Onregelmatig uitbreken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BramBram

Een tijdje terug had ik reeds een topic geopend over de verlatingsangst van onze hond. Kruising kanaan, labrador, duitse herder, galgo en sharpei :-) van 15 maanden. 

Hij slaapt nu reeds enkele maanden in een buitenkennel en zit hier ook in als we weg zijn. Tot nu max 3 uurtjes per dag. Voor de rest voldoende beweging en mag binnen wanneer hij wilt. Hij heeft zelf gekozen om buiten te slapen en dat ging super. Liep zelf naar de kennel en lag binnen het kwartier meestal neer. Maar gisteren kwam ik thuis en is hij uitgebroken door een paal van de kennel af te breken en te plooien. Dus we zijn terug bij af. 

Sinds we hem hebben is het altijd zo gegaan. Het gaat enkele weken goed en dan een terugval uit het niets. Weekje gaat het slechter en dan gaat het weer een tijdje goed.

Herkent iemand dit gedrag? Hij kan het dus wel maar soms krijgt hij een klik en moet hij uit waar hij op dat moment inzit en daar slaagt hij helaas ook steeds in. Hoe sterk het kot ook is.

Groeten,

Bram

honden page profiel ElianeEliane

Juist,  je was bezig met een GT. Hoe is dat verlopen?

Ik heb geen visualisatie, maar een paal afbreken doet hij denkelijk niet op één dag.

Van welke omgeving zijn jullie?

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Ik heb je vorige topic nog even doorgelezen. Je had zelf geconcludeerd dat t probleem in t opsluiten zat. 

 

Je was er niet bij toen t gebeurde, misschien was er wel een aanleiding.

 

Is hij wel in de tuin gebleven? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik weet het natuurlijk niet, maar het lijkt erop dat hij dat basisveiligheidsgevoel niet heeft.

Wie weet is er elke keer toch weer iets, waar hij van in paniek raakt en weg wil.

 

Hij kan misschien nog niet (lang) alleen zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Een paal verbogen en uitgebroken....hoelang ben je weggeweest ? Wat doe je van te voren als je de hond daarin opsluit ? Heb je genoeg gedaan, zodat tie rustig daar is, en heb je goede kluifbotten die tegen een stootje kunnen, uitbreken en een paal buigen dat kost nogal wat tijd....hier ook een buiten ren, naar het zijn palen waar een olifant zijn gang nog kan gaan.

honden page profiel BramBram

Bedankt voor de reacties, het vreemde is dat hij zich er lange tijd wel goed in voelt tot plots hij weer uitbreekt. Er staat een ip camera op zijn kennel dus als ik weg ben kijk ik regelmatig eens en meestal ligt hij te slapen op ligt hij wat rond te kijken. Op de momenten dat het slecht gaat loopt hij rond in zijn kennel te hijgen. Als dit het geval is komt hij meestal niet tot rust tot we terug zijn of hij kan uitbreken. Maar dus snachts en 9 van de 10 keren overdag gaat het wel gewoon goed. Langer als 3 uur laten we hem nog niet alleen. Meestal hoeft hij zelf geen 3 u alleen te zijn per dag. Als we thuis zijn slaapt hij languit in de tuin of in zijn kennel die dan openstaat. Hij kan ook binnen, maar blijft meestal buiten liggen.

Lang verhaal, maar het rare is dat het steeds in een soort cyclus gaat. Enkele weken goed, een week slecht. En dat steeds opnieuw. 

honden page profiel BramBram

Ter info, het plooien van die baar van de kennel heeft hij in anderhalf uur kunnen doen door een doek dat voor de schaduw hing naar binnen te trekken.

In nochtans zo een sterke buitenkennel

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Bram is er genoeg in de buitenren, speelgoed botten, waar hij veilig aan kan knagen ? En heb je wanneer je de hond alleen laat daarvoor goed uitgelaten, zodat tie in de ren rustig is.

honden page profiel BramBram

" Bram is er genoeg in de buitenren, speelgoed botten, waar hij veilig aan kan knagen ? En heb je wanneer je de hond alleen laat daarvoor goed uitgelaten, zodat tie in de ren rustig is. "

 Speelgoed, botten, activiteit,... alles aanwezig. Maar kijkt er niet naar om alleen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Speel je wel eens samen met je hond in de kennel zodat tie het als iets prettigs aanvaard in de ren. ? Is er verandering in het ritme ? Je schrijft. .....het gaat weken goed en dan opeens een week is het mis, kan je terug kijkn wat er in die week gebeurt met het ritme ? Ga je mnder erop uit? Even wat minder aandacht. ?

honden page profiel BramBram

" Speel je wel eens samen met je hond in de kennel zodat tie het als iets prettigs aanvaard in de ren. ? Is er verandering in het ritme ? Je schrijft. .....het gaat weken goed en dan opeens een week is het mis, kan je terug kijkn wat er in die week gebeurt met het ritme ? Ga je mnder erop uit? Even wat minder aandacht. ? "

 Alles van eten gebeurt steeds in de kennel. Hij gaat er vaak ook zelf eens inliggen om te slapen. Ook al zijn speeltjes worden steeds verzameld in de kennel. Dus op de momenten dat het goed gaat voelt hij zich er ook echt goed. 

Wanneer het minder gaat veranderd er bij ons niets. Het lijkt echt of er om de zoveel tijd een kleine kortsluiting gebeurt in zijn hersenen. Anders kan ik het moeilijk uitleggen. Altijd hebben we goede moed als het een paar weken goed gaat en dan plots slaat het weer om. En dat nu toch al een jaar aan een stuk. We hopen dat met de leeftijd hij misschien langer goede momenten zal hebben!

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Is hij wel in de tuin gebleven? Anders zou je een hondenluik in de kennel kunnen doen oid. Dat hij zelf kan bepalen of hij er uit wil.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Misschien is dat wel een oplossing, als de tuin goed omheind is zodat hij er niet uit kan. Maar wel vrij kan rondlopen en kiezen waar hij wil liggen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^