naam stamboom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Nee ik heb niet de stamboomnaam als naam genomen.

Diva haar stamboomnaam is Splish Splash From Cashel Vale.

haar stamboomnaam is ook door de fokker verzonnen

honden page profiel --

honden foto van -

" Bij ons heeft iedere pup een andere roepnaam gekregen dan de stamboom/kennelnaam.
Alleen bij het B-nest is Branco Branco gebleven en uiteraard onze eigen Amélie van het A-nest.
Punt is dat je binnen drie weken de namen al door moet geven aan de RvB, en dan heb je echt nog geen idee welke pup naar wie gaat. "

Maar de pups worden toch pas later gechipt? Bij Aiko's fokker keken ze dan welke naam aan welk nummer gekoppeld zat en dan deden ze de chip in de pup die die naam ging krijgen. Toen de pups gechipt werden waren ze 6,5e week, dus toen wisten ze wel welke pup naar wie toe ging.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Bij ons heeft iedere pup een andere roepnaam gekregen dan de stamboom/kennelnaam.
Alleen bij het B-nest is Branco Branco gebleven en uiteraard onze eigen Amélie van het A-nest.
Punt is dat je binnen drie weken de namen al door moet geven aan de RvB, en dan heb je echt nog geen idee welke pup naar wie gaat. "

Drie weken? 10 dagen al. :P Hahaha. Pupkopers hebben de pups nog niet eens gezien en de stamboomnamen zijn al bekend. Gaat eigenlijk nergens meer over op dat punt.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Maar de pups worden toch pas later gechipt? Bij Aiko's fokker keken ze dan welke naam aan welk nummer gekoppeld zat en dan deden ze de chip in de pup die die naam ging krijgen. Toen de pups gechipt werden waren ze 6,5e week, dus toen wisten ze wel welke pup naar wie toe ging. "

Pups worden al vrij vroeg gechipt door de nieuwe wetgeving. Ze móéten nu voor 6 weken gechipt zijn namelijk. Bij mij stonden ze met 5,5 week voor de deur, maar er zijn mensen waarbij ze met 4 weken al langs willen komen.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Beide honden hebben andere roepnamen dan hun stamboomnamen. Evy heet op de stamboom Ella en Cato Eve's Kiss. Ik vind Eve wel een super leuke naam, maar de verwarring met Evy te groot. ;) Ella vind ik ook leuk, maar Evy is geen Ella... te "pittig". Evy zou eigenlijk Yara gaan heten, maar dat paste ook absoluut niet bij haar. Moesten we ineens een nieuwe naam bedenken! Hahaha.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hey,

 

Hier ook België en wij hebben gewoon een leuke naam met een P gezocht.

Pyxis is de naam (in de volksmond ook wel Pyxke, Pyx of Pataaike ) en dan geeft de fokker nog wat namen erbij. Onze mie is Pyxis Mushana  Inkululeku....MONDVOL!

 

Er is er ook 1 in onze nest die gewoon Prince vooraan zette en dan de naam die ze echt gekozen hadden. Is ook een oplossing :)

Dit zijn de namen uit onze nest: Pumbaza, Paton, Patunga, Prince Dagda, Pasja, Pkojo, Pendoma, Pero Nelson, Pyxis, Passoa, Padoucha en Pacha....is natuurlijke een Afrikaans ras dus vele hebben iets gezocht in die richting.

 

Veel plezier met de pup!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Liz haar fokker werkt met thema's liz komt uit het dior nest en heet op stamboom addict to life.

Pom komt uit het olifanten nest en heet Bo-Tat

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Chevy heeft uiteraard geen stamboom maar heette bij de fokker

"de kleine chef" van ratatouille de film

kia heeft een hele lange voornamelijk franse stamboomnaam...

en heet dus nu gewoon kia (picanto)

Monza heet dreaming of you Monza

en lada is lovely lady ......

en heet nu dus gewoon lada.

 

maar ik zeg altijd als je "piep" hond roept komen ze ook gewoon ligt er maar net aan hoe lief je het vraagt... 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black zijn stamboomnaam is Dirk Du Laitier.

Maar Dirk voor een hond vind ik echt niet mooi.

