een hond hebben!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel May May

honden foto van May

hi,
Ik ben echt net nieuw op deze site! ( ff dat jullie het weten)
Ik houd heel veel van honden alleen ik mag er dus geen een van mijn ouders ( ik ben 13, best wel jong idd)
hoe kan ik dit overleggen met mijn ouders?

want welke voordelen en nadelen hebben honden?? want dat weet ik niet echt.... en ik heb al wel eens gekeken bij de site van het dierenasiel...

kunnen jullie me helpen?

alvast bedankt! 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 1 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Dit had ik ook toen ik 14 was en na 10 jaar zeuren kreeg ik eindelijk mijn kenzo ;-) (15 werd ik) ik heb zolang als maar kon over honden gepraat tot ze gek werden. Kon elk ras opnoemen. Elke dag zat ik te zoeken op internet. Toch heeft internet niet altijd gelijk want is nog best pittig een pup ;-)

Succes met overhalen! Als je t graag wilt gaat t zeker lukken !

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 1 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Honden hebben heeft voordelen..
Het zijn je beste maatjes, je hebt altijd wat te doen, ze geven ritme aan je dag, ze zijn graag bij de baas. Het is dus altijd gezellig met een hond. Je bouwt een hele sterke band op en je hobby kun je zelfs combineren met je hond. Sommige honden zijn dol op fietsen of hardlopen. Samen met een hond kun je ook hondensporten gaan doen zoals behendigheid (springparcours) of doggydance.

Maar een hond hebben heeft ook nadelen..

Honden kosten geld en heel veel tijd. In het gunstigste geval hoeft je hond maar 1 keer per jaar naar de dierenarts. Je kunt ook pech hebben, zoals wij met onze hond. Hij moest 5 keer in 1 jaar geopereerd worden en dit heeft bijna €3000 gekost. Honden kosten ook ontzettend veel tijd. Ook als jij geen tijd hebt zul je voor de hond moeten zorgen; niet iedere hond kan iedere dag 8 uur alleen zijn als jij op school zit en je ouders op hun werk zijn. Dan zul je dus een oppas moeten regelen of iemand die hem komt uitlaten.

honden page profiel May May

honden foto van May

bedankt voor de reacties!

ik ken inderdaad bijna alle hondenrassen en soms vraagt mijn vader ook wel eens van: en wat is dat voor hondenras en heeel soms weet ik t niet.
inderdaad kosten ze aardig wat als ze ziek zijn...
en wij zitten dan ook weer met vakantie enzo...
ik heb 2 zusjes en 1 van mijn zusjes ( de jongste) is bang voor honden want toen ze 2 was keek ze ineens in een grote bek van een hond maar een vriendin van mij heeft een border collie en een teckel en ze kan die teckel ook al heel soms aaien als we haar bek een beetje dicht houden en dan aait ze haar vaak heel ff want de teckel die draait natuurlijk dan ook heel snel zijn kop om omte ruiken van wie is dat? maar dan dekt ze dus van: hij wil me bijten!
en de border collie is net ff iets te groot om te aaien....

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 1 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" bedankt voor de reacties!

ik ken inderdaad bijna alle hondenrassen en soms vraagt mijn vader ook wel eens van: en wat is dat voor hondenras en heeel soms weet ik t niet.inderdaad kosten ze aardig wat als ze ziek zijn...en wij zitten dan ook weer met vakantie enzo...ik heb 2 zusjes en 1 van mijn zusjes ( de jongste) is bang voor honden want toen ze 2 was keek ze ineens in een grote bek van een hond maar een vriendin van mij heeft een border collie en een teckel en ze kan die teckel ook al heel soms aaien als we haar bek een beetje dicht houden en dan aait ze haar vaak heel ff want de teckel die draait natuurlijk dan ook heel snel zijn kop om omte ruiken van wie is dat? maar dan dekt ze dus van: hij wil me bijten!en de border collie is net ff iets te groot om te aaien.... "

 



Vakanties hoeven niet altijd een probleem te zijn! Die van ons gaat altijd lekker mee en dat gaat prima. Het kost natuurlijk ruimte in de auto om hem mee te nemen, maar dat valt vaak nog te overzien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je ouders willen nog niet, iseen oppas hondje voor even geen optie ? Zodat je ouders kunnen zien dat jij door weer en wind, de hond gaat uitlaten, en als het nodig is ook eens je vriendinnen even op je laat wachten ? , wanneer jij op school zit, zal de hond toch even uitgelaten moeten worden, en ja daar zijn je ouders dan voor, vandaar ga eerst eens een oppas hondje uitlaten, kijk of dat goed gaat.

