Maltezer eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anne anne

Hi

ik ga een maltezer kopen van 4 jaar, maar ik weet niet wat voor voer het beste is. Droogvoer, natvoer... En hoe vaak moet je ze eten geven?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zie dat je nieuw bent? Welkom, stel je ff voor , wel zo netjes .

 

Mijn maltezer is nogal een kieskauw en houd niet van brokken. Ik voer zelf dus rauw. Dit kun je niet zomaar doen, enig inlezen hierin is belangrijk.

Je zou even op www.voerwijzer.com kunnen kijken onder het kopje brokken. Daar staat erg veel informatie op.

 

honden page profiel anne anne

Haha sorry, had een beetje haast. Ik ben Anne,23 jaar en ik ga een maltezer kopen uit een asiel. Er staat dat je kvv (?) en gewoon brok moet voeren? Ik snap het niet echt 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Haha sorry, had een beetje haast. Ik ben Anne,23 jaar en ik ga een maltezer kopen uit een asiel. Er staat dat je kvv (?) en gewoon brok moet voeren? Ik snap het niet echt  "

 

Niet beide, je moet een keuze maken. Of vers of brok.

Maltezer is echt een kieskauw wat eten betreft. Het kan dus wezen dat je een tijdje op zoek bent naar iets wat ze willen eten. 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Welkom anne myn maltezer nu 10maand eet nog brokken eukanuba

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Welkom anne myn maltezer nu 10maand eet nog brokken eukanuba "

 

Ze vraagt om voer wat het beste is, eukanuba zit vol met vulstoffen en weinig vlees... Dan zou ik persoonlijk toch eerst kijken of de hond het goed doet op een brok met hoog vleesgehalte. 

honden page profiel anne anne

"  
Ze vraagt om voer wat het beste is, eukanuba zit vol met vulstoffen en weinig vlees... Dan zou ik persoonlijk toch eerst kijken of de hond het goed doet op een brok met hoog vleesgehalte.  "

 Dus ik moet even brok met hoog vleesgehalte proberen? Weet jij toevallig een goede?

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik geef zelf verschillende smaken Acana aan mijn poedeltje,af en toe krijgt hij ook Duck (diepvriesplakjes).hij doet het er erg goed op.

Nog goede brokken Orijen,taste of the wild

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

"  

Ze vraagt om voer wat het beste is, eukanuba zit vol met vulstoffen en weinig vlees... Dan zou ik persoonlijk toch eerst kijken of de hond het goed doet op een brok met hoog vleesgehalte.  "

 

volgend maand probeer ik óók wat ánders maar vooropg is ze góed met dát tóch dank voor de raad

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mooi dat je een asielhondje een warm mandje gaat geven.

Ik ben zelf voorstander van graanvrije brokken met een hoog vleesgehalte. Mijn dwergpoedel krijgt meestal Taste of the Wild brokken diverse varianten (verkrijgbaar via webwinkels zoals zooplus.nl en food4pets.be en regelmatig ook Renske Vers (gestoomd 80% vlees, verkrijgbaar bij de dierenwinkel) of Lukullus blikvoer (goede prijs/kwaliteit verhouding; ook bij zooplus.nl te verkrijgen).

Wat voor jou ook belangrijk is met je kleine hond, is dat de brokjes van Taste of the Wild klein zijn.

Hoe vaak en hoeveel je moet geven, staat op de verpakking.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan kan je altijd hier terecht.

 

 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Welkom! Fijn dat je een volwassen Maltezer een gouden mandje wil geven!

Wij hebben twee Maltezers en voeren graanvrije brokken van Wolfsblut. Het handige aan dit merk is dat ze varianten hebben voor kleine rassen. Ik bestel bij food4pets.be. Ze leveren een superservice!

Welk merk je ook kiest, zoek er eentje met veel vlees. Als je hond niet allergisch is, is een beetje graan geen ramp natuurlijk. Maar des te minder, des te beter. Een hond heeft hiér namelijk niets aan.

 

Ohja, vraag wat de hond eet in het asiel. Schakel niet te bruut over, dan heb je kans op diarree. Neem het bekende voer en doe er wat nieuw voor door. Je geeft telkens meer nieuw en minder oud, tot je helemaal overgeschakeld bent.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dus ik moet even brok met hoog vleesgehalte proberen? Weet jij toevallig een goede? "

 

Ja, een brok met hoog vleesgehalte. Weet zo geen brokken, voer zelf alleen maar rauw. Maar er zijn een aantal goede brokken genoemd. De site die ik je doorgaf, daar kun je op vinden wat goede brokken zijn en waar je op moet letten bij aanschaf. 

Volgende forumvraag: Afgebroken nagel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^