Schilferhuidje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaileyDailey

Hallo,

Wij geven onze hond vers vlees. Verschillende soorten (lam, rund, kip, paard). Soms koop ik worsten die zijn gemengd met rijst. Ook in deze volgorde gaan we de worsten af. Meestal carnivoer of eentje waar ik de naam van ben vergeten (die soort is nu op hier). Het is eentje met een wolf erop als logo.

Toch heb ik het gevoel dat dit niet genoeg afwisseling is. Is er iets wat hij mist qua voeding? Hij heeft een prachtige vacht en hij vindt het heerlijk, maar heeft wel jeuk en een schilferhuidje. Verder mankeert hij niets. 

Weet iemand hoe dit kan? Hij heeft de schilfers al een tijdje en ook veel haaruitval (maar volgens mij is dat wel 'normaal' bij jack russells).

Ik zat eraan te denken om schapenvetblokjes te kopen, maar weet niet of dat zin heeft en of het wel goed is.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Niet toevallig vachtmijt?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Schapenvet is altijd wel goed.  Perzik (zonder de pit uiteraard)  is ook goed. En een rauw ei eens per week ook. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het kan zijn dat in een van de versvleessoorten een ingredient zit, dat deze schilfers veroorzaakt, bv witte rijst, graan of misschien zelfs gevogelte. In de meeste merken zit meestal meer dan voor op de verpakking staat, dus Tinlo Makreel, bevat ook kip. Als de hond een allergie heeft voor bv kip, kan het een trigger zijn, terwijl je denkt alleen makreel te geven. Zo heeft Darf "konijn", waarbij konijn niet het enige is, dat erin zit. Een hond met een allergie reageert niet op vers, blikvoer of koekjes, maar op een ingredient. Tinlo en Darf zijn heel goede versvleessoorten, trouwens. Alleen Haaksbarf garandeert, dat er bv alleen lam in zit, als er lam op staat. Ik zou op Voerwijzer kijken naar de ingredienten en witte rijst, graan en eventueel gevogelte vermijden. Schapenvet zou ik niet geven, want dat wordt niet verwerkt door de lever en hoopt op en kan op den duur leverschade veroorzaken. Om volwaardig te voeren is het belangrijk, 4, liefst meer vleessoorten in 3 weken tijd te geven. Romeo krijgt veel vleessoorten en vis, eenmaal in de week een eitje, pens en ik voeg groentes bij, of af en toe een klein beetje zilvervliesrijst.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Terriërs hebben vaak Ichtyosis.

Misschien even laten onderzoeken.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Wat Machtel zegt; hij zou heel goed een allergie kunnen hebben voro een bepaald ingrediënt. Echter zouden er ook andere oorzaken kunnen zijn. Als hij ook een droge huid heeft kan dit ook weer de jeuk veroorzaken. Je kan hem zalmolie of meer vis gaan geven om te kijken of dit helpt. Ook wassen met berkenteer shampoo of dermoscent druppels helpen bij een droge huid. Komen de klachten terug dan weet je dat de schilfers komen door de jeuk en niet andersom zeg maar.

 

Schapenvet kan ook, maar zalmolie of gewoon rauwe vis (er zijn pure visvarianten maar varianten met gedeeltelijk vis, mocht je hond niet gek zijn op pure vis) is beter.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Zo grappig hier he. Sinds in radar is geweest dat goldens als ze schilfers hebben Ichtyosis hebben wordt er in topics bij schilfer huid over goldens nooit iets over voeding gezegd, maar bij de rassen waarbij Ichtyosis een heel groot probleem is en ik het dan aangeef dat dat het ook kan zijn, wordt er overheen geluld en ligt het altijd aan de voeding... 

 

Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet aan de voeding kan liggen.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Zit ik erover heen te lullen? Volgens mij geef ik antwoord en advies op de vraag van de topicstarter, ik wist niet dat je altijd alleen op het laatste bericht mocht reageren ;)

 

Maar ook jij zou gelijk kunnen hebben, ik ga er echter vanuit dat de TS alle adviezen meeneemt en zelf beoordeelt...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou sanofor veendrenkstof bij gaan geven, da's vol voedingstoffen en goed voor huid en vacht en een goede omega3 olie

Hier verdwenen schilfers in notime

Houd het aan..dan kijken wat het verder kan zijn

Waar zitten de schilfers trouwens?

 

Als er geen andere klachten zijn moet ik niet meteen aan allergie denken

Ik zou die rodi worsten met rijst wel uit het menu halen ivm dat wel veel bij produkten bevat

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Zit ik erover heen te lullen? Volgens mij geef ik antwoord en advies op de vraag van de topicstarter, ik wist niet dat je altijd alleen op het laatste bericht mocht reageren ;-)
 
Maar ook jij zou gelijk kunnen hebben, ik ga er echter vanuit dat de TS alle adviezen meeneemt en zelf beoordeelt... "

 Ik quote jou toch niet? Ik geef een algemene opmerking

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Jij zegt iets, de enige die daarna reageert ben ik, daarna maak je de opmerking dat er over jouw opmerking heen wordt geluld... ik weet niet? haha

Waar doelde je dan op?