honden page profiel May May

honden foto van May

wij hebben een bus/ campertje
alleen die zit altijd al helemaal vol aan de achterkant dus een klein hondje kan een oplossing zijn
wij gaan vaak naar frankrijk en dan moet hij/zij af en toe toch ook wel eens er ff uit om een plasje te doen ofz.?
dus we moeten dan ong. 4 uur rijden... ( tot ong wissant is dat ( zoek op google maps waar dat is :P
maar ze zou ook af en toe ff op de grond kunnen zitten als ik achterin zit met haar/hem want daar is ook wel een beetje ruimte...
de bus/campertje zit wel vaak heel erg vol met name de achterbak ( die is best wel groot maar we nemen aardig wat mee... en anders past het niet)

maarja voordat we gaan fantaseren.... eerst maar een honde zien te krijgen?

hebben jullie daar misschien nog tips voor?

alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je een klein hondje neem, op schoot op de achterbank... en ja onderweg even uit en plassen, en even ook wat lekkers, fantaseren mag hoor.

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

Wat is de reden dat je geen hond mag?  Je ouders kunnen hier ook een hele goede reden voor hebben. Je bent pas 13 en ik kan dat natuurlijk niet inschatten maar de meeste 13-jarigen zijn echt nog niet in staat een hond verantwoordelijk op te voeden/uit te laten. Je ouders zullen dus de grootste zorg en verantwoordelijkheid over de hond dragen,

 

Ook moet je nadenken dat een hond heel lang in je leven is, natuurlijk afhankelijk van ras, dus als je uit huis gaat en studeren hoe ga je dit dan doen? (Ik zit nu zelf namelijk met dit probleem van te voren niet goed over nagedacht )  Dit wordt ook al aanzienlijk lastiger. 

 

Om ze te overtuigen moet je gewoon laten zien dat je het echt graag wilt en dat je er verantwoordelijk genoeg voor bent. Maar als het echt een nee is is het een nee. Dan kun je daar denk ik niet veel aan doen en je ouders zullen er dan ook wel een hele goede reden voor hebben.

 

Heel veel succes met je ouders en misschien wel de zoektocht naar je toekomstige hondje! 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

Tja, heel vervelend, maar als je ouders geen hond willen dan houd het op.

Een hond neem je met heel het gezin. Een hond heeft heel veel aandacht en tijd nodig. Een hond moet 3-4x per dag een eind wandelen voor behoeften en beweging, een hond kost veel geld om te onderhouden en dierenartskosten kunnen tot in de duizenden euro's oplopen als je pech hebt. Je ouders moeten dit allemaal betalen want zelf mag je nog niet werken.

 

Nu woon je thuis bij je ouders, maar wat als je gaat studeren en geen tijd meer hebt voor de hond? Je ouders wilden geen hond, maar zitten dan toch noodgedwongen met hetgeen in huis wat jij graag wilde hebben.

 

Heb je al eens bij het asiel aangebeld en gevraagd voor een rondleiding en informatie? Gevraagd of je misschien vrijwilligerswerk mag doen, hokken schoonmaken, eten voorbereiden, spelen/persoonlijke aandacht voor de hondjes?

honden page profiel May May

honden foto van May

klopt ik zit ook met school....
ik zit nu in 2 dus moet ook toetsen leren en hw maken enzo.
klopt ik heb nu ook een hamster ( mijn 2 )
en ik verzorg haar ook goed maar ik heb toch liever een hond
inderdaad word het met studeren lastig....
maar ik kan inderdaad vragen of ik een keertje voor een hond mag zorgen van een vriendin...
( nieand in mijn familie hefet een hond en ze wonen allemal verspreid over heel nederland; als je me snapt...

het asiel is inderdaad een goed idee...

ik ga het denk ik een keertje vragen of het mag etc. etc.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Als je een klein hondje neem, op schoot op de achterbank... en ja onderweg even uit en plassen, en even ook wat lekkers, fantaseren mag hoor. "

 Vergeet niet dat in veel landen je hond vast moet zitten in de auto. Denk daarbij aan een reisbench of een gordel met goed zittend tuig voor de hond.

honden page profiel May May

honden foto van May

dat is waar...

