Nagels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hallo allemaal.

Wij hebben een roemeens hondje met heeele lange nagels waar ze ook best last van heeft. De dierenarts wou haar nagels niet knippen ivm het leven. Die zei dat het maar weg moet slijten.

Maar dit gebeurt niet dus nu ben ik zelf gaan knippen. Elke week een milimeter.

Aangezien ze pikzwarte nagels heeft kan ik hrt leven niet zien nu was mijn vraag hoe lang duurt het voor het leven zich terug trekt?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Volgens mij trekt dat niet meer terug?

 

Je zou nog kunnen vijlen met een gewoon nagelvijltje wat wij mensen ook gebruiken.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Volgens mij als je wil dat het leven zich terug trekt moet je elke keer nét daarvoor knippen (zodat het net niet gaat bloeden) met elke week een millimeter schiet dat dus niet op

Ik zou ze nu zo kort mogelijk vijlen

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Jammer dat de organisatie, waar je hond vandaan komt, de nagels niet bijgehouden heeft.

Heb je een foto van de nagels van de voorpoten? Meestal slijten de nagels van de achterpoten sneller.

 

Nagels, die constant te lang zijn, veroorzaken een verkeerde stand van de voet; waar de hond veel last van kan hebben; hij/kan zelfs verkrampt/mank gaan lopen.

 

Nagels van een hond mogen net de grond niet raken. Gebeurt dat wel dan is dat erg belastend voor de hond. Probeer inderdaad steeds een klein stukje er af te knippen en als dat niet (meer) gaat; gebruik dan een vijl. Je hond zal hier aan moeten wennen en het zal moeilijk zijn om het verschil op te merken tussen; dat je hond het niet prettig vindt of dat hij/zij terugtrekt omdat je het leven raakt.

 

Ik heb een hondje met zwarte/donkerbruine nagels waar je het leven nauwelijks ziet. In het begin durfde ik nauwelijks te knippen, maar langzamerhand went het.

Ik vond dit stukje over nagels knippen, waar ook over het terugtrekken van het leven wordt geschreven

http://www.trimsalonstabilis.nl/trimsalon_stabilis_verzorgingsadvies_nagels

Succes; ik hoop dat je redelijk snel de nagels van je hond op normale lengte krijgt.

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Filmpje over nagels knippen zodanig dat het leven zich terugtrekt.

https://m.youtube.com/watch?v=MM4HQDb1Ef0

Er zijn nog meer filmpjes over hoe je kan zien hoe kort je kan knippen, maar die heb ik even niet paraat. 

Gevonden

https://m.youtube.com/watch?v=fO6fJJaeJGM

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Wat jammer dat de DA er zo laks over doet. Niet alle nagels slijten zo makkelijk en als ze te lang zijn is het gewoon niet goed voor je hond; de gewrichten in de poten komen in een verkeerde houding te staan met alle gevolgen van dien.

 

Hier worden de nagels ook altijd geknipt, en bij onze herplaatser heb ik de nagels ook een stuk korter moeten knippen en was het leven ook veel te lang.

 

Als je elke keer héél dichtbij het leven knipt dan sterft het eigenlijk steeds een heel klein beetje af aan het einde (dat klinkt wat heftig, maar dat is het niet, daar merkt je hond niks van) en trekt het zich terug.

Ook zwarte nagels kan je prima knippen. Als je vlak voor het leven stopt, dan ziet de nagel er ongeveer zo uit:

 Bij onze poedel is het niet echt een wit 'hartje' zoals op de foto, maar meer een stip. Je kan het ook voelen met je vingen/nagel: het weefsel is daar zachter. Verder dan dit kan je niet gaan, want dan zit je in het leven en gaat het bloeden (als dit gebeurt is het trouwens geen ramp, ze voelen het, maar als jij zelf niet hysterisch gaat doen, dan vindt je hond het verder ook geen probleem )

 

Succes!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Oh, in het begin kan je trouwens best vaak knippen hoor. Je kan het prima 2x in de week doen (als je een goed scherp schaartje hebt en je kleine stukjes kan knippen kan je het zelfs om de 2 dagen doen).

Wanneer ze mooi kort zijn kan je het gewoon bijhouden en zal het niet zo vaak meer hoeven.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Allemaal geel erg bedankt voor jullie reacties.

