Frustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Bedankt voor al jullie begripvolle reacties! Gele lintje heb ik idd ook al geprobeerd, niemand kent het. Zelfs de sleeve die ik heb lijken mensen vaak niet te zien, al helpt het wel iets. Ik ga deze week maar eens een nieuwe maken, met wat grotere en duidelijkere tekst, hopelijk helpt dat.

 

Die besmettelijke ziekte is een goede, hahaha! Dat zou nog wel eens kunnen werken! Totdat gevraagd wordt wat ze dan precies heeft, daar moet ik nog even een leuk antwoord op vinden 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Hè, wat vervelend toch weer. Ik doe het ook precies als jou of ik draai om en schiet een ander paadje in. Ik kwam erachter toen Daya een rugblessure had, hoe vreselijk irritant dit kan zijn. Zo erg, dat ik niet eens meer buiten durfde te lopen met haar, want er zou maar weer een hond op haar rug springen... en dat in een woonwijk, met drukke straten en veel auto's!Ik reageer eigenlijk niet op de baas, ben daar veel te timide voor. Probeer de hond wel te blokken, maar dat lukt 9 van de 10 keer ook niet. Vaak staan ze erbij als "Ik stond erbij en ik keek ernaar". Hoe krijgen mensen dit toch voor elkaar, met een wurmende, als een macaroni wriemelende hond?  En dan krijg je ook nog commentaar van de baas. Eenmaal thuis vreet ik mezelf op, omdat ik dan allerlei dingen had terug willen zeggen. Als ik een klein hondje had, zou ik deze oppakken en weglopen, denk ik.  Helaas (ik meen het) gaat dat met Daya niet.  Anders had ik dat regelmatig gedaan toen het echt nodig was. Het toppunt van commentaar wat ik ooit gehoord heb was dat ik heeuul slecht voor Daya was, want een hond die het thuis goed heeft, komt ALTIJD terug (inclusief vieze, afkeurende blik). En daarom moest ik haar maar los laten lopen langs een drukke weg. Nee, dankje, ik ben iets zuiniger op Daya. Bij sommige mensen dring je ook gewoon niet door.  "

 Tsja, en het ergste is dat die andere hondeneigenaar zich omdraait en het voorval vergeet, terwijl het voor mij en mijn hond de hele dag, soms zelfs langer, nog effect heeft. Ik ga voortaan maar proberen de baasjes compleet te negeren (tenzij ze natuurlijk begripvol zijn hun excuses maken en ingrijpen).

 

Oppakken zou ik misschien vaker moeten doen in dit soort situaties, al krijg ik dan ook heel vaak te horen dat ik een fout baasje ben omdat dit het slechtste is wat je kunt doen.  Veel honden gaan dan wel opspringen om alsnog de andere hond te kunnen ruiken natuurlijk, wat ook niet altijd fijn is...  

 

Loop je door een andere hond te blokken ook het risico zelf gebeten te worden, of zal dit meevallen? 

 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Loop ook met een reactieve hond in zowel losloop als aanlijngebieden. 

Omdat het nu onwijs goed gaat. 

In aanlijngebieden verwacht ik dat iedereen zich hier netjes aan houd. 

Wil je daar toch je hond los, prima maar dan wel of aanlijnen of bij je houden als ik met een aangelijnde hond loop. 

Ik zeg er niks meer van want ik merk juist aan Diesel dat hij daar heel erg op reageert, komt die hond toch kijk ik heel goed naar zijn lichaamstaal of zet hem in de zit voor me met een voertje en vraag dan heel vriendelijk zo snel mogelijk de hond weg te halen voor de mijne bijt. 

Mensen willen dan wel een discussie aangaan maar ik draai me om en loop weg. 

Zonde van m'n tijd en werkt slecht op m'n humeur. 

 

Als instructeur loop ik veel tegen dit soort "ego's" aan en probeer ik ze tijdens de training zich meer bewust te maken dat we niet alleen zijn en binnen al die gebieden rekening moeten houden met elkaar. 

Geen discussie aangaan maar gewoon even luisteren en kijken dat maakt het wandelen voor iedereen prettig. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Pardon, toen ze dat vroegen was mijn hond aangelijnd. Mijn hond werd ook niet geschopt. Misschien even beter lezen voordat je antwoord? "

 Ik las jouw opmerking in eerste instantie ook zo dat je laika los had.

