Moet ik er wat van zeggen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & Teddy & Oscar Lotte & Teddy & Oscar

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Ik wist eerlijk gezegd niet waar ik dit "probleem" onder moest plaatsen. Dus heb ik het maar onder oudere hond neergezet. Excuses als dit hier niet thuis hoort.

 

Nu hierbij mijn vraag.. Ik woon in een alleen eerste verdieping appartementencomplex van vijf huizen. Nu hebben wij de grootste appartement van de vijf en is ons huisje te vergelijken met een normaal woonhuis. Toch zijn we van plan om ongeveer over een halfjaar verder te kijken voor een normaal vrijstaand huis.

Sinds een paar weken is een nieuwe buurjongen bij ons ingetrokken. Heel leuk allemaal, nooit echt gesproken maar hij komt wel aardig over. Nu heeft hij een husky/malamute - ik weet niet precies welke het is van de twee, heb weinig verstand van poolhonden - en die is echt de hele dag alleen thuis. Hij vertrekt namelijk vroeg in de ochtend voor zijn werk en komt altijd pas rond een uur of tien terug. Hij werkt erg wisselend. Waarbij de hond dus de hele dag alleen zit. En veel ruimte heeft het beestje ook niet. Het is een van de kleinste appartementen, die ongeveer te vergelijken is met een grootte van twee slaapkamers.

Hij laat het beestje ook nooit uit volgens mij. Mijn honden poepen ook nog wel is een keer in de tuin, maar ik laat ze wel vier keer per dag uit en als ze in de tuin poepen, ruim ik het meteen op. Daarbij zit de hond vaak te huilen, wat uiteraard de aandacht trekt van mijn hondjes. Ik vind dit heel erg zielig en heb aan mijn vriend voorgesteld om te vragen aan de buurjongen of hij overdag de hond naar ons wilt toe brengen. Hij is namelijk een keer losgebroken en kwam naar onze tuin toegerend. Maar naast snuffelen en likken gebeurde er weinig. Helaas vond mijn vriend dat we geen oppas comité zijn en zag dat totaal niet zitten. Wat ik erg jammer vind. Want ik zou totaal geen last hebben van het beestje. 

 

Ik weet de persoonlijke situatie van de buurjongen niet. Misschien moest hij de hond wel meenemen uit een gebroken relatie, geen idee. Maar zou ik hier wel wat van mogen zeggen? Zijn mijn zorgen terecht of stel ik mij aan? En als ik hier wat van zou moeten zeggen, hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb de andere mensen hier in de complex niet horen klagen. Dus heb mezelf veel afgevraagd of het aan mij lag. Maar het is in iedereval dat dit niet gezond is voor het beestje. 

 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Zeggen mag altijd  zolang je het vriendelijk en rustig zegt kan het vast geen kwaat.. Ik vind wel dat je dr wat van moet zeggen want ik vind dit best sneu .. Succes !

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Wie weet staat het beestje al wel te koop, momenteel worden er niet zo veel honden overgenomen vanwege de vakantie.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik vind niet dat je over een ander mag oordelen.

 

Ik heb zelf ook met 2 honden waarvan 1 border collie op een aparttement gezeten.

Zonder tuin.

En niemand weet er meer van behalve de persoon zelf.

Dus ik vind als je geen last ondervind je er ook niet mee hoort te bemoeien.

Mocht je wel last hebben kun je dit aangeven.

Maar oordelen kan iedereen en iedereen is daar ook heel goed in zonder het verhaal te kennen...

Mijn motto is leven en laten leven.

 

Anoniem (Gast)

Er is anders niks makkelijker als je rug te draaien en te doen of je niks ziet.

In mijn ogen is er niks mis mee om de jongen attent te maken op dat de hond huilt en te vragen of je hem eens een keer kan uitlaten of zo.

De jongen weet misschien niet dat de hond huilt,juist een husky/malamute is bij uitstek een roedel dier.Dus zo'n lange tijd alleen zitten is juist voor zo'n dier erg.

Maar idd misschien komt de jongen uit een scheiding of weet ik veel wat en is hij juist blij als er hulp word aangeboden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"
Mijn motto is leven en laten leven.
  "

 

Dit  

 

Je kan er wel eens naar vragen als je hem tegenkomt, maar ik zou me er niet teveel mee bemoeien, zeker als je de persoon niet kent. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heel lief van je....een nieuwe buurman.....vraag hem eerst eens op de koffie, door te praten hoor je of de hond inderdaad zo lang alleen zit, dan kan je aanbieden om eens heerlijk met de hond te wandelen, niet bij je in huis nemen.....daar heeft je vriend gelijk in, een uurtje uitlaten , top, maar vraag hem eens op de koffie eerst.

