Bijten afleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Q (Gast)

hoi, mijn herder van 1 jaar heeft de neiging om tijdens het spelen en als ze opgewonden is te gaan happen. Ze gaat dan echt met haar bek naar je hand toe. Ze hapt niet door, maar hapt wel bewust.   ze deed dit eerst niet, was goed afgeleerd (dacht ik) maar nu begint t weer.   hoe kan ik dit het beste afleren? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat hoort wel een beetje bij herders, dat zijn heel gevoelige honden en bij teveel opwinding happen ze.

 

Ik zou dus het spel gewoon stoppen als ze happerig wordt, want dan wordt het teveel voor haar. Vooral zelf rustig blijven en kalm het spel stoppen.

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

" Dat hoort wel een beetje bij herders, dat zijn heel gevoelige honden en bij teveel opwinding happen ze.
 
Ik zou dus het spel gewoon stoppen als ze happerig wordt, want dan wordt het teveel voor haar. Vooral zelf rustig blijven en kalm het spel stoppen. "

 Mee eens!

 

stop het spel wanneer jij het niet leuk meer vind en verlaat de hond of laat hem/haar jou verlaten. Dan zal hij/zij het wel merken.  

honden page profiel ElianeEliane

Herders zijn honden die men nogal snel kan opjutten.
Op onderstaande link zijn video filmpjes te zien naar aanleiding van onderzoek naar stress bij honden. Ook al is het niet altijd visueel zichtbaar, de stress kan hoog oplopen.
http://www.dogpulse.org/?page_id=70

Je kan veel beter jouw hond op wandelingen laten snuffelen en naar hartelust de neus laten gebruiken. En misschien wat hersenwerk, dan zijn jullie ook samen bezig maar op een kalmere manier.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dat heet snappen.

 

Ik heb ook een herder, een schotse herdershond. Als met behendigheid ik te druk en onduidelijk ben, snapt ze ook. Ze verteld me zo, dat ik te druk ben, en zij dus ook.

Snappen is gewoon comminuceren. 

Zo vertellen ze de schapen, dat ze echt te ver gaan, of aan jou als baas, of het wordt haar zelf te veel.

Ik heb een spelletje met mijn hond, een van ons rent weg en ze houd je tegen. Snapt dan even.

 

Als je het vervelend vind, eerder stoppen, voorkom, dat het te veel voor haar wordt. Dat is wat ze je eigenlijk ook verteld.

Volgende forumvraag: Pitbull
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^