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 1 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Als je zusje bang is voor honden zal ik een klein hondje doen. Mijn zusje was ook bang en we hebben een klein hondje en dat vind ze niet eng

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

" klopt ik zit ook met school....ik zit nu in 2 dus moet ook toetsen leren en hw maken enzo.klopt ik heb nu ook een hamster ( mijn 2 )en ik verzorg haar ook goed maar ik heb toch liever een hondinderdaad word het met studeren lastig....maar ik kan inderdaad vragen of ik een keertje voor een hond mag zorgen van een vriendin...( nieand in mijn familie hefet een hond en ze wonen allemal verspreid over heel nederland; als je me snapt...
het asiel is inderdaad een goed idee...
ik ga het denk ik een keertje vragen of het mag etc. etc.
  "

 Wel goed voor je hamster blijven zorgen hoor! Zelf vind ik hamsters geweldig leuk... Helaas voor mij, allergie en dus geen hamster. Maar vaak opgepast op die van m'n buurjongetje vroeger. Was zo leuk!

 

Een keertje voor de hond van je vriendin zorgen ... Dan weet je nog niet of je op lange termijn de zorg voor een hond aankan.

Wonen er goed opgevoede, lieve honden in de straat? Spreek dan met de buurvrouw/buurman af dat je 's morgens, tussen de middag en 's middags na schooltijd de hond voor haar gaat uitlaten. Dit voor een aantal weken lang, in weer en wind.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat je in een asiel pas mag helpen vanaf 16 jaar , in Belgie toch zo.

 

Jouw ouders vinden het zo te horen  wel flink  dat je zoveel van honden weet, dus staan ze er niet écht vijandig er tegenover. Dat geeft misschien al een beetje hoop?

 

Nu weet ik niet of het met jullie ook zo is, maar ik kom bijna altijd overal verloren honden tegen, (zeker in buitenland)

Is het  jou nog niet opgevallen gewoon in je dorp of opgeving dat er eentje  losloopt ? Ik ben daar echt een aantrekkingspool voor, ook niet echt leuk. 

Moest het nu aan jullie overkomen, en jij merkt het op , misschien lukt het dan van zo een hond te houden ? 

 

Zal ik even duimen dat je in het nieuwe jaar een vondelingetje ziet lopen  ik denk wel dat je liefde genoeg in je hart al hebt.

maar je ouders meehebben ,dát is een eerste verreiste .

 

 

 

 

 

honden page profiel May May

honden foto van May

mijn overburen hadden een mechelse herder maar die was flink sterk...
maar die zijn nu echt net verhuist sinds zaterdag
klopt bij ons lopen er best wat honden los gwn nie normaal.....
haha idd ff goed duimen doe ik ook! misschien helpt het!
en mijn buren ( naast mijn huis) hadden ook een malteser soort maar die is helaas overleden....
er wonen nog 2 honden in de straat maar 1 is zo oud en die is ook best wel sloom en al 15... maar ja ( boomer )
en nog een jack russel maar daar heb ik niet echt iets mee....
maar thx voor de tips ik ga ze onthouden!!!

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" mijn overburen hadden een mechelse herder maar die was flink sterk...maar die zijn nu echt net verhuist sinds zaterdagklopt bij ons lopen er best wat honden los gwn nie normaal.....haha idd ff goed duimen doe ik ook! misschien helpt het!en mijn buren ( naast mijn huis) hadden ook een malteser soort maar die is helaas overleden....er wonen nog 2 honden in de straat maar 1 is zo oud en die is ook best wel sloom en al 15... maar ja ( boomer )en nog een jack russel maar daar heb ik niet echt iets mee....maar thx voor de tips ik ga ze onthouden!!! "

 Wat voor honden spreken je wel aan? Gewoon even uit nieuwsgierigheid 

honden page profiel May May

honden foto van May

border collie/ schotse collie
de collie soorten dus!
eiglijk bijna alles soorten!
maar de meeste toch wel:
collies
teckel
beagle ( zijn wel lekker eigenwijs; ik houd wel van dieren trainen...)
labrador
husky soorten...
duitse herder ( lekker veel mee traienen etc.. toch?)
mopshond
akitaaaaa
golden retriever
shetland sheepdog ( heeft wat weg van een schotse collie)
shiba inu ( de kleinere soort van de inu)
dit is het zo ong
( ik heb er aardig wat opgenoemd...)

