chip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BingBing

Ik moest door moeilijke omstandig afstanden doen van mijn lieve hond ,ik had beter moeten lezen .hij is even bij dierentehuis Midden-Holland geweest , en is al weg . Ik wil graag weten hoe het verder met hem gaat ik mis hem zo , maar Gouda zegt niks mee te maken afgestaan is afgestaan .

 

 

Het gaat mij erom , om eens in de toekomst foto van de lieverd te zien ,en als hij het leven laat ,ik hem , achter in mijn tuin kan begraven ,dan is hij weer thuis .

 

hij is gechipt ,maar nergens kan ik hem vinden , kan een lief iemand mij helpen 

 

 

alvast hartelijk dank 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Een asiel mag niets doorgeven dus daar zal je niet de gegevens van nieuwe eigenaar krijgen. 

 

Op Facebook heb je een pagina 'waar is onze angel' en deze heeft een groot leden bestand en zie geregeld dat een oude eigenaar contact heeft gekregen met de nieuwe eigenaren. Verder zou ik niet weten wat je kan doen. 

Je weet het chipnummer van je hond? Dan zou er toch eigenlijk wel gegeven moeten kunnen vinden op dat nummer. Is de chip überhaupt geregistreerd? 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

upje voor je

 

hoop dat je hem ergens vindt

 

Chipnummer bijhouden, misschien eens laten lezen op het politiebureau?

 

 

succes gewenst

honden page profiel BingBing

Ha Ciska en Moh ,

 

Dat hadden ze me wel kunnen vertellen , voordat ik het deed , daar is niets van gezegd , door dieren tehuis Midden Holland in Gouda ,anders had ik Bing daar nooit gebracht . Fijn bedankt voor je tip over facebook . Mijn tweeling zus heeft toen Bing laten chippen ,en daar heb ik geen cobtact meer meer ,door zeer droeve omstandigheden ,verder heb ik geen idee op Bing geregistreerd staat .

 fijn dat je reageerd .

honden page profiel BingBing

Ha kiki ,

 

Natuurlijk heb ik Bing zijn chipnummer , volgende week word hij op mijn arm getatoeerd . Maar wat bedoel je met op het politiebureau , wat kunnen die doen ,of wat hebben die voor macht ?

 

Hartelijk dank voor je reactie .

 

honden page profiel BingBing

ciska ,

 

Ik ergens gelezen dat je bij de chip een formulier krijgt met een nummer en dat je hem dan kan laten registeren , dat formulier heb ik .

 

Maar weer bedankt voor de tip .

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Had je de hond op jouw naam geregistreerd?

Als je hond inmiddels bij anderen is en niet meer in het Dierentehuis en de nieuwe eigenaar heeft hem geregistreerd; dan kan je als je het chipnummer weet, hier naam van de hond, telefoonnr. en woonplaats vinden

 

http://www.chipnummer.nl/

 

Als mensen kwaad willen kunnen ze de chip uit de hond halen en een nieuwe chip met ander nummer aanbrengen. Dat gebeurt ook bij gestolen honden.

honden page profiel BingBing

Ha loesje 

 

Ik weet niet of hij op mijn naam geregistreerd staat ,mijn tweelingzus heeft hem gechipt, toen ik in het ziekenhuis lag ,daarna heb ik geen contact meer met haar . Ik heb Bing zijn Chipnummer maar ook op www.chipnummer staat hij niet ,ik ben er wel achter dat er vele databanks zijn , waar ik het bestaan niet van weet .

 

alvast bedankt voor je moeite loesje ,heb je nog tips voor me heel graag , nogmaal veel dank . https://www.facebook.com/pages/DierentehuisMiddenHolland/1573843062867825?skip_nax_wizard=true&ref_type=page_profile_button.

