angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

delmoral (Gast)

Bij mijn familie is er een puppy(6 m. oud)  toegekomen van een dierenasiel.Het zou meegebracht zijn van Italie. Het is een lief beestje dat zich zeer goed aangepast heeft. Van mij (man  75 j.) is het echter doodsbang, blaft en bij nadering kruipt het in een hoekje, gaat op zijn hurk zitten met trillende dijbeentjes. Maar laat zich wel strelen. Waarschijnlijk heeft de puppy slechte ervaringen gehad in Italie met iemand zoals mij.Aangezien ik "Blanche" tijdens verlofperioden ga verzorgen zou ik die relatie gaarne verbeteren

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Geef het de tijd om de hond te laten wennen. Laat de hond op jou afkomen en snuffelen. Ga niet zelf op de hond af en ga niet zelf proberen te aaien. Zodra de hond merkt dat jij niks doet, en misschien zelfs lekkers geeft, zal de angst wel over gaan. Hoe lang dat duurt verschilt per hond, dus je hebt gewoon veel geduld nodig.

 

Hoe lang is de pup al in de familie?

honden page profiel May May

honden foto van May

misschien heeft het niet zo leuke ervaring gehad met wat oudere mensen?

of (nog) geen goede socialisatie?
hij/zij is overduidelijk bang; ze gaat in een hoekje zitten met trillende pootjes...

suc6 met trainen!!!

knuffel Maylene0910

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Niks afdwingen. Geef de pup de ruimte. Leer het dat er altijd ruimte is om weg te stappen. 

 

Leg af en toe wat lekkers neer of een leuk speeltje en stap weg. Zodat het stapsgewijs jou met iets positiefs gaat combineren.

 

En tussendoor niet te veel op Letten. Hoe liever jij contact wil hoe meer de pup wellicht een afstand wil. 

 

Ga bij wijze van spreke af en toe op de grond de krant of wat anders lezen. En mogelijk komt vanzelf dat moment dat de nieuwsgierigheid sterker is als de angst.

Probeer niet als de pup in een hoek zit toch te aaien. De pup durft er niet op te reageren maar kan het opnieuw als trauma ervaren omdat het niet weg kan dan.

 

Tijd, ruimte, geduld. En af en toe kijken of je zonder naar de pup te kijken iets van nieuwsgierigheid kan opwekken. 

 

Laat elke stap tot contact aan de pup over.

 

delmoral (Gast)

Alle 3 gelezen en ze komen perfect overeen. Mijn dochter vertelde mij ook , als ze aan het wandelen was met " Blanche" , dat ze een oudere man tegenkwamen met een stok, met als gevolg dat ze niet meer verder wou en al het mogelijke deed om hem te ontwijken. De puppy moet wel iets meegemaakt hebben..

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Wat sneu voor zo'n hondje. Ik hoop dat het snel beter gaat. Succes!

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Ja dat vergat ik helemaal 

Heel sterkte met de pup en hoop dat met voldoende ruimte tijd en geduld jullie de pup kunnen leren dat er ook goeie mannen zijn. En jullie toch kunnen bouwen aan een vertrouwens band.

Volgende forumvraag: Bijten - door huid heen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^