Frustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Eventjes zeuren hoor; ik heb zo'n hekel aan die "hij doet niets hoor"-mentaliteit van sommige mensen!!!

 

Vanmorgen met Cairo aan het speuren in het bos (aanlijngebied, staat sinds kort ook op hele grote gele borden bij elke ingang), ik zie van een afstandje een vrouw met een loslopende herder aankomen, en ga zo ver mogelijk aan de kant staan met Cairo achter mij om ze te laten passeren en duidelijk aan te geven dat ik niet wil dat de honden contact hebben... 

 

Maar jahoor, zodra die herder Cairo ziet stormt hij op een niet zo sociale manier (en dat is zacht uitgedrukt) vol op haar af! Ik roep "nee" en blok hem met mijn been (hond loopt dus tegen mijn been aan), waarop ik ineens uitgescholden wordt omdat de eigenaar denkt dat ik haar hond schop, en "hij doet toch niets". Dus ik antwoord dat mijn hond aangelijnd is, geen kant op kan, geblesseerd is en de herder 10x zoveel weegt en op haar afstormt... En ik benoem dat dit een aanlijn gebied is en dat haar hond aangelijnd zou moeten zijn of op zijn minst onder controle... Maar ze blijft mij uitschelden en roepen dat er zoveel dingen niet mogen en haar hond hier best los kan... 

 

Ben maar doorgelopen, terwijl ze nog van alles na riep, maar kan me hier zo aan ergeren!! Ik vind het zo ontzettend frustrerend dat mensen vinden dat dit gedrag allemaal prima is, en niet snappen dat het heel vervelend of zelfs gevaarlijk kan zijn voor anderen. 

 

Ik merkte aan Cairo dat ze iets ze weer kalmeerde en ontspande nadat ik de herder zo daadkrachtig had geblokt en weggestuurd. Het was mij duidelijk dat ik er voor haar op een goede manier mee om gegaan ben.

 

Hoe gaan jullie met dit soort situaties om? Hoe maak je andere mensen duidelijk dat dit echt niet oke is?

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Als baasje van een reactieve hond zijn dit soort situaties een nachtmerrie voor mij. Ik probeer het te voorkomen door bij het zien van een loslopende hond te maken dat ik wegkom. Lukt dat niet en de hond komt toch op ons af, dan roep ik of ze de hond bij zich willen houden omdat mijn hond bijt. Dat is niet zo, maar hij valt wel uit met veel kabaal. Als de hond toch komt, dan zorg ik dat die niet bij Scott kan komen. Ik negeer de baas volkomen, blijf zo rustig mogelijk en zorg ervoor dat Scott zo snel mogelijk tot rust komt. Ik heb namelijk gemerkt dat als ik in discussie ga met de andere hondenbaas, die toch niet wil luisteren en ik ongelijk heb. Dat zorgt bij mij voor veel negatieve emotie, waar ik de rest van de dag echt last van heb. Scott voelt dat en raakt door de toon van mijn stem alleen maar meer ontdaan. Rust terug brengen bij hem en lekker verder wandelen, zo doe ik dat. Ik kan die ander toch niet veranderen.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Ja hier levert het inderdaad ook heel veel negatieve emoties op waar ik erg lang ik kan blijven hangen... Vandaar dat ik het hier ook eventjes van mij af wou schrijven ;-)

 

Ik denk helaas dat mensen mij heel hard gaan uitlachen als ik roep dat ze bijt, ze raakt wel gespannen van dit soort situaties, maar heeft zichzelf aangeleerd om dan maar spelgedrag te vertonen. Dit betekent echter niet dat het voor haar altijd zo leuk is, maar andere mensen zien alleen een vrolijke hond die gezellig wil spelen/kennismaken... 

 

Ik probeer ze vaak ook te ontwijken, hier was dat niet mogelijk dus ging ik zo ver mogelijk aan de kant, we stonden vrijwel in de struiken. 

 

Hoe stuur je zo'n hond het beste weg? Ik blok vaak met mijn benen, of pak ze aan halsband en draai ze om/probeer ze zo weg te sturen, maar veel eigenaren vinden het niet leuk als je aan hun hond komt. Soms worden ze zo boos dat ik mijzelf ook niet meer veilig voel...

