Spoedje DA, gelukkig goede afloop.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Wist niet goed waar ik het neer moest zetten, het is namelijk niet een heel leuk verhaal maar toch. Gelukkig is het goed afgelopen.

 

Afgelopen maandag even een lekkere wandeling gemaakt met Vasco. Vriendje mee, helaas is hij besmet met het pokemon virus maar omdat we samen liepen geen probleem dat hij aan spelen was. Ik heb geen verstand van het spel maar we moesten ergens heen waar hij iets kon doen met het spel. Prima, lopen we ook keer andere route.

 

Bijna bij de straat waar we moesten zijn, ligt er midden op de stoep een plastic zak met inhoud. Helaas vind Vasco het nodig alles op te eten waarvan hij denkt dat het eetbaar is. Plastic tassen zijn dat dus niet. Maar hij is zo extreem snel dat het hap slik weg is, nog wel geprobeerd het uit zijn bek te trekken maar helaas is dat niet te doen. Ook los of nee roepen heeft geen zin.

 

Dan maar naar huis, wist de exacte inhoud niet en vind het niet zo grappig om dan nog een extra stuk te wandelen. Bij thuiskomst lijn ik hem al af als hij bij voordeur staat. Er kwam een gigantische stank uit zijn bek, echt een stuk extremer dan normaal en ook geen normale geur. Google, hoe een hond over te laten geven. Op zout en mosterd na geen nuttige informatie.

 

Dierenarts maar bellen, helaas was het al rond kwart voor 10 dus eigen dierenarts had geen dienst meer. Spoed dierenarts uitgelegd wat er aan de hand was en dat ik hem graag wou laten overgeven. Moest langskomen voor een injectie met braakmiddel, vooraf wel even goed voeren. Hij heeft dus 1,5x zijn normale hoeveelheid gehad.

 

Hond in auto, vriendje in auto en gas geven. Rood licht genegeerd (remmen was hond in nek hebben). Bij dierenarts aangekomen even moeten wachten op dierenarts, gelukkig maar paar minuten. Vasco zijn snuitje omgedaan en de injectie gegeven, direct zijn snuitje weer af gedaan.

 

Wachten geblazen tot het ging werken, sommige honden doen het direct sommige zoals Vasco wachten erg lang. Maar gelukkig ging hij overgeven, 2 grote bulten brokken met een made, ik dus behoorlijk gestrest. Geen zak helaas. Nog meer wachten, wachten en wachten. Na bijna half uur weer neiging tot overgeven, het kwam echt bijna uit puntje van zijn staart. Eerst een hoop kwijl/slijm, daarna kwam de zak gelukkig. Direct Vasco weggehaald, hij wou het zo weer opeten. Een enorme stank kwam er vanaf, samen met de dierenarts even gekeken wat er nou in de zak zat aangezien er een made in zat. We konden een botje vinden, dus het is een of ander dood dier geweest. Wat voor dier, geen idee maar het is uit het zakje en het belangrijkst uit Vasco.

 

Nog even gekletst met de dierenarts en toen afgerekend en naar huis gegaan. Thuis hem klein beetje water gegeven en nog snel laten plassen. Toen zijn vriend en ik maar gaan ''slapen''. Vasco geprobeerd op mijn kamer te leggen, maar daar wil hij echt niet liggen. Deur van mijn kamer open en zijn kamer, mocht hij geluid maken of iets kon ik het horen. Hij is erg onrustig geweest, lopen, liggen, lopen, liggen e.d. Erg slecht geslapen dus, maar gelukkig is er snachts niks gebeurd.

 

Nu een aantal dagen en hem goed in de gaten te hebben gehouden denk ik dat we er zeker van kunnen zijn dat hij er geen last meer van heeft. Nu moet ik nog beter opletten. Maar ben zo blij dat de stank uit zijn bek de doorslag heeft gegeven om toch dierenarts te bellen. Hij eet vaker dingen, maar dit voelde gewoon niet goed.

 

En nu? Super goed opletten, bij twijfel hem direct wegtrekken en hopelijk langzaam weer het vertrouwen opbouwen dat niet elke grasspriet gif bevat. Vind hem laten snuffelen best eng, veel hoog gras waar hij graag in loopt en snuffelt maar waar ik niet goed in zie of er iets ''eetbaars'' ligt.

 

P.S. Sorry voor het lange verhaal. Fijn weekend :)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Gelukkig goed afgelopen !
Hier onlangs ook bij de DA kunnen langsgaan om te laten braken, hond had anderhalve bal opgegeten ;-)

gelukkig is mijn DA wel 24/7 bereikbaar.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

goed gehandeld!
man wat lijkt me dat schrikken en angstig omdat je niet weet wat er in die zak zit.