 

Maar jij bedoelt volgens mij met onderstaand stukje dat mensen er altijd vanuit gaan dat je hem niet kan houden, of niet?

 "hou je hem wel vast meissie, hou je dat beest wel bij je.... gek word ik ervan.  "

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Ik las jouw opmerking in eerste instantie ook zo dat je laika los had.
 
Maar jij bedoelt volgens mij met onderstaand stukje dat mensen er altijd vanuit gaan dat je hem niet kan houden, of niet?
 "hou je hem wel vast meissie, hou je dat beest wel bij je.... gek word ik ervan.  "
  "

 Ja daar komt het op neer, maar daarbij ook altijd straat oversteken als je aan komt, eerst vragen of ze niks doet voordat ze de losloopweide in komen enz enz. Ik loop in de bebouwde kom altijd met haar aan de lijn omdat die druif als er iets interessants aan de overkant zou zien gewoon zou oversteken. 

Vandaag liep ik in het veld waar ze los mogen, kwam ik een fietser tegen met de hond los, ik had laika aan de lijn, hond komt naar laika toe, snuffelen even en hij loopt weer door, heeft laika weer een hond momentje erbij, geen problemen mee.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

"  Ja daar komt het op neer, maar daarbij ook altijd straat oversteken als je aan komt, eerst vragen of ze niks doet voordat ze de losloopweide in komen enz enz. Ik loop in de bebouwde kom altijd met haar aan de lijn omdat die druif als er iets interessants aan de overkant zou zien gewoon zou oversteken. 
Vandaag liep ik in het veld waar ze los mogen, kwam ik een fietser tegen met de hond los, ik had laika aan de lijn, hond komt naar laika toe, snuffelen even en hij loopt weer door, heeft laika weer een hond momentje erbij, geen problemen mee. "

 Maar waarom is het erg dat mensen oversteken bij passeren of toestemming vragen voor ze honden laten spelen? 

 

Ik steek zelf ook altijd over als dat mogelijk is, het is dacht ik heel onnatuurlijk voor honden om recht op elkaar af te lopen? Ik zou het heel fijn juist heel fijn vinden als iedereen haar zoveel ruimte geeft en toestemming vraagt voor ze hun eigen hond laten benaderen...

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Bij dat soort gevallen merk he gewoon dat ze dat doen omdat ze een herder is, heeft niks met een onzekere hond te maken.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Bij dat soort gevallen merk he gewoon dat ze dat doen omdat ze een herder is, heeft niks met een onzekere hond te maken. "

 Niet alleen bij Herders hoor, zijn een hoop rassen die veel mensen liever ontwijken. Maak dat ook geregeld mee. Kan mij daar niet druk om maken, moet iedereen zelf weten.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

" Bij dat soort gevallen merk he gewoon dat ze dat doen omdat ze een herder is, heeft niks met een onzekere hond te maken. "

 Zit een kern van waarheid in dat mensen oversteken voor een herder en voor wel meer rassen.

Maar ook omdat de hond van hun misschien wel onzeker is en uitvalt door over te steken en ruimte te maken zal die hond dan niet uitvallen.

Je kan echt niet altijd weten waarom mensen oversteken.

Ik steek ook over, dan zie je echt niks aan m'n hond.

Blijf ik lopen dan kan ik er van uit gaan zeker bij herders dat hij uit z'n panty schiet.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mensen weten niet altijd waarom je een hond aangelijnd hebt.

Vigo is een stafford,onzeker en dat is een slechte combi om los te laten.

 

Tosca mocht de laatste dagen van haar leventje naar haar lievelingsplaatjes aan de kreek en nog 1 dag voor haar dood werd ze lastig gevallen maar ze liet haar tanden nog zien.

Ik zei ook ´ze is ziek´zonder verdere uitleg en de hond werd nog niet aangelijnd.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Niet alleen bij Herders hoor, zijn een hoop rassen die veel mensen liever ontwijken. Maak dat ook geregeld mee. Kan mij daar niet druk om maken, moet iedereen zelf weten. "