 

honden page profiel KhyraKhyra 1 doggies

honden foto van Khyra

" border collie/ schotse colliede collie soorten dus!eiglijk bijna alles soorten!maar de meeste toch wel:colliesteckelbeagle ( zijn wel lekker eigenwijs; ik houd wel van dieren trainen...)labradorhusky soorten...( ik heb er aardig wat opgenoemd...) "

 Haha, je bent er dus nog niet uit zie ik. 

Ook best belangrijk om ver van te voren voor je de hond krijgt al veel over het ras en zijn kenmerken uit te zoeken. Als het lukt dan! 

 

Succes ermeee!

honden page profiel May May

honden foto van May

dank je
ik weet nog niet eens zeker of k  wel een hond krijg enz.
dus dat word ff doorvage en doorzoeken

welke honden vind jij het mooiste khyra?
en met welke hond kan je het best trainen?
( uit mijn lijst(je) dan he)

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 2 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Wat zijn de eisen die je wilt aan een hond? ;-) wat je wilt dat de hond heeft? Mischien kan ik je helpen met een soort te zoeken haha!

Gewoon door blijven praten! Succes ;-)

honden page profiel KhyraKhyra 1 doggies

honden foto van Khyra

" dank jeik weet nog niet eens zeker of k  wel een hond krijg enz.dus dat word ff doorvage en doorzoekenwelke honden vind jij het mooiste khyra?en met welke hond kan je het best trainen?( uit mijn lijst(je) dan he) "

 Je hebt naar wat ik weet volgens mij allemaal vrij pittige hondjes op je voorkeurslijstje staan.

 

Heb je ze gekozen om uiterlijk of karakter?

 

Golden retrievers zijn volgens mij niet zo heel moeilijk en mopshondjes ook niet, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen want ik heb ze zelf niet en weet er ook niet heel veel van.

 

Wat zoek je in een hond? Wat wil je er mee doen? Wat vind je fijne eigenschappen?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 2 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" border collie/ schotse colliede collie soorten dus!eiglijk bijna alles soorten!maar de meeste toch wel:colliesteckelbeagle ( zijn wel lekker eigenwijs; ik houd wel van dieren trainen...)labradorhusky soorten...duitse herder ( lekker veel mee traienen etc.. toch?)mopshondakitaaaaagolden retrievershetland sheepdog ( heeft wat weg van een schotse collie)shiba inu ( de kleinere soort van de inu)dit is het zo ong( ik heb er aardig wat opgenoemd...)
  "

 Leuk dat je zo enthousiast bent!

Misschien is het slim om een lijst met eigenschappen op te stellen die je wil zien in een hond. Je hebt namelijk heel wat verschillende rassen uitgekozen die kwa karakter heel erg uit elkaar lopen. 

Dat is niet erg, maar misschien brengt een lijstje met dingen die je een hond kan bieden en wat je zoekt wat duidelijkheid!

 

Bv. Eigenwijs (zelfstandig) of juist meer volgzaam. 

Eigenwijs kan een uitdaging zijn om mee te trainen. Maar als je het echt leuk vind om eindeloos trucjes aan te leren is het misschien wat minder geschikt. Want als eigenwijze hondjes ergens geen zin in hebben doen ze het ook echt niet, daar moet je tegen kunnen haha 

 

 

Zoek je een waakse hond

Jachtinstinct of liever niet

Tolerant naar andere honden

Moet de hond goed alleen kunnen zijn? 

(alle honden zullen dit moeten aan leren maar sommige rassen staan er om bekend dat ze er meer moeite mee hebben)

 

 

En bv wat je met de hond wil doen. Elke hond heeft beweging en uitdaging nodig (van chihuahua tot husky) Maar het ene ras heeft een grotere werk behoefte dan een ander. 

Dus wat zou je de hond kunnen bieden. 