 

dit heb ik aangemaakt , 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

NDG heeft ook veel registratie nummers

 

http://www.ndg.nl/

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" NDG heeft ook veel registratie nummers
 
http://www.ndg.nl/ "

 

www.chipnummer.nl zoekt in alle officiële databases met geregistreerde chipnummers; dus ook die van NDG.

honden page profiel BingBing

Nou mensen en lieverd ,ik heb de chip gevonden , staat bij duerenhuis midden holland geresistreed ,terwijl hij wel een andere baas heeft ,wreemde zaak vind ik >

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik heb je reactie op mijn foto gelezen.

 

Dit is Bing niet maar Kira, onze teef van 11 jaar en wij hebben haar al van pup af.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Nou mensen en lieverd ,ik heb de chip gevonden , staat bij duerenhuis midden holland geresistreed ,terwijl hij wel een andere baas heeft ,wreemde zaak vind ik >
  "

 Nee sommige asiels hebben een eigen databank. Mijn zusje heeft 2 katten en als zij gaat verhuizen dan moet zij dat dus doorgeven bij dat asiel. Persoonlijk vind ik dat ook erg onhandig maar is vooral om nieuwe eigenaren te beschermen en dat dan dus niet ineens de oude eigenaren voor je deur staan. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik moest inderdaad ook de verhuizing doorgeven aan het asiel.

En om terug te komen op jouw opmerking dat je Bing in je tuin wil begraven...

Als ik de nieuwe eigenaar zou zijn, dan is dit een rede dat ik geen contackt zou willen.
Ik zou zelf willen bepalen waar ik mijn hond begraaf of cremeer.

Succes met je zoektocht.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik moest inderdaad ook de verhuizing doorgeven aan het asiel.

En om terug te komen op jouw opmerking dat je Bing in je tuin wil begraven...

Als ik de nieuwe eigenaar zou zijn, dan is dit een rede dat ik geen contackt zou willen.
Ik zou zelf willen bepalen waar ik mijn hond begraaf of cremeer.

Succes met je zoektocht. "

eens

Anoniem (Gast)

inderdaad lieve mensen , ik kan dat ook niet eisen , dat hij bij mij in de tuin word begraven . Natuurlijk .

Maar ik mis hem zo ...

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Bekijk het eens even anders, het kan zijn dat je een goede reden had om je hond weg te doen, maar ik ben zelf vrijwilligster in een asiel en weet daardoor dat veel van de redenen meestal geen redenen zijn of dat een beslissing te snel wordt getroffen. Dat is bij jou dan wellicht niet zo, maar bij velen dus wel. Dit maakt dat een asiel niet echt veel interesse meer heeft in wat jij wil als baas die de hond afstond. Ze mogen ook geen gegevens van nieuwe baasjes doorgeven.

 

Je hebt je hond afgestaan, dat is finaal en je kan alleen maar hopen dat hij het goed stelt. Had je dat echt willen weten, dan had je je beter moeten informeren alvorens hem naar een asiel te brengen en eventueel herplaatsen via een organisatie als Helping Dogs, die zullen je ook geen gegevens van de nieuwe baas geven, maar vaak wel hoe hij het stelt. Het is nu de hond en hopelijk beste maat van de nieuwe baasjes, dus zij zorgen voor hem en als hij ooit het leven laat, zal hij zijn afscheid ook bij hen krijgen.

Ik duim alvast dat de lieverd een leuk leventje heeft en daar voor altijd zijn gouden mandje heeft gevonden.

Bing (Gast)

ha Marie-Rose & Tibootje ,

 
Bing is een hele lieve hond ,ik moest hem van mijn vrouw wegdoen ,zij is een borderliner ,en pshygisch niet inorde , daarom moest hij weg ,zij hield niet van hem ,borderliners hebben geen gevoel .Vandaar ik er het zelf heel moeilijk me , ik was altijd degene
die hem heel goed verzorgde , misschien wel te veel ,ik heb het idee dat mijn vrouw gewoon jaloers was op Bing . Ik heb van te voren goed op de site van Asiel midden holland geinformeerd ,daar staat niet dat kotakt verboden is , ik mis Bing heel erg ,ik moet wel zeggen ,dat het slijd , maar beter dan bij mij had hij het niet ,ja natuurlijk op een boerderij zou hij het beter hebben , daar hoort een hond . ook vind ik het wreemd , toen Bing nog op de site stond van dieren tehuis Midden holland ,vonden 14 mensen hem leuk , alleen dat waren allemaal medewerkers van het Asiel , ook op waar is onze Angel hebben dingen gestaan die niet waar zijn , Bing is nooit opgehaald door politie ,of honden bescherming , ik heb ze we op bezoek gehad , en binnen 2 minuten ,bleek het een valse aangifte  gedaan door een wijk bewoner . Dat doet me zo verdriet .
 