Ik had niet zo snel zoveel antwoorden verwacht vandaar me late reactie.

Ik weet dat het leven terugtrekt ik wist alleen niet hoe snel. Ben ook erg boos op de dierenarts, het asiel in roemenie waar ze weg komt moet dagelijks voor 3000 honden zorgen dus dat de nagels daar niet helemaal tot hun recht komen kan ik me wel voorstellen vandaar dat ik het zelf op los :).

Ik ga een scherper schaartje halen en dan ga ik aan de slag.

Bedankt voor de foto die is heel handig om een beetje als voorbeeld te hebben.

Ik ga nu even uitvogelen hoe ik hier een foto op kan zetten om jullie een beeld te geven van hoe haar nagels er uit zien.

Het is al wel zover dat de nagels de grond raken.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

 

Dit waren haar nagels, ik heb een scherpe schaar gehaald en een goeie vijl en heb ze nu tot net voor het leven ingekort. En het leven is dus zo lang dat er maar een kleine 2 milimeter van de lengte af is.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Toch kan men het een hond niet aandoen om met zulke nagels te moeten rondlopen; ook een asiel niet. Je hond heeft een gezondheidsverklaring van een Roemeense dierenarts; anders mogen de honden hier niet geïmporteerd worden. Bij deze verklaring horen ook enigszins fatsoenlijke nagels, waardoor de hond normaal kan lopen.

Met nagels zoals op je eerste foto raakt de hond verkrampt of loopt mank.

Als een asiel alleen maar honden doorschuift voor export, zonder de honden fatsoenlijk te behandelen en te verzorgen, kan er sprake zijn van hondenhandel.

 

3000 honden

 

Ik heb nog nooit een gewone schaar gebruikt voor het knippen van de nagels van mijn honden; dat is niet te doen. Daar bestaan speciale schaartjes/knippers voor. Dat gaat heel wat makkelijker.

Deze foto is als voorbeeld: ook te koop in dierenwinkels

http://www.myxlshop.nl/j-s-honden-nagelknipper-ook-voor-kat.html

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Loesje ik waardeer uw reactie ten zeerste maar u moet weten dat ik geen beginnend honden eigenaar ben. Ik weet hoe ik me hond moet verzorgen ik weet met welk gereedschap ik dit moet doen. Ik wist alleen niet hoe snel het leven terugtrekt.

En ik heb respect voor het asiel waar mijn hond weg komt.

Als u weet wat de omstandigheden voor deze honden zijn in dat land huilt je hart.

En natuuurlijk zijn de omstandigheden in het asiel ook niet optimaal maar in ieder geval 10000 maal beter dan op straat.

Daar binnen krijgen ze eten en medicatie als ze ziek zijn. Ze worden beschermd tegen de wreedheid van de mens. Ze worden beschermd tegen stenen stokken en geweren.

Een hond daar op straat word zonder reden afgemaakt of zwaar mishandeld.

En daarom zitten er 3000 honden in zo'n asiel en die moeten worden verzorgd met hooguit 20 man waarvan waarschijnlijk de helft daarvan nog vrijwilliger is ook.

Dus ik draag hun geen slecht woord toe en neem met alle liefde de taak over die hun helaas met moeite zelf kunnen uitvoeren bij 3000 honden.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ah gossie, ja dat zijn wel erg lange nagels inderdaad. Goed dat je er mee aan de slag gaat! 

Het is altijd wat lastig te zien op foto's, maar als je inderdaad nu al vlak voor het leven zit, dan kan het nog wel een tijdje duren voordat je op een mooie korte lengte zit, maar gewoon lekker doorgaan dan komt het vanzelf goed.

 

Wat je nog kan doen is iets weghalen aan de bovenkant, zodat je een soort van puntje krijgt, dan gaat het nog iets sneller omdat er dan net wat meer druk gezet wordt op het 'puntje'. Het slijt wat sneller en het leven trekt dan ook wat sneller terug.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Dank u marlies.

Het gaat een hele klus worden maar alles voor me poppie.

Ik zou het eindresultaat hier wel weer showen :)

Volgende forumvraag: Chihuahua pup dunnere ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^