Wat voor bank met een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lisa (Gast)

Op het moment hebben wij twee stoffen zwarte banken van de ikea staan en met een witte hond is dat niet ideaal. De haren zijn duidelijk te zien en het is niet makkelijk schoonmaken. We zijn niet zo zeikerig dus in principe hebben we er weinig last van hoor....    Maar nu willen we binnenkort een nieuwe hoekbank aan gaan schaffen en we zijn er nog niet over uit wat nu handig is met een hond. Onze hond (een Zwitserse herder) mag op de bank en nogmaals, we vinden het niet heel erg als de bank er niet tiptop in orde uitziet.    Voor de forumleden van wie de hond ook op de bank mag: "Wat voor bank hebben jullie of raden jullie aan?"

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ikzelf heb een hekel aan stoffen banken,in het verleden was het lederlook.

De laatste jaren kiezen we voor leer.

 

Onze honden zijn niet groot en mogen op de bank.

Wij vinden leer fijn,vaatdoek erover en klaar.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een ikea tweezitter en een kringloop slaapbank met een of ander vlekkenafstotend materiaal bekleed, maar Jenna gaat niet veel op de bank.

 

Vroeger toen ik mijn eerste hond had, had ik een leren Ikea bank die ik ideaal vond, snel schoon te maken en die is ook jaren meegegaan die kon blijkbaar ook tegen hondennageltjes.

 

Je zou ook nog gewoon een kleedje over de bank kunnen doen speciaal voor jullie hond, zodat ze daar een eigen plekje heeft.

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Met een hond moet je wel een leren bank nemen anders ziet zo'n ding er na een half jaar niet meer uit. Deze hier gaat richting de 20 jaar en ziet er nog wonderbaarlijk goed uit.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wij hadden ook stoffen bank. Veel haren erin, zelfs als je dekjes legt e.d.

 

Je stofzuigt je een ongeluk!!!

 

Nu hebben wij een lederen bank gekocht, wel duur, want het moet dik leder zijn omdat ze er anders op de duur doorgaan met hun nagels met hun gespeel en gewroet.

 

Op die bank liggen in de zomer hele dunne, makkelijk te wassen doeken, zijn doeken voor in strandstoel te liggen (hamamdoeken heetten ze, dacht ik) en nu in de winter liggen er donsdekbedden in, lekker warm en knus (geen te grote, liggen alleen op de zit, niet over de leuningen).

 

Resultaat: je stofzuigt je nog steeds een ongeluk!

 

Maar de haren gaan meteen in je stofzuiger, ze blijven niet hangen in de stof van je bank, de doeken of dekbedden was je elke week, dus veel minder haren die in je bank blijven hangen.

 

Het handigst is uiteraard: je laat ze niet op de bank, maar dat kan ik niet! Heb dat even geprobeerd, maar toen ik besefte dat ik zelf meer in de hondenmand zat, dan op mijn bank, mochten ze toch erop. Haha!

 

Succes met kiezen!

honden page profiel BlaiseBlaise

Lederlook (nepleer) of leer wat je met een doekje zo schoonhebt. Liefst in de kleur van je hond dan vallen de haren het minst op. Of je gooit een groot kleed of deken over de bank wat de hele bank bedekt wat je goed kan uitkloppen en wassen. Ook in de kleur van je hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Precies dezelfde situatie hier. Ook stoffen banken en ook een zwitserse herder. Alleen mag Obi niet op de bank. Als ik uit huis ga dit jaar wordt het ook een leren bank want vriendlief ziet het anders niet zitten. Obi heeft haar dat stug is en dat steekt zo vast in de structuur van stof. Al valt het op deze stoffen bank nog mee. De bekleding in de auto daar moet je echt lang op stofzuiger en plukken voor het eruit is. Ligt dus ook wel aan het stof.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Lederlook (nepleer) of leer wat je met een doekje zo schoonhebt. Liefst in de kleur van je hond dan vallen de haren het minst op. Of je gooit een groot kleed of deken over de bank wat de hele bank bedekt wat je goed kan uitkloppen en wassen. Ook in de kleur van je hond. "

 

 

Ja in de kleur van de hond zou ideaal zijn. Want dan zie je het het minste. Vind dat gebroken wit (soms met vlekken) alleen niet zo mooi voor banken.

honden page profiel BlaiseBlaise

Je kan met kussens nog wat kleur toevoegen, gevouwen plaid enz. Denk maar hardop hoor, smaak is toch heel persoonlijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Grote honden zijn natuurlijk iets anders met hun grote poten ....