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Persoonlijk heb ik er zelf niet zoveel moeite mee als er loslopende honden op mijn aangelijnde hond afkomen mits ze vriendelijk zijn. Laika vindt elke hond leuk dus daar nooit problemen mee, mocht ik het idee hebben dat de hond niet vriendelijk is dan maak ik mezelf groot en schreeuw ik dat ie moet weg gaan. Helpt meestal heel aardig. Hier is het toegestaan om de hond buiten de bebouwde kom los te laten en daar maken veel mensen gebruik van.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Zoals ingrid zegt probeer ik het ook te doen, maar. .....soms schiet ik ook behoorlijk uit de bocht.

Niet goed voor mij en help yara er ook zeker niet mee. 

Maar ik ben ook maar een mens en bij nr 3 is mijn emmer ook vol. 

 

Wat de baas vind van mijn handelen heb ik echt geen boodschap aan. Als zij hun hond bij zich houden zal ik m met geen vinger aanraken, maar als dat niet het geval is doe ik wat mij op dat moment het beste lijkt. 

Optillen of blokkeren met mijn been bijvoorbeeld. 

 

Maar ik begrijp je frustratie zeker, hier maak ik het helaas ook te vaak mee. En begrip van de andere eigenaar is er weinig. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Tegenwoordig scheld ik gewoon terug. Jij niet beleefd zijn, ik niet beleefd zijn. En ik heb al een tokkiehond dus ze kunnen het verwachten :-)

Goed dat je de hond geblokt hebt, volledig terecht.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Persoonlijk heb ik er zelf niet zoveel moeite mee als er loslopende honden op mijn aangelijnde hond afkomen mits ze vriendelijk zijn. Laika vindt elke hond leuk dus daar nooit problemen mee, mocht ik het idee hebben dat de hond niet vriendelijk is dan maak ik mezelf groot en schreeuw ik dat ie moet weg gaan. Helpt meestal heel aardig. Hier is het toegestaan om de hond buiten de bebouwde kom los te laten en daar maken veel mensen gebruik van. "

Prima, maar als andere mensen er wel last van hebben, en je loopt in een aanlijngebied, vind ik het niet normaal dat mensen op deze manier reageren... Niet alle honden vinden het leuk, en niet alle andere eigenaren vinden het leuk als er een loslopende hond op hun aangelijnde hond afstormt. In een aanlijngebied mag je toch verwachten dat dit niet gebeurt?

 

Het lijkt alsof ik altijd moet verantwoorden waarom ik mij wél aan de regels houdt... 

 

Als jou hond in een aanlijngebied op een aangelijnde hond afstormt, en wordt geblokt/fysiek weggestuurd, hoe reageer jij dan?

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Tegenwoordig scheld ik gewoon terug. Jij niet beleefd zijn, ik niet beleefd zijn. En ik heb al een tokkiehond dus ze kunnen het verwachten :-)

Goed dat je de hond geblokt hebt, volledig terecht. "

 Daar sta je dan met je dwergpoedel de eigenaar van een duitse herder uit te schelden  misschien moet ik IPO met haar gaan doen zodat ze mij kan beschermen? 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Zoals ingrid zegt probeer ik het ook te doen, maar. .....soms schiet ik ook behoorlijk uit de bocht.
Niet goed voor mij en help yara er ook zeker niet mee. 
Maar ik ben ook maar een mens en bij nr 3 is mijn emmer ook vol. 
 
Wat de baas vind van mijn handelen heb ik echt geen boodschap aan. Als zij hun hond bij zich houden zal ik m met geen vinger aanraken, maar als dat niet het geval is doe ik wat mij op dat moment het beste lijkt. 
Optillen of blokkeren met mijn been bijvoorbeeld. 
 
Maar ik begrijp je frustratie zeker, hier maak ik het helaas ook te vaak mee. En begrip van de andere eigenaar is er weinig.  "

 Tsja... ik wordt wel steeds daadkrachtiger in dit soort situaties, maar moet echt nog leren het van mij af te zetten... Soms wou ik dat mijn hond een wat meer imponerend uiterlijk had, dat houdt een deel van de mensen automatisch al op afstand 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Voor eigenaars van wie de hond eens de bananen in de oren heeft heb ik wel respect. In zo'n geval help ik de eigenaar mee.