Gelukkig is het goed gekomen 





honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Oei anderhalf bal is ook niet goed. Tennisbal of voetbal?

 

Toen Vasco nog in asiel zat heeft hij keer halve tennisbal uitgepoept, ze vonden het al zo vreemd dat hij zo aan persen was. En met opruimen zagen ze de tennisbal. Dat is gelukkig wel goed gekomen, sindsdien heeft hij tennisbal verbod.

honden page profiel ElianeEliane

Gelukkig toch een happy ending

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Dat was ook het enge, we hebben wel gezien dat er iets in zat. Beetje gelig van kleur en toch wel formaat grote plak brood dus was ook nog groot.

Maar het was echt de stank uit zijn bek die doorslag gaf om toch een spoedgeval er van te maken.

 

Ben echt zo blij dat hij het er uit gegooid heeft. En als die dat niet gedaan had had ik hem open laten snijden, vooral toen ik made zag. Koste wat het kost moest en zou het er uit gaan.

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Poeh, schrikken......maar een goede afloop

 

Het lijkt me nu idd moeilijk voor jou weer vertrouwen te krijgen.

Als je dit mee maakt ben je , denk ik, constant volledig waaks.

 

Nu lekker weer genieten van je ventje !!!!!!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Schrikken, maar je hebt goed gehandeld en meteen de dierenarts ingeschakeld, gelukkig liep het goed af! Gatver wat zou dat in die zak geweest zijn (ik wil het niet weten ook)

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Oei wat schrikken! Gelukkig is het goed afgelopen :o

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hebt uitstekend gehandeld. Gelukkig dat de zak met rottende inhoud uitgespuugd werd.

 

Ik zie dat je in je openingspost zout noemt. Nooit zout, daar kan een hond een dodelijke zoutvergiftiging van oplopen.

 

Zoals jij gedaan hebt, eerst laten eten, snel naar de dierenarts, dan kan er een injectie gegeven worden om de hond te laten braken. Niet laten braken in de situaties genoemd op deze site 

http://www.mcvoordieren.nl/hond-laten-braken

 

Een hoop stress, maar het is voor jouw hond Vasco gelukkig goed afgelopen. Is Vasco nu weer helemaal opgeknapt?

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

In de link hierboven staat wat je dan wel kan gebruiken om te laten braken: 3% waterstofperoxide

En misschien is dit iets om het van straat vreten te voorkomen.

https://www.outfoxfordogs.com

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een schrik en fijn dat het goed is afgelopen!

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Dat is schrikken, gelukkig dat het goed is afgelopen! 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Bah, wat zou dat dan geweest zijn in die zak, ik bedoel, wie stopt er nou een dood dier in een zak?

Diesel vond lastst ook een lekker ruikende zak. Heb hem wel kunnen afpakken, hij zat vol met afgekloven spareribs, gatver.

Maar is een made dan zo gevaarlijk? Tijdje terug lag er iets langs de weg dat vreselijk stonk, een dood dier dacht ik nog, ik zag het leggen, veel made's erom heen, ik kom dichter bij, want dacht wat is dat nou voor beest, het was helemaal in ontbinding, en ineens, hap, slik, weg, Diesel slokte het zo naar binnen. Ik heb hem vol afschuw en walging staan aan kijken.

Hij heeft er geen last van gehad, maar smerig is het wel.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ben ook heel erg blij dat het goed afgelopen is. Zijn nu ruim week verder en merk niet iets anders aan hem, tenzij het natuurlijk weer eens tropisch buiten is. Dan is hij wat trager en meer aan het hijgen, maar dat komt door de warmte.

 

@ Loesje

Ik heb ook geen zout gebruikt, maar dat staat nog steeds wel op internet. Maar weet dat je ze daarmee ook kunt vergiftigen. Dat maakt de situatie niet beter. En daarbij zijn er heel veel honden die niet braken door zout. Na een spuit bij hem duurde het al eeuwigheid voor de zak kwam, die was met zout denk nooit gekomen.

 

@ Wendy

Het ziet er wel handig uit. Maar vraag me af of het niet te warm word met hijgen omdat het ook om hele kop zit. En ben bang dat hij het niet gaat accepteren en net zo lang doorgaat tot het kapot is. En het moet aan een halsband vast gemaakt, die heeft hij niet meer om.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^