Soms komt er iets op je pad.. Advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

hoi allemaal,

 

Wij zijn voornemens om volgend jaar een gefokt Golden Retriever pupje in ons gezin op te nemen.

 

Nu komt er opeens een hondje op ons pad. Het gastgezin waar onze kater in heeft gezeten heeft nu een puppy vanuit het buitenland via Stichting Aai zitten en eigenlijk was ik op slag verliefd op het kleine kereltje.

 

Het hondje is in mei geboren en is daar al samen met z'n broertjes, zusjes en moeder in een gastgezin opgenomen. De dame van het huidige gastgezin in Nederland, die ik echt vertrouw op haar adviezen, geeft aan dat het een hele lieve pup is, zoals iedere andere pup. Leert heel snel, zindelijkheid gaat ook erg goed en ook qua socialisatie gaat het top. Zoekt echt aandacht op, ook van kinderen, maar kan ook goed zelf spelen. 

 

Zijn moeder is een kruising collie/herder en erg lief, vader is niet bekend.

 

Hetgeen wat nu in mijn hoofd blijft spoken: hij lijkt nu op iedere andere pup die je ook in Nederland zou krijgen, maar in hoeverre zou zijn genetische achtergrond nadelig kunnen zijn voor ons gezin? Een golden is natuurlijk betrouwbaar qua karakter. Ik weet dat je nooit garanties hebt, dat heb je nooit in het leven, maar ik vroeg mij af of jullie mij hierin kunnen adviseren.

 

Alvast heel erg bedankt!

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hallo Evelien,

Ik zie geen kwaad in het feit dat je verliefd bent op dit pupje.  De keuze van een hondje moet ook goed voelen.  Als jij het een leuk hondje vindt, zou ik het nemen, met in het achterhoofd dat het diertje wél zijn hele leven bij jou moet kunnen doorbrengen.  Hebben is houden .

 

Het lijkt een sociaal diertje en veel hangt af van de opvoeding van hondje én kinderen.  Ook bij een Golden kan je er ééntje hebben met een karakter dat niet typisch is.

 

Waar ik me meer zorgen om zou maken is de gezondheid van het hondje, erfelijke ziekten enz.  Hij lijkt nu wel gezond maar is het ook zo?  Zijn zijn heupen en knieën in orde?  Mijn nicht heeft een buitenlandse pup geadopteerd (Turkije), hij leek gezond, heeft later twee operaties aan zijn knieën moeten hebben en heeft een ernstige allergie waar hij constant moet voor behandeld worden.

 

Misschien kan je hem eerst even laten onderzoeken door een DA?  Zodat de vragen over heupen, schouders en knieën al beantwoord kunnen worden?

 

Natuurlijk is niet elk buitenlandertje ongezond, houd er alleen rekening mee dat het kan.

 

Verder zou ik zeggen, luister naar je hart.

honden page profiel EvelienEvelien

Wat ik begreep is dat hij in het buitenland ook al is gekeurd door een dierenarts en alle vaccinaties, ontwormkuren en antivlooienmiddeltjes heeft gehad. Hij heeft een dierenpaspoort met een gezondheidsverklaring.

 

Is dat voldoende? Of moet er dan nog een extra keuring plaatsvinden? 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Waarschijnlijk zullen ze enkel de verplichte vaccinaties geven, anders mag hij de grens niet over.

Het is niet standaard dat het skelet wordt nagekeken.  Dit kan natuurlijk nog veranderen omdat hij pup is.  Misschien even een belletje naar de DA met de vraag of er op deze leeftijd al iets kan ontdekt worden van HD en ED en Patella Luxatie.  Ik ben er niet echt van op de hoogte, mijn honden waren altijd gezond.

Ik weet het alleen door mijn nicht en andere verhalen van mensen die een buitenlandertje hebben geadopteerd...

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

los van de eventuele gezondheidsproblemen die zouden kunnen opsteken ..... 

