Pomchi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jaimy (Gast)

Ik ben opzoek naar een Pomchi puppy, een teefje. Iemand enig idee waar ik deze kan vinden? Op interner vind ik het moeilijk te vinden, er worden ook veel reutjes aangeboden en ik ben echt op zoek naar een teefje :) Hoor het graag! 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Hallo!

wat leuk dat jullie opzoek zijn naar een puppy! Mag ik vragen waarom jullie voor de combinatie keeshond x chihuahua willen gaan? Bij een kruising weet je nooit welke eigenschappen de pups precies meekrijgen. Het zal lastig zijn een goede fokker te vinden voor deze kruising, want bij deze kruising komen heel veel gezondheidsproblemen voor. Ik zou je dus aanraden om heel voorzichtig te zijn, mocht je hier  toch voor willen gaan, of te kiezen voor een van de twee rassen :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is inderdaad een kruising tussen pomeriaan x chihuahua.

En een pomeriaan is ook geen ras.

Als je persé een pomchi wilt, zorg dat je in ieder geval niet bij een broodfokker uitkomt (daar komen ze veel voor) maar bij een particulier die een nestje in huis heeft en die zorgvuldig met het nestje omgaat.

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Oei.
Zal niet zo gemakkelijk te vinden zijn.
Het is nl. gewoon een kruising tussen een chihuahua en een dwergkeesje.
En omdat een kruising niet zo maar verkocht geraakt,

en de mensen nu eenmaal aan een kruising niet veel geld willen besteden,

hebben broodfokkers daar gewoonweg een leuke naam op geplakt.
Laat je hierdoor niet vangen.

Jaimy (Gast)

Wij hebben zelf altijd een labrador gehad maar die was niet helemaal raszuiver, en we willen nu heel graag een klein hondje, en ik heb al op internet zitten kijken en het is echt moeilijk te vinden en dan kom ik toch steeds uit op marktplaats maar daar bieden ze ze niet heel erg veel aan, veel reutjes maar wij willen toch echt een teefje en we willen graag deze kruising omdat we dit zulke schattige beestjes vinden, ik heb heel lang zitten twijfelen tussen een pomeriaan en een lamgharige chihuahua en nu las ik dus dat er ook een kruising bestaat en ik was gelijk verliefd, maar ik ben wel echt op mn hoede dat het uit een goed nestje moet komen maar ik vind het heel lastig om te bepalen of het een goed nestje komt of niet want ik heb hier echt geen ervaring mee, daarom probeer ik zoveel mogelijk informatie op te doen op forums en op sites. Want onze labrador kwam logeren en is nooit meer weggegaan dus toen zijn we ook niet in contact geweest met een fokker of uberhaupt een nestje, dus ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat en waar je echt goed op moet letten als je bij een nestje gaat kijken..

honden page profiel bentebente

Pomchi. Pomerianen zijn geen erkend ras, slechts een broodfok naamje om het ras op te leuken. Het is een keeshond, en als de fokker die naam niet in de mond neemt, wegwezen.. een chi en een keesje samen? Lijkt me niet zo'n gezond beestje. Veel erfelijke problemen en je weet nooit wat je krijgt.

 

Kan je niet een van de twee rassen nemen?

honden page profiel bentebente

" Wij hebben zelf altijd een labrador gehad maar die was niet helemaal raszuiver, en we willen nu heel graag een klein hondje, en ik heb al op internet zitten kijken en het is echt moeilijk te vinden en dan kom ik toch steeds uit op marktplaats maar daar bieden ze ze niet heel erg veel aan, veel reutjes maar wij willen toch echt een teefje en we willen graag deze kruising omdat we dit zulke schattige beestjes vinden, ik heb heel lang zitten twijfelen tussen een pomeriaan en een lamgharige chihuahua en nu las ik dus dat er ook een kruising bestaat en ik was gelijk verliefd, maar ik ben wel echt op mn hoede dat het uit een goed nestje moet komen maar ik vind het heel lastig om te bepalen of het een goed nestje komt of niet want ik heb hier echt geen ervaring mee, daarom probeer ik zoveel mogelijk informatie op te doen op forums en op sites. Want onze labrador kwam logeren en is nooit meer weggegaan dus toen zijn we ook niet in contact geweest met een fokker of uberhaupt een nestje, dus ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat en waar je echt goed op moet letten als je bij een nestje gaat kijken.. "

 Kijk anders even hier bij een sticky onder het kopje 'puppy', staat veel over broodfok en waar je op moet letten. Ik raad je echt heel sterk af deze kruising te kopen, als je geen fokkers kan vinden zegt dit vaak al genoeg over het ras..

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je kan nooit ""een goed nestje" vinden als je een kruising wil.

Je weet toch totaal niet hoe zijn grootouders of overgrootouders er hebben uit gezien of welke erfelijke afwijkingen ze hadden. Of ze uit de broodfok komen, niks kan je te weten komen.

Kan best zijn dat één van zijn voorouders een grote kees is en dat je klein hondje ook zo groot wordt.

Je betaalt dus veel geld voor zo'n lotje uit de loterij.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Pomchi is een fantasie naam van de walgelijke broodfokkers en handelaren in pups uit de erbarmelijke broodfokkerijen in Oost Europa. Deze louche handel ga je toch niet steunen door daar een pup te kopen?

 

Zorg alsjebieft, dat je niet bij dergelijke kooplui terecht komt en volg daarvoor de puppy checklist en bekijk het document "foute fokker"

 

http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

http://licg.nl/8fp/foute-fokker.html

 

Volgende forumvraag: Animalinneed-Asiel van La Linea
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^