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Wisselende reacties, maar jullie hebben allemaal wel gelijk. Ik zou hem eerst inderdaad een keer op de koffie uitnodigen om hem wat beter te leren kennen. Misschien heeft die er wel een goeie reden voor.. Ik zit nu inmiddels weer in een huilorkest, maar als ik me televisie wat harder aanzet hoor ik het gelukkig niet meer zo.. Als ik hem nog een keer zie zou ik hem uitnodigen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Inderdaad eventjes op de koffie, zo leer je ook je buren kennen. Maar je kan het ook recht op de man af vragen.

Dat heb ik gedaan met m'n onderburen. Die hebben met regelmaat een logeerhondje, maar die blaft en jankt best veel.

Nu heb ik gevraagd of ik hem ook mee moet nemen op wandeling samen met Puck. Maar nu scheen het dat ie 't ook doet wanneer ze thuis waren en het eigenlijk wat 'verwend' gedrag was. Nu zijn ze niet veel en lang weg als dat hondje er is. Maar nu ik weet dat er verder niks aan de hand is stoor ik me niet meer aan het geblaf.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik zou me er ook niet aan storen, maar ik zou het zielig voor de hond vinden. De eigenaar weet het misschien niet eens. En als je er tijd voor hebt is het toch top om te kunnen helpen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou er wel wat over zeggen, maar op een vriendschappelijke niet aanvallende manier,  even een praatje, interesse tonen in de hond, en uiteindelijk je hulp aanbieden, als aardige buurvrouw.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat de hond uren aan t huilen is zou ik wel even melden. Waarschijnlijk weet hij dat niet. 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Je kan er op een gewoon hele beleefde manier wat van zeggen.

 

Ik zou zoeits zeggen dat je hem toch regelmatig hoort, dat je niet wilt oordelen etc maar als je iets voor hem kan doen hij het maar moet laten weten.

 

Eerst een koppie zou inderdaad een goed idee zijn, als het inderdaad een gewoon aardige jongen is zou hij daar niet al te raar op moeten reageren als je het op een normale en goed bedoelde manier brengt.

 

Mijn honden zijn ook wel eens grootendeels van de dag alleen, maar worden dan wel goed uitgelaten..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als jouw hond in jouw afwezigheid huilt zou je dat dan willen weten? 

Ik vraag het regelmatig aan mijn buren, die er niets van zouden zeggen imdat zij er geen last van hebben. Maar mijn hond heeft misschien wel verlatingsangst en dan wil ik dat weten. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou er z?ker even gaan aanbellen of het zó regelen dat je hem eens tegenkomt.

Dan over de hond beginnen en misschien vragen of je hem eens een half uurke moogt uitlaten ? zeker zeggen dat hij huilt tijden baasje zijn afwezigheid.

 

De hond kan vrij rondlopen of zit hij in een bench ? Dát zou ik zeker vragen hoor want ook dat maakt verschil. 

 

Hond en  baasje kunnen wel een heel goeie relatie hebben, en als de hond vrij kan lopen......dus blijf vriendelijk en verwijs naar hun goeie band en dat je die zó nog beter wilt maken , want zeg nu zólang alleen zitten ? Beetje psychologisch aanspreken .

 

moeilijke situatie , ik begrijp je hoor.

Probeer het toch maar en hou ons op de hoogte ? 

 

 

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Ik heb hem de afgelopen dagen amper gezien, hij is gewoon volgens mij (?) nooit thuis. Ik ga natuurlijk niet bij hem binnen zitten koekeloeren om te kijken of die er is. Lijkt me sterk dat het beestje nog steeds zit te huilen als die er is. Heb hem vanochtend vluchtig weg zien gaan in zijn werkkleren, denk dat hij amper zelfs tijd heeft om op koffie te komen, dus heb alleen wat over het huilen gezegd. Dat zijn hond veel blaft en jankt als hij weg is, meer niet. Hij zei alleen dat die dat die dat niet wist en daar niks aan kon doen en ging toen weg. En ik heb geen idee of die in de bench zit of niet. Het is een echt een klein hokje, dus zelfs zonder zijn bench heeft die weinig ruimte om te bewegen.. Momenteel hoor ik hem niet zo, af en toe een beetje. Maar vind het gewoon heel sneu..