 

Het is wel een heel ander karakter soort hond dan een golden en dan weet je alleen nog maar dat de moeder een kruising is van rassen die toch wel behoorlijk zijn ... heel anders dan een golden. 

 

Je hebt het over je gezin .... kleine kinderen nog? 

Ik persoonlijk zou dit risico dan niet nemen en wachten, ook al duurt dit langer,  op het golden pupje bij de fokker. 

 

Garantie heb je nooit maar hier meer kans op een gezond pupje en waarvan je de ouders weet en dus ook het karakter. 

 

succes met je keuze. 

honden page profiel --

honden foto van -

Tsja ik zou zeggen: als je verliefd bent... Dit knaapje zit al een tijdje bij het opvanggezin en je zegt zelf dat je het opvanggezin vertrouwt. Ik ken vele herders die ook prima omgaan met kinderen! En ook met een Golden heb je geen garantie, het zijn in den beginne vriendelijke honden maar als ze getreiterd worden oid komen ook zij op een punt waarop ze het niet meer pikken. Dus jij zult sowieso als ouder moeten zorgen dat je kinderen een hond in zijn waarde laten, respecteren en goed behandelen (dus niet paardje rijden, bovenop hem liggen, eten afpakken, knijpen ed). Als je dat doet, dan zijn beide mogelijkheden wel een optie denk ik.

 

Wat betreft de gezondheid, dat is wel een dingetje ja. Met een goed gefokte pup heb je ook geen garantie, maar wel iets meer zekerheid natuurlijk. Hoe oud is de pup nu? Ik denk dat het nog te vroeg is om vast te stellen of hij HD-ED in ontwikkeling heeft, maar je zou eens kunnen vragen naar een Penn-Hip test. Dat kost wel wat centjes en de pup moet 6 maanden zijn, maar dan kun je wel zien of er al afwijkingen te zien zijn. Je zou ook kunnen kijken naar een goede verzekering. Wel vragen of buitenlandertjes ook alles vergoed krijgen. Dat kost je misschien €20 per maand, maar dan worden bijvoorbeeld wel heupoperaties ed vergoed. Mocht er dan wat aan de hand zijn dan hoef je niet zelf €5000 op te hoesten. En als alles goed is zou je kunnen overwegen om hem na 2 jaar bijvoorbeeld op te zeggen. Maar dat is maar net wat je zelf wil.

 

Ik denk, als je een klik voelt en verliefd bent valt er vast een mouw aan te passen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Waarschijnlijk zullen ze enkel de verplichte vaccinaties geven, anders mag hij de grens niet over.
Het is niet standaard dat het skelet wordt nagekeken.  Dit kan natuurlijk nog veranderen omdat hij pup is.  Misschien even een belletje naar de DA met de vraag of er op deze leeftijd al iets kan ontdekt worden van HD en ED en Patella Luxatie.  Ik ben er niet echt van op de hoogte, mijn honden waren altijd gezond.
Ik weet het alleen door mijn nicht en andere verhalen van mensen die een buitenlandertje hebben geadopteerd...
  "

 Eens. De ogen met collies, emdr 1 gen defect.

HD, ED, PL, maar volgens mij kan je dat pas testen, als ze volgroeid zijn, dacht ik?

 

Het is een gok wat je neemt. Aan de andere kant, een pup van geteste ouders, geeft je ook geen garantie, ook dat blijft een gok.

 

Emdr1 gen defect, waaroor o.a. collies niet tegen bepaalde medicatie kunnen, hoeft geen probleem te zijn. Er zijn lijsten voor, die had ik altijd bij me voor het geval. Van mijn eigen dierenarts wist ik, dat hij op de hoogte was.

Ik heb Luca laten testen, ze heeft het defect niet.

 

Waar je goed over moet nadenken, je wilde een rashond en nu komt er een kruising op je pad. Alle pups zijn om verliefd op te worden, maar colwassen is het geen golden.

 

Hoe belangrijk vind je een stamboom. Wil je shows lopen, op jacht training. Dat is heel belangrijk om over na te denken.

honden page profiel EvelienEvelien

Bedankt voor jullie uitgebreide reacties!

