Frustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Toch wel eventjes fijn om te horen dat ik niet de enige ben die tegen dit soort dingen aanloop!

 

Moet dus gewoon eventjes leren wat assertiever te zijn 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

In een aanlijngebied dient iedereen zich aan dit gebod te houden.

Iemand die zegt "mijn hond doet niks" heeft weinig tot geen verstand van honden.

Als er een loslopende hond op een aangelijnde hond komt afgestormd (de aangelijnde hond zal echt wel met reden aangelijnd zijn, bijvoorbeeld herstellende van, in opleiding, of gewoon een wegloper etc) zal deze zich in het nauw gedreven voelen, en zeer onvoorspelbaar gedrag gaan vertonen.

Ikzelf heb 3 Goldens, zij mogen loslopen, maar als ik in de verte iemand anders zie aankomen met een hond, is het eerste wat ik doe ze alle 3 aanlijnen, ondanks dat ik weet dat ze goed opgeleid zijn, en op het eerste bevel luisteren, en direct aan de voet blijven, en dan hoor ik ook vaak.... is niet nodig hoor, mijn hond doet niks, en ik antwoord dan steevast, kan goed zijn, maar als hij wel iets zou willen doen dan krijgt hij gelijk 3 goldens over zich. want zij verdedigen elkaar, och zo had ik het nog niet bekeken hoor je dan.

Alweer iemand een wijze les geleerd denk ik dan maar, en wandel verder.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Tip!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^