Lance verhaart nooit  niet maar de poes wel. 

 

Hier heb ik wel een stoffen salon in Alpaca stof, net als daim aanvoelt en ook zo  uitziet. 

 

Zijn er vlekken op dan heel,makkelijk met wat water en zeep eruit te wrijven. De kussens hebben ook rits maar die heb ik nog nooit eraf gehaald. Heb mijn salon nu al vijf jaar en Lance en poes zitten gewoon mee erop. 

 

Er liggen altijd plaids op de zitting , alleen als er visite komt gaan die eraf. Nog niks kleurverschil met de rugleuningen.

En er zijn plaatsen waar geen plaid ligt en toch ook de beestjes liggen , armleuningen en boven op de rug.....dan vlug doekje erover .

 

Eens in de maand even stofzuigen in de spleten. 

 

Nadeel van leder of lederlook vind ik dat het koud aanvoelt en de plaids veschuiven makkelijk. Ik heb dat in mijn auto op de voorzetels en altijd verschuiven de handdoeken die erop liggen .

 

 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Wij hebben twee leren twee zitten en hebben een hoeksalon uit een soort stof die heel zacht aanvoelt, een microvezel oid dacht ik.
De haren blijven er niet zo makkelijk in steken (doen ze wel een beetje).

Met een vochtige doek erover en voor de haren die zijn blijven steken gebruik ik een pet hair magnet voor de laatste haren, ben snel klaar met poetsen ook omdat de honden niet op de hele bank liggen maar elk hun hoekje hebben dat ze het liefste liggen (heb ook kleine honden dus ja )

 

Overigens zijn de twee leren zetels nu naar de 'dokter' om herstelt te worden na een tijdje ga je wel de krassen van de hondjes erin zien, dit voornamelijk omdat het heel zacht en soepel dun leer is (in feite niet bedoeld om honden op te laten dus )

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik heb een gruwelijke hekel aan leer, dus hier een stoffen bank, maar dan wel met een groffe stof, je moet absoluut geen gladde stof nemen want daar zie je alles op. Wij hebben een donkergrijze stoffen bank. De haren komen er met de stofzuiger vrij goed af vind ik. Waar een plaid ligt gaat het moeilijker haha daar blijft juist meer inhangen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hier leer, ik vind het het makkelijkst schoon te maken.  Het moet wel dik leer zijn omdat mijn honden geen kleintjes zijn en de nagels inderdaad wel schade kunnen toebrengen (wat ik niet zo erg vind, ik wil alleen niet dat er scheuren in komen ).

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ik voor leder zou gaan , dan ook voor dik buffel leder, mag met krassen worden door gebruik. Maakt het mooier vind ik. Maar leder blijft koud ...

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Leer of kunstleer. Hier zit de kat op de bank, haren zuig je er makkelijk af, vlekken met een natte doek. Paar keer per week gaat er hier een sopdoek over de banken, bruce mag niet op de bank, maar er komt wel eens wat kwijl op... 

 

Als ik het kussen ruik van Bruce, dan stinkt dat echt. Die lucht komt dus ook in de bank. Hier heeft Bruce ook een kunstleder kussen, maar in de winter een stoffen er hij, is wat warmer.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wij hebben nu een leren bank. Ziet er minder goor uit dan de stoffen, maar ik zit niet prettig. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier een stoffen bank. Ik houdt totaal niet van lederen banken, veel te koud haha. Hier ook groffe stof, je ziet de haren niet erg goed. De honden gaan er alleen op met onze toestemming, maar de kattenharen blijven vervelend. Dit stofzuigen we er dan makkelijk af. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Wij hebben deze bank.

Hij zit best wel lekker.

Hij is een paar jaar oud.

De hond kan er ook bij.

Je ziet de krassen niet van zijn nagels.

Je kan de pof in het midden doen of aan de buitenkant.

In het midden, want dan kan de hond er ook bij.

Hij stond altijd aan de buitenkant.

Sinds een tijdje staat hij in het midden.

Ik vind leren banken niet lekker zitten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wij hebben nu een leren bank. Ziet er minder goor uit dan de stoffen, maar ik zit niet prettig.  "

 

Moet ik toegeven ik vind dat ook niet zo super bij een leren bank. Vooral in de zomer met korte broeken weer... dan plak je zo vast altijd. Getver...

