Informatie Schipperke

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Hoi, 

een vriendin van mij is aan het zoeken naar een nieuwe aanwinst, en zixh dus aan het oriënteren op rassen.

 

Nu heeft ze al een maltezer, een reutje van negen. Deze kan opzich goed met andere honden maar wel het beste met teefjes, en dan verschilt het nog wel eens.

 

momenteel kijken we samen naar het ras "schipperke". Ik had hier al eerder over gehoord en zelf vind ik het een ontzettend leuk ras. Nu zou ik graag hier wat informatie werven. Persoonlijke ervaringen, mensen met een schipperke, wat tegen viel etcetera. 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Dit oude Belgische ras zie je weinig.

http://www.schipperkesclubnederland.nl/ras_standaard.html

 

https://www.facebook.com/schipperkesclub/?ref=page_internal

 

Als je van België bent: de website van de rasvereniging wordt aan gewerkt http://www.schipperke.be/

 

Ik denk dat je weinig reacties met ervaringen zal krijgen. Er zijn enige forumleden met een Schipperke, klein Herdershondje, maar de meeste al jarenlang niet actief op dit forum.

http://www.hondenpage.com/baasjes/hondenrassen/schipperke.php

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

Ik heb alleen indirecte ervaring met Schipperkes, een aantal kennissen hebben of hadden er een. Het zijn slimme, sociale en leuke hondjes die alles in de gaten hebben, heel alert maar ik heb er eigenlijk nog nooit een horen blaffen. Het zijn zeker geen schoothondjes en ze wandelen graag langere stukken en met andere bezigheden als hondenspelletjes, doggie dance of een andere hondensport doe je ze ook veel plezier.

 

Ik zou ook echt voor een Schipperke via de rasvereniging gaan, want dat is de beste garantie dat je er een krijgt die gezond is en waarvan de ouders op ziektes zijn getest. Bij in het wild gefokte nestjes kunnen er problemen zijn met ogen, knieën en epilepsie en andere neurologische aandoeningen...

 

Er is ook een Nederlandse rasvereniging en daar vind je ook een lijst met aangesloten fokkers en beschikbare pups op de site. Er staat ook dat je mag bellen voor al je vragen over het ras.

http://schipperkesclubnederland.nl

Volgende forumvraag: koningspoedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^