Laatste fase

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FennaFenna

honden foto van Fenna

hallo allemaal,

 

ik heb mij net aangemeld omdat ik wel wat steun en advies kan gebruiken.

ik heb twee honden. Nu gaat het over mijn Maltezer Roxy (teefje) van bijna 14 jaar.

Drie jaar geleden begon ze ineens met knikken van haar hoofd, dit deed ze dan voor ongeveer 10 a 20 seconden. Heb dit met verschillende dierenartsen gesproken en die zeiden dat het gewoon ouderdom was terwijl ze ook zeiden dit nog niet eerder te hebben gezien. Ook heeft ze angstaanvallen en is ze soms in de war. Een jaar geleden heb ik haar op de metacam gezet voor haar artrose. Daarvoor kreeg ze al glucosamine en af en toe een carporal (ook een pijnstiller). Ook krijgt ze een maagbeschermer.

Het knikken van haar hoofd werd steeds erger nu doet ze dat 20x per dag, ze is wel bij en soms valt haar achterkant om door het knikken. De laatste dierenarts zei na de bezichtiging van een filmpje dat ze waarschijnlijk een tumor heeft in haar hoofd. Omdat ze af en toe dement gedrag vertoont durft de dierenarts haar niet meer een roesje te geven dus een scan vind hij ook geen optie meer.

Door de metacam drinkt ze veel en ook is haar smaak ineens voor eten anders. Ik heb het idee dat ze dingen niet goed meer proeft. Ze lust ineens haar energique (vers vlees) en haar lievelings snoepjes niet meer. Ze neemt het wel aan maar laat het dan vallen. Ze eet nu na vele soorten brokken te hebben geprobeerd wel hill senior 11+. Gelukkig heb ik nog snoepjes gevonden die ze wel lust.

Nu is het de vierde nacht dat ze ineens in haar slaap haar urine laat lopen. Ze slaapt nu sinds een paar weken op bed omdat ze snachts angstig was en omdat ik haar in de gaten wil houden. Ik heb nu net hondenluiers besteld.

De afgelopen week heeft ze ook dunnere slijmerige haast zwarte ontlasting. Wat zou dit kunnen zijn? Volgens de dierenarts komt dit door het andere voer en door de metacam.

Herkent iemand dit? Ik weet dat ik niet lang meer met haar heb maar ik vind haar nog te goed en ze heeft geen pijn door de metacam. Ook is ze nog vrolijk en speelt ze zelfs met een beertje.

Heeft iemand nog advies of tips.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ohhh wat moeilijk he ?

Dat knikken met het hoofd ,zou ook nog het shaking head syndroom kunnen zijn ,Dat begint een paar seconden met heel erg trillen , zodra je hun naam zegt stopt het ,Een jack russell van mijn zusje heeft dit ,

Hij krijgt er vit B voor dagelijks en heeft het nu nog maar zelden ,

Hij logeerde hier en van de week begon het weer en ging door naar zijn lijf,Ik was aan het voeren dus hij was wat opgewonden ,Met praten krijg je ze daar uit .

Carporal geeft je toch niet samen met de metacam ?

Haast zwarte ontlasting kan op bloed er in duiden ,maar kan ook van het medicijn gebruik zijn .

Het onzindelijk zijn hangt samen met het vele drinken .

Als ik in jou schoenen stond ging ik voor een goed gesprek met je dierenarts ,Vertel alles ,ook hoe goed ze nog is in sommige dingen ,maar ik zeg altijd ,misschien beter iets eerder de beslissing als wachten tot het helemaal niet meer gaat ,

Verwen haar nog lekker maar zo te lezen doe je dat al ,Heel veel sterkte !

honden page profiel FennaFenna

honden foto van Fenna

Bedankt voor je reactie. Roxy krijgt idd geen carporal meer. 

Helaas heeft ze volgens de dierenarts nu (ben gewisseld van praktijk) niet de shaking head syndroom. Drie jaar geleden dacht ik dat ook en toen kreeg ze idd vit. B. Dit heeft niet geholpen.

Heb al een goed gesprek gehad en hij zegt dat als ik er klaar voor ben, hij haar bij mij thuis in gaat laten slapen. Maar ik vind dat nog te vroeg. Ook al komt dat steeds dichterbij.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hoi Fenna, wat vreselijk naar om je hondje zo te zien, ik denk dat je voor zo'n moeilijke beslissing nooit echt klaar bent, geniet nog heerlijk samen en verwen haar maar lekker, en je voelt het als het moment daar is, ik wil je heel veel sterkte en wijsheid toewensen

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Bedankt voor je reactie. Roxy krijgt idd geen carporal meer. 
Helaas heeft ze volgens de dierenarts nu (ben gewisseld van praktijk) niet de shaking head syndroom. Drie jaar geleden dacht ik dat ook en toen kreeg ze idd vit. B. Dit heeft niet geholpen.
Heb al een goed gesprek gehad en hij zegt dat als ik er klaar voor ben, hij haar bij mij thuis in gaat laten slapen. Maar ik vind dat nog te vroeg. Ook al komt dat steeds dichterbij. "

 Je moet er zelf ook aan toe zijn natuurlijk .

