tips gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WeveWeve

Ons pupje is nu 13 weken oud, en super lief en ondernemend.

Qua zindelijk maken gaat het op en neer, maar we mogen niet klagen. De ene nacht slaapt ze door, de andere nacht komt ze 1 of 2x. Ze heeft de eerste tijd naast ons bed geslapen, toen verder op de kamer...uiteindelijk overloop en nu beneden (in bench). We hebben nu een babyfoon aan, om te horen of ze wel of niet piept..omdat we het anders niet horen en ze de ene nacht wel doorslaapt en de andere nacht niet. Is dit een goed idee? Als ze wel piept, gaan we even naar buiten met haar, zo niet dan laten we haar uit rond 6.30-7.00 u als we beneden komen.

Met spelen bijt ze heel veel, vooral bij de kinderen: broekspijpen/sokken. Het is lastig om dit te corrigeren, heeft iemand tips, het is nl. zo dat ze bij een vermaning (uh-uh) eigenlijk alleen maar speelser wordt en nog meer bijt. Dit gedrag vertoont ze alleen tijdens het spelen.

Met een pup in huis kun je dus best onzeker zijn om het goed te doen ...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat de babyfoon betreft: ja hoor, waarom zou dat geen goed idee zijn? Even naar buiten met de pup als ze het aangeeft, prima toch?

 

Over het bijten: hier ook zo'n bijtmonstertjes gehad. Blijven stilstaan, wegstappen, aw roepen… daar werden ze alleen maar feller van .

Het enige wat hier hielp was aan de keukentafel gaan zitten (met de benen onder tafel) en even wachten. Dan hield het bijten wonderwel op .

Wel belangrijk om ondertussen proberen te anticiperen, dus ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk bijtprikkels krijgt. Bij ons gingen ze vooral happen en bijten uit opwinding en uit frustratie. Dus legden wij de nadruk op rust en zelfbeheersing.

Kijk dus naar je pup, wat de triggers zijn, en dan kan je bedenken hoe je deze prikkels kan verminderen (bijvoorbeeld lawaai, drukte, bewegingen, enz.). Door de triggers te verminderen of weg te nemen, gaat ook het bijtgedrag uitdoven. 

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Hier ook een fanatiek bijter. Negeren, omdraaien, heel boos worden maakt allemaal niks uit, bijt gewoon door, iets aanbieden waar hij wel in mag bijten, absoluut geen interesse in, afleiden met een snoepje werkt even maar gaat daarna weer vrolijk verder ... echt van alles geprobeerd. Het is inderdaad vaak doordat hij overprikkeld is en erg moe, maarja dat hoort er soms ook bij, daar leren ze ook weer van. En hij pakt zelf slecht z'n rust en wil hem ook niet steeds verplicht wegzetten, dit zal hij ook steeds meer zelf moeten leren voelen en moeten leren aan toe te geven.

Nu hij ouder wordt gaat het trouwens wel steeds beter. Is sneller te corrigeren. Als hij toch door gaat, en eigenlijk alleen maar fanatieker wordt nadat we een aantal keer duidelijk nee en los hebben gezegd, vaak aan het einde van de dag als hij ook moe is, zetten wij hem even op de gang. Daar ligt een heerlijke mand, speeltjes en kauwbotjes. Vaak valt hij na 5 min al als een blok in slaap en gaat de deur naar de woonkamer weer open, dan komt hij of rustig weer de woonkamer in of blijft op de gang liggen.

 

Wat ook goed helpt is zelf weglopen van de situatie. Bijvoorbeeld naar boven lopen, of als het buiten in de tuin is naar binnen gaan. Je kan dan ongezien je hond wel in de gaten blijven houden en ik zie dan aan hem dat hij denk, shit maar dat was niet de bedoeling.. .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Iedere pup is toch altijd weer anders, geen bijter, integendeel, ik ging op de grond zitten, jij hebt kinderen is toch wat anders dan, hier geen kids, gaf haar een bot en ze ging er heerlijk aan kluiven en viel vanzelf in slaap, kijk wat voor jou de beste methode is om het bijten te verminderen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zou geen babyfoon gebruiken. 

Ik heb ze steeds bij me op de slaapkamer gehad tot ze zindelijk waren.

Ze sliepen bij me op bed, omdat ik erg licht slaap, werd ik wakker als ze bewogen en ging ik met ze naar beneden om te plassen.

 

Ik zou denken : met een babyfoon piept het hondje (als je geluk hebt), je gaat naar beneden omdat hij piept en hij kan misschien de connectie leggen : als ik piep, komt er iemand, en dan ben je verder van huis.  Kan je dat later weer afleren.

 

Dat bijten is een fase waar ze doorheen gaan, ik gaf gewoon iets om te kauwen als ze het probeerden.  De ene keer lukte het, de andere keer niet en moest ik ze met iets anders afleiden.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Ik zou geen babyfoon gebruiken. 
Ik heb ze steeds bij me op de slaapkamer gehad tot ze zindelijk waren.
Ze sliepen bij me op bed, omdat ik erg licht slaap, werd ik wakker als ze bewogen en ging ik met ze naar beneden om te plassen.
 
Ik zou denken : met een babyfoon piept het hondje (als je geluk hebt), je gaat naar beneden omdat hij piept en hij kan misschien de connectie leggen : als ik piep, komt er iemand, en dan ben je verder van huis.  Kan je dat later weer afleren.
 
Dat bijten is een fase waar ze doorheen gaan, ik gaf gewoon iets om te kauwen als ze het probeerden.  De ene keer lukte het, de andere keer niet en moest ik ze met iets anders afleiden. "

 volledig méé eens met je Martine 

weve (Gast)

Dank jullie wel voor de tips!

Inmiddels slaapt ze door! Dus de babyfoon kan sowieso weer weg. Al was het wel grappig te zien dat als ik de babyfoon pakte, ze al in haar bench gaat liggen.

Met dat bijten blijven we haar gewoon corrigeren en streng toespreken. We proberen haar bij bijten altijd af te leiden dmv ander speeltje/botje aan te bieden. Hopelijk houdt het gauw op. Het is vooral onze jongste die het moet ontgelden.

Voor de rest gaat het super goed!

Ps: ik lees veel over kvv en brokken, is er echt zoveel verschil in deze 2? Het is onze eerste hond, we kregen van de fokker advies voor brokken. Ik kende kvv niet, totdat ik hier e.e.a. las

Volgende forumvraag: expres plassen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^