 

We vinden het geen probleem om te wachten hoor, maar deze kwam toevallig op ons pad, dus vandaar :)

 

Wij hebben een dochter van 4 en een zoontje van 1, dus inderdaad nog kleine kinderen. Onze kinderen worden absoluut opgevoed met respect voor dieren, zo mogen ze ook niet de katten oppakken, treiteren of bijv aan de staart trekken of iets dergelijks. Dus dat mogen ze bij de hond ook niet.

 

Het pupje in kwestie is nu 4 maanden oud. Ik ben zelf opgevoed met herders, dus ik heb absoluut geen problemen met een herderkruising. Ik wil alleen een weloverwogen beslissing nemen. En ik weet dat op moment dat ik het kleintje in m'n armen heb, ik geen keuze ga maken met m'n hoofd, dan ben je op slag verliefd hihi

honden page profiel EvelienEvelien

Stamboom is voor mij niet belangrijk. Wij hadden vroeger ook nooit stamboom-honden en dat waren geweldige beesten.

 

Als we een golden nemen, zou deze absoluut wel van een betrouwbare fokker zijn omdat ik geen broodfokhondje wil.

 

Wel zou ik behendigheid met onze hond willen gaan doen, maar daar doe je een collie/herdermix natuurlijk ook veel plezier mee.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik denk dat de betrouwbaarheid van de hond vooral te maken heeft met de opvoeding.
Golden's zijn zoveel gefokt dat bijtincidenten (ik denk dat je dat bedoeld qua betrouwbaarheid?) zeker niet zijn uitgesloten.

Nu weet je misschien de afkomst niet, maar dat wil niet zeggen dat je het niet in goede banen meer kan leiden.

Heb je de kindertjes al eens meegenomen naar het gastgezin?

Ik geloof niet dat het in de aard van een gezond dier zit om een kind aan te vallen.

Lichamelijke "fok" dinges ken ik niks van, maar er is altijd een kans dat de hond, kat, konijn, .... ziek wordt. Zou je het echt daarvoor dan laten?

Succes met je keuze ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan nog even onderzoeken uit welk land het hondje komt.

En welke ziektes er daar voorkomen onder de honden.

Het gebeurt wel, dat honden uit het buitenland een inheemse ziekte hebben die zich pas later openbaart.

honden page profiel EvelienEvelien

Bedankt voor alle reacties!

 

Ik denk dat we dan toch gaan wachten op een Golden pup. Ik heb er de hele nacht al over zitten twijfelen en ik lees inderdaad dat er ziektes zijn die nu nog niet te testen zijn.

 

Uiteraard heb je nooit zekerheid, maar ik wil ook geen extra risico's nemen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zeg alleen, er komt niet iets voor niets op je pad.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zeg alleen, er komt niet iets voor niets op je pad..... "

 eens

 

ik denk als je genoeg weet over honden in het algemeen,  de herder, de bordercollie (hoe weten ze dat de moeder deze kruising is? In de vader kan natuurlijk ook nog iets anders zitten) en je je kinderen en de hond goed begeleid, weet waarmee je bezig bent, er geen problemen hoeven zijn.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb t een keer niet gedaan, en ik heb er wel spijt van. Ik kijk nog vaak op de site van de stichting, of ze niet terug komt...

honden page profiel bentebente

Qua gezondheid is het een kwestie van testen doen. Rashonden zijn verder over het algemeen vaak ongezonder dan vuilnisbakjes. 

 

Een golden is net zo min betrouwbaar als een andere hond. Een hond leert vertrouwen te hebben van zijn baas, niet van zijn ras. Ja, bepaalde rassen zijn wat ontstuimiger of rustig vanwege de reden dat ze gefokt zijn, maar zeker van wat ze doen? Nooit.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Qua gezondheid is het een kwestie van testen doen. Rashonden zijn verder over het algemeen vaak ongezonder dan vuilnisbakjes. 
 