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wij zitten op badmatjes op de leren bank..... Supersneu... 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wij hadden een donker rode stoffen bank, maar die bleek statisch. Het trok de haren van al mijn dieren aan en vooral de witte haren van onze herder.
Nu hebben we al een tijdje een leren bank. Wel dik leer, zwart. Het is heel makkelijk schoon te maken en met een leerpoets poets je de krassen eruit. Zelfs beschadigingen van kattennagels zien we niet echt, maar dat komt ook doordat ons leer door en door gekleurd is.

We hebben 1 vetbed kleedje op de bank, maar Drib moet 's nachts altijd naast het vetbed op de bank slapen O-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij die stoffen bank hadden wij ook een speciale stofzuig borstel met roterende borstels. Dat hielp wel iets, maar de haren met haakjes kreeg je er niet mee uit. Dat moest echt met de hand, haartje voor haartje.. En dat terwijl de dieren destijds niet eens op de bank kwamen..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wij hadden een donker rode stoffen bank, maar die bleek statisch. Het trok de haren van al mijn dieren aan en vooral de witte haren van onze herder.
Nu hebben we al een tijdje een leren bank. Wel dik leer, zwart. Het is heel makkelijk schoon te maken en met een leerpoets poets je de krassen eruit. Zelfs beschadigingen van kattennagels zien we niet echt, maar dat komt ook doordat ons leer door en door gekleurd is.

We hebben 1 vetbed kleedje op de bank, maar Drib moet 's nachts altijd naast het vetbed op de bank slapen "

 

Lobbes lag altijd juist naast het kleedje op de bank... en dan ook nog Lady daar weer naast. Heb er gelukkig nog een mooie foto van... gekkies waren het. Overal lag hond behalve waar hond zou moeten liggen. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Lobbes lag altijd juist naast het kleedje op de bank... en dan ook nog Lady daar weer naast. Heb er gelukkig nog een mooie foto van... gekkies waren het. Overal lag hond behalve waar hond zou moeten liggen.  "

 



Hahahaha

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Overigens zit onze leren bank echt lekker.. Er zit zo'n lende steun in. Echt een aanrader als je rug klachten hebt :-) Op onze stoffen bank zat ik juist niet lekker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Op het moment hebben wij twee stoffen zwarte banken van de ikea staan en met een witte hond is dat niet ideaal. De haren zijn duidelijk te zien en het is niet makkelijk schoonmaken. We zijn niet zo zeikerig dus in principe hebben we er weinig last van hoor.... 

 

Maar nu willen we binnenkort een nieuwe hoekbank aan gaan schaffen en we zijn er nog niet over uit wat nu handig is met een hond. Onze hond (een Zwitserse herder) mag op de bank en nogmaals, we vinden het niet heel erg als de bank er niet tiptop in orde uitziet. 

 

Voor de forumleden van wie de hond ook op de bank mag: "Wat voor bank hebben jullie of raden jullie aan?" "

 




neem dan een kunststof bank, lederlook, die is schoon te maken als je hond op de bank mag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij zitten op badmatjes op de leren bank..... Supersneu...  "

 



vind ik wel een goeie. O-)

hier zitten we op de grond, om de bank te sparen. O-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  
Moet ik toegeven ik vind dat ook niet zo super bij een leren bank. Vooral in de zomer met korte broeken weer... dan plak je zo vast altijd. Getver...
 
  "

 Een goede leren bank plakt vrijwel niet. Het zijn de lederlooks die zo plakken. 

 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik heb net een nieuwe stoffen zetel besteld. Manlief wil absoluut geen leren bank, de verkoper raadde het me ook af en suggereerde een stof (uit de goedkoopste categorie dan nog) die volgens hem nagenoeg onverwoestbaar is. Is vrij grof geweven, bruin gemeleerd. Ik heb ze nog niet, ze zou ergens in februari moeten geleverd worden...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Wij hebben een lederen bank. Hiervoor een stoffen, maar met twee katten en een hond was dat geen succes. Daar kwam nog bij dat kat en hond een keer een leuk draadje aan de stof vonden en hieraan hebben zitten pulken toen wij even weg waren. Ik hoef je niet uit te leggen hoe de bank er bij thuiskomst uitzag. O-)

Het nadeel aan leer is dat het krast. Maar als je het goed verzorgt verdwijnen de krassen ook weer. Nu moet ik wel zeggen: wij hebben een lichte kleur leer. Een beetje tussen zand en leverkleur in.

Wat je ook kan doen (en dan maakt het type bekleding niet uit), is een kleedje op de bank en de hond aanleren om op dat kleedje te liggen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kleertje voor mijn hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^