Kooiker die hapt naar kinderen ong. 9jr

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ype smink (Gast)

Onze kooiker max heeft voor hij geholpen is gehapt naar onze kids met als gevolg een blauw plek en een Schaaf plek. Laatst kwam een vriend spelen ( nadat ie geholpen was) hapte die ook toen hij z'n schoenen uit wilde doen. wij zijn hier erg van geschrokken en zijn het vertrouwen aan het verliezen. Max is nu 1,5 jaar en erg lief maar ook terughoudend naar vreemden (kooiker eigen)maar happen bevalt me matig. Hij is opgegroeid tussen kleine kinderen en ook op puppie cursus 2x geweest. hij is naar onze mening goed gesocialiseerd. Bij z'n geboorte heeft ie het zwaar gehad ,bijna drie kwartier nodig gehad om tot leven te komen en nu zijn we bang dat dit mogelijk invloed heeft gehad. We willen max natuurlijk niet kwijt. Heeft iemand een verklaring of ervaring hiermee. Zou dat zeer op prijs stellen.  Vr gr Ype 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik heb zelf bijna 15 jaar lang een Kooikerhondje reu gehad. Een fantastisch maatje; die uitblonk in behendigheid en waarmee ik ook flyball deed. Een Kooikertje is een werkhondje en moet voldoende uitdaging hebben.

 

Kooikerhondjes zijn geen allemansvrienden en tegenover vreemden afstandelijk. Als je overtuigd bent, dat Max goed gesocialiseerd is en hij toch hapt, zou ik contact opnemen met de fokker. Is er ook op karakter gefokt? Kooikerhondjes kunnen m.n. (angst) agressie hebben, daarom is op karakter fokken zeer belangrijk.

 

Je zou ook een gedragstherapeut kunnen inschakelen. Als je de regio waar jullie wonen, aangeeft, weet allicht een forumlid een goede GT bij jullie in de buurt. Iedereen kan zich GT noemen, dus je moet wel het kaf van het koren weten te scheiden.

Ype smink (Gast)

Hallo loesje,weet niet of die op karakter is gefokt denk het zelf van niet.
We wonen lekker ruim en hij gaat min 5 maal naar buiten en min 1x lange wandeling.dachten zelf dat het onzekerheid is.we wonen vlakbij Harlingen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hallo Ype,

 

Zoals ik schreef, heeft een Kooikerhondje uitdaging nodig; het is ten slotte een werkhondje. Alleen naar buiten gaan en wandelen is niet voldoende. Apporteren kan een Kooiker ook in uitblinken. Leg verschillende voorwerpen neer en benoem deze als je wilt laten apporteren.

 

Zorg dat de plaats (mand/kussen) van Max niet in de loop ligt en hij niet gestoord wordt als hij slaapt.

 

Probeer eens wat tijd vrij te maken om hersenwerk met Max te doen:

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

http://dieselensky.jouwweb.nl/brainwork-hersenwerk

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Wanneer hapt hij? Enkel naar kinderen? Let goed op wanneer enz..

Ik zou het niet corrigeren.

Happen is een waarschuwing/correctie, als een waarschuwing genegeerd wordt loopt dat niet goed af.

Een gedragstherapeut is een goed idee

Maar wat bedoel je juist met happen? Raiko hapt soms ook (in de lucht) om bvb een andere hond te waarschuwen, maar je schrijft een blauwe plek.. Dus is het niet echt happen maar bijten?

Indien dit bijten is zou ik zeker een therapeut raadplegen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ype,

Als er geen reactie in dit topic komt betreffende een goede GT in jouw buurt, neem dan contact op met je hondenschool. Een goede hondenschool heeft een vaste GT, die zij kunnen aanbevelen.

max (Gast)

Met happen bedoelen wij. ( ik ben het vrouwtje van max) echt " bijten" niet doorbijten maar er is wel een kras, schram , zichtbaar.  Spelen met de bal en of voorwerpen doen we wel maar daar is hij maar erg kort in geintresseerd. Zijn bench en mand staan niet in looppad. Hij kan zich rustig terug trekken. de laatste keer bij vriendje gebeurde er ook niks het jongetje deed alleen zijn schoenen los en Mac stond er naast en " Beet"hem zonder waarschuwing.  Ons vertrouwen hierin daalt hiermee. Hoe lief jij voor ons verder ook is. Vreemde mannen vooral heeft hij het ook niet mee.  Is voor veel dingen angstig wat voorheen als pup niet zo was er namen hem overal mee heen zodat ie aan alles kon wennen. We hebben ook een kat en die gaan ook prima samen maar voor vreemde katten is hij weer erg bang.  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heb je Max kort geleden laten castreren?

Daardoor kunnen honden nl. angstig worden en hun zelfvertrouwen verliezen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Happen is communiceren. Happen betekend dat er een grens bij hem is overgegaan.

Vaak gebeurd happen uit onzekerheid en laten honden signalen zien voordat ze happen.

 

Leer de signalen van je hond herkennen en help hem in moeilijke situaties.

Voorkom, dat hij in een situatie komt, dat hij hapt.

Hou hem in iedergeval op afstand van vreemden. Die vind hij waarschijnlijk, veel te eng.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Als Raiko wild speelt bijt hij me ook.. Benen, armen.. Kan soms hard aankomen. Stond ook vaak met blauwe plekken... Intussen kent hij wel al zijn grens, hij mag happen/bijten tijdens spel maar met lichte druk. Er is een verschil tussen happen om te waarschuwen of speels bijten. Mss toch een hondenschool of therapeut raadplegen die je kan helpen hiermee

max (Gast)

Het is geen spelen. Want als hij met ons speelt stoeit, dan hapt hij heel rustig  ik kan dit echt eerder bijten noemen.  En ook zonder waarschuwing ze doen niks als er gepest of getreiterd zou worden kan ik het nog begrijpen maar dit is niet het geval! !  Het is moeilijk uit te leggen.. en dat kooikers pittig zijn weten we. Maar bijten vind ik niet mogen.  Zijn moeder is een vreselijk lieve hond daar kunnen ze alles mee. Dat is de goedheid zelve.  Daar ligt het ook niet aan ???? Max heeft als ukkie een moeilijke start gehad was een beetje het buiten beentje.  Pfff het is wat hoor  voor mij en mijn man is het een echte vriend maar bij de kinderen vertrouw ik het niet meer alleen zonder toezicht... lastig hoor. 

Volgende forumvraag: Wat voor bank met een hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^