Een golden is net zo min betrouwbaar als een andere hond. Een hond leert vertrouwen te hebben van zijn baas, niet van zijn ras. Ja, bepaalde rassen zijn wat ontstuimiger of rustig vanwege de reden dat ze gefokt zijn, maar zeker van wat ze doen? Nooit. "

 

Ik ben het met helemaal niets van wat je hier schrijft eens, ha ha.

Maakt niet uit verder, iedereen denkt er op zijn eigen manier over.

Maar ik schrijf  het even om te laten zien dat er verschillende ideeën over zijn.

honden page profiel bentebente

"  
Ik ben het met helemaal niets van wat je hier schrijft eens, ha ha.
Maakt niet uit verder, iedereen denkt er op zijn eigen manier over.
Maar ik schrijf  het even om te laten zien dat er verschillende ideeën over zijn. "

 Klopt inderdaad. Het is ook handig om verschillende perspectieven te bekijken voor het trekken van de conclusie.

 

mag ik vragen hoe jij het ziet? ;)

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik vind een ziekte als Leishmania toch best eng. Ik bedoel, je bent levenslang behoorlijk veel geld kwijt als de hond dit blijkt te hebben. Zelfs als je de hond meteen verzekert ben je gewoon ieder jaar méér geld aan premie kwijt.

Kan best zijn dat een goed gefokte Golden pup ook van alles mankeert, maar ik vind dat toch anders.

honden page profiel EvelienEvelien

Dat is inderdaad ook de ziekte waar ik mij druk om maak, en hij heeft een grote kans erop gezien dat hij in mei geboren is en toch de volle zomer daar heeft doorgebracht inclusief zandvliegjes.

 

ik durf het dus helaas niet aan. Wij gaan wachten op onze Golden pup en ik weet zeker dat dit kereltje snel een gouden mandje zal vinden!

 

Uiteraard weet ik dat je nooit zekerheid hebt, dat heb je met niks in het leven, maar ik wil ook niet extra risico's nemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  eens
 
ik denk als je genoeg weet over honden in het algemeen,  de herder, de bordercollie (hoe weten ze dat de moeder deze kruising is? In de vader kan natuurlijk ook nog iets anders zitten) en je je kinderen en de hond goed begeleid, weet waarmee je bezig bent, er geen problemen hoeven zijn.
  "

 Ik moet even reageren op je.

Wij delen onze super liefde voor dieren. Vooral wanneer een hond onrecht aangedaan worden.

Met één ding, zijn wij het niet helemaal eens: fokken.

Ik ben het wel met je eens, dat als je fokt, je dit altijd met geteste ouderdieren, op een verantwoorde manier moet doen.

Ik vind alleen, dat je mensen die kopen, uiteindelijk zelf de keus moet laten. Zolang mensen weg blijven van de broodfk.

 

Wat ik niet bergijp, een niet geteste pup uit het buitenkand is wel ok, daar hoeven geen problemen te zijn, maar een niet geteste pup uit NL, daar krijgt de aspirant koper, de wind van voren.

Dat begrijp ik dus niet.

 

Je loopt kwa gezondheid, net zo veel risico. Sterker, de leishmania, (plus alle overige buitenlandse ziektes) die heel veel voorkomt, bij buitenlandse honden, vind ik een niet te onderschatten probleem. 

Dan zou ik e voor zijn, liever een niet geteste NL pup, daarvan weet je zeker, dat die geen exotische ziektes onder de leden heeft.

 

 

De opmerking, van Bente, kruisingen gezonder. Dat is nergens op gebasseerd. Daar is onvoldoende onder zoek naar gedaan.

 

De problemen bij rashonden komen voornamelijk, door het gebruik van inteeld en lijnteeld. Er zijn lijnen en rassen, waar dat veel vuldig wordt ingezet, om zo een zo gelijkend mogelijke lijn voor te zetten. Daar vooral zie je de problemen.