De overige 95% van de eigenaars die krijgen vaak genoeg de wind van voren! Met 3 honden en dan een loslopende hond die op hen komt afgestormd is geen lachertje. Ik kan de losloper wel meestal op afstand houden en heb mijn honden goed onder controle, de meeste proberen mij dan ook te paaien met complimentjes over mijn honden maar daar trap ik echt niet in.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt helemaal gelijk, vervelend gedrag van de mens en zeker als ze zich ook niet even verontschuldigen.....hier af en toe een hond die sterk is en als ik er geen erg in heb.....van het weekend zitten we op terras, komt een hond aan, en nee ogin mag daar niet naar toe, maar, een jonge bengel van 60 kilo vliegt uit mijn hand, met een  snoekduik pak ik haar beet, en nog net voor ze de andere hond begroet.....heb ik ze te pakken en spreek haar toe, eigenaarvan de andere hond, oooo rustig maar het gaat echt wel goed, aardig van deze eigenaar maar...ogin mag dat niet doen, kijk zo kan het ook, verontschuldig je en grijp direkt in, ogin was aan de lijn......maar sterker dan ik dacht...

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Tsja... ik wordt wel steeds daadkrachtiger in dit soort situaties, maar moet echt nog leren het van mij af te zetten... Soms wou ik dat mijn hond een wat meer imponerend uiterlijk had, dat houdt een deel van de mensen automatisch al op afstand  "

 Nou helaas niet hoor. Voor kinderen helpt dit absoluut, maar met honden merk ik het 'helaas' niet. Hooguit misschien met de kleintjes. 

 

Met vriendelijk vragen, al is het de 100ste keer kom ik over het algemeen toch het verst.

Vooral als het mensen zijn die ik vaker tegen kom, want dan doen ze het de volgende keer uit zichzelf. 

 

Ook merk ik dat hoe erger ik tekeer ga hoe hoger de spanning bij yara oploopt. Maar ja, frustraties moeten er soms toch uit. 

 

En anders gewoon lekker hier gal komen spuwen, genoeg die het begrijpen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Blokkeren met je been, pas op, een forse hond kan je knie behoorlijk ontzetten, en de hond kan jij ook door het blokkeren met je been zijn borst beschadigen, dat wil niemand toch....neem een plantenspuit mee, als de hond echt doorgaat, spuit je in het hoofdgebied, water kan geen kwaad en de hond druipt af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een jonge bengel loopt al heel snel naar de andere hond toe, een volwassen hond is altijd toch even anders....een jonge hond moet gedrag nog leren, mijn bams zal niet gauw naar een andere hond gaan, maar die bengel van een ogin die vind alles even interessant en moet leren om bij mij te blijven, zijn beiden honden los, ander verhaal natuurlijk.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Een jonge bengel loopt al heel snel naar de andere hond toe, een volwassen hond is altijd toch even anders....een jonge hond moet gedrag nog leren, mijn bams zal niet gauw naar een andere hond gaan, maar die bengel van een ogin die vind alles even interessant en moet leren om bij mij te blijven, zijn beiden honden los, ander verhaal natuurlijk. "

 Maar dan horen die dus al helemaal niet los in aanlijngebied.

De volwassen hond die nergens op afdenderd ook niet, maar de honden die dat wel doen al helemaal niet.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Willemijn; ja het kan altijd een keertje gebeuren! Mijn hond is ook nog jong en het gebeurt ook echt wel eens dat ze wegschiet en niet helemaal onder controle is, maar dan weet ik dat ik fout zit, bied mijn verontschuldigingen aan. Dat soort dingen kunnen natuurlijk gebeuren! Het gaat ook vooral om de houding van de eigenaar in dit soort situaties, veel lijken niet in te zien dat ze zelf of hun eigen hond fout zit!

 

Yara; Ja ik probeer ook altijd vriendelijk te vragen, maar soms lukt dat niet omdat ze ineens een hoek om komen ofzo, en dan ga ik niet vriendelijk staan vragen of de ander zijn hond terugroept terwijl die al boven op Cairo gesprongen is, maar grijp zelf direct in. 

