Afvalbakken en poepzakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"  
 
Casper poept al lopend, dus ik moet goed kijken en onthouden waar hij zijn poep gedeponeerd heeft. "

Haha di Casper 

Loop jij achter of naast hem  .....

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"  Hier niet, er worden hier ook nergens geen poepzakjes verkocht. Het is niet overal verplicht. En er lopen hier niet zoveel honden thuis niet dat je veel poep tegenkomt  "

 Ik ben ook van België en hier in de buurt verkopen ze toch in elke dierenwinkel poepzakjes 

 

@Anny: Ik heb het geluk dat mijn hondje heel kieskeurig is in waar ze ergens poept. Ze doet dit nooit op 'harde grond', dus niet op stenen of asfalt. Enkel in de graskant of in het bos. Als ze ergens mee naartoe gaat, moet ik meestal dus niet bang zijn dat ze daar poept. Ik probeer ook eerst altijd met haar ergens te gaan wandelen waar ze wel wilt poepen en dan ben ik voor de rest van de dag heel safe. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ayla kruipt het liefst in de bosjes voor een poeppie.

Die is privacy nodig ofzo 

 

Chewy poept waar het hem uitkomt. (Alleen niet in huis hoor ) maar straat of gras kan hem niet schelen.

 

Ik ruim altijd overal op. 

 

Hier liggen ook van die minnie grasveldjes naast de stoep, dat ligt altijd vol stront  en als de gemeente dan komt grasmaaien sputtert het overal heen! 

Of als chewy besluit naast een andere drol te poepen en daarna in de ronte te gaan schoppen.. Dan is het mijn schuld dat andermans poep op de stoep terecht komt.

 

Nee alsjeblieft zeg.. Waar je ook loopt en waar je hond ook poept, laat het gewoon netjes achter.

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Gewoon meenemen naar huis.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi 3 doggies

honden foto van Malin & Kimmi

"  Malin, gewone boterhamzakjes zijn ook prima te gebruiken hoor.
De echte poepzakjes vind je in de dierenwinkels en in Nederland bij voorbeeld bij de Wibra! "

 Ja maar waarom als het je het hier niet moet opruimen.. we ruimen het altijd op als het op het pad ligt..

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

En waarom zou je het opruimen, nou jij loopt toch zelf ook niet graag door poep, denk ik?

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

"  Whahaha moppersmurf 

dát is wél leuk , mag blijven staan .

 

nu ontopic over de vrolijke kakjes.

 

Ik denk dat ik de enigste dus ben die Lance zijn drolletje met wc papier opneem en in riool duw 

 

sinds ik eens vergeten was dat er een gevuld zakje in mijn jaszak stak, ik moest nog brood halen....neem ik liever stukjes wc papier mee.

 

uiteindelijk eindigt ook alle menselijke en dierlijke .....in de riool nietwaar ?  "

 



Ik weet niet hoe het in België zit, maar in Nederland wordt steeds meer overgegaan op een gescheiden rioolstelsel (nu al 25% van alle stelsels) en zijn de straatkolken daar dus aangesloten op het hemelwaterriool en komt het dus ongezuiverd in het oppervlaktewater terecht. Daar hoort zeker geen poep bij.

Hier geen last van verdwenen vuilnisbakken. Wij lopen praktisch alleen maar op het strand en daar zijn ze niet weggehaald. Als ik een zakje niet weg zou kunnen gooien zou ik het in de struiken leggen. Wij gebruiken kartonnen zakjes, dus na een paar regenbuien is het weg.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  

Ik weet niet hoe het in België zit, maar in Nederland wordt steeds meer overgegaan op een gescheiden rioolstelsel (nu al 25% van alle stelsels) en zijn de straatkolken daar dus aangesloten op het hemelwaterriool en komt het dus ongezuiverd in het oppervlaktewater terecht. Daar hoort zeker geen poep bij.