(Gelukkig is inteeld verboden, nu nog lijnteeld verbieden.)

Genoeg rashonden, die wel super gezond gezond zijn.

 

Kruisingen, hebben over het algemeen een breder genen pakker, wat ze aan de basis gezonder maakt, maar buitenlandse zwerfhonden, worden niet geënt, niet behandelt tegen paracieten. Zij kunnen diverse ziektes oplopen, hartworm, leishmania, allerlei infecties, die niet behandelt worden.

 

Wat is gezond, wat is gezonder?

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik vind een ziekte als Leishmania toch best eng. Ik bedoel, je bent levenslang behoorlijk veel geld kwijt als de hond dit blijkt te hebben. Zelfs als je de hond meteen verzekert ben je gewoon ieder jaar méér geld aan premie kwijt.Kan best zijn dat een goed gefokte Golden pup ook van alles mankeert, maar ik vind dat toch anders. "

 Meer premie klopt echt niet hoor,eenmaal verzekerd is verzekerd, bij petplan in ieder geval wel.

Mijn hond heeft een trage schildklier, het zou wat zijn als daarom zijn premie om hoog gaat, dan heeft verzekeren geen nut meer.

Elke hond kan leishmania krijgen, als hij op vakantie gaat, en de leishmania rukt op door de warme zomers en de warme winters, die houd zich niet aan de grenzen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Meer premie klopt echt niet hoor,eenmaal verzekerd is verzekerd, bij petplan in ieder geval wel.
Mijn hond heeft een trage schildklier, het zou wat zijn als daarom zijn premie om hoog gaat, dan heeft verzekeren geen nut meer.
Elke hond kan leishmania krijgen, als hij op vakantie gaat, en de leishmania rukt op door de warme zomers en de warme winters, die houd zich niet aan de grenzen.
  "

 Daarom je hond op vakantie goed beschermen.

Maar als je vandaar een hond koopt, heb je kans dat ze besmet zijn. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Daarom je hond op vakantie goed beschermen.
Maar als je vandaar een hond koopt, heb je kans dat ze besmet zijn.  "

 Ik vraag me wel af hoe groot die kans is, is dat net zo als lyme? niet elke zandvlieg is besmettelijk net zoals de teek.

Er zijn geen cijfers van, ik ken nu 11 buitenlandse honden, uit landen waar het voorkomt, maar ze zijn allemaal gezond.

ik ken ook een hoop rashonden en daar zitten toch ook veel zieke tussen, vooral huidproblemen zie ik veel en heup.

Ik vind het een rot ziekte, maar het zou mij persoonlijk niet tegenhouden, ik doe het zo weer, wel natuurlijk eerst een test en dan meteen in de verzekering.

Maar ik begrijp de angst van TS wel hoor.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ik moet even reageren op je.
Wij delen onze super liefde voor dieren. Vooral wanneer een hond onrecht aangedaan worden.
Met één ding, zijn wij het niet helemaal eens: fokken.
Ik ben het wel met je eens, dat als je fokt, je dit altijd met geteste ouderdieren, op een verantwoorde manier moet doen.
Ik vind alleen, dat je mensen die kopen, uiteindelijk zelf de keus moet laten. Zolang mensen weg blijven van de broodfk.
 
Wat ik niet bergijp, een niet geteste pup uit het buitenkand is wel ok, daar hoeven geen problemen te zijn, maar een niet geteste pup uit NL, daar krijgt de aspirant koper, de wind van voren.
Dat begrijp ik dus niet.
 
Je loopt kwa gezondheid, net zo veel risico. Sterker, de leishmania, (plus alle overige buitenlandse ziektes) die heel veel voorkomt, bij buitenlandse honden, vind ik een niet te onderschatten probleem. 
Dan zou ik e voor zijn, liever een niet geteste NL pup, daarvan weet je zeker, dat die geen exotische ziektes onder de leden heeft.
 
 
De opmerking, van Bente, kruisingen gezonder. Dat is nergens op gebasseerd. Daar is onvoldoende onder zoek naar gedaan.
 
