Moet ik mijn labrador laten castreren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva & KitanoEva & Kitano

" Mijn eerste twee reuen waren niet gecastreerd, vond het ook niet nodig. Het huidige duo wel omdat ze wel erg veel last van de hormonen kregen. Wel pas definitief gedaan toen ze 3 waren; eerst uitgroeien 
 
Shadow is er minder fel van geworden en beter bereikbaar, Spot heeft minder last van nachtelijk joelen en de puspiemels zijn weg. 
Shad rijdt nog steeds af en toe op Spot maar dat heeft mn met opwinding te maken (lees: joepie het eten komt eraan). 
 
En als hun favo vriendinnetje loops is, willen ze nog steeds niet mee naar huis als we langs haar huis komen. 
Ja, ik sta er nog steeds achter dat we het gedaan hebben maar ik zou het bij elke hond die hier in huis komt steeds per geval bekijken.  "

 Grappige reactie van je 

honden page profiel Eva & KitanoEva & Kitano

"  Je moet niks, je mag. Maar je pup is er toch nog maar net?
 
Ik heb mijn reutjes laten castreren, met name omdat de 1 extreem last had van zijn hormonen dat hij alleen maar afviel. 
 
Geen moment spijt van, t is een lieve, rustige hond geworden met een mooie vacht. Ik zou t zo weer doen. Ook geen last van reuen die m als teef behandelen.
 
Ik ben direct begonnen met minder voer te geven, en doe dat nog steeds. Ze zijn prima op gewicht.  "

 Ja hij is nog maar een pup en nee ik had nog geen intenties om het zo snel mogelijk te doen, ik wou gewoon eens weten of ik het later zou moeten doen of niet, maar ik ga gewoon wijselijk afwachten en zien of het écht wel nodig is en anders laat ik hem gewoon volledig intact.  

Ik weet dat mijn dierenarts een voorstander is van castreren en steriliseren en ik wil voorbereid zijn voor ze mij het aanraad, dat ik mezelf kan verdedigen tegenover haar want wat honden betreft kan je mij alles wijsmaken omdat ik zelf nog geen ervaring heb met grote honden en hun gedrag. En die kleintjes van vroeger bij mij thuis werden altijd meteen gecastreerd, dus daar heb ik natuurlijk geen mooi beeld van. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ja hij is nog maar een pup en nee ik had nog geen intenties om het zo snel mogelijk te doen, ik wou gewoon eens weten of ik het later zou moeten doen of niet, maar ik ga gewoon wijselijk afwachten en zien of het écht wel nodig is en anders laat ik hem gewoon volledig intact.  
Ik weet dat mijn dierenarts een voorstander is van castreren en steriliseren en ik wil voorbereid zijn voor ze mij het aanraad, dat ik mezelf kan verdedigen tegenover haar want wat honden betreft kan je mij alles wijsmaken omdat ik zelf nog geen ervaring heb met grote honden en hun gedrag. En die kleintjes van vroeger bij mij thuis werden altijd meteen gecastreerd, dus daar heb ik natuurlijk geen mooi beeld van.  "

 

Jezelf verdedigen is helemaal niet nodig. Als jou da vraagt of je je hond wilt laten castreren zeg je gewoon Nee. Je bent de dierenarts geen antwoord schuldig waarom je dat niet wilt doen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je hond tegen die tijd ongewenst gedrag vertoont, dat door een castratie zou kunnen verdwijnen of in ieder geval verminderen, dan zou je door middel van een chemische castratie of implantaat kunnen zien of een castratie voor jou wel het gewenste resultaat geeft. Let wel beide methodes hebben enkele weken tijd nodig om de hormoonhuishouding te veranderen.

 

Als een reu ca. 2 jaar is, is bepaald gedrag inmiddels aangewend, zoals bijv. veel met andere reuen in de clinch liggen, en heeft een castratie geen zin meer. Overleg met je DA; maar jij bent degene die beslist!

https://www.virbac.nl/Producten/Hond/Voortplanting/Suprelorin

 

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

"

" Hier lang gewacht Levi is nu 4,5 en wordt vrijdag geholpen.
Nooit last gehad met hem tot hij 4 was geworden.
Veel ruzie maken, weglopen bij loopse teven, heel erg onrustig in huis.
Toen een chip gegeven na lang twijfelen en dat is zo goed bevallen dat ik hem nu definitief laat castreren "



 Hou er wel rekening mee dat het nog een poosje duurt voor de hormonen zijn uitgewerkt.


Maar het zal wel rust geven voor Levi en voor jou.


Ik heb altijd gezegd ik ga mij geen 12 jaar lopen ergeren aan een hond zijn gedrag,ze kunnen er niks aan doen maar het samenleven moet wel prettig blijven.


Sterkte voor vrijdag,is toch altijd spannend.

"


Gelukkig is de chip nog niet helemaal uitgewerkt ook hihi dus verwacht weinig last te hebben.
Thnx ja het is een vaak gedane operatie maar toch wel spannend zo onder narcose enz.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vlooien in vakantiehuis!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^