Kruising King Charles/Malteser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Caro (Gast)

Hallo, Wij hebben een heel lief hondje van 11 jaar, een kruising King Charles/Malteser. Ze heeft het rustige van de King Charles en het 'gekke' van de Malteser, is heel aanhankelijk en luistert heel goed. En is klein, wat ik ook erg fijn vindt! Al deze eigenschappen zoek ik in een hondje. Nu dachten we, als we nu een pup aanschaffen en deze wordt opgevoed door de oudere hond, zal dat zeker een goed voorbeeld zijn. In verband met alle leuke eigenschappen willen we graag weer zo'n zelfde kruising. Weet iemand me te helpen hiermee? Ik weet niet hoe en waar te zoeken. Ik wil uiteraard geen malafide fokker en de zekerheid van de juiste kruising (we willen bc. geen Chi-tzu / Malteser), en ook graag een pup zodat we haar (vrouwtje, ja) kunnen opvoeden zoals wij dat goed vinden. Ik hoop dat iemand me kan helpen, bedankt alvast!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Waarom niet gewoon een Maltezer?

 

Zowel de King Charles als de Maltezer zijn niet de meeste gezonde rassen. En ik durf je op een briefje te geven dat je geen fokker gaat vinden die beiden rassen op erfelijke afwijkingen laat testen en je dus of met een ongezond hondje thuis komt, of bij een br00dfokker terecht komt.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

zo hou je broodfok en malafide hondenkwekers in de hand toch ?????

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een Cavalier King Charles Spaniël is een kapot gefokt ras met veel en ernstige erfelijke aandoeningen. De kruisingen, die je zoekt, worden veel door broodfokkers, hondenhandelaren en foute fokkers aangeboden. Door daar te kopen steun je deze dierenbeulen.

 

Om uit handen te blijven van broodfokkers en louche handelaren in pups uit Oost Europa volg de puppy checklist en lees het document "foute fokker" 

 

http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

http://licg.nl/8fp/foute-fokker.html

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Overigens wordt regelmatig de King Charles (Spaniël) genoemd, terwijl men de Cavalier King Charles Spaniël bedoelt.

 

De King Charles Spaniël is een apart ras, wat niet veel meer gezien wordt. Deze hondjes hebben een zeer korte snuit; dus veel ademhalingsproblemen. Deze hondjes vallen onder de rasvereniging Penkingees en Dwergspaniëlclub. 

http://www.pekingees-en-dwergspanielclub.nl/onze-rassen/king-charles-spaniel/

King Charles Spaniel

 

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Niet alle maltezers en cavaliers hebben hetzelfde karakter hoor.

Als je een mix zonder stamboom wil weet je absoluut niet wie zijn grootouders of overgrootouders zijn (als je de vader en moeder al mag zien) 

Dus je kan nooit weten wel karakter je pup gaat hebben of op wat ie gaat lijken.

caro (Gast)

" Niet alle maltezers en cavaliers hebben hetzelfde karakter hoor.
Als je een mix zonder stamboom wil weet je absoluut niet wie zijn grootouders of overgrootouders zijn (als je de vader en moeder al mag zien) 
Dus je kan nooit weten wel karakter je pup gaat hebben of op wat ie gaat lijken. "

 

natuurlijk weet ik ook wel dat je geen garantie hebt. Maar ik wil ten eerste geen rashond (ivm alle doorfokproblemen) en ten tweede zie ik heel vaak overeenkomsten in gedrag bij bepaalde honden. Zo zijn kruisingen Malteser/Shi-zu vaak wat aan de drukke kant. Malteser/King Charles Spaniel is vaak een hele rustige, aanhankelijke en soms een ietwat gekke hond die een goed luistert maar wel een duidelijk eigen karakter heeft. Vandaar mijn voorkeur.

Anoniem (Gast)

Maar die doorfokproblemen kunnen juist dubbel in een kruising zitten. Aan beide kanten wordt vaak niet getest en dan heb je dus nog meer kans op erfelijke afwijkingen dan bij een raszuivere hond. Een kruising van twee ongezonde rassen maakt niet automatisch een gezonde hond. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dan moet je vooral een hond kopen die van de beide rassen de erfelijke aandoening kan krijgen 

Beetje onlogisch toch?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" " Niet alle maltezers en cavaliers hebben hetzelfde karakter hoor.
Als je een mix zonder stamboom wil weet je absoluut niet wie zijn grootouders of overgrootouders zijn (als je de vader en moeder al mag zien) 
Dus je kan nooit weten wel karakter je pup gaat hebben of op wat ie gaat lijken. "luz 

natuurlijk weet ik ook wel dat je geen garantie hebt. Maar ik wil ten eerste geen rashond (ivm alle doorfokproblemen) en ten tweede zie ik heel vaak overeenkomsten in gedrag bij bepaalde honden. Zo zijn kruisingen Malteser/Shi-zu vaak wat aan de drukke kant. Malteser/King Charles Spaniel is vaak een hele rustige, aanhankelijke en soms een ietwat gekke hond die een goed luistert maar wel een duidelijk eigen karakter heeft. Vandaar mijn voorkeur. "

 

Als je geen kapot gefokt ras wil, dan zou is het logischer om voor een combinatie te kiezen, waarvan geen van beide rassen bekend staan om erfelijke aandoeningen.

 

Kijk uit dat je niet bij broodfokkerijen of handelaren in pups uit Oost Europa terecht komt.

 

puppy checklist:

http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

http://licg.nl/8fp/foute-fokker.html

 

Waarom noem je ondanks mijn eerdere uitleg en foto, weer de King Charles Spaniël met een nog kortere snuit dan een Cavalier King Charles Spaniël. De King Charles Spaniël lijdt nog meer onder het Brachycefaal Obstructief Syndroom 

http://www.dierendokters.com/honden/ziekten/brachycephaal-obstructief-syndroom

 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

De kans dat je een goede fokker vindt die deze kruising fokt is helaas nihil. 

Als je geen rashond wil en geen broodfokker wil steunen (heel goed! ) kom je denk ik al snel uit bij asielhondjes of herplaatsers. Daar zijn ook pups van, en die zijn ook heel leuk, lief, mooi, etc. 

 

Kijk bijvoorbeeld Sneeuw of Danadan 

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Owow, ik mag niet meer kijken, Danadan 

Nee nee Manon, huis is vol!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Elk individue binnen een ras kan al enorm verschillen. Dus elk individu uit een kruising al zeker. Je weet nooit op voor hand welke eigenschappen de hond zal erven van welk ras.  Dus hou jezelf niet te veel vast aan het karakter van je huidige hondje

Volgende forumvraag: Pomchi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^