 

10 minuten daarvoor kwam ik twee vrouwen met een loslopende hond tegen, die op mij afstormde en luid liep te blaffen. Cairo zat nog in de auto. Ik zei tegen die mensen dat ik zo met mijn hond ging speuren in het bos. Ik vroeg of ze dan ervoor wouden zorgen dat hun hond niet naar de mijne toe loopt, omdat ze dan aan het werk is. Gewoon heel netjes uitgelegd, was de reactie "ik weet niet of die dan wel luistert hoor, waarschijnlijk rent hij er toch op af"... Dus toen vroeg ik of ze hem dan eventjes zouden willen aanlijnen als ze mij zien, om dat te voorkomen. Daar hadden ze geen zin in... Ik wist eventjes geen andere uitleg meer dus vertelde toen maar dat dit een aanlijngebied is, en dat ik dus graag zou willen dat ze zorgen dat hun hond niet naar de mijne toe komt. Toen kreeg ik dus de eerste scheldpartij van de dag over mij heen...  Tot zo ver de vriendelijke aanpak...

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

"  Maar dan horen die dus al helemaal niet los in aanlijngebied.
De volwassen hond die nergens op afdenderd ook niet, maar de honden die dat wel doen al helemaal niet. "

 Precies dit dus! Eigenlijk hoort geen enkele hond los te lopen in een aanlijngebied 

 

En als iemand zich er nu niet van bewust is dat het een aanlijngebied is, of de hond schiet eventjes weg, dan snap ik het nog. Als de hond netjes naast de eigenaar blijft lopen begrijp ik wel dat die zijn hond liever los heeft, maar toch zouden ook deze honden gewoon aangelijnd moeten zijn.

 

Inmiddels berichtje naar gemeente of ze komende tijd vaker willen controleren in dat gebied... Voel mij toch niet helemaal veilig meer daar door de manier waarop ik aangesproken werd...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Blokkeren met je been, pas op, een forse hond kan je knie behoorlijk ontzetten, en de hond kan jij ook door het blokkeren met je been zijn borst beschadigen, dat wil niemand toch....neem een plantenspuit mee, als de hond echt doorgaat, spuit je in het hoofdgebied, water kan geen kwaad en de hond druipt af. "

 



De borst van een hond beschadigen?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Precies dit dus! Eigenlijk hoort geen enkele hond los te lopen in een aanlijngebied 
 
En als iemand zich er nu niet van bewust is dat het een aanlijngebied is, of de hond schiet eventjes weg, dan snap ik het nog. Als de hond netjes naast de eigenaar blijft lopen begrijp ik wel dat die zijn hond liever los heeft, maar toch zouden ook deze honden gewoon aangelijnd moeten zijn.
 
Inmiddels berichtje naar gemeente of ze komende tijd vaker willen controleren in dat gebied... Voel mij toch niet helemaal veilig meer daar door de manier waarop ik aangesproken werd... "

 daarom is de discussie ook gewoon heel vervelend. Je denkt het goed te doen door in aanlijngebied te gaan lopen, maar daar hebben anderen geen boodschap aan.

 

En inderdaad soms werkt de vriendelijke aanpak niet. En dan ben ik dus ook niet vriendelijk meer.

Het is niet anders dan, maar als je je echt onveilig voelt daardoor is het natuurlijk nog vervelender.

 

Ik heb misschien mazzel dat ik zelf natuurlijk niet echt een ukkie ben en ik ook niet altijd even vriendelijk kijk en dan zal mijn 'pitbull' naast me ongetwijfeld wel helpen. want dan ben ik ineens dat stereotype eigenaar.

Totaal niet hoe ik ben en ook zeker niet hoe ik over wil komen, maar soms heb ik ook niet veel andere keus meer. En als dat dan helpt.

 

Dus misschien toch een rottweiler erbij aanschaffen Rissie

 

Ik hoop dat de gemeente meer gaat controleren. Hier hebben de meldingen helaas geen effect gehad.

Zelfs ook al met het gele lintje gelopen, maar ik ben blijkbaar de enige die weet wat het is hier in de buurt haha.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Vervelend inderdaad!

Ik loop ook met een reactieve hond rond, altijd in aanlijngebied, zodat ik het recht heb om te roepen dat ze hun hond moeten aanlijnen.

 

Ik heb geen probleem met losse honden, indien ze onder controle van hun baas staan, maar als zoals bij jou die hond zo afgevlogen kwam, vrees ik dat mijn been, mijn hond, hun hond en mijn andere kleine hond allemaal gebeten waren. Want die van mij zou er zo op gevolgen zijn als hij zo direct aangevlogen wordt. 