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Ik ben gewoon bang dat die misschien ook hondenpage heeft ofzo en dat die dit ziet 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik ben gewoon bang dat die misschien ook hondenpage heeft ofzo en dat die dit ziet  "

 Dat geeft toch niet, je uit alleen je bezorgdheid, niks mis mee. Je kunt er verder ook niet veel mee vrees ik.

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Als je hond oud genoeg is en hij is het gewend om overdag alleen te zijn, oké. Ik heb het geluk dat ik wisselende werktijden heb van twee uur en wat voor mij nog geen tien minuten fietsen is. Maar als je een hond heb, moet je hem ook uitlaten lijkt me? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou écht eens gaan aanbellen nadat hij s avonds is thuisgekomen. 

Neem een lekker been mee voor zijn hond.

Dan kan hij niet anders dan je binnenlaten. Hoop ik toch.

 

En kan je ineens zien hoe het binnen gesteld is, smerig of netjes , en hoe de hond zich gedraagt. 

 

Stél je voor dat het er een smeerboel is en overal ontlasting......dan is de hond inddaad beter weg naar ander baasje.

 

sterkte ! en doen.....je bent goed bezig als dierenvriend 

 

 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ik zou er wel wat van zeggen, op een aardige manier hoor.

 

Ik heb het gevoel dat je er best onzeker over bent, helemaal nu je alleen iets kort heb gezegd over het janken.

Misschien is het een idee om een briefje te schrijven naar hem? Gewoon iets van hee buurman, nog even over de hond, ons gesprekje was zo kort, ik hoop niet dat ik je het idee heb gegeven dat ik last heb van jou hond want dat heb ik niet, maar misschien kan ik je helpen om hem eens voor je uit te laten als je een lange werkdag heb? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je hond?

 

gewoon iets luchtigs zeg maar.. En dat je het via een briefje doet omdat je hem niet zo vaak tegen komt in de hal ofzo.

 

Ik vind het in elk geval lief dat je je zorgen maakt, laten we eerlijk zijn als iemand hier zou vragen 'ik wil een hond maar ik ben 12 uur per dag weg minimaal zal dat lukken' dan is er niemand die zal zeggen dat dat prima kan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik heb hem de afgelopen dagen amper gezien, hij is gewoon volgens mij (?) nooit thuis. Ik ga natuurlijk niet bij hem binnen zitten koekeloeren om te kijken of die er is. Lijkt me sterk dat het beestje nog steeds zit te huilen als die er is. Heb hem vanochtend vluchtig weg zien gaan in zijn werkkleren, denk dat hij amper zelfs tijd heeft om op koffie te komen, dus heb alleen wat over het huilen gezegd. Dat zijn hond veel blaft en jankt als hij weg is, meer niet. Hij zei alleen dat die dat die dat niet wist en daar niks aan kon doen en ging toen weg. En ik heb geen idee of die in de bench zit of niet. Het is een echt een klein hokje, dus zelfs zonder zijn bench heeft die weinig ruimte om te bewegen.. Momenteel hoor ik hem niet zo, af en toe een beetje. Maar vind het gewoon heel sneu.. "

 

Doe anders (als jij overdag wel tijd hebt en het wilt natuurlijk) een briefje door de bus en zeg daarin dat je de hond wel voor hem wilt uitlaten zodat ie de beweging krijgt en niet zo lang alleen is.

Als hij hier akkoord mee gaat, laat hem dan bij je aanbellen.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Ik zou er wel wat van zeggen, op een aardige manier hoor.

 

Ik heb het gevoel dat je er best onzeker over bent, helemaal nu je alleen iets kort heb gezegd over het janken.

Misschien is het een idee om een briefje te schrijven naar hem? Gewoon iets van hee buurman, nog even over de hond, ons gesprekje was zo kort, ik hoop niet dat ik je het idee heb gegeven dat ik last heb van jou hond want dat heb ik niet, maar misschien kan ik je helpen om hem eens voor je uit te laten als je een lange werkdag heb? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je hond?

 

gewoon iets luchtigs zeg maar.. En dat je het via een briefje doet omdat je hem niet zo vaak tegen komt in de hal ofzo.