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Ik zou sanofor veendrenkstof bij gaan geven, da's vol voedingstoffen en goed voor huid en vacht en een goede omega3 olie
Hier verdwenen schilfers in notime
Houd het aan..dan kijken wat het verder kan zijn
Waar zitten de schilfers trouwens?
 
Als er geen andere klachten zijn moet ik niet meteen aan allergie denken
Ik zou die rodi worsten met rijst wel uit het menu halen ivm dat wel veel bij produkten bevat
 
  "

 Rodi worst veel bijproducten? Wat bedoel je precies dan? Ik zie bij de lam/rijst alleen, lam, rijst, schapenvet, en mineralen? Minder dan in de meeste brokken en snacks ;) https://www.rodi-petfood.nl/worsten/lam-rijst 

De Treat, Train Travel worsten van Rodi bevatten puur alleen vlees en rijst (en vit en mineralen om het compleet te maken). Ik zie nu echter dat ze nergens claimt Rodi te geven ;)

 

Wanneer je echter een allergie vermoedt is het wel slim om streng te zijn om het dieet en dan iig kip geheel te mijden.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Is het een ruwharige Jack Russel ?

Indien ja, kan het zijn omdat hij niet of slecht geplukt is.

Vachtverzorging kan een invloed hebben.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een hond met de vacht van een JR vooral niet te vaak borstelen; 1 x per week is voldoende.

Met te vaak borstelen vererger je haaruitval en schilfers.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Jij zegt iets, de enige die daarna reageert ben ik, daarna maak je de opmerking dat er over jouw opmerking heen wordt geluld... ik weet niet? haha
Waar doelde je dan op?
  "

 Ik doelde eigenlijk op alle reacties in topics over schilfers ;-)

Jij hebt een golden dus weet je dat zeker sinds die vrouw in Radar is geweest het ineens als drama wordt gezien als een golden Ichtyosis blijkt te hebben. Terwijl dit eigenlijk altijd al voorkomt bij golden in een hele lichte vorm. 

Natuurlijk ben ik het eens om te proberen dit uit de goldens te fokken! Ik begrijp alleen niet zo goed dat als een topic over schilfers bij goldens altijd gelijk Ichtyosis wordt genoemd, en in topics over andere rassen het altijd de voeding is terwijl Ichtyosis juist in zeer ernstige vorm voorkomt bij terriërs, en nog een boel rassen hoor, maar bij terriers komt oa echt de schubbenhuid voor waar nauwelijks haar op zit en zijn dus schilfers de lichtere vorm die ze kunnen hebben.

 

bij goldens is het nu een verplichte test, maar bij andere rassen? ik snap dat gewoon niet zo. Dus was echt een algemene opmerking. Als ik op jou had gereageerd had ik je echt wel gequoted of je naam genoemd, ennuh......ik ging er gewoon al vanuit dat jij het probleem kent omdat het bij de goldens nu zo enorm overdreven wordt beschreven door bemoeienissen van dier&recht. Die hebben besloten dat je dan maar een labrador in de golden moet gaan kruisen.......zucht

De labrador heeft ook Ichtyosis in de lijnen en daarnaast een heleboel andere erfelijke problemen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Rodi worst veel bijproducten? Wat bedoel je precies dan? Ik zie bij de lam/rijst alleen, lam, rijst, schapenvet, en mineralen? Minder dan in de meeste brokken en snacks ;-) https://www.rodi-petfood.nl/worsten/lam-rijst 
De Treat, Train Travel worsten van Rodi bevatten puur alleen vlees en rijst (en vit en mineralen om het compleet te maken). Ik zie nu echter dat ze nergens claimt Rodi te geven ;-)
 
Wanneer je echter een allergie vermoedt is het wel slim om streng te zijn om het dieet en dan iig kip geheel te mijden. "

 dit is de lam rijst versie 40% is dus van onbekende dierlijke oorsprong

bij producten kan alles zijn..van veren tot uitgeknepen restjes/overblijfsels  na maken van iets anders...

 

 

Samenstelling:

  • Vlees en dierlijke bijproducten (75% waarvan 35% lam)
  • Granen (6% rijst)
  • Oliën en vetten (1,5% schapenvet)
  • Mineralen

Ik kom ook niet aan 100% tenzij er per 100 gram

17.5 gram mineralen inzitten

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik heb Rodi even gemaild naar aanleiding hiervan want ik vond dit ook wel vreemd... en het blijkt dat het 2,5% mineralen zijn en 15% vocht. Vocht is nodig om een product te steriliseren en tot deze wat 'zachte/vlezige' consistentie te komen. Minder vocht zorgt voor een hardere worst.

 

de overige 40% aan vlees is verse kipmix :) dus ik ben iig weer gerust gesteld.

 

Volgende forumvraag: Overgeschakeld op vers vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^