar maar kunnen niet bij elkaar komen, snachts is het niet nodig , het is dan donker en ze zijn beiden aan slapen toe en zoeken beiden een eigen plekje op, de eerste maanden heb ik dat ook snachts gedaan, nu niet meer en het gaat prima, bekijk zelf de situatie, dat zie je snel genoeg.....wanneer de jongere hond volwassen is en de oudere hond echt met rust laat dan mogen ze bij elkaar als ik er niet ben,  maar nu nog niet, een jonge hond is nog altijd een ..rebel.....en wat wisselvallig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

.....ik wil je deze toch even niet onthouden, met veel geduld van de baas en de oudere hond, worden het samen maatjes, en de kleine is nu ook nog een kleine puber maar al zo behoedzaam voor haar grote vriendin, en tuurlijk springt ze uit de band, de oudere corrigeert haar niet, maar daar ben jij dan die dat in goede banen leidt en heus het gaat dan steeds beter, en de kleine wordt groot, en beseft dat ze de oudere met behoedzaam moet behandelen, twee jonge honden die zoeken het zelf wel vaak uit, maar hier is het leeftijds verschil tien jaar, en als je dan een hond hebt die niet corrigeert dan ben jij daar die de oudere in bescherming neemt.    (Gisteren deze foto gemaakt)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Heel normaal gedrag.

Een volwassen hond geeft en pup de ruimte en gaat er van weg.

Pup heeft momenteel nog een "puppylicense" en kan zich alles veroorloven.

Wanneer het de volwassen hond te veel wordt zal hij de pup wel afsnauwen. Ook dat laten gebeuren.

Volgende forumvraag: Pup bijna 9 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^