De problemen bij rashonden komen voornamelijk, door het gebruik van inteeld en lijnteeld. Er zijn lijnen en rassen, waar dat veel vuldig wordt ingezet, om zo een zo gelijkend mogelijke lijn voor te zetten. Daar vooral zie je de problemen.
(Gelukkig is inteeld verboden, nu nog lijnteeld verbieden.)
Genoeg rashonden, die wel super gezond gezond zijn.
 
Kruisingen, hebben over het algemeen een breder genen pakker, wat ze aan de basis gezonder maakt, maar buitenlandse zwerfhonden, worden niet geënt, niet behandelt tegen paracieten. Zij kunnen diverse ziektes oplopen, hartworm, leishmania, allerlei infecties, die niet behandelt worden.
 
Wat is gezond, wat is gezonder?
 
  "

 

 

ik dacht al dat je mij nooit begreep  hoe vaak ik het ook al uitgelegd heb 

 

ik zie het zo: een herplaatser (maakt niet uit waarvandaan, uit een asiel binnen of buitenland, van iemand thuis) aanschaffen is iets heel anders dan iemand steunen die het helemaal niets kan schelen of er al genoeg honden op de wereld zijn en voor de leuk (en vergeet het geld niet) een nestje op de wereld zetten zonder zich ook maar te verdiepen in de gezondheid van de honden.

 

De herplaatser kan inderdaad ook oorspronkelijk van een slechte fokker komen, en daardoor bepaalde ziektes hebben, maar dan heb je tenminste die onverantwoordelijke fokker niet gesteund. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk en ik snap met de beste wil van de wereld niet dat iemand dat kan goedpraten. Juist omdat er al zoveel erfelijke afwijkingen zijn bij onze honden zouden we fokkers moeten steunen die er alles aan doen om honden te fokken op een verantwoorde manier. Het gaat om zoiets belangrijks als de gezondheid van onze honden zelf, en niet om ons of wij het erg vinden en daarom uitvluchten gaan verzinnen als: met verantwoorde fok kan het ook mis gaan. Dat is het punt niet, het gaat erom dat je alles gedaan hebt bij het fokken om een zo gezond mogelijk hondje op de wereld te zetten.

 

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb trouwens nooit iemand de wind van voren gegeven, alleen proberen uit te leggen dat je geen onverantwoorde fok moet steunen.

 

Maar eigenlijk gaat het hier dus in dit topic daar helemaal niet over. Het gaat hier om een herplaatser geen hondje van een wel of niet verantwoorde fokker.

En ja zeker moet je je daarover goed inlezen en zeker is er risico op bepaalde opgelopen ziektes als de hond uit het middenlandse zeegebied komt, niemand en ook ik niet beweert het tegendeel.

 

Met mijn opmerking doelde ik op de vraag hoe het tussen kinderen en hond zou gaan, het gedrag, ik zie daar inderdaad geen problemen als iemand weet wat hij doet en hond en kind goed begeleid.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik vraag me wel af hoe groot die kans is, is dat net zo als lyme? niet elke zandvlieg is besmettelijk net zoals de teek.
Er zijn geen cijfers van, ik ken nu 11 buitenlandse honden, uit landen waar het voorkomt, maar ze zijn allemaal gezond.
ik ken ook een hoop rashonden en daar zitten toch ook veel zieke tussen, vooral huidproblemen zie ik veel en heup.
Ik vind het een rot ziekte, maar het zou mij persoonlijk niet tegenhouden, ik doe het zo weer, wel natuurlijk eerst een test en dan meteen in de verzekering.
Maar ik begrijp de angst van TS wel hoor..... "

 Dat is een goede vraag. Waarom wordt ook de ene gestoken en de andere niet.

Als het goed is, worden ze in het buitenland ook nestjes getest op ziektes, voor ze hier heen komen. Ook op Giardia. 

Dan weet je waaraan je toen bent.