Maar op een dag zal je zien dat je ineens denkt ,ja nu kan het helaas niet langer meer ,

Het is een vreselijke moeilijke beslissing die alleen jij kan maken .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Fenna, wat verdrietig...je wilt steun hier, die krijg je zeker van ons, het dilemma waar je voor staat, altijd zo moeilijk om de beslissing te maken, kijk heel goed naar je lieverd, geborgenheid geven, dat doe je zeker...en als het zover is....zoveel sterkte voor je.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Ik kan niet anders dan veel sterkte wensen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Fenna denk er ook aan dat het wel eens héél snel kan gaan, in weekend bv.....wat ga je dan doen als je reguliere arts niet te bereiken is en ze het zwaar krijgt ?

 

De symptomen die jij nu beschrijft zouden voor mij genoeg zijn en ik leef me écht wel in met jou hoor  , maar ik noem een kat een kat.

Dat beestje moet zich toch wel heel belabberd voelen denk ik.

 

 

Ik wens je wel heel veel sterkte voor de komende dagen , weken.

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Ik vraag me ook af wat de kwaliteit van leven nog is voor je hondje. Kan ze nog hond zijn?

 

Jij kunt t zelf t beste inschatten, ik wens je heel veel sterkte.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Wees er ook verdacht op dat je meer bezig bent met je hond, dan met een oplossing te zoeken/vinden waardoor ze nog langer bij je is. Ik heb dat met mezelf gemerkt. Ik was wanhopig, waardoor ik tijd heb doorgebracht zoeken naar een oplossing, wat ik ook had kunnen besteden aan bij hem zijn.

Zeg niet dat jij dit doet, maar wou het even gezegd hebben

Heel veel sterkte!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat moeilijk, als de laatste fase aanbreekt.

Heel verdrietig, heel veel sterkte gewenst!

Ik hoop dat je tot het zover is nog een fijne tijd met je hondje hebt.

honden page profiel FennaFenna

honden foto van Fenna

Hallo allemaal,

 

ik heb nog niet eerder geregeerd op jullie antwoorden omdat ik vanmiddag weer met Roxy bij de dierenarts was. Ze heeft opnieuw een bloedonderzoek gehad en het is nu weer slechter. Ik heb de beslissing genomen dat ik haar laat gaan. Maandag komt de dierenarts bij mij thuis en dan gaat hij haar inslapen. Ze keek mij vanmiddag ook aan met een blik het is genoeg. Volgens de dierenarts kan het geen kwaad om te wachten tot maandag. Ze heeft weer een injectie gehad tegen de misselijkheid en daardoor heeft ze lekker gegeten.????????????

Ik ga haar nu lekker verwennen alles wat ze wil mag ze ook. Heb ook extra medicijnen meegekregen maar mocht ze zich toch beroerd voelen dan komt hij dit weekend nog bij mij, bij heeft namelijk zelf dienst. 

Toen we vanmiddag terugkwamen ging ze weer lekker gek doen in de tuin en ging ze als een gek met haar speeltje spelen. Dat zijn ook de momenten dat ik denk dat ik gek ben en ze niet ziek is......

Wat zijn ze toch sterk, ook toen de hond van een buurman verder op langs kwam lopen met zijn hond wilde ze die hond wel even pakken, die hond liep haar een keer omver in het park en dat heeft ze hem nog niet vergeven.

ik ga nu nog even lekken van haar genieten... 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Zwarte ontlasting kan indd van medicatie als Carporal, metacam, rimadyl etc komen. Ze kunnen hier bij langdurig gebruik bloedingen van krijgen. Zwarte ontlasting duidt dan toch op inwendig ergens bloedverlies. Dit hoeft niet direct altijd een enorme bloeding te zijn.

 

als dat het geval is dat ze ergens bloed verliest zie je dat het tandvlees ook bleker wordt.

 

geniet nog lekker van elkaar dit weekend en verwen haar nog maar als ze nog lekkere dingen wil eten. Heel veel sterkte alvast. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Zo te lezen een juiste beslissing ,Twijfel blijft er altijd ,vooral als die goede momenten er nog zijn ,zoals de vrolijkheid en de boosheid op de buurhond ,

Maar je hebt naar het geheel gekeken ,en dat is goed .

