Hoeveel tijd tussen entingen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

hoeveel tijd tussen entingen? (Gast)

Onze hond heeft 3 weken geleden de 1 jaars entingen gehad ( oa de L4). Nu willen we hem graag de rabies enting geven maar ik vroeg me af of er dan genoeg tijd tussen zit? 

honden page profiel RenateRenate

Voor zover ik weet moet die L4 nog eens herhaald worden. En dan ook nog rabiës, dat is wel heel belastend voor het immuunsysteem. Is dat dringend, ivm vakantie naar het buitenland? Anders zou ik daar zeker nog een tijdje mee wachten. Best ook even overleggen met je DA. 

gast (Gast)

De L4 hoeft niet herhaald te worden. Het zou inderdaad voor vakantie naar het buitenland zijn

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Tja..... Mijn hond heeft de eerstejaarsprik en de rabiesenting tegelijkertijd gehad.... Nergens last van. Misschien even overleggen met de DA als je nog twijfelt??? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zeer verstandig dat je de rabiësenting niet tegelijkertijd met de cocktail en L4 hebt laten geven. Cocktail en L4 zijn op zich al heftig genoeg.

 

Als je hond gezond is en rabiësenting is nodig i.v.m. buitenlands verblijf, dan kan je die wel 3 weken na de andere entingen geven. Overleg nog even met de dierenarts.

 

Rabiës moet 21 dagen voor dat je de grens over gaat, gegeven worden.

Anoniem (Gast)

Dank je wel voor de reacties.  De dierenarts geeft ze normaal ook tegelijk,  maar ik vind dat best veel ineens, vandaar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eerste keer van de l4 enting van ziekte van weil, herhalen binnen vier weken, daarna ieder jaar een x...................., De laatste jaren is gebleken dat de Ziekte van Weil opnieuw dodelijke slachtoffers heeft gemaakt in West-Europa, waaronder correct gevaccineerde honden in Nederland, België en Duitsland. Het blijkt dat de twee serotypen (varianten) van de Leptospirose bacterie die in de huidige entstof zitten niet of nauwelijks meer voorkomen. Daarnaast zijn er twee nieuwe varianten aangetoond waartegen de huidige entstof niet beschermt! Fabrikant MSD is met een oplossing gekomen: de nieuwe entstof, Nobivac L4, beschermt weltegen de gevaarlijke varianten die bij de dodelijke slachtoffers in bovengenoemde landen zijn aangetroffen. Als dierenkliniek raden wij u aan uw hond te laten enten met deze nieuwe entstof. Omdat de entstof gedeeltelijk nieuw is, is een eenmalige herhaling (boostering) van de enting na drie weken noodzakelijk. Uw hond zal dan van een goede bescherming genieten. Daarna is jaarlijks vaccineren weer voldoende.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron da, per mail.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 Hier de laatste enting voor puppy's gegeven tegelijk met de Rabiës en de puppen hadden nergens last van.

 

Je hebt de laatste enting 3 weken geleden gegeven. Dan is er toch geen probleem om te laten enten.

Anoniem (Gast)

Ik begrijp dan niet waarom die weil enting niet herhaald wordt. Zal het nog eens navragen bij de d.a

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik begrijp dan niet waarom die weil enting niet herhaald wordt. Zal het nog eens navragen bij de d.a "

 Als je hond de L4 al eerder heeft gehad, hoeft hij ook niet herhaald te worden na 4 weken, dat is alleen de eerste keer dat ze overgaan op L4.

Mijn DA ent overigens ook niet de weil en rabiës tegelijk, ze laat er altijd 3 à 4 weken tussen zitten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^