Is een stamboomloze hond geen rashond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Tgho ik vind dat een beetje lastig. Hangt er vanaf of de afkomst bekend is... 

 

onze max had bv geen stamboom maar staat wel op de site van de rasvereniging als voorbeeld van een kleine spitz... Maar hij had geen stamboom en de volledige voorouderlijnen zijn onbekend ( overgrootouders bv) dus ik durf niet zeggen dat onze max 100% raszuiver was ( al zag hij er zo wel uit)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Een kruising is voor mij een combinatie van honden die kwa uiterlijk niets gemeen hebben en dus voortkomen uit verschillende 'rassen'. 

Voor mij zit er nog een grijs gebied tussen de rashond en een kruising. Dit grijze gebied zijn de rashonden die niet voldoen aan de rasstandaard en niet de moeite waard zijn om te showen of te laag scoren. Natuurlijk zijn er mensen die met deze hondjes fokken en er vervolgens geen papieren voor aanvragen omdat hier kosten aan verbonden zitten. Heb je dan een rashond? Eigenlijk wel want beide ouders hebben een stamboom. 

Voor shows moet je hond inderdaad een stamboom hebben en rasverenigingen stellen vaak de eis dat ouderhonden een minimale beoordeling moeten krijgen van een keurmeester. Op deze manier is de kans klein dat pups teveel zullen afwijken van de rasstandaard. 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bullmastiff - boerboel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^