Husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Khedija (Gast)

hallo, ik heb een sybirsche husky en ik ben ten einde raad met hem ! Hij maakt alles kapot! Hij bijt onze parket kapot, hebben alles vernieuwd maar blijft er van eten. Hij bijt de chambran kapot. Plast express in de zetel hebben al een nieuwe moeten kopen! Hij maakt de keukenkasten kapot! Ik ga er dagelijks 3x met gaan wandelen en 1x gaan lopen. Als hij die dingen doet zet ik hem buiten geef ik geen aandacht en niets dat helpt! Deze hond heeft me zeker al 1.000 euro gekost! Hij eet van metaal en van beton ! Hij is 6 maanden oud en ik ga ook naar de hondenschool. Hij doet dit allemaal wanneer we zijn gaan werken.. het plassen doet hij ook wanneer we thuis zijn zelf naast ons! is er aub iemand die me kan helpen??? Mvg

honden page profiel ..

honden foto van .

Er is hier ook een recent topic over iemand die een husky als hond wil nemen. Daarin werd ook al meerdere malen door husky eigenaren bevestigd dat ze moeilijk alleen kunnen zijn en dan dit sloopgedrag gaan vertonen zoals jij dit omschrijft. 

 

Het lijkt me dat jou husky totaal niet houd van alleen zijn. Misschien kan je thuis gaan werken of een oppas regelen. Maar deze situatie lijkt me voor zowel de baasjes als de hond zéér stressvol. 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik sluit me aan bij bovenstaande reactie. 

 

Heb wel nog even de vraag of je hond genoeg uitdaging krijgt. 

Husky's zijn honden die zich heel makkelijk vervelen en verveling leidt ook heel snel tot slopen. Zou het kunnen dat je hond zich gewoon verveelt? Hoe lang zijn jullie weg als jullie weg zijn? Doe je ook nog andere dingen met hem dan alleen uitlaten en de cursus? 

 

In ieder geval veel succes met het zoeken van een oplossing, zou je niet op de hondenschool kunnen vragen wat zij er over denken? Zij kennen je hond en weten misschien wat er loos is.

Anoniem (Gast)

Wij werken allebei in een fabriek.. is er geen training om hem leren alleen te zijn?? Een oppas komt heel duur uit ! Mvg

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Wij werken allebei in een fabriek.. is er geen training om hem leren alleen te zijn?? Een oppas komt heel duur uit ! Mvg "

 



Had je kunnen weten voordat je een husky aanschafte, nu is de hond de dupe. Ik zou toch gaan kijken naar opvang of een uitlaatservice die hem elke dag dat jullie werken meeneemt.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ik weet niet hoe lang hij alleen is. 

 

Ga je een lange wandeling met hem doen voordat jullie gaan werken? 

je zou dan nog een kong kunnen geven zodat ie daar tenminste even mee in de weer kan. 

 

maar een husky alleen .... is grote kans op sloop gedrag. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

1 keer is genoeg maar heb je op voorhand niet ingelezen hoe en wat husky alleen want dan had je dit kunnen weten nl. 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Wij werken allebei in een fabriek.. is er geen training om hem leren alleen te zijn?? Een oppas komt heel duur uit ! Mvg "

 Hoe lang moet hij alleen zijn en hoeveel dagen in de week ? 

 

En wat bedoel je met 3x wandelen en 1x lopen (of is lopen hardlopen).

 

Hoe lang hebben jullie hem en hoe oud is hij? 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  

Had je kunnen weten voordat je een husky aanschafte, nu is de hond de dupe. Ik zou toch gaan kijken naar opvang of een uitlaatservice die hem elke dag dat jullie werken meeneemt. "

 

Mee eens! 

Ik krijg om eerlijk te zijn heel erg de indruk dat er niet goed over nagedacht is om dit ras in huis te nemen en zeker niet gekeken is naar het karakter/gedrag van de hond.