 

Ik vind het in elk geval lief dat je je zorgen maakt, laten we eerlijk zijn als iemand hier zou vragen 'ik wil een hond maar ik ben 12 uur per dag weg minimaal zal dat lukken' dan is er niemand die zal zeggen dat dat prima kan. "

 
Helemaal mee eens, als een hond zo lang alleen zit, dan zorg je er voor dat er iemand komt om minstens 1 keer de hond eens even een flinke wandeling te laten maken.
Ik vind jullie reacties erg aardig hoor, mijn haartjes in m'n nek gaan overeind staan als ik lees, s 'morgens vroeg de deur uit en s'avonds om 10 uur pas terug.
Dat kan gewoon weg niet met een hond.
Oh en als ik hem dan ook nog zou horen huilen, vreselijk.
Maar het is waar je vangt meer vliegen met stroop, dus het eerste praatje maar vriendelijk beginnen, dat is wel zo verstandig. ;-)

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Een briefje maken is niet meer nodig. Afgelopen dagen is die veel thuis, dat merk ik omdat die steeds veel vrienden op bezoek heeft. Dat maakt helemaal niet uit natuurlijk. Gok dat die vakantie heeft. Maar ik had ook wel verwacht dat die dan meer tijd zou hebben voor zijn hond, die zit nog steeds veel te piepen als die er is. En aan uitlaten heeft die nog niet gedaan.. Het is niet dat ik hem aan de gaten houd of iets. Maar de deur van onze voortuin staat de hele dag open (dus de honden kunnen de hele dag naar buiten als ze willen, lekker hun ding doen) en hij moet verplicht langs onze voortuin, omdat hij op een hoek zit zonder tuin. Dus als die honden van ons iets horen vliegen ze uiteraard meteen naar buiten. Gisteren stond mijn vriend heel verbaasd te kijken toen hij de buurjongen zag langslopen met de hond. Maar hij was hem samen "uitlaten" met een vriend en ze waren binnen twee minuten terug.

 

Vanochtend heb ik gevraagd of ik hem anders moest uitlaten als hij geen tijd had, maar toen kreeg ik te horen dat ik me nergens mee moest bemoeien. Naja.. dan niet. Ik weet niet of ik dit zo moet lekker laten of niet en ik begrijp zijn frustratie ook wel, zo'n zeikende buurvrouw is echt niet leuk, maar ik denk niet dat hij inziet hoe slecht hij voor zijn hond is. Ik wil geen oordelen trekken, misschien zit hij binnen de hele tijd met hem te knuffelen, maar een hond heeft beweging nodig.. Ik weet niet of ik het hier zo moet bij laten zitten en anders weet ik geen oplossing meer. Kan onze huurbaas wel over inlichten maar denk dat die er pas werk van maakt als die meer klachten hoort.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Je buurman vind het duidelijk vervelend dat je je er mee bemoeid, dus ik zou de zaak laten vallen, je kan er niks aan doen verder. Mocht de hond extreem overlast veroorzaken dan kan je inderdaad een klacht indienen bij de huurbaas, die hoort elke klacht serieus moeten nemen dus er zouden niet meerdere klachten nodig moeten zijn. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Je buurman vind het duidelijk vervelend dat je je er mee bemoeid, dus ik zou de zaak laten vallen, je kan er niks aan doen verder. Mocht de hond extreem overlast veroorzaken dan kan je inderdaad een klacht indienen bij de huurbaas, die hoort elke klacht serieus moeten nemen dus er zouden niet meerdere klachten nodig moeten zijn.  "

 

Daar ga ik in mee.

Helaas voor de hond want die gun je het beste van de hele wereld, maar als je zo'n reactie krijgt van die vent, dan moet hij zich er maar mee redden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

o bah wat een nare persoon

 

hier tegenover woont ook een hond die zelden uitgelaten wordt, maar tenminste hebben ze een grote tuin en deze hond heeft dat dus niet eens.

Ik zou het er erg moeilijk mee hebben als zo'n hond naast me zou wonen en je kan eigenlijk niets doen voor het dier, behalve hopen dat zijn baas hem snel zat is en in het asiel dumpt.

honden page profiel NaijbNaijb

" Ik vind niet dat je over een ander mag oordelen.
 