Hier geen last van verdwenen vuilnisbakken. Wij lopen praktisch alleen maar op het strand en daar zijn ze niet weggehaald. Als ik een zakje niet weg zou kunnen gooien zou ik het in de struiken leggen. Wij gebruiken kartonnen zakjes, dus na een paar regenbuien is het weg. "

 toen wij in Tjechie waren al een jaar of tien geleden hadden ze daar ook kartonnen poepzakjes uit recyclemateriaal. Eigenlijk best een goed idee.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  Ja maar waarom als het je het hier niet moet opruimen.. we ruimen het altijd op als het op het pad ligt.. "

 

Zoals ik al eerder reageerde:

 

Ook als het niet hoeft, zou het toch voor veel partijen prettig zijn als men de poep van zijn eigen hond wel opruimt.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika 3 doggies

honden foto van Danny en laika

Als laika de grote boodschap moet doen dan zijn we of in het veld of in een losloopgebied, daar hoef je het niet op te ruimen. Hier in mijn omgeving laten de eigenaars van kleine honden het meestal liggen, zie bijna nooit een grote hoop.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Hier zijn er minstens twee verschillende bakken die niet door hetzelfde bedrijf worden geleegd. Sommige worden drie weken afgesloten en andere blijven gewoon open. De volle zakjes gaan in een open bak, of thuis in de grijze kliko, of op weg de wijk uit stop ik bij een open bak met de auto. (Legde zakje meestal onder de ruitenwisser maar die van de nieuwe auto gaan automatisch )

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hier zijn er minstens twee verschillende bakken die niet door hetzelfde bedrijf worden geleegd. Sommige worden drie weken afgesloten en andere blijven gewoon open. De volle zakjes gaan in een open bak, of thuis in de grijze kliko, of op weg de wijk uit stop ik bij een open bak met de auto. (Legde zakje meestal onder de ruitenwisser maar die van de nieuwe auto gaan automatisch ) "

 

Hahaha..... dan mag je hopen dat je ruitenwisservloeistof bijgevuld is, anders rijd je rond met van die bruine vegen op je raam 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Hier zijn er minstens twee verschillende bakken die niet door hetzelfde bedrijf worden geleegd. Sommige worden drie weken afgesloten en andere blijven gewoon open. De volle zakjes gaan in een open bak, of thuis in de grijze kliko, of op weg de wijk uit stop ik bij een open bak met de auto. (Legde zakje meestal onder de ruitenwisser maar die van de nieuwe auto gaan automatisch ) "

Haha ojee daar ben je toch niet op de harde manier achter gekomen?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het zakje wordt weggeslingerd. Is een keer op vakantie gebeurd. Kon ik langs de weg gaan zoeken. 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Hier blijven de prullenbakken staan. Maar de bakken die er in zitten gaan er uit. Gooi poepje er in en komt er zo aan onderkant weer uit vallen. 1e keer dat mij dat gebeurde vorig jaar heb ik hem maar laten liggen. Meestal als ik zie dat er meerdere zakjes al onder liggen weet ik dat ze ''leeg'' zijn. Opblazen kan dan ook niet meer want dan valt vuurwerk er uit, dus opzich handige oplossing. Tenzij je rotje knalt tussen ze poepzakjes. Hoop dan dat ze binnen het bereik staan, kleren mooi vies hopelijk lesje geleerd.

 

Nu weet ik dat ze er binnenkort weer uit gaan, dus dan neem ik hem wel mee naar huis. Leg zijn poepzakjes dan op balkon, woon 1 hoog dus als ik bij portaal deur sta kan ik er makkelijk bij. Mijn prive emmer, onder mijn balkon werd steeds weggegooid door mijn buurman, dus ''verzamel'' ze nu maar op het balkon. Als vuilniszak weg gaat gooi ik ze er bij en dan breng ik het naar container. In zomer laat ik het trouwens niet op balkon liggen hoor.