 Daar heb je ook gelijk in maar ik heb eens aan een gt'er gevraagd of laika dat begrijpt dat mensen haar ontwijken. Hij antwoorde dat ze dat zeer zeker ziet, en dat is wat me stoort. Dat mijn lieve en af en toe klein beetje onzekere meid weet dat mensen haar ontwijken omdat ze bang zijn voor haar. Je doet je best om van een kleine pup een lieve en sociale hond te maken en het enige wat mensen zien is een potentieel bijtgraag monster.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Daar heb je ook gelijk in maar ik heb eens aan een gt'er gevraagd of laika dat begrijpt dat mensen haar ontwijken. Hij antwoorde dat ze dat zeer zeker ziet, en dat is wat me stoort. Dat mijn lieve en af en toe klein beetje onzekere meid weet dat mensen haar ontwijken omdat ze bang zijn voor haar. Je doet je best om van een kleine pup een lieve en sociale hond te maken en het enige wat mensen zien is een potentieel bijtgraag monster. "

 

Lijkt me projectie. Een hond gaat niet redeneren waarom iemand uitwijkt.  

 

Ik snap het probleem ook niet en zullen vast ook goede en wederzijds gewenste contactmomenten zijn, of niet? Ik steek met Jip altijd over, gewoon om hem de ruimte te geven die hij nodig heeft. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Daar heb je ook gelijk in maar ik heb eens aan een gt'er gevraagd of laika dat begrijpt dat mensen haar ontwijken. Hij antwoorde dat ze dat zeer zeker ziet, en dat is wat me stoort. Dat mijn lieve en af en toe klein beetje onzekere meid weet dat mensen haar ontwijken omdat ze bang zijn voor haar. Je doet je best om van een kleine pup een lieve en sociale hond te maken en het enige wat mensen zien is een potentieel bijtgraag monster. "

 Dat heb je als je voor een bepaald ras kiest. Ik heb ook altijd rassen gehad die niet algemeen geliefd zijn.

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  
Lijkt me projectie. Een hond gaat niet redeneren waarom iemand uitwijkt.  
 
Ik snap het probleem ook niet en zullen vast ook goede en wederzijds gewenste contactmomenten zijn, of niet? Ik steek met Jip altijd over, gewoon om hem de ruimte te geven die hij nodig heeft.  "

 Maar ze voelt wel de angst.

Contact momenten zijn hier in mijn directe omgeving zeer weinig. Grootste gedeelte van de honden hier zijn middelmaatjes en kleiner. Wat wel grappig is dat de honden die bijten bij mij in de buurt, 2 golden retrievers, 4 chihuaua's en 1 labrador zijn.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Maar ze voelt wel de angst. "

 Was niet tegen mij maar dat klopt.

 

Kom ik iemand tegen met een hond die niet bang is voor Vigo dan is Vigo relaxed.

Komen we iemand tegen,die onmiddellijk de hond bij zich trekt en krampachtig langs ons loopt dan doet Vigo lelijk.

 

Alle hondenbaasjes die een praatje met mij maken daarvan accepteert Vigo die honden, niet dat ze hem allemaal moeten benaderen maar dan gaat hij rustig snuffelen.

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Maar ze voelt wel de angst.
Contact momenten zijn hier in mijn directe omgeving zeer weinig. Grootste gedeelte van de honden hier zijn middelmaatjes en kleiner. Wat wel grappig is dat de honden die bijten bij mij in de buurt, 2 golden retrievers, 4 chihuaua's en 1 labrador zijn. "

 

In dat geval alleen maar beter dat ze uitwijken toch. Anders geeft een ontmoeting alleen maar spanning.

 

Is het niet lastig voor je om er zo mee bezig te zijn?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Daar heb je ook gelijk in maar ik heb eens aan een gt'er gevraagd of laika dat begrijpt dat mensen haar ontwijken. Hij antwoorde dat ze dat zeer zeker ziet, en dat is wat me stoort. Dat mijn lieve en af en toe klein beetje onzekere meid weet dat mensen haar ontwijken omdat ze bang zijn voor haar. Je doet je best om van een kleine pup een lieve en sociale hond te maken en het enige wat mensen zien is een potentieel bijtgraag monster. "

 Ontwijken is juist heel beleefd in de honden wereld, ze krijgt de ruimte.

 

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  
In dat geval alleen maar beter dat ze uitwijken toch. Anders geeft een ontmoeting alleen maar spanning.
 