Ik heb zelf ook met 2 honden waarvan 1 border collie op een aparttement gezeten.
Zonder tuin.
En niemand weet er meer van behalve de persoon zelf.
Dus ik vind als je geen last ondervind je er ook niet mee hoort te bemoeien.
Mocht je wel last hebben kun je dit aangeven.
Maar oordelen kan iedereen en iedereen is daar ook heel goed in zonder het verhaal te kennen...
Mijn motto is leven en laten leven.
  "

 Ik vind dit belachelijk! Het gaat hier wel om een levend wezentje. Het gaat hier niet om oordelen, maar om het verbeteren van een honds leventje. Je hoeft niet te bemoeien, maar zeker niet je rug makkelijk toekeren. Ik als dierenvriend zou hem uitnodigen om een kopje koffie of thee te drinken met een koekje en wat gezellig kletsen. Daarna kan je het heus wel vriendelijk zeggen zoals dit: je hebt echt een leuk hondje, het zou heel erg leuk zijn als jouw hondje af en toe met mijn hondjes zou spelen, want dan is jouw hondje ook wat minder vaak alleen en hebben ze het ook leuk samen. 

 

zo breng je het vriendelijk. daarop geeft hij vast een antwoord of hij dat fijn vind en waarom het hondje vaak alleen is.

 

greetings Naijb

honden page profiel NaijbNaijb

Wat een naar ventje is dat. Ik heb zijn reactie net gelezen. Ik vind het zeer zielig voor het hondje, want het gaat waarschijnlijk weer verder als hij weer begint met werken.  Ook heeft hij een hondje dat juist heel veel beweging nodig heeft, waardoor het nog schandaliger is. Ik vind dit ook een vorm van dierenmishandeling, een hond de hele dag binnenhouden zonder beweging en helemaal alleen. 

 

Wat ik nu zou doen is hem op een vriendelijke manier groeten als je hem ziet. Langzaam hem proberen te benaderen en af en toe een praatje maken. Dan kan je hem een keer uitnodigen op de koffie en probeer een beetje een band met hem te scheppen in belang van het hondje. dus vooral hem langzaam benaderen en zo kan je uiteindelijk vriendelijk vragen of het leuk is voor jullie hondjes om hem te laten komen spelen met de andere hondjes. 

 

en als zelfs dat niet werkt, dan kan je er echt niets aan doen. het gaat erom dat je het hebt geprobeerd en dat je zelf weet dat je het hondje probeer te helpen. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  Ik vind dit belachelijk! Het gaat hier wel om een levend wezentje. Het gaat hier niet om oordelen, maar om het verbeteren van een honds leventje. Je hoeft niet te bemoeien, maar zeker niet je rug makkelijk toekeren. Ik als dierenvriend zou hem uitnodigen om een kopje koffie of thee te drinken met een koekje en wat gezellig kletsen. Daarna kan je het heus wel vriendelijk zeggen zoals dit: je hebt echt een leuk hondje, het zou heel erg leuk zijn als jouw hondje af en toe met mijn hondjes zou spelen, want dan is jouw hondje ook wat minder vaak alleen en hebben ze het ook leuk samen. 
 
zo breng je het vriendelijk. daarop geeft hij vast een antwoord of hij dat fijn vind en waarom het hondje vaak alleen is.
 
greetings Naijb "

 Oké

Misschien even ALLES LEZEN???

in opening post staat dat haar vriend NIET wil dat ze gaan oppassen. 

Bovendien geef ik mijn mening.

Ook os dit al een redelijk oud topic en nogmaals als je eerst alles had gelezen. Dus ook wat er na mij was gezegt had je kunnen lezen dat de meneer van de hond niet op "gezeur" zit te wachten.

 

Ik heb namelijk ook van die zeikerds naast mij wonen. Waardoor mijn honden nu op rechtelijke uitspraak een blafband om moeten.

Dat zijn van die mensen die willen dat je je vuil bak aan de linkerkant van de tuin zet omdat iedereen dat heeft....

Dus nee bemoei je niet met een ander tenzij je er echt aan stoort.

Blaft ie 8 uur op een dag? Dan mag je er wat van zeggen.

Maar als ie af en toe is aan slaat?

Nee dat is hond eigen...

En zielig voor de hond?

Mijn honden zitten ook alleen. Ik werk namelijk voor mijn centen. En nu is dat geen 8 uur maar had wel gekend....

Zielig? Ik kan te minste de dierenarts betalen...

Net zo als gelukkig meer mensen hier op het forum...

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ontlasting 14 jarige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^