 

En opruimen zou gewoon overal moeten, op gras voor de flat word non stop vol gescheten. Is soms puzzelen hoe ik moet uitstappen uit de auto zonder dat ik meteen in schijt sta. Helaas kan ik nooit mensen betrappen, wil ze gerust een zakje geven maar opruimen mogen ze zelf doen. Oke, als ik het echt zat ben zal ik wel weer ''mijn'' stukje gras doen. Hier verder in de buurt word het redelijk opgeruimd, sommige plekken waar een speciale hondenpoepbak staat ligt het vol. Gelukkig poept Vasco meestal voor dat stukje en loop ik minder risico om in poep te stappen.

 

Neem het in 98% van de gevallen ook mee, tot een prullenbak of tot huis. Maar als hij aan de dunne is en het er uitspuit kan ik er niks aan opruimen. Of zoals laatst midden in een struik, helaas ga niet met mijn handen in de struik poep opruimen met als risico dat ik onder poep zit omdat zakje scheurt. En toevallig afgelopen vrijdag kon ik zijn poepje in het donker tussen de blaadjes niet weer vinden, dus die is ook blijven liggen. Had telefoon ook thuis dus kon ook niet bijschijnen, dus helaas. Voel me er wel slecht door hoor, was avonds ook al weer donker toen ik er langs kwam dus kon ook niet zoeken. Zelfs op het veld waar het mag blijven liggen ruim ik het op, vind zo vies dat het vol drollen ligt.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb een keer naar nacht/warmtekijkers gekeken om in het donker en tussen blaadjes te zoeken. Maar ze waren schrikbarend prijzig. 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Dan is een simpel action/zeeman/wibra zaklampje wel stukje goedkoper, en tevens makkelijk voor donkere paadjes.

 

Soms zou ik willen dat honden lichtgevende poep hadden, zo veel makkelijker in het donker.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier zijn inderdaad ook alle prullenbakken afgesloten. Poep wordt spontaan niet meer opgeruimd. 

 

Maar ik neem het gewoon mee naar huis. 

Aiden poept 1 keer per dag, en vaak op het einde van de wandeling pas. Dus dat maakt me echt niet zoveel uit.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dan is een simpel action/zeeman/wibra zaklampje wel stukje goedkoper, en tevens makkelijk voor donkere paadjes.
 
Soms zou ik willen dat honden lichtgevende poep hadden, zo veel makkelijker in het donker. "

 

Glow in the dark vloeistof helpt misschien wel.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

"  Nou, ik vind t wel een probleem, ik heb geen kliko, maar een centraal ding voor de flat. Om daar nu de zakjes in te gooien, dat gaat stinken. 
 
Ik had er niet aan gedacht nog, ze zijn er hier nog. Ik hoop dat ze nog even wachten, na de kerst gaan de hondjes naar het pension, dan heb ik t probleem niet. Anders weet ik niet wat ik er mee moet, naar t gemeentehuis brengen denk ik.  "

 Hier hebben ze gelukkig de normale openbare prullenbakken nooit weggehaald gelukkig. Maar zouden ze dat wel doen had ik dat een probleem gevonden. Had ik nog een hond gehad.

 

Hier een gezamelijke ondergrondse container. En per keer dat je m ontgrendelt om er je afval in te gooien betaal je 2euro 51cent. Dat zou ik toch echt niet met elk poepzakje doen dan. Zou dan ook niet geweten hebben hoe dat op te lissen behalve hier in de hele omgeving destijds met ons meegerekent max 5 personen waren die de poep netjes opruimden de vele andere hondenbezitrers lieten en laten nog steeds alles liggen.

 

Gezien er niet op gecontroleerd word ondanks alle terechte klachten.  

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"
 
Hier een gezamelijke ondergrondse container. En per keer dat je m ontgrendelt om er je afval in te gooien betaal je 2euro 51cent. Dat zou ik toch echt niet met elk poepzakje doen dan.  "

 Ik heb ergens zo'n container gezien met een extra, klein luikje voor zwerfafval. Zonder slot erop.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mee naar huis nemen en de wc in...leeg zakje de kliko in......zo doe ik het als de bakken weg gehaald zijn.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Twee honden mee in de bus?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^