Geniet van elkaar deze laatste dagen en heel veel sterkte!

honden page profiel anoniemanoniem

Ach, wat sneu dat je toch nog zo snel van haar afscheid moet nemen. 

Maar ik vind dat je het goed hebt gedaan, de beslissing hebt genomen dat het goed is zo. Dat ze nog mooie momentjes heeft is verwarrend, dat weet ik, maar dat is op zich wel fijn. Dat betekent dat je niet te vroeg en niet te laat bent. Als ze nooit meer mooie momentjes hebben van spelen, dan is het leven ook niet fijn. Je hebt je verantwoordelijkheid genomen als baasje om voor je lieve hondje te zeggen: je hebt je best gedaan, nu mag je rusten. Ik vind het mooi dat zoiets kan. 

Heel veel sterkte, geniet van elkaar. Ik vind het bewonderingswaardig dat je deze keuze voor je Roxy hebt gemaakt, dat getuigd alleen maar van liefde voor je hondje.

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Ik denk dat je ee wijs besluit hebt genomen voor je hondje. Heel veel sterkte maandag!

honden page profiel FennaFenna

honden foto van Fenna

Bedankt voor jullie lieve woorden. Maar oo wat doet dit pijn. Als ik naar haar kijk kan ik het niet geloven.. Ze ziet er niet zo ziek uit maar dat is ze wel.. De profielfoto is van mijn meisje en die is gisteren gemaakt.

ik heb de testuitslagen op papier zodat ik er af en toe naar kijk en weet dat ik niet in een slechte droom zit. Het is zo onwerkelijk. Ik hou zo vreselijk veel van haar en ik wil haar dus ook absoluut niet laten lijden. Dat ben ik nu voor en zo hoort het ook. Ik mag niet egoïstisch zijn, dat is Roxy in bijna 14 jaar ook nooit geweest.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Heel veel sterkte begryp je zeer goed weet dat hét zoveel verdriet doet veel sterkte hoor

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Bedankt voor jullie lieve woorden. Maar oo wat doet dit pijn. Als ik naar haar kijk kan ik het niet geloven.. Ze ziet er niet zo ziek uit maar dat is ze wel.. De profielfoto is van mijn meisje en die is gisteren gemaakt.
ik heb de testuitslagen op papier zodat ik er af en toe naar kijk en weet dat ik niet in een slechte droom zit. Het is zo onwerkelijk. Ik hou zo vreselijk veel van haar en ik wil haar dus ook absoluut niet laten lijden. Dat ben ik nu voor en zo hoort het ook. Ik mag niet egoïstisch zijn, dat is Roxy in bijna 14 jaar ook nooit geweest. "

 Met die instelling kom je er wel. Het is ook verschrikkelijk moeilijk.

 

Nee, egoistisch mag je in deze situatie niet zjn. Wel dankbaar en verdrietig 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Goed dat je DA weekend dienst heeft.

Zal je toch iets geruster stellen nietwaar ?

 

 

Wel heel erg waar je nu voor staat. Maar in mijn ogen is het de enige juiste beslissing die je kon nemen.  

 

Hou je sterk want honden vangen je signalen van verdriet op.

honden page profiel FennaFenna

honden foto van Fenna

" Goed dat je DA weekend dienst heeft.
Zal je toch iets geruster stellen nietwaar ?
 
 
Wel heel erg waar je nu voor staat. Maar in mijn ogen is het de enige juiste beslissing die je kon nemen.  
 
Hou je sterk want honden vangen je signalen van verdriet op. "

 Mijn dierenartspraktijk is 24 uur per dag open en 7 dagen per week. Ze hebben meerdere dierenartsen die ik ook allemaal ken, maar ik heb toch een favoriet waar ik het liefste heen ga en gelukkig heeft hij nu dienst.

 

ik hou mij sterk voor Roxy ik weet dat ze mijn emoties opvangt. Dit is helaas niet de eerste keer dat ik een van mijn dieren moet laten gaan. De aanschaf is leuk maar het afscheid...Ik wil daarom nu van haar genieten, we zijn lekker naar het park geweest, we deden er wel iets langer over maar dat maakt niets uit desnoods moet ik haar tillen. Mijn tijd om te huilen komt wel na het inslapen.

 

Wat ik nog wel een vraagstuk vind is dat er mensen mij bellen dat ze haar bij leven nog even willen zien, tot nu toe wijs ik dat af omdat ik niet wil dat ze iets door heeft en dat evt mijn vrienden gaan huilen in haar bijzijn. Wat vinden jullie? Mijn moeder en nog een vriendin waar ik bijna dagelijks samen met onze honden mee loop komen wel langs maar die weten en kunnen hun emoties wel in bedwang houden. Ik snap dat mensen mij willen steunen en langs willen komen maar ik heb dat liever na de daad. Niet iedereen begrijpt dat en dat is lastig.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Qua bezoek moet je gewoon doen waar jij zin in hebt.