 

Omdat je nog zo jong bent zal de uiteindelijke beslissing bij je ouders liggen. Er zal toch een heel deel van de zorg bij hun komen te liggen. Maar het is hoe dan ook zeer waardevol om je al goed voor te bereiden op wat het inhoud en wat je zou willen. Is het niet voor nu dan is het voor de toekomst 

honden page profiel May May

honden foto van May

hij/zij moet wel goed met kinderen kunnen: groot en klein
hij/zij moet wel een beetje waaks zijn
hij/zij moet tolerant zijn naar andere honden
hij/zij moet wel alleen kunnen zijn voor een paar uurtjes: 3/4 uurtjes
ik zou wel willen dat hij/zij zou kunnen loslopen ( ook aan te leren)
geen jachtinstinct ( niet zo handig voor bij loslopen :P)
ik zou wel iets willen doen met behendigheid of met een parcour
zoiets

ik krijg er van me ouders geen een sowieso ( er is wel een kleinnn beetje hoop. maar als ik later ouder ben ???  who knows it!
aan dit te horen is een border collie wel geschikt ( toch? )

ik heb ze ook een beetje uitgekozen om uiterlijk maar qua karakter weet ik er al wat van hoor ook al ben ik pas 13 :P
ik heb trouwens doortje en tibbe 2 botjes gegeven maar ik wou eiglijk1 geven want da doe ik bij allemaal maar dit is gwn als extraatje.... :P

 

en een hond kost aardig wat dus ja.. dat word ff sparen!

honden page profiel KhyraKhyra 1 doggies

honden foto van Khyra

" hij/zij moet wel goed met kinderen kunnen: groot en kleinhij/zij moet wel een beetje waaks zijnhij/zij moet tolerant zijn naar andere hondenhij/zij moet wel alleen kunnen zijn voor een paar uurtjes: 3/4 uurtjesik zou wel willen dat hij/zij zou kunnen loslopen ( ook aan te leren)geen jachtinstinct ( niet zo handig voor bij loslopen :P)ik zou wel iets willen doen met behendigheid of met een parcourzoietsik krijg er van me ouders geen een sowieso ( er is wel een kleinnn beetje hoop. maar als ik later ouder ben ???  who knows it!aan dit te horen is een border collie wel geschikt ( toch? )
ik heb ze ook een beetje uitgekozen om uiterlijk maar qua karakter weet ik er al wat van hoor ook al ben ik pas 13 :Pik heb trouwens doortje en tibbe 2 botjes gegeven maar ik wou eiglijk1 geven want da doe ik bij allemaal maar dit is gwn als extraatje.... :P
 
en een hond kost aardig wat dus ja.. dat word ff sparen! "

 Niet alle Border Collies kunnen los en zijn goed met andere honden. Dit is natuurlijk bij geen enkel ras een zekerheid.

 

Maar Border Collies zijn sowieso ook honden waar je echt heel veel moet doen want ze hebben vaak echt een sterke werkdrift. 

 

Ook willen ze nog wel eens fietsers en hardlopers en andere dingen die snel bewegen en zo opdrijven uit instinct maar dit is wel af te leren met veel geduld.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 1 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Het enige ras die ik ooit zelf heb meegemaakt is een vlinderhond. Nu is die wel erg klein maar hij kan nu al makkelijk alleen zijn voor paar uurtjes. Waaks staan ze e bekend om maar dat zie ik dr niet zo in.. los gaat super en gaat super met kinderen en andere honden..

Maar eigelijk raad ik iedereen een vlidnerhond aan! Ben helemaal verliefd op dat ras <3

honden page profiel May May

honden foto van May

thx voor de tips

honden page profiel KhyraKhyra 1 doggies

honden foto van Khyra

Graag gedaan!

 

Ik wil nog even toevoegen: jouw tijd voor een hond komt nog wel. Ik heb ook nooit een hond gemogen omdat mijn vader het niet wilde. Toen gingen mijn ouders uit elkaar op mijn 16e, wat natuurlijk niet leuk is maar mijn moeder wilde toen wel een hond nemen. Een herplaatser uit het asiel moest het wel zijn. Ik was altijd al groot fan van Stafford en Pitbullachtigen en de asiels zitten er vol mee dus ik ben me gaan inlezen en toen was het wachten tot er een geschikte hond kwam. En toen op mijn 17e was daar Khyra.

 

Het kan dus heel lang duren voor je ooit een hond kan hebben misschien duurt het zelfs wel tot je klaar bent met studeren, maar met veel geduld en wachten komt er voor iedereen uiteindelijk de juiste tijd voor een hondje! 

Volgende forumvraag: chip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^