Pitbull

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Goeiemorgen, Wij hebben een pitbull van 3 jaar. Het is een ongecastreerde reu en luisterd normaal erg goed. Maar tijdens het wandelen is hij op 1 hondje helemaal gefixeerd. Zodra hij het hondje hoort gaat hij laag op de poten, haren omhoog en in de aanvalmode. Wat ik ook doe of probeer, hij is zo in trance dat hij me niet eens meer hoort of ziet. Ik weet niet wat ik hier mee aan moet heeft iemand nog tips?  Groetjes    

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat heb je al geprobeerd? 

 

Ik denk dat je eerder moet zijn met afleiden.

Dus voordat hij in die 'focus' schiet al snoepjes op de grond strooien zodat hij kan snuffelen.

Of met zijn favoriete speeltje afleiden. Of de andere kant op lopen.

 

Maar de timing is erg belangrijk, want zoals je het beschrijft ben je op dat moment al te laat. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zodra je het hondje ziet, in een grote boog eromheen lopen, of de andere kant uit. Nog voordat je hond zo gefocusd is.

Voorkom dat je hond zo gefixeerd raakt

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Wat ook nog wel is wil helpen is als de hond bijv. van voren nadert en je hond dus wil gaan fixeren gewoon omdraaien en ineens een hele andere kant op lopen. Je hond moet dan even schakelen waardoor je hem uit de fixatie kan halen.

Geef hem iig geen tijd om zelf na te gaan denken maar probeer hem voor te zijn daarin.

Anoniem (Gast)

Jaa dat heb ik allemaal geprobeerd maar het hondje zit op een balkon waardoor je hem niet altijd kan zien, ook al zit het hondje niet op het balkon hij    Weet dat ze daar normaal zit dus hegint al raar te doen al zijn we in de buurt . Zelfs ze bal laat die rollen als dat hondje er is. Vaak keer ik ook om maar krijg dan het gevoel dat ik ervoor weg loop. En zelfs dat helpt bijna niet hij blijft terug trekken naar dat hondje tot we de straat uit zijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Niet het gevoel krijgen dat je het uit de weg gaat hoor, het is in sommige gevallen beter dat je het uit de weg gaat.
Als hij al raar begint te doen voordat hij de hond ziet, kan het dan zijn dat hij op jou reageert? Onbewust ga je bijvoorbeeld de riem strakker vasthouden of anders lopen. Mijn hond reageert daar ook erg op.
Totaal de andere kant op lopen zodat je niet voorbij dat balkon komt kan niet?
Voor die tijd al iets héél lekkers (stukje rookworst, rodiworst, kaas) voor zijn neus houden?

honden page profiel ElianeEliane

Honden reageren maar op 2 zaken.
Prooien en prikkels.

Aangezien onze maatschappij serieus wat prikkels bevat, is het niet slecht van de hond te leren rustig te blijven.

Zorg dat je voldoende lekkers bij hebt. Maar iets dat hij echt wel heel lekker vindt. Bvb stukjes gedroogd vlees, stukjes rauw rundsstoofvlees .....

Dan ga je op het verste punt staan vanwaar jullie uit het balkon nog net kunnen zien.
Daar laat je hem zitten en meteen het lekkers laten ruiken. Eens dat hij zit ga je vrij snel opeenvolgend lekkers geven (op voorwaarde dat hij netjes blijft zitten natuurlijk).
Laat hem in het begin ook niet te lang zitten. Dat ga je moeten opbouwen.
Oefening gedaan en dan gan je weg (niet er voorbij gaan, voorlopig toch niet).
Dan ga je de tijd opbouwen van op het verste punt rustig te blijven zitten. Als dat goed gaat en hij is rustig kan je een beetje dichterbij gaan. Je laat hem ook daar gaan zitten. En ook weer ga je de tijd opbouwen van daar rustig te blijven zitten en lekkers te krijgen. En zo bouw je dit stapje voor stapje op. Tot je uiteindelijk met een rustig hond voorbij dat balkon kan gaan.

Dus bij deze oefening bouw je de tijd van zitten op. Steeds beetje bij beetje (niet te snel willen gaan) wat dichterbij. En het krijgen van lekkers bouw je ook rustig af.
Maar stop nooit met hem te belonen omdat hij daar rustig voorbij gaat.

Op uitzonderingen na, zijn honden voedsel tot zeer voedsel gericht. Het is een zeer goed hulpmiddel om een hond iets aan te leren.
Door hem iets te geven (uiteindelijk als hij de oefening kent, hoeft het niet veel en ook niet dikwjls meer te zijn dat je iets geeft) bevestig je hem dat hij het goed doet. Als je dan op een bepaald moment helemaal niets meer geeft, geef je de hond het signaal dat hij de oefeninig NIET goed heeft gedaan. En ontstaat er onzekerheid.

Als je deze oefening goed doet en niets forceert door te dicht, te veel of te snel iets te willen. Zal je uiteindelijk met je hond op een bepaald moment rustig voorbij dat balkon kunnen.

Volgende forumvraag: Hond huilt als een wolf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^