gewicht pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiekeLieke

honden foto van Lieke

Sinds zondag heb ik een labrador pup ,teefje. Volgens haar boekje is ze geboren op 2/4/16 en dus morgen 19 weken oud. Ze weegt echter 4.7kg vandaag (maandag was ze 4.4 kg). Volgens de dierenarts is ze een paar weken jonger dan ze volgens haar boekje zou zijn nu. Maar volgens de groeicurves is dit wel heel veel verschil. Ze ziet er gewoon in verhouding uit qua grootte en dikte. Ze heeft ook giardia waarvoor ze nu behandeld wordt en is ook al behandeld voor vlooien. Iemand die dit nog gezien heeft?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

drie dubbel topic

 

 

Maar je hebt je ondertussen geregistreerd, dus hier nogmaals de reactie:

 

Maar als er zo'n groot verschil in leeftijd zou zitten, dat zou je toch moeten weten als je de pup in het nest hebt gezien?

Of heb je de moeder hond niet gezien?

Waar komt je pup dan vandaan?

Wat jij beschrijft, ook in combinatie met de gardia en vlooien, komt het over alsof je bij een rasechte broodfokker een pup hebt gekocht.

 

Of ben je de 2e eigenaar van de hond of zo, omdat ze al 19 weken is?

honden page profiel LiekeLieke

honden foto van Lieke

Inderdaad geregistreerd , dus de topic als gast mag weg.. Volgens boekje zou ze 19w moeten zijn maar ook volgens dierenarts zou ze enkele weken jonger zijn. Moederhond heb ik idd niet gezien.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is jammer dat je de moeder niet hebt gezien.

Dan heb je vrijwel 100% een broodfok pup gekocht.

Daar wordt ontzettend mee gesjoemeld, en als je pech hebt is je pup in Oost Europa gefokt en naar Nederland of België vervoerd.

 

Ik zou dan maar aanhouden aan wat jouw dierenarts zegt, het paspoort van je pup zal wel niet kloppen.

Dat komt omdat officieel puppy's pas vanaf 15 weken over de grens mogen, dus wordt het vaak vervalst. (vandaar de kans dat jouw hondje uit Oost Europa komt)

 

Hoe is je hondje dan in haar gedrag, wel open, nieuwsgierig, speels?

Of eerder wat terug getrokken en angstig voor nieuwe dingen en geluiden (bv buiten van alles eng vinden)

 

Waar heb je je pup dan gekocht?

 

Ik hoop dat je puppy verder gezond wordt en goed geneest van de giardia.

honden page profiel --

honden foto van -

Jeetje ik ben benieuwd hoe oud ze echt is! Als de dierenarts met enkele weken jonger denkt aan een week of 12 dan is het nog steeds weinig.. Dit woog mijn reu (Golden) met 7 weken en mijn teef met 6 weken (niet dat ik haar toen al mee naar huis had hoor, maar ik weet wat ze elke week woog). Ze zal door de ziekte wel minder wegen inderdaad. Goed dat ze nu onder behandeling is bij de dierenarts! Heel veel beterschap

honden page profiel LiekeLieke

honden foto van Lieke

Buiten de diarree van de giardia wel goed met haar. Ze sliep vanaf de eerste nacht meteen de nacht door in de bench, geeft aan met piepen en aan deur zitten dat ze buiten wil. Is heel erg lief zowel naar de britse korthaar poes als naar de kinderen. Vond autorijden best leuk en gaat lekker mee wandelen aan de leiband, kwartiertje ofzo. Ze speelt met balletjes en knuffeltjes. Eten is een grote favoriet blijkbaar, brokjes zijn op geen tijd weg.

honden page profiel --

honden foto van -

" Buiten de diarree van de giardia wel goed met haar. Ze sliep vanaf de eerste nacht meteen de nacht door in de bench, geeft aan met piepen en aan deur zitten dat ze buiten wil. Is heel erg lief zowel naar de britse korthaar poes als naar de kinderen. Vond autorijden best leuk en gaat lekker mee wandelen aan de leiband, kwartiertje ofzo. Ze speelt met balletjes en knuffeltjes. Eten is een grote favoriet blijkbaar, brokjes zijn op geen tijd weg. "

Ha dat graag eten is wel labrador eigen Dat kan ze wel gebruiken. Overleg wel even goed met je dierenarts dan over een voerschema, want je wil haar niet te snel laten groeien maar waarschijnlijk als je nu de tabel volgt met leeftijd uitgezet tegenover gewicht dan klopt dat niet (omdat normaal hondjes van 19 weken met dat gewicht een stuk kleiner eindgewicht krijgen natuurlijk). Fijn dat het verder zo goed gaat!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^