wachtlijst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Vinden jullie het kunnen om bij twee hondenfokkers op de lijst te staan ? En is het dan het beste dat je dit dan ook aan beide fokkers verteld want tenslotte koop je dan je pup bij de een terwijl je dan de andere fokker moet afzeggen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Daarin moet je open kaart spelen met de fokker. Sommigen vinden het okee, anderen niet.

 

Bij mijn ras bijvoorbeeld hanteren fokkers onderling de regel dat er niet wordt ingeschreven op meerdere nestjes tegelijk. Is de wachtlijst vol, zal de fokker je doorverwijzen naar een andere, betrouwbare fokker, maar meerdere inschrijvingen tegelijk worden niet geaccepteerd.

honden page profiel --

honden foto van -

Ook ik vind dat je daarin open moet zijn naar beide fokkers en ook dat je dan moet aangeven welke fokker je eerste keus heeft en welke "reserve" is. Bovendien wordt dan wel duidelijk gevraagd of je het meteen wil aangeven zodra je een pup hebt, zodat de fokker die je dan afwijst niet op jou meer rekent.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als fokker vind ik het zeer begrijpelijk dat mensen zich bij meerdere fokkers inschrijven, maar ik zou het wel graag willen weten. Dit zodat ik extra mensen op mijn lijst toe laat. Als de pups geboren worden bij de andere fokker, dan zou ik het ook graag willen weten, zodat ik de lijst kan aanpassen. ;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vinden jullie het kunnen om bij twee hondenfokkers op de lijst te staan ? En is het dan het beste dat je dit dan ook aan beide fokkers verteld want tenslotte koop je dan je pup bij de een terwijl je dan de andere fokker moet afzeggen. "

 Ik heb bij vele fokkers op de lijst gestaan en ja ik vind dat je dat gewoon kan zeggen...ik heb nog nimmer meegemaakt dat er een fokker was die datvreemd vond, ook ging ik bij vele fokkers van te voren kijken, voor dat er een nestje was.

Anoniem (Gast)

ok, zit toch met een gemengd gevoel, hiermee bedoel ik stel dat het misloopt met de zwangerschap dan zou ik lang moeten wachten tot dat de teef terug gedekt kan worden, terwijl er dan bij de andere fokker een nestje is. En het helemaal niet zeggen tegen de fokkers daar heb ik het dan zelf moeilijk mee. Ben liever eerlijk. 

honden page profiel --

honden foto van -

" ok, zit toch met een gemengd gevoel, hiermee bedoel ik stel dat het misloopt met de zwangerschap dan zou ik lang moeten wachten tot dat de teef terug gedekt kan worden, terwijl er dan bij de andere fokker een nestje is. En het helemaal niet zeggen tegen de fokkers daar heb ik het dan zelf moeilijk mee. Ben liever eerlijk.  "

Dat is terecht en ik denk zeker ook dat je dat kunt (/moet) zijn als je bij meerdere fokkers op de wachtlijst komt te staan.

Sigrid (Gast)

Ja maar dan moet je het wel aan de andere fokker laten weten dat je een pup hebt

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

Dat kan gewoon hoor. Ik stond bij drie fokkers op de wachtlijst en toen ik een pup bij een fokker kreeg, heb ik dat gemeld bij de andere twee.

een fokker vertelde mij ook dat ze een hele lange lijst had, maar dat daar ook veel mensen op stonden die inmiddels al een pup hebben, of om 1 of andere reden geen hond meer wilden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja maar dan moet je het wel aan de andere fokker laten weten dat je een pup hebt "

 Tuurlijk, zodra er een pup voor mij was en ik ook die pup wilde, heb ik gelijk de andere fokkers op de hoogte gebracht.....dat moet zeker natuurlijk, ik heb bij de andere fokkers geen nestje gezien....die moesten nog geboren worden, en nog heb ik met andere fokkers nu ik toch een pup heb heel goed contact...als er wat is vraag ik nog wel eens raad waar ik op de wachtlijst heb gestaan.....geen misverstand, ik stond niet bij fokkers op de wachtlijst die een nestje hadden.......geen van hun had een nestje...ik ging al kennismaken voordat de teef drachtig was.....en als de hond me beviel wilde ik op de lijst...zo heb ik het gedaan.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ok, zit toch met een gemengd gevoel, hiermee bedoel ik stel dat het misloopt met de zwangerschap dan zou ik lang moeten wachten tot dat de teef terug gedekt kan worden, terwijl er dan bij de andere fokker een nestje is. En het helemaal niet zeggen tegen de fokkers daar heb ik het dan zelf moeilijk mee. Ben liever eerlijk.  "

 Wat is het probleem dan? Speel gewoon open kaart en bespreek het met de fokker. Als die er geen probleem van maakt dat je nog op een andere lijst inschrijft, hoef je er zelf ook geen probleem van te maken. En als de fokker er wel een probleem mee heeft, kan je zelf kiezen wat je doet: bij die fokker blijven en afwachten hoe de zwangerschap/bevalling loopt, of bij andere fokkers te rade gaan en daar eventueel inschrijven. 

Het hangt ook af wat wat je zelf wenst: wil je gewoon een bepaald ras, maar interesseert de combi (welke teef-welke reu) je niet, of wil je net heel specifiek een kleintje uit die ene combi (omwille van de kwaliteiten van de ouders).

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Daarin moet je open kaart spelen met de fokker. Sommigen vinden het okee, anderen niet.
 
Bij mijn ras bijvoorbeeld hanteren fokkers onderling de regel dat er niet wordt ingeschreven op meerdere nestjes tegelijk. Is de wachtlijst vol, zal de fokker je doorverwijzen naar een andere, betrouwbare fokker, maar meerdere inschrijvingen tegelijk worden niet geaccepteerd. "

 Echtwaar? Lol dat wist ik niet eens

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Ik heb me bij meer fokkers op de lijst laten plaatsen na de miskraam bij de teefje van onze eerste keus. Dat was een week voor de bevalling. Toen besloten we ons voor de zekerheid ook op andere wachtlijsten te plaatsen. Uiteraard heb ik dat verteld. Inmiddels is de teef van onze eerste keus zelf bevallen en mogen wij over 2 weken onze pup ophalen.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Je zou bij mij het idee wekken dat je niet weet waar je voor kiest gezien iedere fokker fokt met verschillende lijnen en dus kwaliteiten en type. Daar zou ik dus weer vragen bij zetten en je misschien minder serieus nemen. 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

" Je zou bij mij het idee wekken dat je niet weet waar je voor kiest gezien iedere fokker fokt met verschillende lijnen en dus kwaliteiten en type. Daar zou ik dus weer vragen bij zetten en je misschien minder serieus nemen.  "

 Ik denk dat afhankelijk van hoeveel fokkers er zijn van dat ras en je eisen het best kan zijn dat er meerdere fokkers zijn die bij je passen...

 

Als er meerdere fokkers zijn van wie je wel een pup zou willen lijkt me dat alleen maar handig en zou ik gewoon bij meerdere inschrijven. Wel transparant naar de fokkers toe uiteraard.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

"  Ik denk dat afhankelijk van hoeveel fokkers er zijn van dat ras en je eisen het best kan zijn dat er meerdere fokkers zijn die bij je passen...
 
Als er meerdere fokkers zijn van wie je wel een pup zou willen lijkt me dat alleen maar handig en zou ik gewoon bij meerdere inschrijven. Wel transparant naar de fokkers toe uiteraard. "

Dat is waar maar ik praat natuurlijk vanuit mijn rasgebied en daar kan ik bijna van zeggen dat we er overal 1 van hebben, haha. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^