En dan is het nog eens mijn schuld ook :(

 

Ik roep altijd dat dat ze hun hond moeten aanlijnen als ik de situatie niet zie zitten, ga opvallend opzij staan of duik de zijkant/bossen in. Maar dat helpt ook niet altijd. Managen is het dan, hem weg draaien van de vreemde hond en blijven roepen.

 

Vanuit BAT heb ik geoefend om mijn zinnetjes klaar te hebben, zodat mijn hond er gewoon aan is dat als ik ze roep op een wandeling en hij niet meteen al in zoekmodus naar de losse hond gaat.

En dan zeg ik geen extra woord tegen de baas, tenzij ze zich verontschuldigen en loop ik meteen weg, weg uit die stress situatie.

 

Heel de wandeling naar de knoppen en heel de dag naar de knoppen, want deze situaties vreten hard aan zowel mij als mijn hond. 

 

Je hebt het beste gedaan in deze situatie wat je kon.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Sommige mensen zullen je nooit begrijpen en valt ook niet mee te praten. Kost je alleen maar frustatie. Roepen dat je hond vlooien heeft? Misschien helpt dat?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Sommige mensen zullen je nooit begrijpen en valt ook niet mee te praten. Kost je alleen maar frustatie. Roepen dat je hond vlooien heeft? Misschien helpt dat? "

 Ik zou idd met een kleine poedel ook iets roepen van een besmettelijke ziekte ofzo.

Denk dat dat nog best effectief zou kunnen zijn. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Er was een campagne over: Hij doet niets hoor!

Zo herkenbaar

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Prima, maar als andere mensen er wel last van hebben, en je loopt in een aanlijngebied, vind ik het niet normaal dat mensen op deze manier reageren... Niet alle honden vinden het leuk, en niet alle andere eigenaren vinden het leuk als er een loslopende hond op hun aangelijnde hond afstormt. In een aanlijngebied mag je toch verwachten dat dit niet gebeurt?
 
Het lijkt alsof ik altijd moet verantwoorden waarom ik mij wél aan de regels houdt... 
 
Als jou hond in een aanlijngebied op een aangelijnde hond afstormt, en wordt geblokt/fysiek weggestuurd, hoe reageer jij dan? "

 Tuurlijk mag een mens mijn hond blokken, heb al eens meegemaakt dat een hond van een vriendin werd geschopt om hem bij een andere hond weg te houden in een losloopgebied. Je kan een hond op meerdere manieren weghouden maar dat is wat mij betreft de verkeerde manier, doe je dit bij mijn hond dan wordt je waarschijnlijk in het ziekenhuis wakker. 

Je zegt een paar posts later dat je wilde dat je een imposantere hond had, nou geloof me dat wil je niet.

Ik hoor dagelijks wel iets in de trant van: hou je hem wel vast meissie, hou je dat beest wel bij je.... gek word ik ervan. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ja bah heel frustrerend! Aiko net weer loops, vanmorgen expres in aanlijngebied gaan wandelen en echt 4 honden van haar weg moeten schoppen. En ja echt schoppen, want 1) baas reageerde niet op mijn verzoek "ze is loops kun je hem aanlijnen" 2) omdraaien had geen zin 3) de honden lieten zich niet wegsturen 4) blokken hielp niet dus ja dan maar een schop als de eigenaar er als een zoutzak bij staat. Mijn teefje heeft al genoeg nare ervaringen gehad met reuen en ze wordt er zo naar van als ze belaagd wordt, als alle vriendelijke middelen niet helpen tsja dan kies ik voor mijn hond. Zeker als ik in mijn recht sta (in aanlijngebied). En ja dan worden andere mensen giftig en nee het is niet leuk voor de andere hond (overigens schop ik ze natuurlijk niet verrot) maar als een andere eigenaar en hond niet willen luisteren ga ik dat niet ten koste van mijn teef laten gaan...

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

zo vaak als wij chewy al niet boven ons hoofd hebben moeten tillen..

 

Bah bah bah hij doet niks hoor.. Ik weet niet maar er wordt gewoon naar mij en mijn hond gehapt?? 

 

Kleine rondjes loop ik nog wel alleen maar als we naar het bos of iets dergelijks gaan neem ik mijn man de bodybuilder mee. 