En Black is een makkelijke roepnaam, dus was zo beslist. 

honden page profiel sybkesybke

Wij hebben ook een hond met stamboom, ze is nu 9 weken , wij hadden al een naam voor haar Chica dat is Spaans voor meisje , de kennel waar we haar gekocht hebben vertelde dat haar naam met een T moest beginnen voor haar paspoort, dus hebben we er T'Chica van gemaakt , ze noemt nu officieel T'Chica Von Troyenhoff naam kennel , klink wel goed vind ikzelf ????????

Emma (Gast)

Je kan bijvoorbeeld ook denken aan Powerfull (en dan de roepnaam), of iets anders met een P. Onze hond moest met een S beginnen in de stamboom. Dat is Super Girl Ivy geworden (Ivy is de roepnaam).

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Zelf geen stamboomhonden dus geen ''gedoe'' met bepaalde letters/namen.

 

Maar de stamboomnaam is toch alleen voor op papier? En gezien de meeste honden niet kunnen lezen kun je hem toch een andere roepnaam geven?

 

Als ik in de toekomst toch een stamboomhond krijg mag de fokker hoog en laag springen op papier mag hij/zij kiezen maar de roepnaam word iets wat ik leuk vind en wat bij de hond past. En ik weet dat meerdere mensen dit gedaan hebben dus zo extreem probleem zal het wel niet zijn.

 

P.s soms is wel onhandig als je hond gechipt is bij RvB en die als zwerver in asiel komt. Staat dan soms alleen stamboom naam en die mensen hoor je soms denken aan telefoon voor ze snappen dat het om hun Max gaat die op papier pietje van de hoge huppeltjes heet of zo iets.

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

Op stamboom staat: Pking van het Daalhof. Roepnaam is King. Wij vonden niet echt een leuke naam met P dat paste bij de pup en ons allebei goed in de mond lag.

 

We hebben zelf de naam mogen kiezen en ze hebben er dan gewoon de P voor gezet.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wij hebben zowel de stamboomnaam als de roepnaam gekozen.  Dankzij mijn man .

Ik had als roepnaam én stamboomnaam Hera gekozen.  Opeens vond mijn man het geen mooie naam meer en is het Niké geworden...

 Ook Ylena is op de stamboom Zylena geworden.

Voor Gioia hadden we al gekozen, de naam moest echter met een D beginnen, dus is het op de stamboom DiGioia geworden.

 

En Nahla is MyNahla geworden. 

 

Enkel de eerste hadden we geen naam gekozen, omdat we dit niet wisten, zij heette Vitalia op de stamboom maar is Evita geworden.

 

Je kan de naam voor de stamboom ook kiezen als je er ééntje hebt hoor.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Zelf geen stamboomhonden dus geen ''gedoe'' met bepaalde letters/namen.
 
Maar de stamboomnaam is toch alleen voor op papier? En gezien de meeste honden niet kunnen lezen kun je hem toch een andere roepnaam geven?
 
Als ik in de toekomst toch een stamboomhond krijg mag de fokker hoog en laag springen op papier mag hij/zij kiezen maar de roepnaam word iets wat ik leuk vind en wat bij de hond past. En ik weet dat meerdere mensen dit gedaan hebben dus zo extreem probleem zal het wel niet zijn.
 
P.s soms is wel onhandig als je hond gechipt is bij RvB en die als zwerver in asiel komt. Staat dan soms alleen stamboom naam en die mensen hoor je soms denken aan telefoon voor ze snappen dat het om hun Max gaat die op papier pietje van de hoge huppeltjes heet of zo iets. "

 Op de chip kan je gewoon roepnaam opgeven bij het registreren. 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Onze fokker vertelde dat je met 3 dagen oud al de namen moet doorgeven? Zij hebben voor het stamboom de namen gegeven. Een thema beginnend met de S omdat de kennel naam ook begint met de S. Hij heet Sombrero (thema cocktail) en wij hebben hem Tai genoemd. 

Ze hadden het er ook over dat het in andere Europese landen anders is geregeld. Hier Nederland zijn ze wat losser en mag de fokker zelf weten wat ie doet.

Ik vind het wel grappig altijd die namen die er bedacht worden 

 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Onze pup heeft als stamboom naam Adonis Blue. Wij hebben hem de naam Boaz gegeven

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^