Vervallen brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nancy (Gast)

Beste Gesloten verpakkingen hondenbrokken van Belcando mits 2jaar gelden vervaldatum. Mogen alle honden deze nog eten? Mvg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Sorry, ik begrijp je vraag niet.

 

Bedoel je, mag een hond brokken eten die 2 jaar ouder zijn dan de vervaldatum? Dus brokken uit het jaar 2014?

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Nee, zou ik absoluut niet doen. Niet alleen zijn de vitaminen e.d. te laag maar voeding wordt ook ranzig (vetten die oxideren). Zakken zijn niet 100% luchtdicht als ze niet vaccuum zijn.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Alleen als het vacuüm is, anders zou ik hem weggooien. Maximaal een maand over de houdbaarheid wil ik nog wel eens geven zodat ik tijd heb om een nieuwe zak te bestellen, maar daarna gaat ie ook echt weg. Ik praat dan over 3 - 4 dagen dat de honden brokken krijgen uit die zak.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Ik zou zeggen, doneer ze aan een stichting voor buitenlandse hondjes..die zouden daar heel blij mee zijn. Zeker met de strenge winter die er voor hun weer aan komt.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Zolang de zak vacuum dicht is kan het denk ik wel. Er staat ook nooit een vervaldatum op zakken hondenbrokken, wel een ten minste houdbaar tot datum. Dat betekent alleen maar dat de fabrikant tot die datum de kwaliteit garandeert. De wet zegt nou eenmaal dat er een datum op moet staan. Vetten gaan volgens mij pas oxideren als er zuurstof bij komt. Dus daarom na opening de zak gesloten bewaren. Trouwens als er chemische conserveermiddelen worden gebruikt, lijkt mij dat het oxideren van vetten en vervliegen van vitamines sowieso niet snel gebeurt. Maar ik ken het merk niet, dus ik zou niet weten of er chemische conservering wordt gebruikt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^