Wel fijn dat jullie reageren  Groetjes Gerard Berkhout

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

hoi Bing
ik heb altijd asiel honden en zal mijn niet prettig voelen als asielen mijn gegevens geven aan de oude eigenaar. Ben heel blij dat ze dat niet doen. De chip nummer van onze herplaatser staat op het asiel en op onze naam.En ook ik ben het eens met Dirk

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik begrijp dat je je hond mist maar afgestaan is echt afgestaan. Bing is nu bij nieuwe baasjes, heeft misschien een nieuwe naam en het eenige wat je kan hopen is dat hij het daar goed heeft en gezond is.

Moest ik dit topic en je fb als nieuwe baas lezen zou het mij wel afschrikken en weerhouden om contact op te nemen. Het lijkt me eerder dat je Bing het allerliefst gewoon terug wil hebben en dat kan niet.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Ja Linneke dat hen ik dus gehad met mijn eerste hond. Boomer een schat van een hond. Ik had haar een paar maanden gaat de telefoon van een asiel. Ik was al helemaal verliefd he op Boomer kwamen ze met de vraag hoe het met boomer ging want die mevrouw had er zoon verdriet van dat ze haar hond weg gedaan had. Ik helemaal in paniek ik kon het begrijpen want boomer was zoon schat maar honden zijn gen ping pong ballen. Dumpen in het asiel en dan weer terug willen vind dat dat niet kan. Ik zei tegen het asiel jullie gaan toch niet mijn adres geven he.
Gelukkig deden ze dat niet. Boomer kwam niet heel dicht bij een asiel vandaan waar ik woon. Maar ik dorst nooit meer daar in de buurten te lopen. Bang dat ik die mevrouw tegen kwam.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ja Linneke dat hen ik dus gehad met mijn eerste hond. Boomer een schat van een hond. Ik had haar een paar maanden gaat de telefoon van een asiel. Ik was al helemaal verliefd he op Boomer kwamen ze met de vraag hoe het met boomer ging want die mevrouw had er zoon verdriet van dat ze haar hond weg gedaan had. Ik helemaal in paniek ik kon het begrijpen want boomer was zoon schat maar honden zijn gen ping pong ballen. Dumpen in het asiel en dan weer terug willen vind dat dat niet kan. Ik zei tegen het asiel jullie gaan toch niet mijn adres geven he.
Gelukkig deden ze dat niet. Boomer kwam niet heel dicht bij een asiel vandaan waar ik woon. Maar ik dorst nooit meer daar in de buurten te lopen. Bang dat ik die mevrouw tegen kwam. "

 Gelukkig voor jou heeft het asiel dat niet gedaan en als ze dat wel hadden gedaan dan kon je hun aanklagen wegens schending van je privacy. Het asiel zou kunnen dienen als tussenpersoon maar ze hebben natuurlijk wel wat beters te doen en hebben zo wie zo al helpende handen te kort

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik ben het helemaal eens met alle reacties hierboven, die achter het asiel staan.

Regels zijn nu eenmaal regels.

Er worden geen gegevens doorgegeven van vorige eigenaren.Zo is nou eenmaal de werkwijze van een asiel.

En asiels zoeken altijd met zorg naar een nieuw huis voor een hond, je krijgt echt niet zomaar een dier mee.

<<  In plaats van te zeggen: 'ik wil hem graag in mijn eigen tuin begraven', had je beter kunnen beslissen tot zijn dood voor Bing te zorgen. >>

Ik zou zeggen, Gerard, laat het los.  Ik hoop dat je je problemen met je vrouw kunt oplossen, geef haar je aandacht.