Als je even op google kijkt zie je meteen al dingen voorbij komen dat ze moeilijk alleen kunnen zijn. Als je dat op voorhand had uitgezocht en daarbij je werk had opgeteld had je geweten dat dit geen goede raskeuze is geweest voor jullie. 

 

Daarbij vraag ik me nu ook af of jullie beide gelijktijdig in de fabriek werken waardoor de hond echt hele dagen alleen thuis is. Dat lijkt me sowieso voor geen enkel ras een leuke fijne situatie. En met een husky vrijwel onmogelijk... 

 

Het is een hele harde reactie dat weet ik maar ik krijg sterk de indruk dat er totaal geen 'voorwerk' is gedaan voordat de hond werd aangeschaft... en daar is de hond nu inderdaad de dupe van... 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Wij werken allebei in een fabriek.. is er geen training om hem leren alleen te zijn?? Een oppas komt heel duur uit ! Mvg "

 



ja hoor die training bestaat, en die kan maanden duren en geen garantie op succes.
husky's kunnen moeilijk alleen zijn, en gelukkig hebben de buren nog niet geklaagd.
je wilt niet weten hoe ik mijn huis heb aangetroffen afgelopen week, mijn husky kan best een hele dag van zeker wel 10-12 uur alleen zijn (dat gebeurd eens per jaar, verder is ze regelmatig een paar uurtjes alleen) maar als ik dus een week lang steeds weg ben dan ligt alles hier ook aan gort.
ik vind het zielig dat mijn hond zich zo heeft gevoeld, een hond erbij hoeft dus niet de oplossing te zijn mocht je daaraan denken, ik heb er twee.
mocht je hopen dat het pubertijd is, de mijne is 9 jaar dus ook dat gaat niet op.
mocht je denken dat een bench de oplossing is, daar gaan ze dwars doorheen met kans op zichzelf enorm te beschadigen.
ik denk echt dat je aan een oppas moet gaan denken of andere werktijden en anders misschien toch herplaatsen voordat de hond zich een keer openhaalt aan een plint.

mocht je wel bereid zijn tot training, begin met een camera op te hangen zodat je weet tot na hoeveel tijd de hond moeite krijgt met alleen zijn, die tijd kan je dus weggaan, zorg dat je op tijd bent, en breidt de tijd uit met wat de hond aan kan, dat kan een halve minuut zijn, 5 , 10 minuten of een andere tijd. ben je te laat heb je kans dat je weer helemaal opnieuw kan beginnen.
en nogmaals garantie op slagen heb je niet, en het zou zelfs een tijd goed kunnen gaan maar zodra er iets veranderd aan het ritme of er komt een stressvolle situatie dan is er ook kans dat het mis gaat.

sorry voor het pessimisme, dit is de werkelijkheid met een hond en helemaal met een husky, die leveren geen half werk.

en dat in huis plassen zou stress kunnen zijn, maar ook gewoon niet zindelijk, daarvoor zijn genoeg had-outs te vinden over hoe je een hond zindelijk maakt. husky's staan bekend om het soms moeilijk zindelijk te kunnen maken en kan dus als je het goed doet best duren tot ze een jaar zijn.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

        Oplossing is simpel. Een oppas of herplaatsen bij mensen die wel altijd thuis zijn.  

 

Want een oplossing voor de korte termijn om slopen te stoppen bestaat niet. 

 

Jouw Hus gaat nog veel meer slopen reken daar maar op.  De mate van slopen die jij beschrijft is  net zo erg als van mijn vorige Hus. 

 

Oppas is de enige oplossing zeker als je in een fabriek werkt waar de dagen kunnen oplopen tot 12 uur. 

 

 

Ja ik ben er bekend mee,  ik werk ook in een fabriek. En bij extreem lange dagen regel ik dat iemand die van mij komt uitlaten. Of doet mijn partner het ( we gaan binnenkort samenwonen) 

En als je besluit te herplaatsten die dat dan alsjeblieft via de herplaats pagina op Facebook of via de rasvereniging.  Maar niet via marktplaats. 

Volgende forumvraag: Agressief/blaffen tegen visite
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^