 

De huidproblemen, door te fokken met honden die veel te veel huidplooien hebben, dat is super triest en niet nodig.

De Sharpai die eigenlijk altijd super charegijnig zijn, door die ellendige huid plooien en van ingegroeide oogleden.

Ik zie vaal PL bij kleine hondjes. Weet niet of die wel-of geen stamboom hebben, ook niet of ze wel-of niet geteste ouders hebben. Weet wel, dat bazen vaak denken, dat het het loopje is, wat bij kleine hondjes hoort. Dat is best sneu

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
ik dacht al dat je mij nooit begreep  hoe vaak ik het ook al uitgelegd heb 
 
ik zie het zo: een herplaatser (maakt niet uit waarvandaan, uit een asiel binnen of buitenland, van iemand thuis) aanschaffen is iets heel anders dan iemand steunen die het helemaal niets kan schelen of er al genoeg honden op de wereld zijn en voor de leuk (en vergeet het geld niet) een nestje op de wereld zetten zonder zich ook maar te verdiepen in de gezondheid van de honden.
 
De herplaatser kan inderdaad ook oorspronkelijk van een slechte fokker komen, en daardoor bepaalde ziektes hebben, maar dan heb je tenminste die onverantwoordelijke fokker niet gesteund. Dat vind ik persoonlijk heel belangrijk en ik snap met de beste wil van de wereld niet dat iemand dat kan goedpraten. Juist omdat er al zoveel erfelijke afwijkingen zijn bij onze honden zouden we fokkers moeten steunen die er alles aan doen om honden te fokken op een verantwoorde manier. Het gaat om zoiets belangrijks als de gezondheid van onze honden zelf, en niet om ons of wij het erg vinden en daarom uitvluchten gaan verzinnen als: met verantwoorde fok kan het ook mis gaan. Dat is het punt niet, het gaat erom dat je alles gedaan hebt bij het fokken om een zo gezond mogelijk hondje op de wereld te zetten.
 
 
 
 
  "

 Je bedoelt de mentaliteit van de fokker.

 

Ik heb Luca laten castreren omdat ik vind, dat er al genoeg honden op de wereld zijn. Haar ogen zijn ook niet getest, was niet verantwoord geweest met haar te fokken.

Perzen fok ik idd om het ras te verbeteren, ze weer de ouderwetse neus te geven. Ook ben ik bereid, alle kleintjes die  we niet verkopen te houden.

Het fokken heeft me tot nu een hoop geld gekost.

Ik doe het voor liefde.

 

Ik snap je punt en je hebt een goed punt.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Dat is een goede vraag. Waarom wordt ook de ene gestoken en de andere niet.
Als het goed is, worden ze in het buitenland ook nestjes getest op ziektes, voor ze hier heen komen. Ook op Giardia. 
Dan weet je waaraan je toen bent.

 Alleen bij een hele stichting niet, en alles is zoveel strenger geworden, gelukkig, alles word getest en staat normaal netjes in het paspoort.

Is dit niet zo dan heb je met een zeer slechte stichting te maken.

Over de zandvlieg, ik denk niet dat elke zandvlieg de ziekte draagt, net zoals de ziekte van lyme.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

"  Meer premie klopt echt niet hoor,eenmaal verzekerd is verzekerd, bij petplan in ieder geval wel.
Mijn hond heeft een trage schildklier, het zou wat zijn als daarom zijn premie om hoog gaat, dan heeft verzekeren geen nut meer.
Elke hond kan leishmania krijgen, als hij op vakantie gaat, en de leishmania rukt op door de warme zomers en de warme winters, die houd zich niet aan de grenzen.
  "

 Toen ik bij Petplan zat, was de maximale contract lengte 5 jaar. Daarna mocht je weer voor de nieuwe leeftijd van je hond verlengen, inclusief een hogere premie qua leeftijd. En zij mochten tussentijds de voorwaarden aangrijpend wijzigen ten nadele van de klant, iets wat ik ook al niet vind kunnen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vosje in de etalage
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^