Haaruitval

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angelique (Gast)

Hallo Allemaal, Ik hoop hier advies of ervaringen te krijgen van jullie. Ik heb een pekinees mixje van 13 maanden. Helaas altijd wel aan het kwakkelen geweest met haar gezondheid, en een erg slechte eter. Om een lang verhaal kort te houden; Na zo'n beetje alle "dure" merken (denk aan Hill's, Royal Canin etc.) wel geprobeerd te hebben ben ik sinds 3 weken Orijen gaan voeren vanwege de goede samenstelling en na huiswerk op voedingswijzer gedaan te hebben. Nu begint ze echt veel haar te verliezen. Niet zomaar het verharen wat we allemaal hebben met onze honden, maar ze heeft nu een kale plek onder haar kin die steeds groter wordt en ik zie op haar heupjes en aan haar flanken ook steeds meer de huid door haar vacht. Ik ben zo langzamerhand wanhopig. De dierenarts geeft aan te wachten en anders een allergietest te doen. Nu probeer ik ervaringen (recente) te vinden over Orijen. Zijn er hier misschien mensen die dit ook hebben meegemaakt na dit voer of misschien andere oorzaken? Alle hulp is welkom....Alvast bedankt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Krabt ze ook veel? 

 

Ondanks dat orijen een goede brok schijnt te zijn kan jouw hond natuurlijk allergisch zijn voor iets in de brok. 

 

Heeft ze nog meer problemen, bijvoorbeeld slechte ontlasting, vieze ogen?

 

Als de dierenarts een allergietest voor voeding aanraadt zou ik dit niet doen, want dit schijnt niet betrouwbaar te zijn. 

Dan zou ik gaan elimineren op vers vlees (strikt 1 diersoort voeren, zonder toevoegingen) om te kijken of je op die manier allergieën kan bevestigen/uitsluiten.

 

Of denkt de da aan een omgevingsallergie?

 

Als de klachten erger zijn geworden door de orijen zou ik wel denken dat het in de voeding zit. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het enige nadeel wat ik over Orijen weet, is dat honden er van aan de race kunnen raken.

Dat komt door het hogere percentage eiwitten wat er in zit.

Maar schijnbaar komt dat dan, omdat mensen er teveel van voeren.

 

Zelf voer ik Acana (zelfde fabrikant als Orijen) en dat heeft een wat lager percentage eiwitten.

 

Maar ik weet natuurlijk ook niet wat de oorzaak is van de haaruitval van jouw hondje.

Je zegt dat jouw hond een mix is, wat is het andere ras of rassen dan wat er doorheen zit?

Sommige rassen zijn bekend met huidproblemen en als je weet dat zoiets bij jouw hondje is ingefokt dan is het waarschijnlijk ook iets erfelijks.

 

Maar zo te lezen is jouw hondje sowieso niet zo sterk, aangezien ze altijd al kwakkelt met de gezondheid.

Het zal misschien ook wel allemaal verband met elkaar hebben.

 

Angelique (Gast)

Alvast bedankt voor jullie reacties! Lady heeft idd een  wat waterig oogje. Ontlasting is gelukkig wel goed, alleen vaker en meer.

Zelf krijg ik idd wel het idee dat het met de voeding te maken heeft, voorheen had ze een prachtige en gezonde vacht....

 

De combinatie van rassen weet ik niet. Zij komt van wat ik nu weet en toen helaas niet, een broodfokker. Ze is idd nooit echt heel sterk geweest en ik weet zeker dat dit verband met elkaar houdt. Vandaar dat ik ook op zoek was en ben naar een goede voeding voor haar die ze ook daadwerkelijk echt wil eten. Ben wel voor de zekerheid alvast overgegaan op de vis variant om te kijken of dit verbetering brengt...

honden page profiel --

honden foto van -

Is het niet een reactie ten gevolge van ontgiften? Omdat ze nu beter voer heeft? Ik weet het niet hoor, maar ik heb best wel eens gehoord dat honden bij de overstap van slecht naar goed voer helemaal uit de vacht gingen etc en als hij dan weer terug in vacht kwam het er veel beter uit zag dan daarvoor. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Zelf zou ik eens een afspraak maken bij een goede holist.

Dit doordat er meerdere gezondheidsissues zijn.  Dan kan misschien eens goed naar het gehele plaatje gekeken worden.

Het kan een allergie zijn, maar een slechte weerstand heeft ook effect op de vacht. 

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Is het niet een reactie ten gevolge van ontgiften? Omdat ze nu beter voer heeft? Ik weet het niet hoor, maar ik heb best wel eens gehoord dat honden bij de overstap van slecht naar goed voer helemaal uit de vacht gingen etc en als hij dan weer terug in vacht kwam het er veel beter uit zag dan daarvoor.  "

 maar dan groeit er wel direct gezonde vacht onder. Balou was op zijn rug ook hartstikke kaal voor een poolhond. Direct op kvv gezet. Nu bijna twee maanden verder is hij al een hele hoop verbeterd kwa vacht. Bij haar hond valt de vacht alleen maar uit. 

Volgende forumvraag: Hoeveel tijd tussen entingen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^