 

Anoniem (Gast)

Ha Jantien en linneke ,

Ik begrijp het volkomen , ik ben ook juist bang dat ik Bing ergens tegen kom , vandaar dat ik wil weten waar hij is .ik mis hem zo , maar het gaat al een beetje zakken al het verdriet .

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Een hond hoort op een boerderij zeg je....vind ik niet hoor. Kan leuk zijn maar vaak ook niet, een goede thuis hangt gewoon van de baasjes af, menen zij het echt goed, dan is een hond gelukkig waar hij ook woont. Ik hoop echt dat het asiel waar jij je maatje achterliet, erg goed gescreened heeft en hij dus een liefdevolle thuis kreeg. Daar duim ik voor.

Voor de rest zal je het moeten loslaten, want je hebt een keuze gemaakt. Is eigenlijk triest dat je hem niet kon houden en dat je vrouw zo moeilijk deed naar de arme hond toe, want zo te lezen heb je het niet makkelijk en een hond kan dan een erg grote steun zijn.

Diego (Gast)

Beste,

Wij hebben een hond in huis gehaald die is gechipt. Door omstandigheden kan hij niet meer bij zijn baasje verblijven. Nu is het zo dat de hond nog altijd op naam staat van vorige eigenaar (via chip) en zou deze graag op mijn naam laten zetten, kwestie moest er iets gebeuren ofzo..

Wat kan ik doen, de vorige eigenaar wil deze zelf niet in orde brengen? En wil daar dan ook niets meer mee te maken hebben. Hond is nu al een 3-tal maanden bij ons en voelt zich hier net herboren.. :)

Hopend op positief antwoord!! Alvast bedankt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als ik een hond zou adopteren zou ik ook helemaal niks met de vorige eigenaar willen maken of ik moet die persoonlijk kennen.

 

Anoniem je moet het anders bekijken,je partner heeft borderline ik weet wat dit is en ik vind het heel goed dat je,je hond hebt weggedaan.

Normaal ben ik de laatste die zo iets zeg.

 

Ik kende ook een stel waar de vrouw borderliner van was,ze hadden een engelse stafford,die was zo mensenschuw geworden,hij kroop weg als hij mensen zag,dan breekt je hart.

Gelukkig is die hond ook herplaatst.

 

Je hond heeft nu een nieuw leven,laat hem los en ga verder met je leven.

Het klinkt hard maar waarschijnlijk heeft je hond het nu veel beter.

 

Ben wel benieuwd of je nog bij partner bent,is bijna onmogelijk om mee te leven. Sterkte.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Beste,
Wij hebben een hond in huis gehaald die is gechipt. Door omstandigheden kan hij niet meer bij zijn baasje verblijven. Nu is het zo dat de hond nog altijd op naam staat van vorige eigenaar (via chip) en zou deze graag op mijn naam laten zetten, kwestie moest er iets gebeuren ofzo..
Wat kan ik doen, de vorige eigenaar wil deze zelf niet in orde brengen? En wil daar dan ook niets meer mee te maken hebben. Hond is nu al een 3-tal maanden bij ons en voelt zich hier net herboren.. :-)
Hopend op positief antwoord!! Alvast bedankt. "

 Je kunt beter een nieuw topic openen voor een nieuwe vraag :)

 

Maar je kunt gewoon naar de website van ndg gaan (nederlandse database gezelschapsdieren) en daar de chip op jouw naam zetten.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat de nieuwe eigenaren de hond afstaan als die is overleden, om in jouw achtertuin begraven te worden. (Wat overigens ook niet eens mag)

Die nieuwe eigenaar zal er dan inmiddels ook aan gehecht zijn, en zal dan zelf willen bepalen wat er wordt gedaan.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Diego, als je even een nieuw topic aanmaakt, dan krijg je gerichter antwoord op jouw vraag. Nu lezen mensen vaak alleen het openingsbericht van het topic en reageren daarop, niet op jouw bericht.

 

Dit topic is een oud topic en gaat op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^