Iets voor de angst.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hou je ons op de hoogte, ik ga het zelf ook weer kopen.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Hou je ons op de hoogte, ik ga het zelf ook weer kopen. "

 Zal ik doen. Bestellen zal volgende week worden. Ik moet meer dingen betalen/bestellen dus dan doe ik alles in 1x.. anders blijf ik bezig. Ze heeft het nu nog niet nodig. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er zit een smaakloze tussen trouwens, moet je even op letten.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Hou je ons op de hoogte, ik ga het zelf ook weer kopen. "

 Hoeveel geef je daar dan van aan een hond? 2 per dag?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ja Faro 30 kilo 2 maal daags, je kan de capsules ook openmaken en minder geven, met ouderjaar geef ik hem 4 maal daags.

het is ook een beetje uitvinden wanneer het werkt voor je hond, de 1 is er gevoeliger voor dan de ander.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Als je gaat googelen, vind je ook dat ze onder de 45KG 2 maal daags aanraden en boven de 45KG 3 maal daags. Echter is het voor sommige aftasten, zoals Yooop al zegt. Dat is bij mensen ook zo, voor sommige tellen de regeltjes en richtlijnen niet omdat het anders niet aanslaat maar het kan ook zijn dat je minder nodig hebt. 


Ik ga gewoon de beschrijving volgen en mijn DA helpt me ook (ja, ik heb ondertussen contact gehad met mijn DA; die raad ook of Adaptil aan of LTo3), dus aan de hand van de reactie die Luna op de capsules geeft; laten we hoe het is of passen we het eventueel aan. 

Er komt dus ook nog een verdamper bij in huis, om haar op 'het heetst van de dag' even iets meer ondersteuning te geven dan alleen de capsules. De oudste krijgt gewoon haar Adaptil halsband om. 

Ik denk dat smaakloos of met smaak voor Luna niet uitmaakt. Die staat te springen als ze haar voer krijgt (en ja, ze krijgt echt genoeg... ze stopt gewoon niet met eten als ze de kans krijgt) en werkt dat wel naar binnen, of er nu iets op zit of niet. Ik doe het ook met de antibiotica momenteel. Ik mag die pilletjes helemaal vermalen en dan doe ik het over haar voer heen. Werkt ernstig goed. 
Dus ik ben blij dat het capsules zijn en geen pilletjes!

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik geef Zylkène aan een van mijn hondjes en heb een Adaptil verdamper ik heb wel het gevoel dat het iets doet. Niet dat opeens alles opgelost is natuurlijk, maar ik heb wel het gevoel dat ze een beetje relaxter is. Ik denk dat het vooral de Zylkène is, omdat het ook buitenshuis beter lijkt, maar dat weet ik niet zeker. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vorig jaar kreeg Romeo Puur Rust en Puur Nervositeit. Daar ben ik op tijd mee begonnen, rond deze tijd, omdat het goed moet inwerken en tijd nodig heeft. Mijn apotheek bestelde het gewoon voor me, maar is ook bij Medpets via internet te krijgen.

 

Anoniem (Gast)

Ik heb er even vluchtig doorheen gelezen maar rond oud en nieuw gebruiken wij alprazolam. Ik weet niet of dat al genoemd is. Is een vrij nieuw middel waar de hond niet suf van wordt en die alleen werkt op de angstprikkel en het lerend vermogen (de hond onthoud de angst minder). Anders dus dan de vroegere vuurwerkpilletjes waar honden alleen maar suf en soms juist banger van werden. Bij ons werkten natuurlijke middelen niet afdoende en werd de hond ieder jaar angstiger. De natuurlijk middelen gebruiken we wel ter ondersteuning in de maand vooraf. Maar mijn ervaring is dat het bij echte paniek niet helpt. We gebruiken alprazolam vanaf 28 december tot 1 januari. Bij ons is het niet zo dat hij dan niet meer bang is maar het haalt de scherpe randjes eraf waardoor hij beter af te leiden is met spelletjes en beloningen. Maar ik hoop natuurlijk dat jullie het met met de mildere middeltjes redden. Mocht dat niet gaan lukken dan is dit misschien een goede tip.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wij hadden ook twee honden die bang waren van vuurwerk, nu helaas overleden.  Ik heb een keer feronomen geprobeerd.  Het was een apparaatje dat je in het stopcontact stak en dat verdeelde de feronomen.

 

Bij één van de twee zag ik duidelijk verbetering, ze was niet zo paniekerig, rustiger maar wel nog ongemakkelijk.  Bij de ander was er geen zichtbare reactie.

 

Niké, één van mijn huidige dames, had een hele kale vlek van het likken, wat ze deed om zichzelf te kalmeren en gerust te stellen, ze was ook erg onzeker.  Haar heb ik op aanraden van de DA Clomicalm gegeven voor een periode.  Daarna was ze een stuk sterker.  Een onzeker hond blijft in wezen onzeker, maar ze kunnen zeker trauma's overwinnen met hulp.

Anoniem (Gast)

Ik heb mijn hond wel kunnen afleren om bang te zijn van losse knallen of onweer. Maar oudjaarsnacht is gewoon te veel voor hem. Snap ik ook. Hij is dan zo in paniek dat ik hem er niet meer uit kan halen met iets lekkers. Dankzij de medicatie lukt dit nu wel. Hij ligt echt niet relaxed in zijn mand maar is ook niet meer in paniek. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik volg hier even, ik heb 1 australian shepherd die sinds een aantal maanden heel erg gevoelig is geworden voor geluid.

 

Alleen kan ik haar niet zomaar dingen gaan geven, aangezien ze sinds juni dit jaar epilepsie heeft, sinds ze aan de medicijnen zit voor de epilepsie is ze heel gevoelig geworden voor geluiden, en leverd elk geluid veel stress bij haar op.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien is het een optie eens naar de middelen van Puur te kijken, Puur Onrust en/of Puur Nervositeit en met de fabrikant/leverancier NML Health contact op te nemen en het probleem met de epileptie voor te leggen. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Misschien is het een optie eens naar de middelen van Puur te kijken, Puur Onrust en/of Puur Nervositeit en met de fabrikant/leverancier NML Health contact op te nemen en het probleem met de epileptie voor te leggen.  "

 Dat is een goede tip, gisterenavond hier flink vuurwerk, vanochtend epileptische aanval rond 6.00. ( weet natuurlijk niet of het door het vuurwerk komt, had misschien toch wel gebeurd ).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: vitamine b6 en d3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^