Graanvrij voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotte (Gast)

hallo allemaal, Mijn hondje (boomer) likt altijd veel aan zijn pootjes. Nu viel het de trimmer op dat die dus rood zijn, en raadde aan dat we granenvrij voer zouden proberen, omdat het een granenallergie kon zijn. Denken jullie dat dit zou kunnen kloppen? En weten jullie misschien granenvrijvoer dat een beetje betaalbaar is? Groetjes Lotte  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

't Zou kunnen, Lotte.

Natuurlijk weten wij niet wat jij onder 'betaalbaar' verstaat.

Graanvrij voer is uiteraard duurder, omdat er in plaats van veel graan, veel vlees in zit. Het valt mij de laatste tijd op dat er veel meer merken komen die graanvrij voer op de markt brengen.

Ga eens naar een échte dierenwinkel om het te bekijken daar. Misschien kun je zelfs wat monstertjes meekrijgen om te kijken of je hond het lust.

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" hallo allemaal, Mijn hondje (boomer) likt altijd veel aan zijn pootjes. Nu viel het de trimmer op dat die dus rood zijn, en raadde aan dat we granenvrij voer zouden proberen, omdat het een granenallergie kon zijn. Denken jullie dat dit zou kunnen kloppen? En weten jullie misschien granenvrijvoer dat een beetje betaalbaar is? Groetjes Lotte   "

 Als het een allergie is, is het vaak voor rund en kip. En dat zit in heel veel redelijk goedkope brokken

Probeer eens voer te geven waar vooral lam in zit. Dit is vaak de meest hypoallergeen voer.

Karen (Gast)

Naturis verkoopt ook een brok zonder granen en glutenvrij en met een diersoort wat waarschijnlijk mogelijk nooit is gegeven zoals bijvoorbeeld hert. Anders kun je ook een eliminatie dieet gaan volgen met vers vlees. Je hond kan nml ook allergisch zijn voor de mijten die in brok zitten. Natuurlijk kan de allergie ook ergens anders vandaan komen maar de voeding aanpassen is vaak in eerste instantie wel de eerste stap.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Likken aan de poten kan vele oorzaken hebben. Het beste is om nieuwe brok te zoeken waar in ieder geval geen graan in zit en ook geen diersoorten inzitten die wel in je oude brok zaten. Daarnaast is het erg belangrijk om je voer in de zak te laten en dan met zak en al in een schone  goed afgesloten voerton te bewaren. Deze voertoen na elke zak voer opnieuw schoonmaken. In brokken komen namelijk mijten en ook hier kan een hond allergisch op reageren.

 

Een hond kan niet intollerant zijn voor iets wat hij nog nooit heeft gegeten, dit wordt hij pas als hij vaak aan hetzelfde ingredient wordt blootgesteld. Bij een allergie ligt dit anders. Maar gelukkig komen allergieen niet vaak voor.

 

Acana heeft een singles lijn, dat betekent een graanvrije brok met maar 1 diersoort. Dan kan je eerst een diersoort proberen en als het daar goed op gaat de volgende zak weer een ander diersoort. Het is wel belangrijk om verschillende zakken af te wisselen, anders kan je hond weer een nieuwe intollerantie opbouwen voor het nieuwe diersoort.

 

Een ander misschien goedkoper merk dat ook graanvrij voer heeft met 1 diersoort is Mera Dog en dan moet je bij de Pure lijn kijken.

 

Succes ermee!

Volgende forumvraag: Vervallen brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^