Mijn hondjes zijn niet imposant maar mijn vriend gelukkig wel 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Ja hier levert het inderdaad ook heel veel negatieve emoties op waar ik erg lang ik kan blijven hangen... Vandaar dat ik het hier ook eventjes van mij af wou schrijven <img class=" />

 

Ik denk helaas dat mensen mij heel hard gaan uitlachen als ik roep dat ze bijt, ze raakt wel gespannen van dit soort situaties, maar heeft zichzelf aangeleerd om dan maar spelgedrag te vertonen. Dit betekent echter niet dat het voor haar altijd zo leuk is, maar andere mensen zien alleen een vrolijke hond die gezellig wil spelen/kennismaken... 

 

Ik probeer ze vaak ook te ontwijken, hier was dat niet mogelijk dus ging ik zo ver mogelijk aan de kant, we stonden vrijwel in de struiken. 

 

Hoe stuur je zo'n hond het beste weg? Ik blok vaak met mijn benen, of pak ze aan halsband en draai ze om/probeer ze zo weg te sturen, maar veel eigenaren vinden het niet leuk als je aan hun hond komt. Soms worden ze zo boos dat ik mijzelf ook niet meer veilig voel... "

 




Ik vind dat je het goed gedaan hebt! Laat die ander maar en in discussie gaan heeft geen zin. Wat soms wel kan helpen als zo'n hond op je afstormt wat stappen naar voren te gaan voor je hond even aankijken en brul van wegwezen. Soms kan je daarmee overbluffen. Lukt het niet reken maar dat ik ook met mijn been zou blokken om mijn hond te beschermen. Zeker mijn kleine die kwetsbaarder is.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Tuurlijk mag een mens mijn hond blokken, heb al eens meegemaakt dat een hond van een vriendin werd geschopt om hem bij een andere hond weg te houden in een losloopgebied. Je kan een hond op meerdere manieren weghouden maar dat is wat mij betreft de verkeerde manier, doe je dit bij mijn hond dan wordt je waarschijnlijk in het ziekenhuis wakker. 
Je zegt een paar posts later dat je wilde dat je een imposantere hond had, nou geloof me dat wil je niet.
Ik hoor dagelijks wel iets in de trant van: hou je hem wel vast meissie, hou je dat beest wel bij je.... gek word ik ervan.  "

 Misschien je hond dan automatisch bij je houden, dan hoef je ook niet gek te worden van mensen die het je vragen en wordt je hond zo wie zo niet geschopt.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Hè, wat vervelend toch weer. Ik doe het ook precies als jou of ik draai om en schiet een ander paadje in. 
Ik kwam erachter toen Daya een rugblessure had, hoe vreselijk irritant dit kan zijn. Zo erg, dat ik niet eens meer buiten durfde te lopen met haar, want er zou maar weer een hond op haar rug springen... en dat in een woonwijk, met drukke straten en veel auto's!



Ik reageer eigenlijk niet op de baas, ben daar veel te timide voor. Probeer de hond wel te blokken, maar dat lukt 9 van de 10 keer ook niet. Vaak staan ze erbij als "Ik stond erbij en ik keek ernaar".
Hoe krijgen mensen dit toch voor elkaar, met een wurmende, als een macaroni wriemelende hond?  En dan krijg je ook nog commentaar van de baas. Eenmaal thuis vreet ik mezelf op, omdat ik dan allerlei dingen had terug willen zeggen. 
Als ik een klein hondje had, zou ik deze oppakken en weglopen, denk ik.  Helaas (ik meen het) gaat dat met Daya niet.  Anders had ik dat regelmatig gedaan toen het echt nodig was. 


Het toppunt van commentaar wat ik ooit gehoord heb was dat ik heeuul slecht voor Daya was, want een hond die het thuis goed heeft, komt ALTIJD terug (inclusief vieze, afkeurende blik). En daarom moest ik haar maar los laten lopen langs een drukke weg. Nee, dankje, ik ben iets zuiniger op Daya. Bij sommige mensen dring je ook gewoon niet door. 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Misschien je hond dan automatisch bij je houden, dan hoef je ook niet gek te worden van mensen die het je vragen en wordt je hond zo wie zo niet geschopt. "

 Pardon, toen ze dat vroegen was mijn hond aangelijnd. Mijn hond werd ook niet geschopt. Misschien even beter lezen voordat je antwoord?

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Tip!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^