Is het niet lastig voor je om er zo mee bezig te zijn? "

 Heb je ook 100% gelijk in, maak het me zelf ontzettend moeilijk. Laika is gewoon mijn alles, kan er dan moeilijk tegen als mensen lelijk tegen haar doen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Heb je ook 100% gelijk in, maak het me zelf ontzettend moeilijk. Laika is gewoon mijn alles, kan er dan moeilijk tegen als mensen lelijk tegen haar doen. "

 

Belangrijkste is dat jij weet dat ze niet lelijk is, van binnen en van buiten, knappert  Daar heb je geen bevestiging van buitenaf voor nodig. 

 

Jip en ik zouden ook oversteken als we jullie tegemoet komen, maar dat dat zegt niks over Laika 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

"  Heb je ook 100% gelijk in, maak het me zelf ontzettend moeilijk. Laika is gewoon mijn alles, kan er dan moeilijk tegen als mensen lelijk tegen haar doen. "

Trek het je niet aan, alles heeft een rede simpel zat.

Kan me eigen er echt niet druk om maken als mensen uitwijken.

Liever dat dan als ze weten hoe Diesel in elkaar zit en dan bewust het gedrag lijken uit te lokken 

En oversteken is toch niet lelijk doen.

Lekker genieten van je hondje jij kent haar het beste.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Eventjes zeuren hoor; ik heb zo'n hekel aan die "hij doet niets hoor"-mentaliteit van sommige mensen!!!
 
Vanmorgen met Cairo aan het speuren in het bos (aanlijngebied, staat sinds kort ook op hele grote gele borden bij elke ingang), ik zie van een afstandje een vrouw met een loslopende herder aankomen, en ga zo ver mogelijk aan de kant staan met Cairo achter mij om ze te laten passeren en duidelijk aan te geven dat ik niet wil dat de honden contact hebben... 
 
Maar jahoor, zodra die herder Cairo ziet stormt hij op een niet zo sociale manier (en dat is zacht uitgedrukt) vol op haar af! Ik roep "nee" en blok hem met mijn been 
 
Ik merkte aan Cairo dat ze iets ze weer kalmeerde en ontspande nadat ik de herder zo daadkrachtig had geblokt en weggestuurd. Het was mij duidelijk dat ik er voor haar op een goede manier mee om gegaan ben.
 
Hoe gaan jullie met dit soort situaties om? Hoe maak je andere mensen duidelijk dat dit echt niet oke is? "

 Dit heb je super opgelost. De enige manier. Blok andere honden en stuur ze weg.

Cairo gaf zelf ook aan, dat je het goed deed

 

Die andere bazen, totaal negeren. Geen woorden aan vuil maken, zonde van je tijd en het heeft toch geen nut.

Iemand die niet begrijpt, wat zijn hond veroorzaakt, heeft een groot bord voor zn kop.

 

Lief lachen en doorgaan met wat je deed.

Het scheelt je een hoop ergernis bij je zelf als je er helemaal niet op ingaat.

Focus je op Cairo, zijn is het aller  belangrijkste op de hele wereld.

 

Ik voel me zelf een stuk prettiger, sinds ik geen contact meer maar met dat soort scheldende bazen maak.

 

Met leuke honden bazen heb ik contact, stukje samen lopen, een praatje maken. Complimentjes over de honden.

Hou je daar aan vast. De rest

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Heb je ook 100% gelijk in, maak het me zelf ontzettend moeilijk. Laika is gewoon mijn alles, kan er dan moeilijk tegen als mensen lelijk tegen haar doen. "

 Aller eerst, weet je niet waarom mensen om lopen.

Ik heb het met een bepaalde bevolkings groep, zodra die Luca zien, springen ze weg, paniek in hun ogen.

Het zal zeker niet persoonlijk zijn, naar Laika toe.

 

Het aller belangrijkste, Laika is alles voor jou, vreemde honden of mensen zijn totaal niet belangrijk.

 

Misschien zou het je zelf helpen, als je vreemden gewoon gaat negeren. Focus je op Laika en bekende mensen en honden, alles wat wel goed gaat.

 

Als je mensen vraagt hoe het in de wereld gaat: slecht, oorlog ellende en honger.

Als je de statistieken er op naleest: het is nog nooit zo goed gegaan in de wereld! Nog nooit zo weinig oorlog en honger. Dat is echt waar! 

 

Als je je op het negatieve focusd, wordt je naar en ellendig.

Focus op alles wat wel goed gaat, dan voel je je echt veel prettiger. 

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Danny en laika als ik jullie zou tegenkomen dan zou ik ook overteken of omlopen.

