Manken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

een halve week geleden kwam Bo plots al mankend op 3poten terug uit de tuin. Ik heb gevoeld van aan de heup tot in de teentjes maar ze trok zich niet weg. Ook mocht ik al haar gewrichten plooien en strekken. Na 5min rusten was het over en liep ze weer normaal. 

 

Daarnet was ze met haar achterpoot aan haar oor aan het krabben en ze mankte ineens weer opnieuw op dezelfde achterpoot. Na 2min liep ze weer gewoon. Ze heeft niet gejankt van pijn of een rare beweging gemaakt bij het krabben. 

 

Iemand een idee van wat het komt? Verder is ze even hyperactief als gewoonlijk :) ze springt en gebruikt de poot evenveel als de rest. We hebben niets speciaals gedaan de laatste tijd van activiteit. 

Maak me toch wat zorgen, maar zelfs als ze mankt lijkt ze weinig/geen pijn te hebben, ze zet enkel die poot niet op de grond. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In dit soort situaties is het lastig, dat honden echte bikkels zijn en ongemak en pijn pas aangeven als het ernstig is. Honden gaan makkelijk door hun eigen grenzen.

Het kan een verstuiking zijn door bijv. verstappen. Ik zou nog een weekje rustig aan doen, als dat kan met een dergelijk actieve hond. Misschien iets meer aan de lijn laten lopen en niet met ballen laten spelen.

Houdt dit euvel aan of wordt het erger, dan zou ik de dierenarts raadplegen.

honden page profiel EviEvi

Het is idd niet simpel om ze rustig te houden maar wat moet dat moet :) dan maar wat extra genieten van knuffels en aaitjes ipv te spelen, zal ze zeker niet erg vinden :)

hopelijk is ze snel beter. Ik heb het vermoeden dat dit eerder van haar heup afkomstig is. Ik mag haar poot naar achteren strekken zonder dat ze kijkt of zich weg trekt. Mijn ergste vrees is heupdysplasie.. Ik ken er zelf weinig van dus wss ben ik mezelf geheel zot aan het maken met die gedachte. Als ik ze nog 1 keer zie manken bel ik toch de dierenarts. 

Volgende forumvraag: Cooler halsband/bandana
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^