Denkspelletjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy en Sandro Amy en Sandro

honden foto van Amy en Sandro

Hallo!

Ik ben benieuwd wat voor leuke denkspelletjes jullie voor je jonge hond hebben. Dus zelf gemaakt, gekocht etc. rekening houdend met de leeftijd van de hond.

Brand los! Ik ben erg benieuwd! :-)

Groetjes,

Amy en Sandro

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Snoepje snuffelen in het gras en op makkelijke plaatsen in huis (op oog hoogte en dus bijv niet met deuren open duwen enz). Snuffelmat met snoepjes. Een doos vullen met kartonnetjes en krantensnippers en snoepjes in strooien en ook wat kleine dingen als een bakje omduwen of een balletje rollen. 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Oeps dubbel. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik gebruik zowel spelletjes van nina ottosson als "zelfgemaakte" spelletjes. Met mijn pups begon ik met een snuffelmat, gatenballen in een blik voor van die kleine cakejes, een ballenbak etc. Het hangt een beetje van de hond af wat ik gebruik, de ene is een stuk voorzichtiger dan de ander haha. Zo heb ik voor Aiko paaseitjes van de Hema waar je zelf wat in kunt stoppen, zij bijt er dan heel zachtjes op en dan ploppen ze open waardoor ze bij het lekkers kan. Die eitjes verstop ik dan overal of ik doe ze in de ballenbak, dan moet zo ook de eitjes eerst nog tussen de ballen zoeken. Ronin zou die eieren vermorzelen haha. Verder gebruik ik van alles waartussen ze kunnen zoeken, van dopjes, hawai slingers en rietjes tot badeendjes, wc rolletjes en kleine knuffeltjes. Wat hier ook een succes is, is een rond wasrekje met knijpers. Dat kun je dan ophangen en aan de knijpers kun je dan doosjes hangen met lekkers erin. Of in de zomer in een rubber zwembad kleine speelgoedbootjes met lekkers erin die ze dan niet om moeten gooien, of gewoon snorkelen naar snoepjes op de bodem. Ik heb ook tig vaatdoekjes en antislipmatjes. Die laatste rol ik op en ze kunnen ze zowel uitrollen als oprollen. Ik heb er ook eentje in kleinere stukken geknipt, die stukjes rol ik dan op en gaan in een grote rubberen bal met gaten. De vaatdoekjes (of microvezeldoekjes) worden bijvoorbeeld opgerold, dubbelgevouwen en dan in bekertjes gestopt. 

 

Ja mijn schoonouders verklaren me voor gek maar als we daar oud&nieuw gaan vieren gaat de hele achterbak van onze auto (die niet super groot is hoor) vol met snuffelspelletjes die ze rond 12 uur kunnen gaan doen als afleiding. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Hey,

 

Hier ook bv een kartonnen doos dichtplakken en daar brokjes in. Let wel, die doos is bij ons in honderde natte stukje dus enkel doen als je tijd hebt om alles op te ruimen 

 

Ik gebruik ook een muffin-tin, leg daar brokjes in en dan vul ik die met tennisballen. Dan moet ze de ballen heffen om aan haar snoepje te komen. Eerst overal een brokje, dan wat afbouwen dat ze echt moet beginnen zoeken.

 

In de herfst raapte ik ook vaak bladeren, die deed ik in een doos en daar dan wat brokjes in. Ging ze zot voor!

 

Ook een goede voor gehoorzaamheid. Laat je hond zitten, geef een blijf en verstop dan snoepjes. Bij ons bv onder van die muffin papiertjes. in het begin vlakbij, dan ruim in de kamer en dan doorheen het hele huis. Je hond speurt maar leert ondertussen ook wel de zeer belangrijke 'blijf'

 

Veel speelplezier!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij zijn ook enthousiaste puzzelaars van zowel gekochte spellen als zelf gemaakt.

http://dieselensky.jouwweb.nl/brainwork-hersenwerk

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

Er is een leuk topic over met super veel ideetjes.

Luca en ik vinden het erg leuk. Ik vind het leuk ze te bedenken en maken.

honden page profiel --

honden foto van -

" http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php
Er is een leuk topic over met super veel ideetjes.
Luca en ik vinden het erg leuk. Ik vind het leuk ze te bedenken en maken. "

Prachtig!!! 

Volgende forumvraag: angst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^