Niet omdat  ik bang ben voor Laika maar omdat ik weet dat Rocky volkomen uit zijn dak zal gaan en dat echt niet op een positieve manier. Dat lijkt mij voor Laika echt niet leuk om zo uitgescholden te worden door zo'n klein wit keffertje.

Als dat vaak gebeurd zou Laika wel eens een flinke hekel kunnen krijgen aan kleine hondjes.

 

Kom ik jullie tegen als ik alleen ben dan loop ik echt niet om. Zou niet weten waarom ik dat zou doen.

Bovendien vind ik Laika een schitterend mooie hond om te zien.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Bij dat soort gevallen merk he gewoon dat ze dat doen omdat ze een herder is, heeft niks met een onzekere hond te maken. "

 Maak je er niet druk om en draai iets negatiefs om in iets positiefs. Ze helpen je Laika beter te negeren aan de lijn. Eens de mensen die je vaker tegenkomt zien hoe goed je hond getraind is dan mindert de angst. Met mijn honden was dat ook zo op de 1ste, 2de en 3de woonplaats en op school ook. Vooral Nala negeert bijna alles behalve honden als ze los is.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Maak je er niet druk om en draai iets negatiefs om in iets positiefs. Ze helpen je Laika beter te negeren aan de lijn. Eens de mensen die je vaker tegenkomt zien hoe goed je hond getraind is dan mindert de angst. Met mijn honden was dat ook zo op de 1ste, 2de en 3de woonplaats en op school ook. Vooral Nala negeert bijna alles behalve honden als ze los is. "

 Hmmm dat doet laika dus niet, zodra ze een andere hond ziet gaat ze 99% van de gevallen op de grond liggen, dat is een van haar mindere leuke trekjes, drammen. Gelukkig heeft ze een tuig met handgreep, dus dan til ik haar op en neem ik haar mee,  krijg daarna altijd een prachtig voorbeeld van een boze blik van haar 

 

 

,

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

Heel frustrerend ja, Khyra is absoluut niet gediend van andere hondjes al helemaal niet als ze heel snel op haar afgestormd komen. Dan wil ze ze alleen nog maar pakken. Dus ik doe haar dan al achter mn benen of probeer weg te lopen als er een losloper aan komt. Dan hoor ik vaak van 30 meter afstand: HIJ DOET NIKS HOOR! Ja weet je leuk en zo, maar de mijne wel en dan is het ineens piepen gemene Stafford, die ***honden kunnen ook niet normaal doen.. URGH

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Ik steek eigenlijk ook altijd over als ik een hond zie. Niet omdat ik bang ben voor de andere hond, maar Daya gaat er dan heel erg op focussen. Door afstand te nemen, kan ik normaal passeren. 
Ik steek nog wel over voor bange mensen. Veel moslims moeten eigenlijk al helemaal niets van Daya hebben. Daar steek ik bij voorbaat al voor over. Ja, ik hou rekening met alles en iedereen (en natuurlijk onszelf). 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Tegenwoordig scheld ik gewoon terug. Jij niet beleefd zijn, ik niet beleefd zijn. En ik heb al een tokkiehond dus ze kunnen het verwachten :-)

Goed dat je de hond geblokt hebt, volledig terecht. "

 dahm toch zo'n tokkie hond kopen...

want die heb ik dus niet eens....

maar kan inmiddels best aardig schreeuwen...

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Hmmm dat doet laika dus niet, zodra ze een andere hond ziet gaat ze 99% van de gevallen op de grond liggen, dat is een van haar mindere leuke trekjes, drammen. Gelukkig heeft ze een tuig met handgreep, dus dan til ik haar op en neem ik haar mee,  krijg daarna altijd een prachtig voorbeeld van een boze blik van haar 
 
 
, "

 Ik bedoelde eigenlijk: Ze helpen je Laika beter te leren negeren aan de lijn. Net die momenten dat je ruimte krijgt zijn heel goed om dit te trainen. Het negeren van een andere hond krijg je heel moeilijk geleerd van dichtbij, dat doen de mijne ook niet. Als de honden op een bepaalde afstand zijn dan negeren mijn honden de andere hond wel. Daardoor kunnen ze ook makkelijker los want als we een andere hond tegenkomen stormen ze er niet meteen op af en blijven ze staan of komen terug zodat ik ze vast kan maken.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Heel herkenbaar helaas. Mijn ene hond houdt er ook helemaal niet van bestormd te worden. Hondjes van haar eigen grootte kan ze nog wel redelijk handelen, maar vooral bij grote wildebrassen schiet ze volkomen in de stress.

