vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

petra (Gast)

Goede middag ik heb een vraag over mijn King Charles hij heeft sinds pas een bruine streep over zijn rug lopen en dat blijft kort het haar groeit daar niet wat kan dat zijn gr  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bedoel je een Cavalier King Charles Spaniël?

Bij dit ras heb ik nog nooit gehoord van een bruine kortharige streep in de vacht over de rug; ook niet gezien. Dat zou dus ook van een kruising met een ander ras kunnen zijn.

Heb je een zuivere CKCS met stamboom? Heb je de moeder gezien?

Wat voor fokker komt je Cavalier vandaan en in welke plaats?

Als je een account aanmaakt, kan je hier een foto plaatsen

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoi L oesje

De cavalier vind ik leuke hondjs, net als de tibetaanse spaniel. Ik twijfel heel erg. Ik had begrepen dat er alleen nog voor hondjes die gefokt zijn uit getestte ouders een stamboom wordt gegeven bij de ckcspaniel. Maar nu begrijp ik van jou dat dit ook totaal geen waarde heeft omdat alleen de syringonwaarde wordt genoemd. Dat is toch erg kwalijk. Ik ken verschillende gezonde cafjes, vandaar dat ik er toch over nadenk. Ik dacht ook aa x aa moet toch een mindere kans geven op ellende. Als ik op fokkers zoek bij de vereniging zie ik mooie verhalen. Wel hebben ze allemaal heel veel hondjes en naar mijn idee, te vaak een nestje. Wat is nu de waarheid? Deze vraag heeft niets te maken met het begin van dit topic, maar is wel recent, en komt dus ok bij jou aan. Vast bedankt voor je reactie, mag ook via pb.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@ientje

CKCS fokkers noemen inderdaad alleen de gradatie van Syringomyelie en verzwijgen de gradatie van de veroorzaker van de Syringomyelie, nl. de Chiari-achtige Malformatie. De reden van verzwijgen is: 100% van de CKCS heeft CM gradatie 2 (= ernstig). Er is slechts 1 handje vol Cavaliers met CM gradatie 1 (= mild). CM kan te eniger tijd dezelfde klachten geven als SM. Bovendien is SM progressief. Op 1-jarige leeftijd heeft al 25% van de Cavaliers SM, op 6-jarige leeftijd >70%.

 

Voor de fokkerij gebruikt men dan ook bij voorkeur jonge Cavaliers. De status van de SM op jonge leeftijd, zegt niets over de progressie bij het ouder worden.

 

Dit is ook de reden dat NL Cavalier fokkers in 2011 een voorstel van een 2e verplichte MRI bij fokhonden vanaf 5 jaar, van de tafel veegden.

 

Uit een AAxAA combinatie (A voor SM gradatie en A voor geen lekkende hartklep) kunnen even goed nog Cavaliers voortkomen, die zelfs op jonge leeftijd ernstige SM hebben en/of een lekkende hartklep. Op 5-jarige leeftijd heeft 50% van de CKCS een lekkende hartklep; dit loopt tot het 10e jaar op tot 100%, als ze die leeftijd al zouden bereiken. De lekkende hartklep is doodsoorzaak nr. 1 bij de Cavaliers. 

 

Buiten CM/SM en MVD mitral valve disease (lekkende hartklep) komen nog veel meer ernstige erfelijke aandoeningen in hoge percentages voor.

 

Ik ben van mening dat hondjes, die in grote percentages kans maken op zo veel ernstige erfelijke aandoeningen, niet op de wereld gezet mogen worden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je wel Loesje!.

Dat het niet best was met de caf wist ik, maar dat dit er ook nog achter zit, dat is nieuw. 

Er wordt gezegd dat vele kleine hondenrassen hier last van hebben maar dat alleen men bij de cavalier zo ''eerlijk'' is om het te melden en om hier onderzoek naar te doen. Hoe is het mogelijk dat op zo grote schaal gefokt wordt met deze hondjes. ER zijn altijd wel pups te koop volgens mij via fokkers die bij de vereniging zijn aangesloten en dus ''goed'' fokken.

De chihuahua zou het ook hebben..... maar hier wordt minder aandacht aan besteedt. Heel vervelend allemaal. Zou het ook in het leeuwenhondje zitten?

Deze discussie hoort natuurlijk niet hier op deze plaats, ik maak een heel topic van streek..... kunnen wij elders verder gaan en hoe doe ik dat dan.

vast bedankt voor je reactie

Ientje

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ientje,

De Cavalier fokkers zijn niet eerlijk; Chiari-achtige Malformatie wordt nauwelijks genoemd en al helemaal niet, dat bijna elke Cavalier CM gradatie 2 heeft, terwijl dit op de uitslag van de MRI staat. Bovendien heeft het CM/SM gebeuren een nauwkeurig, uitgebreid en juiste uitleg nodig voor pupkopers met verwijzing naar de grote en ernstige gezondheidsrisico's voor de Cavaliers.

 

Er zijn meer rassen waar CM/SM voorkomt en bij sommige rassen incidenteel

http://members.upc.nl/j.teunissen83/rassen.htm

 

Bij de Brussels Griffon is fokker Henny van den Berg een voorbeeld wat betreft open en transparant zijn over CM/SM; zij heeft veel samengewerkt met dr. Clare Rusbridge gepromoveerd op CM/SM bij de Cavalier

 http://griffonplaza.com/Health/page19/page19.html

Zij heeft zelfs een Griffon Health database opgezet, waar o.a. de uitslag van de MRI kan worden vermeld.

http://www.griffonplaza.com/griffon-health/

 

Als je nog meer wilt weten, graag per PB.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Doe dat maar per PB.De vraag was hoe die bruine lijn er gekomen is.En hoe het haar er kort blijft.Zelf heb ik geen idee.Welke kleur heeft je cavalier,is het een tricolor,blenheim,ruby of black en tan?Kun je geen foto erbij zetten,hebben we een betere kijk.Heb ook een cavalier king charles spaniël,leuke woefkes.Alvast sorry maar de mijne komt uit Breda van een keileuke dame,hij heeft een stamboom en ik heb de moederhond gezien en we zijn wel vijf keer gaan knuffelen met Indy bij haar.Ze heeft een eigen lijn gekweekt en is al wel veertig jaar bezig.En nu terug naar de vraag hé!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^