 

Qua verdriet, haha Anny, denk je nu echt dat een hond in een toneelstukje trapt?

 

Gewoon verdrietig zijn, je hond voelt t wel. Ik zou ook gewoon vertellen aan je hond dat je binnenkort afscheid van elkaar gaat nemen.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Heel veel sterte, we weten hoe moeilijk deze beslissing is !

Jouw lieveling gaat naar een plaats waar hij gezond en gelukkig naar jou kan kijken en met al de dieren kan praten en spelen.

Geef elkaar nog enkele mooie tedere momenten en heel veel sterkte Fenna, arm om je heen hoor !

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Veel sterkte morgen.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Nog veel sterkte

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hallo allemaal,
 
ik heb nog niet eerder geregeerd op jullie antwoorden omdat ik vanmiddag weer met Roxy bij de dierenarts was. Ze heeft opnieuw een bloedonderzoek gehad en het is nu weer slechter. Ik heb de beslissing genomen dat ik haar laat gaan. Maandag komt de dierenarts bij mij thuis en dan gaat hij haar inslapen. Ze keek mij vanmiddag ook aan met een blik het is genoeg. Volgens de dierenarts kan het geen kwaad om te wachten tot maandag. Ze heeft weer een injectie gehad tegen de misselijkheid en daardoor heeft ze lekker gegeten.????????????
Ik ga haar nu lekker verwennen alles wat ze wil mag ze ook. Heb ook extra medicijnen meegekregen maar mocht ze zich toch beroerd voelen dan komt hij dit weekend nog bij mij, bij heeft namelijk zelf dienst. 
Toen we vanmiddag terugkwamen ging ze weer lekker gek doen in de tuin en ging ze als een gek met haar speeltje spelen. Dat zijn ook de momenten dat ik denk dat ik gek ben en ze niet ziek is......
Wat zijn ze toch sterk, ook toen de hond van een buurman verder op langs kwam lopen met zijn hond wilde ze die hond wel even pakken, die hond liep haar een keer omver in het park en dat heeft ze hem nog niet vergeven.
ik ga nu nog even lekken van haar genieten... 
  "

 Moeilijk besluit voor je, naar een goede keuze , zeg het helemaal verkeerd, maar hou voor ogen dat het even een opleving is ...en mooi dat je maandag de arts bij je thuis laat komen...verwen hem, en geniet deze dag nog van je lieverd, voor morgen zoveel sterkte voor je.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Qua bezoek moet je gewoon doen waar jij zin in hebt.
 
Qua verdriet, haha Anny, denk je nu echt dat een hond in een toneelstukje trapt?
 
Gewoon verdrietig zijn, je hond voelt t wel. Ik zou ook gewoon vertellen aan je hond dat je binnenkort afscheid van elkaar gaat nemen. "

 Ja  ik denk dat .

ze zien goed genoeg als je huilt , of als je lacht, of als er ruzie is.

natuurlijk zal ze wel enkele signalen opvangen maar waarom het nóg moeilijker maken ? 

Ik denk dat ze nu vooral rust en knuffels nodig heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Fenna , doen wat jij wilt, als je er moeite mee hebt dat als ze langs komen jij je emoties niet de baas bent, niet doen, laat ze dan daarna komen om jou te troosten en zo kunnen ze dan ook afschied nemen, doen wat voor jou goed voelt.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik vind niet dat je met iedereen rekening kan houden. Jij en je hondje en de mensen die je zelf wil de anderen zullen het met de eerdere herinneringen moeten doen en ze kunnen er nadien voor jou zij. Vind ik hé. Heel veel sterkte!!!

honden page profiel anoniemanoniem

Dat is voor iedereen anders. Ik vond het bijvoorbeeld wel heel fijn dat mensen afscheid wilden nemen. Zoals ze ook bij een geliefd mens hadden gedaan. Behalve mijn gezin, zijn er ook familieleden en buren langs geweest. Ik vond dat best mooi, en natuurlijk was het huilen maar dat was niet erg. Hij vond er niets geks aan, lekker die tranen oplikken en natuurlijk zal hij wel wat hebben doorgehad, maar het was goed zo, dat zal hij zelf ook wel heben gemerkt. 

 

Ik heb er dus persoonlijk steun aan gehad, en achteraf kan ik ook niet anders zeggen dat mijn liefste ventje met alle liefde die hij verdiend is heen gegaan. Daar horen ook tranen bij. 

 

Maar ik vind ook dat jij moet doen wat voor jou goed voelt. Zal aan jullie denken, veel sterkte. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Moet ik er wat van zeggen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^