Ik probeer dat soort situatie ook zoveel mogelijk te voorkomen door desnoods om te draaien of een andere weg te nemen. En inderdaad als ik op de stoep met mijn hond aangelijnd een herder of andere grote hond tegenkom, steek ik liever even over. Hoe lief die andere hond ook kan zijn, mijn hond is dat dan niet, die kan zo'n gedwongen, recht op elkaar aflopen ontmoeting niet aan.

Als er toch een losloper op mijn hond afdondert probeer ik ook te blokken, dat blijft toch de beste optie.
Als de andere baas daar over de zeik van moet raken, probeer ik tegenwoordig zelf heel rustig en redelijk te blijven. Soms is het even volhouden, maar het werkt eigenlijk verrassend goed.
Baasje even uit laten razen en ondertussen heel kalm mijn kant van de zaak blijven uitleggen. Vooral ook begrip tonen voor de ander (ja ik zie ook wel dat je hond helemaal geen kwaad in de zin heeft/alleen speels is), en dan ook begrip vragen voor mijn hond (maar mijn hond wil helemaal niet meer spelen/hij komt wel als een dolle aangestormd op een veel kleinere hond/zag je hoe mijn hond van een afstand al wegdraaide en probeerde weg te lopen, daarmee zegt ze heel duidelijk nee dit wil ik niet).

Vaak kalmeren mensen dan toch en kan je het even rustig uitpraten. Ook al ben je het niet altijd met elkaars standpunt eens, vaak krijg je toch wat meer begrip en ga je uiteindelijk met een goed gevoel uit elkaar.
Scheelt een hele hoop frustratie.

Zoals die mevrouw met een jolige Leonberger die van mening was dat een hond uitlaten hetzelfde was als een kind loslaten in Monkeyland (wat dat ook moge zijn). Een hond hoorde overal op af te stormen om met andere honden te spelen en wie dat niet begreep, wist niks af van het fenomeen hond. Uiteindelijk gaf ze toch wel toe dat haar hond zijn eigen grootte niet helemaal kende en inderdaad wel eens wat al te wild was, zoals met de chi van de buren.

En dan een stel met een door-het-dolle labrador. Ik was ze al eerder tegengekomen, toen begon hun hond al te fixeren en zich klaar te maken zich op mijn hond te storten. Ik ging demonstratief voor mijn hond staan, wat door de lab prima werd begrepen, door de baasjes iets minder, die een beledigd 'hij doet niets hoor' lieten horen. Met een vriendelijk 'ik ook niet hoor' doorgelopen.
Een stuk verder zag ik ze weer lopen, nu helemaal aan de andere kant van het veld. Kennelijk hadden ze mij ook herkend, want ze deden nog een halfslachtige poging hun hond bij zich te houden, die zich daar niets van aantrok, waarna ze hem maar gewoon het hele veld over lieten stormen op mijn hondje af. Ik er weer voor staan en hem terug wijzen, wat ook hier als slaan werd geïnterpreteerd, waarschijnlijk door de afstand. Toen bleken ze ineens wel in staat in actie te komen en naar hun hond toe te gaan, uiteraard schreeuwend en scheldend. De vrouw was totaal niet voor rede vatbaar en rende uiteindelijk hevig gefrustreerd naar een paar andere voorbijgangers toe om kennelijk bij hun haar verhaal te doen en haar gram te halen. Waarbij hondlief een van die honden tientallen meters het bos in joeg en een andere hond tot piepen en verdedigend snauwen bracht...
Maar met die man uiteindelijk wel alles uitgepraat en tenslotte toch redelijk vriendschappelijk uit elkaar gegaan. Helaas bleef hij wel van mening dat zijn hond een natuurdier was en zich gewoon zo hoorde te gedragen, hij stopte heus wel als de andere hond ging piepen en alleen als de andere hond ging grommen werd het vechten omdat zijn hond dat niet pikte, maar dan greep hij hem gewoon even in zijn nekvel om hem op zijn plaats te zetten. Tja, dat soort ideeën begin je gewoon niets tegen.
Toch kwam ik hem later weer eens tegen en toen hield hij zijn hond wel bij zich.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Tip!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^